Gönderen Konu: Otomobil yolda infilak etti  (Okunma sayısı 3298 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Otomobil yolda infilak etti
« : Mart 27, 2010, 11:21:53 »

Dünyanın en ucuz otomobili olan Tata Nano, yolda giderken infilak etti!

Bilgisayar mühendisi Satish Sawant, karısı ve 15 yaşındaki oğluyla birlikte yeni altıkları Tata Nano ile seyahat ederken ölümden döndüler.

Mühendisin daha üzerinden kutlama çelengi bile çıkarılmamış otomobili, yolda giderken bir anda alev topuna dönüştü.
Aracı bir özel şöförün kullandığı, ancak yanmadan hemen önce Sawant'ın direksiyona geçtiği öğrenildi.

Tata firması, Sawant'a yeni bir otomobil vermeyi ya da parasını geri ödemeyi önerdi.

Sawant, "Karım başka bir otomobil daha istemiyor.

Mercedes'e bile binmek istemiyor" açıklamasını yaptı.

Sawant'ın yaşadıkları, dünyanın en ucuz otomobili olarak lanse edilen Nano, tüm dünyada satılmaya başlanmasından önce soru işaretlerine sebep oldu.

Tata Motors sözcüsü Debasis Ray, şirketin yangının sebebini araştırdığını söyledi. Milliyetin haberine göre, Tata yaşanan yangının tekrarlanmasını beklemese de, sebebini hala bulabilmiş değiller.

Geçtiğimiz sonbaharda Hindistanlı Nano kullanıcıları, araçlarından dumanlar geldiğinden şikayet ediyorlardı, ancak Ray Perşembe günü yaşanan kazanın bunlarla ilgili olmadığını düşündüklerini açıkladı. 

Kaynak: http://www.yazete.com/Otomobil-yolda-infilak-etti--_41072.html
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Toyota Club Türkiye

Otomobil yolda infilak etti
« : Mart 27, 2010, 11:21:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil yolda infilak etti
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2010, 11:44:11 »
Ucuz etin yahnisi bu kadar olur :(
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2010, 11:54:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2010, 12:01:39 »
ALLAH korusun bizi böyle kazalardan. 4 tekerlek üstünde gidiyoruz altımızdan rüzgar geçiyor o sebeple korkmamak mümkün değil..

Resim için teşekkürler OKD abi biraz içim acıdı ama olsun :)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2010, 12:17:28 »
üzülmemek elde değil ....aile olduğu için araçta daha üzücü oluyor...Allah cc hepimizi korusun....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2010, 12:44:09 »
üzülmemek elde değil ....aile olduğu için araçta daha üzücü oluyor...Allah cc hepimizi korusun....

Amin...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 27, 2010, 13:09:03 »
Oğuz abi resmi koyamamıştım teşekkürler
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2010, 13:55:31 »
Oğuz abi resmi koyamamıştım teşekkürler

rica ederim kardeşim ben teşekkürederim forumu canlandırdığın için .......kendi adıma ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2010, 00:40:26 »
eski bir tata satıcısı olarak üzüldüm tata bu araç sayesinde dünyada süper bir reklam yapmış ve kendini tanıtmıştı bu haber ve olay gerçekten üzücü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #9 : Mart 28, 2010, 00:47:50 »
bu yaz lapseki-gelibolu arabalı vapur kuyrugunda cheryy marka jip yanmıstı gozumun onunde.Gelde bu markalara bin şimdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 28, 2010, 00:55:59 »
minicik araçta 4 kişi sayıyor haberde. mühendis, karısı, çocuğu, şoförü... yanması için bi sebep değil elbette. Allah hepimizi korusun. birde kafama takılan bişey var; özel şoförü olan bi adam niye tata gibi bi marka alır ki. ??? git bitane L mercedes al şoförün de rahat etsin sen de...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 29, 2010, 00:26:30 »
. birde kafama takılan bişey var; özel şoförü olan bi adam niye tata gibi bi marka alır ki. ??? git bitane L mercedes al şoförün de rahat etsin sen de...
ya aslında bu para ile ilgili değil..pek çok avrupalıda çok iyi markaları alabilecek ekonomik güç mevcuttur fakat görgü ya da doymuşluk diyebiliriz.onlar belli başlı arabalarını kullanır ve çok zor durumda kalmadıkça da değiştirmezler..yok yani adamlar da param var hemen sınıfımı değiştireyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 29, 2010, 09:27:43 »
arkadaşlar konunun geçtiği yere dikkat edeli Hindistan burada nasıl reno tofaş varsa orada da Tata var ve bu adamlar birazcık milliyetciler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 29, 2010, 19:50:56 »
ya aslında bu para ile ilgili değil..pek çok avrupalıda çok iyi markaları alabilecek ekonomik güç mevcuttur fakat görgü ya da doymuşluk diyebiliriz.onlar belli başlı arabalarını kullanır ve çok zor durumda kalmadıkça da değiştirmezler..yok yani adamlar da param var hemen sınıfımı değiştireyim.
arkadaşlar konunun geçtiği yere dikkat edeli Hindistan burada nasıl reno tofaş varsa orada da Tata var ve bu adamlar birazcık milliyetciler :)
anlıyorum, milliyetçiliği de, doymuşluğu da çok iyi anlarım ama can güvenliğim herşeyin üstündedir benim. mesela doymuşsam 500L almam giderim E200 alırım veya A serisi, ne biliyim türk milliyetçisiyim diye gidip tempraya binmem (o biraz da siyasiydi dimi)
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 30, 2010, 01:21:48 »
türk milleyetçisi olunca yayan veya atlı gideriz:=)))
ürettiğimiz bişiler olsa da binsekk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 30, 2010, 02:26:03 »
Normaldir , Sonuçta bu kadar ucuza maal edilen bir arabayı mercedes gibi yüzlerce testten geçirecek değiller , Bisiklet teknolojisiyle yapılan bir araç.

Bizim anadollarımız buna bin basar. Bunu almaktansa 40 yaşındaki bir anadol'u kullanırım, Daha fazla can güvenliğim olur.
Taa o yıllardan bizim mühendislerimiz Paslanmaya karşı önlem alınması gerektiğini düşünüp iskelet haricini macun kaplama yapmışlar. Bundan dolayı olsa gerek anadoldan sonraki yıllarda (124lerde kullanılan)Metal tampon yerine (Serçelerde kullanılan) Macun tampon  birçok marka tarafından tercih edilmiş. Şu an Renault gibi markalar tarafından kullanılan Fiber çamurlukta buradan doğan bir fikir olsa gerek.

edit;
Ama üzüldüm adamlara , bizim Devrim arabamız aklıma geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 02, 2010, 08:56:23 »
Ama üzüldüm adamlara , bizim Devrim arabamız aklıma geldi.
devrim tam anlamıyla tezgahtı. bence böyle adi arabalarla karşılaştırmamak lazım. araca güvenlik sebebiyle trende taşınacak diye az yakıt konmuş, bir de buna yakıt şamandırası ayarsızlığı eklenince adı fiyasko olmuş. bence bu olay, türkiyenin biryere gelmesini istemeyen çıkarcı vatan hainlerinin, hain türk medyasını kullanarak tezgahladığı bir oyundur.

ingiliz kraliçesinin bindiği rolls-royce un yakıtı bitince gazateciler arkasına geçip itekliyor, bizimkiler ertesi gün manşet atıyor "devrim fiyaskosu"... bu tam anlamıyla hainliktir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 02, 2010, 09:09:18 »
bence bu olay, türkiyenin biryere gelmesini istemeyen çıkarcı vatan hainlerinin, hain türk medyasını kullanarak tezgahladığı bir oyundur.
Kesinlikle öyle...
ama benim demek istediğim burada üretilen malın kalitesi değil. Önemli olan ülkende otomobil üretebilmektir. kalitesi ne olursa olsun...
Sonuçta adamlar üretmiş. Keşke bizimkisi daha kalitesiz olsaydıda üretilebilseydi. Şu andaki taksilerimizin yerinde bile uyduruk bir yerli arabamız olsaydı çok büyük birşeydi bizim için. İşte bundan dolayı üzüldüm , yoksa hindistan malı bir aracın kalitesini Bir türk malıyla kıyaslamak kasıt aranması gereken bir durumdur. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 02, 2010, 09:32:30 »
çok fena bi olay yaşanmış ama bu her markada olabilir bence kul yapısı sonuçta evelki yaz yazlığa giderken önümüzde gıcır gıcır bi land rover yandı o arabada yeniydi ..
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 02, 2010, 13:53:48 »
mert kardeşim hepsi kul yapısı elbette hepsinde olabilir ama; örneğin gidip egsoz manifolduna veya borusuna yakın parçaları ısıya dayanıklı, alev yürütmeyen bir malzemeyle izole etmezsen, motor bloğuna giren, çıkan veya çok akım çeken kabloları oyuncak arabaya takılan kablolarla aynı malzemeden kullanırsan, elektronik aksamı en basiti bir diyotu gidip en ucuzundan takarsan... üretimde çok kar edersin, ama alevlere davetiye çıkarmış olursun. hatırlayan gören var mı bilmiyorum, eski kuş serisine veya toroslara falan takılan üç kuruşluk kapaklı sis lambaları vardı. kapağı kapalıysa yandığı da belli olmazdı, 2 gün yanık unutunca sisin camını da, kapağını da eritirdi.

land roverın yanması da tesadüf değildir, ya yanlış takılan bi aksesuar, veya üretim hatası olabilir.