Pazar günü kardeşimin arabasına lastik almak için Haramidere Carrefour'a gittik. (Pazar günleri diğer lastikçiler kapalı olduğundan orayı tercih ettik.) Hemen Carrefour'un bahçesinde bulunan Speedy Anında Otomobil Servisine geçtik ve orta halli Good Year da karar kıldık. Buraya kadar herşey güzel. Arabayı servis alanına aldılar, orasını da beğendim, son teknoloji aletler vs vs. Yan duvarda da kocaman bir reklam afişi Lastik + Rot Ayarı 54 Ytl diye. Sıra beklerken de tüm arabalara rot ayarı yapılınca Speedy bayağı hoşuma gitti. Bende lastik değişimi için buraya gelirim dedim kendi kendime.
Araba lifte kaldırıldı, lastikler söküldü, jantlarından çıkartıldılar ve eleman geldi; (Hikaye başlıyor)
- Abi, sizin bu sübaplar çok eski.Yeni lastiklerde hava kaçırma yapabilirler.4 ünü de değiştirmemiz gerek. dedi.
Tamam, değiştirin o zaman deyince;
- 10 YTL abi. dedi.
Bir yanık kokusu almaya başladım olaydan ve tamam kabul ediyoruz dedim. Aradan 15 dk geçmedi ki eleman yine geldi;
- Abi, sizin 4 jantınızda da yamukluklar var, düzeltilmesi gerek.dedi.
Kaç para isteyeceksin onlara diye sordum doğrudan.
- Jant başına 15 YTL deyince bende şalterler attı. (Toyota serviste geçen sene eski arabamın bir jantı düzeltilmiş ve 5 kuruş para alınmamıştı.) Elemanın yanından oranın yetkili kişisinin yanına gittim ve durumu izah ettim. Kendisi onların bir hizmet üretim firması olduğunu belirterek bu durumun çok normal olduğunu belrtti. Teessüflerimi ileterek jantların düzeltilmeden lastiklerin takılmasını istedim. Lastikler takıldıktan sonra ise eleman bir isteğimiz varmı diye sordu. Rot ayarı yapmayacakmısınız diye sorunca;
- Eğer isterseniz tabi yaparız, ama o da ücrete tabidir. dedi.
Ben duvardaki afişi gösterince, ordaki kampanyanın 26.03.2006 da bittiğini söyledi. Tarih 09.04.2006, o afişin ne işi var orda dediğim zaman ise "Unutulmuştur abi" dedi.
Açıkçası ben böyle bir rezalet,böyle bir paragözlük görmedim. Şirketi araştırınca epey şubesinin var olduğunu gördüm. Bundan dolayı genelleme yapamayacağım ama gittiğim şubenin açgözlülüğü yüzünden bir daha hiç bir Speedy ile işim olmaz.
Saygılar.