Gönderen Konu: Speedy Anında Otomobil Servisi (Haramidere Carrefour)  (Okunma sayısı 7583 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Pazar günü kardeşimin arabasına lastik almak için Haramidere Carrefour'a gittik. (Pazar günleri diğer lastikçiler kapalı olduğundan orayı tercih ettik.) Hemen Carrefour'un bahçesinde bulunan Speedy Anında Otomobil Servisine geçtik ve orta halli Good Year da karar kıldık. Buraya kadar herşey güzel. Arabayı servis alanına aldılar, orasını da beğendim, son teknoloji aletler vs vs. Yan duvarda da kocaman bir reklam afişi Lastik + Rot Ayarı 54 Ytl diye. Sıra beklerken de tüm arabalara rot ayarı yapılınca Speedy bayağı hoşuma gitti. Bende lastik değişimi için buraya gelirim dedim kendi kendime.

Araba lifte kaldırıldı, lastikler söküldü, jantlarından çıkartıldılar ve eleman geldi; (Hikaye başlıyor)
- Abi, sizin bu sübaplar çok eski.Yeni lastiklerde hava kaçırma yapabilirler.4 ünü de değiştirmemiz gerek. dedi.
Tamam, değiştirin o zaman deyince;
- 10 YTL abi. dedi.
Bir yanık kokusu almaya başladım olaydan ve tamam kabul ediyoruz dedim. Aradan 15 dk geçmedi ki eleman yine geldi;
- Abi, sizin 4 jantınızda da yamukluklar var, düzeltilmesi gerek.dedi.
Kaç para isteyeceksin onlara diye sordum doğrudan.
- Jant başına 15 YTL deyince bende şalterler attı. (Toyota serviste geçen sene eski arabamın bir jantı düzeltilmiş ve 5 kuruş para alınmamıştı.) Elemanın yanından oranın yetkili kişisinin yanına gittim ve durumu izah ettim. Kendisi onların bir hizmet üretim firması olduğunu belirterek bu durumun çok normal olduğunu belrtti. Teessüflerimi ileterek jantların düzeltilmeden lastiklerin takılmasını istedim. Lastikler takıldıktan sonra ise eleman bir isteğimiz varmı diye sordu. Rot ayarı yapmayacakmısınız diye sorunca;
- Eğer isterseniz tabi yaparız, ama o da ücrete tabidir. dedi.
Ben duvardaki afişi gösterince, ordaki kampanyanın 26.03.2006 da bittiğini söyledi. Tarih 09.04.2006, o afişin ne işi var orda dediğim zaman ise "Unutulmuştur abi" dedi.

Açıkçası ben böyle bir rezalet,böyle bir paragözlük görmedim. Şirketi araştırınca epey şubesinin var olduğunu gördüm. Bundan dolayı genelleme yapamayacağım ama gittiğim şubenin açgözlülüğü yüzünden bir daha hiç bir Speedy ile işim olmaz.

Saygılar.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Speedy Anında Otomobil Servisi (Haramidere Carrefour)
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2006, 18:30:49 »
Pek bişey geçmemiş uyanıklığın yüzünden  sağol bizide uyardığın için
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2006, 09:10:18 »
Dün kardeşim onların şirket arabalarının götürüldüğü lastikçiye gitmiş ve sadece bir jantta yamukluk varmış. 5 YTL ye düzeltme yapılmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2006, 09:27:55 »
Speedy bir marka, genelde farklı farklı sahipleri, yöneticileri olan mağazalar yani.

Haramideredekinin yaklaşımı çok hoş değil ama çokta anormal değil aslında, yani hangi lastikçiye giderseniz gidin subaplar, jant düzeltme ekstra işlemdir. Genelde sadece balans ayarına ücret almazlar ama rot ayarıda ekstradır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2006, 09:34:58 »
Açıkçası, subapları biliyordum ama jant düzeltmenin ücretli bir işlem olduğunu düşünmedim.Sebebi de çok fazla lastik ile uğraşmamış olmam ve daha önceden Derindere Toyota servisinde jantımın ücretsiz düzeltilmesi. Rot ayarı konusunda da haklısınız, balans ayarı standart,rot ayarı ücretlidir doğru. Ancak kampanyalarının bitmiş olmasına rağmen afişin kaldırılmaması sinirlendirdi beni. Sonra 4 janta da yamuk denmesi ve bunlardan 3 ünün sağlam çıkması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2006, 10:36:35 »
Rot ayarı olayında çok haklısınız, afişi kaldırmadıkları için o işlemi ücretsiz yapmaları gerekiyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 11, 2006, 11:36:14 »
güneşli speedy servisindede afiş duruyor

sanırım çoğu speedy aynı  numarayı yapıyor olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2006, 11:19:51 »
artık birçok kişi üçkağıtçı oldu..
gireceğiniz heryere girişte bir tereddüt yaşıyorsunuz..
doyumsuz insanlarımız çok fazla..
heryerde buna benzer bir olay karşımıza çıkabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2006, 11:10:47 »
Yine söylüyorum yeniden söylüyorum servisler gerçekten çok iyi böyle uç kağıtçılar yanınında
Keşke benim kalbimde arabamın motoru gibi sessiz çalışsaydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Nisan 17, 2006, 12:07:41 »
toyota servisleri gibi bir nimet varken elimizin altında başka yere gitmek bencede yanlış