Dün patronun aracını yaklaşık 2 saat kullanma deneyimim oldu. Araç siyah ve içi komple kremdi. İlk oturduğumda koltuk mandalını aradım pozisyon için ama baktımki mercedeslerdeki gibi elektrikli koltuğu varmış pozisyonumu ayarladıktan sonra emniyet kemerini taktım ve yola çıktım. Yalnız yol boyunca o elektrikli koltukla zırt pırt oynadım çok hoşuma gitti

Koltuğa oturur oturmaz D sınıfı bir araca bindiğinizi hissediyorsunuz yani o duygu çok farklı...
Vites geçişleri gaz pedalına fazla yüklenmediğiniz sürece hızlı ve başarılı. Vitesi ise Wv golf 5 yada passat yada jettanınki gibi tam otomatik aynı zamanda tiptronik. Açıkçası bu şanzumanı başarılı buldum fakat accord gibi genç ruhlu bir araçta gözüme çarpan en önemli eksiklik S konumunun olmaması. P R D D3 ve Manuel var S yok. Neden dezavantaj peki?
Bilirsiniz atak ve seri kullanım tarzında ani çıkışlar-inişler yapmak istersiniz. Deviri 3.000 civarında tutmak insna bu açıdan güven veriyor. S konumu işte bunu sağlıyor. Fakat Accordda ne oluyor? Hızlanırken 3.000 civarında geçişler yaparken, hızınızı sabit tutmak istediğinizde hemen 5'e atıyor ölü devire geçiyor. Gaza yüklendiğinizde ise vites küçülmek isteyerek size vakit kaybettiriyor. S konumun açığını Manul kullanarak kapatmak zorundasınız.
Motor gücü ve performans;Kontağı çevirdiğimde 2.0 litre spor ruhlu ve 150 Bg civarında bir araca bindiğimi biliyordum bu sebeple beklentilerim biraz fazlaydı. Ne yalan söyliyeyim beklediğimi bulamadım yani bizim efsaneye kıyasla herhalde bu daha iyidir diye düşünmüştüm ama nafile EFSANEM BENİMMM onu birkez daha sevdim

Motor al devirlerde biraz isteksiz zaten araç ekonomik gitmek için sürekli ölü devir kullanıyor ve buda birazcık can sıkıyor çünkü gitmek istediğinizde hemen vites küçülterek üst devire geçmek istiyor. O açıdan alt devirlerdeki cansızlığı kullanım keyfini tam anlamıyla yaşatmıyor.
Biraz ilerledikten sonra bu can sıkıntısı beni dürtükledi birde manuelde deniyeyim dedim. İşte hoda kendisini 3.000 devirden sonra gösteriyor. Araç gayet atak ve seri oluyor, güzel uzuyor. Nitekim 3. viteste
155 km hıza kadar gayet güzel uzadı lakin efsaneye kıyasla çok iyi olduğu söylenemez. Yani kafa kafaya diyebilirim. Yol tutuşu ise tatmin edici. Direksiyon tepkileri güzel ve manevra kabiliyeti yüksek.
Frenleri ise standart efsaneye göre güçlü fakat benim corollacığım ile kafa kafaya diyebilirim. Üzerinde 205'lik lastikler vardı. Ayrıca ABS kolay kolay devreye girmiyor ve arkada disk olması durma mesafesini yeterli düzeye indirmeyi başarıyor.
İç mekan:Aracın iç diazynı oldukça göze hoş. kullanışlı. Bölmeleri, bardaklıkları güzel. Sunroof olması ayrı bir hava ve ferahlık katmış. Isıtmalı koltuklarıda hoşuma gitti kı..ımı ısıtarak gitmek güzel bir duygu

Malzeme kalitesi yeterli düzeyde fakat bir mercedes kadar değil. Avensisin iç malzeme kalitesi accorda kıyasla biraz daha iyi. Sessizliği ise hoşuma gitti. Lıkırtı takırtı gibi sinir bozucu sesler yok. Motorun gürültüsünü 3.000 devirden sonra duyabiliyorsunuz. Ve yolda giderken çukurları kasisleri spor ruhlu bir araç gibi azıcık hissettiriyor. Çok yumuşak değil.
Sonuç:Kullanım süresinde accord 100Kmde 9,7 lt benzin tüketti. Bu değer biraz fala olabilir tahminimce fakat daha ağır kullanılırsa 8,8 lt civarına düşeceğini tahmin ediyorum. Bence bu klasmanda avensis daha güzel, ağır başlı ve oturaklı. Ayrıca avensisin 2.0 litrelik motoru daha performanslı. Yani accord avensisten pahalı olmasına karşın avensis daha çok parasını hak eden bir araç..... Saygılarımla.
Not: Profesyonle test verileri ve görüşleri aşağıdaki linkte.
http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=103&baslik=