Gönderen Konu: 2005 Model Honda Accord Tam otomatik Tiptronic test ettim :)  (Okunma sayısı 12026 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
   Dün patronun aracını yaklaşık 2 saat kullanma deneyimim oldu. Araç siyah ve içi komple kremdi. İlk oturduğumda koltuk mandalını aradım pozisyon için ama baktımki mercedeslerdeki gibi elektrikli koltuğu varmış pozisyonumu ayarladıktan sonra emniyet kemerini taktım ve yola çıktım. Yalnız yol boyunca o elektrikli koltukla zırt pırt oynadım çok hoşuma gitti :) Koltuğa oturur oturmaz D sınıfı bir araca bindiğinizi hissediyorsunuz yani o duygu çok farklı...
   Vites geçişleri gaz pedalına fazla yüklenmediğiniz sürece hızlı ve başarılı. Vitesi ise Wv golf 5 yada passat yada jettanınki gibi tam otomatik aynı zamanda tiptronik. Açıkçası bu şanzumanı başarılı buldum fakat accord gibi genç ruhlu bir araçta gözüme çarpan en önemli eksiklik S konumunun olmaması. P R D D3 ve Manuel var S yok. Neden dezavantaj peki?
   Bilirsiniz atak ve seri kullanım tarzında ani çıkışlar-inişler yapmak istersiniz. Deviri 3.000 civarında tutmak insna bu açıdan güven veriyor. S konumu işte bunu sağlıyor. Fakat Accordda ne oluyor? Hızlanırken 3.000 civarında geçişler yaparken, hızınızı sabit tutmak istediğinizde hemen 5'e atıyor ölü devire geçiyor. Gaza yüklendiğinizde ise vites küçülmek isteyerek size vakit kaybettiriyor. S konumun açığını Manul kullanarak kapatmak zorundasınız.
   Motor gücü ve performans;
Kontağı çevirdiğimde 2.0 litre spor ruhlu ve 150 Bg civarında bir araca bindiğimi biliyordum bu sebeple beklentilerim biraz fazlaydı. Ne yalan söyliyeyim beklediğimi bulamadım yani bizim efsaneye kıyasla herhalde bu daha iyidir diye düşünmüştüm ama nafile EFSANEM BENİMMM onu birkez daha sevdim :) Motor al devirlerde biraz isteksiz zaten araç ekonomik gitmek için sürekli ölü devir kullanıyor ve buda birazcık can sıkıyor çünkü gitmek istediğinizde hemen vites küçülterek üst devire geçmek istiyor. O açıdan alt devirlerdeki cansızlığı kullanım keyfini tam anlamıyla yaşatmıyor.
   Biraz ilerledikten sonra bu can sıkıntısı beni dürtükledi birde manuelde deniyeyim dedim. İşte hoda kendisini 3.000 devirden sonra gösteriyor. Araç gayet atak ve seri oluyor, güzel uzuyor. Nitekim 3. viteste 155 km hıza kadar gayet güzel uzadı lakin efsaneye kıyasla çok iyi olduğu söylenemez. Yani kafa kafaya diyebilirim. Yol tutuşu ise tatmin edici. Direksiyon tepkileri güzel ve manevra kabiliyeti yüksek.
Frenleri ise standart efsaneye göre güçlü fakat benim corollacığım ile kafa kafaya diyebilirim. Üzerinde 205'lik lastikler vardı. Ayrıca ABS kolay kolay devreye girmiyor ve arkada disk olması durma mesafesini yeterli düzeye indirmeyi başarıyor.
   İç mekan:
Aracın iç diazynı oldukça göze hoş. kullanışlı. Bölmeleri, bardaklıkları güzel. Sunroof olması ayrı bir hava ve ferahlık katmış. Isıtmalı koltuklarıda hoşuma gitti kı..ımı ısıtarak gitmek güzel bir duygu :) Malzeme kalitesi yeterli düzeyde fakat bir mercedes kadar değil. Avensisin iç malzeme kalitesi accorda kıyasla biraz daha iyi. Sessizliği ise hoşuma gitti. Lıkırtı takırtı gibi sinir bozucu sesler yok. Motorun gürültüsünü 3.000 devirden sonra duyabiliyorsunuz. Ve yolda giderken çukurları kasisleri spor ruhlu bir araç gibi azıcık hissettiriyor. Çok yumuşak değil.

Sonuç:

Kullanım süresinde accord 100Kmde 9,7 lt benzin tüketti. Bu değer biraz fala olabilir tahminimce fakat daha ağır kullanılırsa 8,8 lt civarına düşeceğini tahmin ediyorum. Bence bu klasmanda avensis daha güzel, ağır başlı ve oturaklı. Ayrıca avensisin 2.0 litrelik motoru daha performanslı. Yani accord avensisten pahalı olmasına karşın avensis daha çok parasını hak eden bir araç..... Saygılarımla.
Not: Profesyonle test verileri ve görüşleri aşağıdaki linkte.

http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=103&baslik=

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 Model Honda Accord Tam otomatik Tiptronic test ettim :)
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2010, 10:32:03 »
T.C. karayollarında, azamı hız 120Km/h'dir. Trafik kurallarına uyalım, uymazsak yöneticiler çarpmadan kendi kendimizi uyaralım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2010, 12:10:48 »
Teşekkürler Ümit :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2010, 16:39:22 »
Rica ederim hakkı abi. Ha bu arada çok önemli bir ayrıntıyı yazmayı unutmuşum ekliyeyim.

Aracın aynalarına biraz alışmanız gerekiyor çünkü ayna 2 dereceli dış bükey. Manevrada ve zırt pırt sollamada ( Makas atmak desem argo olur :D ) çok sıkıntı çıkarıyor, sizi mesafe açısından yanıltma ihitimali yüksek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2010, 16:50:38 »
  Önce izlenimlerini aktardığın için, sonra da önemli Trafik Kuralları uyarın için  teşekkürler Ümit.
 Birde onun 190Hp lik versiyonu mevcut. Tabi 2.2 dizelide var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2010, 17:01:14 »
Rica ederim hakan abi. Peki senin ACCORD'a bakışın nasıl? Yani 2.0 avensismi tercih edersin 2.0 accord'mu? Yada bir mondeo?

Bu arada :alkis: için ben teşekkür ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 27, 2010, 17:18:51 »
şanzımana da bakılırsa 100 km'de 9.7    :o az yakıyomuş aslında ...

bu arada paylaşım için teşekkürler ...
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2010, 17:47:45 »
Hondaların en güzel tarafı bu zaten motor gucu ne olursa olsun en minimum yakıt sarfiyatı harcamaya calısıyor :) 20055 serisi accordalra hastayım ne yalan söleyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 31, 2010, 00:26:25 »
çok iyi ve başarılı bi araba 2.2i-ctdi kullandım çok iyidi dizel demeye dilim varmadı ve gayet ekonomikti 190krs yaktı.Para vericeğim tek araç HONDA-TOYOTA gerisi yalan trde...
HoNdA HaYaT OnDa!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 31, 2010, 09:49:46 »
Yorumlarınız ve teşekkürleriniz için ben teşekkür ederim arkadaşlar. Emre doğru söylüyorsun yani japonlar gerçekten bu konunun ustası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 31, 2010, 10:04:00 »
Ümit, patronun bu sayfayı görmez inşallah :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 31, 2010, 10:35:11 »
Anaaaa laaaa ben bunu nasıl düşünmedim  :-[

Patron: Sen benim arabayımı test ettin?
Yok abi hani geçen kullandım ya
-Hmm demek test etmedin
evet abi sadece sürdüm yani sürerkende çok hoşuma gitti abi çok güzelmiş araban ALLAH kazasız belasız sürü...
-Kes kes tamam yağ yakmaya lüzum yok zaten arabam yağ yakıyor nedense?
Geçmiş olsun abi
-Acaba 3. viteste 155 yapmışsın ondanmı?
Kesinlikle ondan değil eğer ondan olsaydı 1. viteste 70'i görmeye çalışırken olurdu
-Neeeeeeeee  >:(
:rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 24, 2011, 13:08:35 »
accordla efsaneyi karşılaştırmak çok manasız c ve d sınıfı. avensis hızlanma açısından accorddan geridedir
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 24, 2011, 13:17:20 »
accordla efsaneyi karşılaştırmak çok manasız c ve d sınıfı. avensis hızlanma açısından accorddan geridedir
0-100 verilerinden mi bahsediyorsunuz?
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 26, 2011, 19:07:54 »
efsane c sınıfı acord d sınıfı araç efsanenin muadili civictir accord değil. accordun muadilide avensistir yanlış kıyaslama olmuş
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #15 : Mart 26, 2011, 19:35:30 »
Tecrübeleriniz ve patron konuşmanız çok güzel. :D :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 27, 2011, 11:45:01 »
Bir önceki aracım 98 gli special yani efsane kasa ea101 kasa idi . iki aracıda iyi tanıyorum, efsane sınıfında otorite , farklı tadı olan etkileyici bir araçtır.Günümüzde 98 model bir gli special 18-19 milyarlara alıcı bulabiliyorsa boşuna efsane olmamış demektir
Bize Her Yer Trabzon