Gönderen Konu: 98 model toyota corolla XLİ için lastik secimi  (Okunma sayısı 4686 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
98 model toyota corolla XLİ için lastik secimi
« : Mart 26, 2010, 23:53:01 »
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım, bir konuda yardımcı olmanızı istiyorum, 98 model coralla xli marka aracım var, aracımın şu an üzerindeki lastikler lassa ve lastik ölçüleri ise 175/R65 14 82T lastikler aşındığı için değiştirmek istiyorum. piyasada çok farklı fiyatlarda lastık var bir arkadasımdan  gecici olarak sıfır Starmaxx Tolero ST330 lastik takılı ebadı eski lastiğime göre biraz farklı ama sanki arabam yerden biraz daha yukarı kalkmış gibi hissettim.)))) sormak istediğim

1= Bu tür araçlara 185/R65 14" lastikler uygun düşermi, aracı herhangi bir şekilde yorarmı yada tehlike arz edermi ?
2= bu araçlar için en uygun fiyata alacağımız bir lastik modeli var mı ? bu Starmaxx nasıl ideal mi yada petlas

Toyota Club Türkiye

98 model toyota corolla XLİ için lastik secimi
« : Mart 26, 2010, 23:53:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: 98 model toyota corolla XLİ için lastik secimi
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2010, 12:30:27 »
Murat Bey, öncelikle kendinizi tanışma bölümünde tanıtabilir misiniz?

Her iki sorunuzla ilgili olarak Lastik & Jant bölümü altında pek çok başlık mevcut. Onları da incelemenizi tavsiye ederim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2010, 21:01:21 »
ümitim senin yazmana gerek yok ben yazayım :)
ku31  :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2010, 21:07:14 »
Ben 185/60/14 yaptım. Herhangi bir sıkıntı yok. Hatta yol tutuşu artıracağı da söyleniyor.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2010, 21:32:19 »
ümitim senin yazmana gerek yok ben yazayım :)
ku31  :)

:rofl:  :rofl: :lol: :rofl: :lol:  :rofl: :lol: :rofl: :lol: :rofl: :lol: :rofl: :lol:  :rofl: :lol: :rofl: :lol:

Leyn varya bir kahkaha attım şimdi bunu görünce, annem koşa koşa geldi salondan birşeymi oldu oğlum niye kızdın yine dedi Sonra forumda olduğumu anlayınca eyvaahh bu çocuk kafayı yedi diyip gittti :D varya allah iyliğini versin. E oldu olacak ebadınıda benim yerime sen söyle :D
 :rofl: :lol: :rofl: :lol:  :rofl: :lol: :rofl: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2010, 21:38:28 »
:rofl:  :rofl: :lol: :rofl: :lol:  :rofl: :lol: :rofl: :lol: :rofl: :lol: :rofl: :lol:  :rofl: :lol: :rofl: :lol:

varya bir kahkaha attım şimdi bunu görünce, annem koşa koşa geldi salondan birşeymi oldu oğlum niye kızdın yine dedi Sonra forumda olduğumu anlayınca eyvaahh bu çocuk kafayı yedi diyip gittti :D varya allah iyliğini versin. E oldu olacak ebadınıda benim yerime sen söyle :D
 :rofl: :lol: :rofl: :lol:  :rofl: :lol: :rofl: :lol:
yüzün güldüyse ne mutlu :D :D ebat da söylerdim de 14" düşünüyor sanırım murat bey :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 27, 2010, 21:46:34 »
Varya yüzüm asıktı PC başına otururken
ALLAH razı olsun kardeşim senden
Kafam bozuktu napsam diye düşünürken
TCT türkeii geldi aklıma birden
Dedimki eğer TCT'ye girersem hemen
Belki bir kaç dostumla karşılaşırım tesadüfen
Geldim Girdim Gördüm Dostuk ne güzel TCT ne güzel farkına vardım birden...

:alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 28, 2010, 17:01:23 »
  Çok güzel şeyler bunlar. :)

175-65-14 yerine kaliteli bir 185-60-14 gerçekten frenajda da, yol tutuşda da farkettiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2010, 18:36:37 »
  Çok güzel şeyler bunlar. :)

Eyvallah Hakan abi sağolasın :alkis: için teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Mart 28, 2010, 23:50:03 »
Kusura bakmayın ne guzel yardımcı oldunuz.  :alkis: elde degıl desem yalan olur.. Arkadaslar kıslıkları cıkardık. lastıkcının dahı dogru durust bılgısı yok su anda emnaet 18/65/14 lastık var araba yuksek attı. çok iyi oldu amma yuk bıbınce ne olur bılmem kaynanam oturursa  camurluk kesın lastıklere deger )))))) peki neden 185/60/14 burdakı 60 olma özelliği nedir.? piyasa farklı marka lastıkler var ve oldukca ucuk fiyatta ya bızım gıbı memur kısmı ne yapsın. yerlı malı deriz emme bu petlas iyi bir sey mi ? saygılar sunarım.ç eger su ankı kullandıgım lastık olmaz dersenız arkadasa ıyada edecegım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 29, 2010, 07:44:39 »
185-65 demek 185mm taban ve bunun %65'i kadar mm. de yanak demektir.
185-60 ise; 185 taban ve bunun %60'ı kadar yanak demektir. Orjinal taban 175 iken ve yanak da bunun % 65'i iken tabanı 185 mm. yapınca yanak oranını düşürmek gerekir. Bu hem aracın motoru için, hem yürüyen aksamı için, hemde yol tutuş için tercih edilmelidir. Çünkü 175+65 yerine 185-65 de hem taban genişliği artacak (sürtünmede artacak), hemde lastiğin çevre uzunluğu artacaktır. Bu da araca ek yük bindirecektir. Tabi aracıda yerden biraz yükseltecek ve virajlarda lastik esnemesinide arttıracaktır. Bu yüzden Lastik bölümümüzdeki tablodan orjinaline göre uygun ebatlı değişim lastiğinin ebatını hesaplatabilirsiniz.