Gönderen Konu: TOYOTA YARİS 1.0 sorun  (Okunma sayısı 9303 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
TOYOTA YARİS 1.0 sorun
« : Mart 26, 2010, 12:02:50 »
2 senedir kullandığım toyota yaris aracım(1.0 terra 2008 manuel vites) hiçbir sorunum yokken 2 hafta önce 30000 bakımına götürdüm ve gaz pedalı ayarı yapıldı.fakat bunlardan sonra aracım yokuşlarda teklemeye başladı evim yokuşta ve biraz rampa 2 senedir hiç bir sorun yoktu rampaları çıakrken yada yokuşlarda şimdi ama aynı yokuş ve aynı rampada araba silkeleniyor ayağım gazda sabitken bile sanki gaza basıp çekiyormuşum gibi oluyor.böyle bir sorunla karşılaşan varmı arkadaşlar öğle tahmin ediyoumki bu gaz pedalı ayarında ne yaptlarsa ondan oldu.daha önce bir sınıntım yoktu.servise götürdüm aracın 1000 cc olduğunu söylüyor normaldir diyor ama önceden böyle değildi anlatamadım derdimi.böyle sorunla karşılaşan varsa lütfen irtibata geçelim aliriza_6@hotmail.com

Toyota Club Türkiye

TOYOTA YARİS 1.0 sorun
« : Mart 26, 2010, 12:02:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: TOYOTA YARİS 1.0 YOKUŞTA SİLKELENİYOR LÜTFEN OKUYUN
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2010, 12:06:21 »
toyota yaris 1.0 kullanıcıları fikirlerinizi bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2010, 12:21:44 »
A%40 GİBİ BİR YOKUŞ
Yanlışınız olmasın  :huh:
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2010, 12:36:25 »
Yanlışınız olmasın  :huh:
Aracın vites tipi ne?

MMT vites ise çok normal :D :D :D (artık bunu diyebilecek konuma geldik sanırım)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA YARİS 1.0 sorun
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2011, 22:28:44 »
Aynı sorun benim 2006 1.00de de mevcut. 1. viteste maalesef bunu yaıyor. Nedenini ben de bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2011, 00:28:35 »
Merhabalar aslında tam da ben de bunu sormak için foruma üye olmuştum. Bende 2007 yaris 1.3 var ve bu olay beni çıldırtıcak. Araba durduğu yerde 1. viteste ayağım pedalda sabitken başlıyor oynamaya. Bu mekanik bir problemmi yoksa toyota hususi olarak 1. vitese mi karşı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2011, 08:45:17 »
Merhabalar aslında tam da ben de bunu sormak için foruma üye olmuştum. Bende 2007 yaris 1.3 var ve bu olay beni çıldırtıcak. Araba durduğu yerde 1. viteste ayağım pedalda sabitken başlıyor oynamaya. Bu mekanik bir problemmi yoksa toyota hususi olarak 1. vitese mi karşı?

Bu sadece ilk çalıştırmada mı oluyor yoksa motor ısındıktan sonra da gözlemliyor musunuz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Nisan 19, 2011, 18:40:11 »
Aslında her ikisi de diyebilrim yani gazı arttırarak hızlanınca 1. viteste bir problem olmuyor ama gaz pedalına sabit basınç uygularsam araba arkadaşımızda dediği gibi sanki ayağımı gaza basıp çekiyormuşum gibi gaz-motor freni hareketi yapıyor ve araba olduğu yerde sarsılıyor.  Bazen bu durum geçiyor ama genel itibariyle böyle bu konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim çok moral bozan bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • gökte AY, yerde VVT-i
    • http://www.toyotaclubtr.com/index.php?action=profile;area=forumprofile;u=18025
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2011, 19:32:24 »
arkadaşlar kavrama balatalarınızı kontrol ettirin.bu balataların diskide zedelenmiş olabiliyor(bir ihtimal).enjektör ve buji gibi ateşleme sistemini ve hava filtrenizi de bir gözden geçirin.bunlardan biridir eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 19, 2011, 22:32:28 »

aynı sorun bende de var tabi bu şey bi sorun mu tam olarak bilemiyorum,
şöyle tarif edeyim düz yolda düşük hızda (araç durdu duracak durumda) ilerlerken biraz gaza basıp sabit tutunca tuhaf bi döngüde silkeleyerek gidiyor araç benim çözümüm ise hemen debriyaja basmak veya 2. vitese atmak,sorun hemen kesiliyor bi daha diyorum bu bi sorun mu emin değilim,
rampalarda sorun yok cayır cayır çıkıyor araç
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Nisan 19, 2011, 23:58:59 »
Evet bahsettiğimiz durum aynı durum fakat buna sorun demesek bile yılların usta şöförü olmasamda fazlaca tip araç kullandım hiçbirinde böyle bir durum görmedim. Bunun yapılış amacı nedir onu çözemedim eğer mekanik bir sorun değilse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 20, 2011, 01:07:59 »
çok belli olmasa da buna benzer bi sorun eski aracım olan 98 model polo cilassic'tede vardı.yariste daha baskın görülüyor.
baskı balatada sorun yok bence
bilerek yapılmış olduğunu sanmıyorum rölantiyle alakalı bi durum sanırım,araç ne stop etmek istiyor nede ileri gitmek istiyor tam arada bi yerde olduğundan böyle bi durum yaşanıyor,sonuçta debriyaja basarak "hoop sen rölantide kal!!" diyoruz araca ve oda durumu düzeltiyor :)
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 20, 2011, 08:08:31 »
Arkadaşlar, herhangi bir rölanti düzensizliği yoksa bu durumu hiç kafanıza takmayın, bizim Yarisler ya da genel olarak Toyotalar 1. viteste gitmeyi sevmiyor :) Aracımı ilk aldığım zamanlar bu durum beni de biraz rahatsız etmişti ama zamanla alıştım.  Bununla ilgili olarak çok eski bir konu da olması lazım forumda. Bildiğim kadarıyla 16 valfli ve benzinli tüm araçlarda az ya da çok bu durum gözlenir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 20, 2011, 15:00:43 »
Henüz ehliyet alamamış ve almakla uğraşan bir bayan ve direksiyon sınav gününde Toyota Yaris'le sınava giriyor ve 1. viteste silkelenmeden dolayı hocaların puan kırmasına da anlam veremiyordum zaten :D Her şey normal ama gelde anlat :D Hocalar dünyadan bir haber ... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 20, 2011, 15:08:32 »
Aynı sorunu biz 2001 corsada yaşadık araç tek kapılı 1.4 baktırmaya gittik vites değişikliklerinde araba zıplıyor ve birinci viteste tekliyor aracın beyninde problem varmış 600 tl ye tamir edildi ve pek anlamam ama valf kapağında sorun varmış oda değişti sıkıntı çözüldü ama yarislerde bilmem
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 20, 2011, 18:51:37 »
demekki toyotalar artık sorunsuz araçlar değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #16 : Nisan 23, 2011, 12:42:27 »
Bu sorunu bende yaşıyorum. Çok garip anlamadım bende bu durumu.... Ancak şöyle bir yorum getirebilirim.
1.viteste tork oranının çok yüksek olması ve milimlik gaz pedalı hareketlerine aracın yüksek hassasiyetle tepki vermesine bağlıyorum. 2.vitese attığımızda sorun kalmıyor.