Gönderen Konu: sigarayı bırakmanın kolay yolu  (Okunma sayısı 4762 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
sigarayı bırakmanın kolay yolu
« : Mart 24, 2010, 23:06:11 »
Biraktigim Sey Nedir?

KESINLIKLE HICBIR SEY! Sigarayi birakmamizi guclestiren tek sey kokudur. Eglencemizi yada destegimizi yitirmekten korkariz. Bazi seylerin eskisi kadar guzel olmayacagindan korkariz. Stresle basa cikamayacagimizdan korkariz.

Diger bir deyisle zayif oldugumuz, sigaranin gereksinim duydugumuz bir seye sahip oldugu ve biraktigimiz zaman bir bosluk dogacagi beynimize islenmistir.

Sunu anlayin artik:

SIGARA BOSLUK DOLDURMAZ, YARATIR!

Insan vucudu yeryuzundeki en mukemmel varliktir. Bir yaratana mi, dogal bir gelisme surecine mi, yada ikisinin birlesimine mi inanirsiniz bilmem ama bedenlerimizi yaratan varlik yada sistem insandan bir kat daha ustundur! Insan en kucuk bir canli hucresi bile yaratamaz, nerede kalmis gorme duyusu, ureme, kan dolasimi yada beyin mucizeleri. Yaratan guc yada sistem sigara icmemizi planlamis olsaydi bedenimizi zehirden koruyan bir filtremiz ve bir tur bacamiz olurdu.

Aslinda bedenlerimiz bizim hicbir zaman aldiris gostermedigimiz oksuruk, bas donmesi, mide bulantisi vs. gibi uyari ve guvenlik sistemleri ile donatilmistir.

Gercek su ki, sigarayi biraktiginizda aslinda hicbir seyden vazgecmek zorunda kalmazsiniz. Bedeninizi kucuk canavardan aklinizi beyninize islenmis asilsiz inanclardan kurtarir kurtarmaz sigaraya ne arzu ne de gereksinim duyacaksiniz.

Sigara yemegin tadini artirmak yerine bozar. Sizin tat ve koku duyularinizi mahveder. Bir restoranda servisler arasinda sigara icen tiryakileri gozleyin. Yemeklerinden zevk almazlar bile, sigara icmelerini engelledigi icin dort gozle yemegin bitmesini beklerler. Bir cogu sigara icmeyenlerin rahatsiz oldugunu bildigi halde icer. Aslinda tiryakiler dusuncesiz degillerdir, sigarasiz kaldiklarinda kendilerini caresiz hissederler o kadar. Seytan ve derin mavilikler gibi iki tehlike arasinda kalirlar: Ya sigara icmedikleri icin suclu ve asagilanmislik hissederler yada ictiklerinden dolayi baskalarini rahatsiz ettiklerini dusunurler.

Tiryakileri resmi olaylarda o sonu gelmeyen konusmalarin bitmesini ve alkis zamaninin gelmesini beklerken gozleyin. Cogu, tuvalet bahanesiyle gizlice sigara icmek icin disari kacar. Boyle durumlarda sigara icmenin bir bagimlilik oldugu belli olur. Tiryakiler sigarayi keyif aldiklari icin degil sigarasiz kendilerini caresiz hissettikleri icin icerler.

Bir cogumuz sigaraya genc ve utangacken partilerde, davetlerde basladigi icin ne zaman bir partiye, toplantiya yada bir davete katilsak sigarasiz keyif alamayacagimiza inaniriz. Bu cok sacmadir. Tutun aslinda oz guvenimizi calar. Sigaranin yarattigi korkunun en guzel kaniti kadinlarda yarattigi etkiden anlasilabilir. Butun kadinlar dis gorunuslerine onem verirler. Resmi toplantilara kusursuz bir kiyafet ve cok guzel bir kokuyla gitmek isterler. Fakat nefeslerinin kulluk gibi kokmasina aldirmazlar. O pis kokunun onlari aslinda cok rahatsiz ettigini biliyorum -cogu saglarinin ve giysilerinin kokusundan nefret eder- yine de sigaradan vazgecmezler. Sigaranin insanda yarattigi korku iste bu denli buyuktur.

Sigara bize toplum icindeyken yardimci olmaz tam tersine bir engel olusturur. Bir elinizle ickinizi, obur elinizle de sigaranizi tutarken sigaranin kulunu dokecek ve izmaritlerini koyacak bir yer arar, konustugunuz kisinin yuzune sigara dumanini ufler bir taraftan da kendi kendinize sorarsiniz "acaba agzimdaki pis kokuyu duyuyor yada dislerimdeki sari lekeleri goruyor mu?" diye.

Sigarayi biraktiginizda hicbir seyde vazgecmek zorunda kalmayacaginiz gibi kazanacaginiz bircok sey vardir. Tiryakiler cogunlukla saglik, para ve sosyal sayginlik yuzunden sigarayi birakmayi dusunurler. Bunlar dogal olarak onemli ve etkili nedenlerdir. Fakat ben kisisel olarak en buyuk kazancin ruhsal olduguna inaniyorum. Ayrica sunlarin da unutulmamasi gerekir:

1. Oz guven ve cesaretin geri gelmesi.

2. Sigara esirliginden kurtulmak

3. Aklinizin bir kosesindeki o kara lekelerin yok olmasi ve boylece insanlarin artik sizi kucumsememesi ve oz sayginizi tekrar kazanmaniz.

Sigara icmeyen bir insan olarak hem daha iyi bir yasama kavusursunuz hem de yasamdan daha cok zevk alirsiniz. Yalnizca daha saglikli ve daha varlikli degil, daha mutlu ve daha neseli demek istiyorum. Sigara icmemenin verdigi buyuk kazanclari onumuzdeki bolumlerde anlatacagim.

Bazilari "bosluk" konusunu anlamakta gucluk cekiyor Belki asagidaki benzetme yardimci olabilir. Dudaginizim ucukladigini dusunun. Bende cok etkili bir krem var. Size "bir de bunu dene" diyorum. Siz kremi kullaniyorsunuz ve yara hemen yok oluyor. Bir iki hafta sonra tekrar cikinca siz "bu kremden baska var mi?" diye soruyorsunuz. Ben de size "al tup sende kalsin, belki yine ihtiyacin olur." diyorum. Siz kremi suruyorsunuz ve hokus pokus! Yara kapanmis. Yaralar giderek buyuyerek daha sik araliklarla cikmaya basliyor ve daha cok aci veriyor. Sonunda butun yuzunuz yara oluyor ve agri icinde kivraniyorsunuz. Artik her yarim saatte bir yeni bir yara cikiyor. Siz kremin gecici bir cozum oldugunu biliyor ve endiselenmeye basliyorsunuz. Yaralar yakinda butun bedeninizi mi kaplayacak? Yarasiz anlar tamamen yok mu olacak? Bir doktora gidiyorsunuz. Doktor yarayi tedavi edemiyor. Baska seyler deniyorsunuz ama o sihirli kremden baska hicbir sey etkili olmuyor.

Sonunda bu kreme bagimli oluyorsunuz. Yaninizda kreminiz olmadan hicbir yere gitmiyorsunuz. Yolculuga cikarken yaniniza birkac tup birden aliyorsunuz. Yalnizca sagliginiz acisindan degil ayni zamanda para acisindan da telaslanmaya basliyorsunuz, cunku sizden her tup icin 100 pound istiyorum. Bu parayi odemekten baska secim sansiniz kalmiyor.

Derken gazetenin birinde yalnizca sizin degil bircok baska insanin da bu yaralara sahip oldugunu okuyorsunuz. Eczacilar kremin yaralari iyilestirmek yerine yalnizca derinin altina gecirdigini ve aslinda yaralarin artmasina yol actigini kesfetmisler. Yaralardan kurtulmak icin kremi kullanmaktan vazgecmeniz yeterli olacak ve bir sure sonra yaralar kendiliginden kaybolacakmis.

Kremi kullanmaya devam eder misiniz?

Kremi kullanmamak icin iradenizi zorlamaniz mi gerekir? O yaziya tam olarak inanmadiysaniz kremi kullanmakta birkac gun kararsiz kalirsiniz. Yaralarin kremsiz iyilesmeye basladigini fark eder etmez kremi kullanma gereksiniminiz yok olur.

Caresizlige mi dusersiniz? Tabii ki hayir. Cozumu olmadigini sandigimiz felaket bir sorununuz vardi. Simdi cozumu biliyorsunuz. Yaralarin gecmesi bir yil bile surse her gun duzelmeyi gorup "ne guzel degil mi? Olmeyecegim." dersiniz.

Iste o son sigarami sondurdugum an gerceklesen mucize buydu. Yaralar ve krem ornegi konusunda bir sey belirtmek istiyorum. Yaralar dedigim akciger kanseri, damar tikanikligi, amfizem, anjin, kronik astim, bronsit yada kalp hastaligi degil. Onlar ayri. Harcadigimiz milyonlarca lira, yasam boyu kurtulamadigimiz kotu kokan nefes, lekeli disler, uyusukluk, oksuruk, nefes darligi, kendimizi zehirleyerek gecirdigimiz ve keske yapmasak dedigimiz o yillar, sigara icemedigimiz icin gercekten aci cektigimiz anlar da degil. Yasam boyu insanlar tarafindan kucumsenmek ve daha da kotusu oz saygimizi yitirmek de degil. Bunlar da baska. Bu ornekteki yara butun bunlari gormemizi engelleyen panik duygusudur: "Bir sigara istiyorum." Sigara icmeyenler bu duyguyu bilmezler. Bir tiryakinin en cok aci cektigi sey bu korku, en buyuk kazanc ise bu korkudan kurtulmaktir.

Sanki birdenbire basimin uzerinden buyuk bir sis kalkmis gibi olmustu. Sonunda sigaraya duyulan o cilgin istegin ne benim bir zayifligimdan nede sigaranin icindeki bir sihirden kaynaklandigini anlamistim. Meger o cilgin istek, ilk ictigim sigarayla bana asilanmis ve ictigim her sigarayla yok olacagina giderek artmisti. Ayni zamanda diger butun mutlu tiryakilerin ayni kabusu yasadiklarini anladim. Hepsi benim kadar olmasa da aptalliklarini hakli cikarmak icin sacma nedenler bulmaya calisiyordu.

OYSA OZGUR OLMAK O KADAR GUZELDI KI!

devami var…

Kaynak : "Allen Carr Sigarayi Birakmanin Kolay Yolu yonteminin kitabindan alintidir". Bu mesaj allencarrturkiye. com izni ile yayimlanmaktadir. Detayli bilgi icin ilgili web sitesine bakiniz.

Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

sigarayı bırakmanın kolay yolu
« : Mart 24, 2010, 23:06:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: sigarayı bırakmanın kolay yolu
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2010, 23:10:38 »
Azalttım  bu aralar, neredeyse bırakmaya  yakın...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • patlak gözlüm
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2010, 23:22:26 »
guzel elıne saglık bende bırakıcam ınsallah.....
e11

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2010, 00:44:23 »
arkadaşlar azaltımla filan olmuyor bu iş bende az içiyorum önemli olan içmemek ve istememek
yukardaki yazıyı okuyup içmicem diyebilmeliyiz ve aramamalıyız 2-3 ay içmemekle de olmuyor 6ay içmeyeceksiniz ki tam anlamıyla unutabilesiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2010, 10:20:38 »
bende bıraktım sayılır aylarca içmedim
şimdi arada  güzel oluyo
trafikte HAKKINI değil AKLINI kullan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2010, 11:25:45 »
aslında bi konu açıp topluca bırakmayı denemek lazım.Her gün herkes o konu başlığı altına bugün içtim bugün içmedim dese yada bırakma yolunda birbirimizi cesaretlendirsek ne müthiş bir dayanışma olur dimi. Ne dersiniz yapsak mı böyle bir şey ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2010, 11:59:38 »
bırakmamamk için yazıyı bile okumadım :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2010, 12:37:01 »
Genç arkadaşlar;
Gençlik elden gitmeden sigarayı bırakın. Bu konuda size sizden başka kimsenin faydası olmaz.Sigaranın sizi bırakmasına fırsat vermeden siz onu bırakın. !!!
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2010, 13:58:11 »
yeminim var evlendiğimde bırakacağım. Bu sene üniversitem bitiyor, askere gidince sağlıklı-sporlu bir ritim tutturursam o zamanda bırakırım, askerden gelir gelmez evleneceğim zaten. Ağızım baca kokarak aynı yastığa baş koyamam değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2010, 14:25:50 »
selam  arkadaşlar ben 29 yaşındayım yaklaşık 15 yaşından buyana sigara içiyordum..son 2 yıldır bıraktım bitane bile ağzıma sürmedim.insan bıraktıktan sonra acayip mutlu oluyor tavsiye ederim kararlı olmak ilk şart..ilk zamanlar okadar çok zorlandımki anlatamam kafayı yediğim günler oldu,ben bide öğretmenim düşünün artık o stresi... Sigara içilen bi ortama dahi girmiyorum şuan..bütün herkes bıraksın artık şu illeti....

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2010, 14:28:58 »
yeminim var evlendiğimde bırakacağım. Bu sene üniversitem bitiyor, askere gidince sağlıklı-sporlu bir ritim tutturursam o zamanda bırakırım, askerden gelir gelmez evleneceğim zaten. Ağızım baca kokarak aynı yastığa baş koyamam değilmi?

sana katılıyorum Ümitcim .......ben de 3 aylık evli iken bıraktım ve şu an hiçbir eksiklik hissetmiyorum aksine her içtiğim sigara için tek tek pişmanım.....

şu an iki evladım var ellerinizden öperler.......

..... biri 4 yaş içinde diğeri ise 9 uncu ayın içinde.......

... ve çok şükür sigarayı bilmiyorlar ve daha önemlisi onun zehirini solumak zorunda kalmıyorlar......

sigarayı ben aniden bıraktım ve bir daha da asla içmedim ve içmeyide düşünmüyorum bir daha.....

bence yavaş yavaş bırakmak diye bir usül veya azaltarak bırakmak diye bir usül başarılı olmuyor.......

neyse Allah cc kurtarsın diyorum içen tüm arkadaşlarımızı.......

Sigaranın Bu Zararlarını Biliyor musunuz?

1. Sigara tüketiminden en çok zarar görenler anne karnındaki bebeklerdir. Sigara tiryakisi annelerin dünyaya getirdiği 100 çocuktan 65'i özürlü doğar

2. Gelişmiş ülkelerde sigara tüketimi giderek azalırken, gelişmekte olan ve fakir ülkelerde sigara tüketimi giderek artmaktadır.
3. Türkiye dünyada sigara için 7. pazardır.

4. Dünyada ikinci ve İngiltirenin ise en büyük sigara şirketi BRITTISH AMERICAN TABACCO' nun  (BAT) patronu Martin Broughton sigara içmiyor ve sigaranın zararlı olduğunu itiraf ediyor.

5. Devamlı sigara içenlerin % 55'i 35-38 yaşları arasındA büyük risk altında bulunuyorlar.

6. Sigara içen annelerde; düşük olur, anne sütü azalır. Ani bebek ölümleri olabilir. Bebeklerin beyin ve akciğerleri zarar görür. Sigara bebekte sinizüt, rinit, kronik solunum problemleri (öksürük geniz akıntısı) yapar.(Yeşilay Dergisi)

7. Sigaranın sebep olduğu ölümler, diğer uyuşturucularınkinden 13 kat fazladır.

8. Sigara içenlerde ani ölüm, içmeyenlere oranlara 10 kat fazladır.

9. Bacak damarı tıkanıklarının %90'ı sigaradan kaynaklanır.

10. Sigara içen kadınlar, içmeyen kadınlardan 10 yaş fazla ihtiyarlamaktadır.

11. Sigara içen kadınlarda kısırlık 10 kat fazladır.

12. İnsan beynine en çok zarar veren 3 olumsuz etmenden birincisi sigara dumanıdır. Diğerleri tansiyon ve şeker.

13. Günde iki paket sigara içen bir kişi Hiroşima'ya atılan atom bombasının öldürücü dozuna eş değer radyoaktivite etkisi altında kalmaktadır. (Türkiye Atom Enerjisi Kurumu)

böyle bir fotoyu yayınlamak istemezdim ama belki faydası olur....

Devamı: http://www.yenimakale.com/saglik/saglik/471-sigaranin-zararlari-nelerdir.html#ixzz0jBs6AOWq

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 25, 2010, 16:19:01 »
Lise olarak sağlıkçıyım üniversiteden iktisatçıyım. Hala sağlık sektörü içerisindeyim inanırmısınız, yanında sigara içilen çocuğun durumunu defalarca gördüm ne kadar içler acısıydı anlatamam, babam ona keza, akciğer filimine baktığımda içim acıyor korkarım yakın zamanda amfizem yada KOAH olacaktır. trakeostomi ( soluk borusunun delinmesi ) olan hastaların pansumanını defalarca yaptım. Her defasında sigaradan nefret ettim. Ama beni bırakmadı. :D Sigara zehirli yılan gibidir, zehirini yavaş yavaş akıtır anlamazsınız, sizi soktuğunda ise büyük acı ve pişmanlık duyarsınız.

Neyse hedefim o beni sokmadan bırakmak. Şuan denizdeyim yılana sarılıyorum karaya çıkayım bak ben napaciim ona :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • MyLastik - Aracýnýza Uygun Lastik
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 05, 2010, 10:44:04 »
Sigarayı bırakmak isteyenlere güzel bir video.....

Huzurlu, sakin ve rahatsız edilmeden dinç bir kafa ile 1 saat zaman ayırın ve 1 saat süren aşağıda linki olan videoyu izleyin.

http://video.google.com/videoplay?docid=-7032825356513183711#

İnşallah sigarasız bir hayata merhaba deriz bu videodan sonra...
Hayatınız 3 mm'ye bağlı . Sevdikleriniz ve kendiniz için lütfen 3 mm altına inmiş lastiklerinizi değiştirin.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Nisan 05, 2010, 10:51:45 »
Sigarayı bırakmak isteyenlere güzel bir video.....

Huzurlu, sakin ve rahatsız edilmeden dinç bir kafa ile 1 saat zaman ayırın ve 1 saat süren aşağıda linki olan videoyu izleyin.

İnşallah sigarasız bir hayata merhaba deriz bu videodan sonra...

inşallah bırakalardan oluruz hepimiz ...tüm hatalarımızı......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 05, 2010, 11:32:47 »
belki hatırlıosunzdur 2009 un aralık ayında bırakıorum demiştim ve bıraktım hala da ağzıma sürmedim çok rahat mutlu takılıorum her gün sigaraya verdiğim parayı kumbara yaptım oraya koyuyorum ay sonunda çok güzel oluyor :D diceksiniz kaç yaşındasın kaç senedir içiodunki liseye başladığımda başlamıştım buna 6 sene içtim ve bıraktım tavsiyede ederim herkeze. ama öyle azalttım bırakıcam demekle olmuyor. arkadaşım çok sağlam bir yemin ettirdi bidahada içemedim :D bu şekilde yapılması gayet etkili oluyor ..
JA 8668