Gönderen Konu: oto koltuğu olarak hangi markaları tercih ediyorsunuz ... ayrıca zorunlu oluyor  (Okunma sayısı 2996 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Türkiye’de zorunlu olmayan çocuk oto koltukları 2010 yılından itibaren zorunlu hale gelecek.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre 1 Haziran 2010’dan itibaren otomobil, arazi araçları, kamyonet, kamyon ve çekicilerde 150 cm’den kısa ve 36 kilogramın altındaki çocukların taşınması sırasında çocuk bağlama sistemleri zorunlu olacak.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Küçük oğlum için Römer 9-18 kg
Büyük oğlum için Graco 15-36 kg
kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
jane diye bir marka koltuk aldım (ispanya malı) . isofix bağlantılı. piyasadaki sınırlı sayıda ve yüksek fiyatlı isofix koltuk markaları ile aynı kalitede bir koltuk.
ben özellikle isofix koltuk öneriyorum. sökme ve takma işlemi 30 sn yi geçmiyor.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Herkese selamlar
Yeniden bir konu açmaya gerek duymadım sorumu buradan sorayım...
Oğlum 6 aylık oldu ve artık bebek pusetine sığmıyor.Onun güvenliği için artık çocuk koltuğu şart.
Elinde koltuğu bulunupta artık kullanmayıp hediye etmek veya ikinci el olarak değerlendirmek isteyen var mıdır?
Ayrıca koltuk alırken nelere dikkat etmem gerekiyor.
Şu an kullanmakta olduğum Peugeot Partner'ın arka koltuklarında isofix yok.
Bu konularda bilgi sahibi arkadaşların görüşlerini bekliyorum.Özellikle tecrübeli babalar :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
hocam koltuk olarak isofix bağlantılılar daha güvenli ama bizim e12dede isofix yok kardeşim 4 yaşına girdi koltuğu e12de kemer yardımıyla bağladık güzel şuan markasını hatırlayamadım malesef bide 6aylıksa ters bağlanır kafasını tutamadığı için frenlerde kafası düşmesin diye bağlantı yaparken öyle bağlamalısınız
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
E12 de ve 2005 cliomuzda kemeri koltuga dolaya dolaya takmistim. Koltugun kafasi vs frende one dogru gitmiyordu.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Herkese selamlar
Yeniden bir konu açmaya gerek duymadım sorumu buradan sorayım...
Oğlum 6 aylık oldu ve artık bebek pusetine sığmıyor.Onun güvenliği için artık çocuk koltuğu şart.
Elinde koltuğu bulunupta artık kullanmayıp hediye etmek veya ikinci el olarak değerlendirmek isteyen var mıdır?
Ayrıca koltuk alırken nelere dikkat etmem gerekiyor.
Şu an kullanmakta olduğum Peugeot Partner'ın arka koltuklarında isofix yok.
Bu konularda bilgi sahibi arkadaşların görüşlerini bekliyorum.Özellikle tecrübeli babalar :)

Özcan bey çocuk koltukları 4 gruba ayrılır.farklı sitelerde çocuğun ayına göre yaparlar planlamayı ama avrupada bu şekilde satılıyor.
0-9 kg.
9-18 kg
18-36 kg
36 kg ve üzeri.

sizin ufaklık (allah bağışlasın bu arada) 1.grubu bitirmiş.

bakacak olduğunuzda bu sınıflamaya göre bakın.
benim size önerim bu üründür.

Britax Römer Trifix--> https://www.joker.com.tr/urun/britax-romer-trifix-gr1-oto-koltugu-chili-pepper-2436

--> https://www.youtube.com/watch?v=ZVS5Ax7NDqc

Ufaklık 3.grubu bitirdiğinde ise önerim bu ürün olacaktır.

--> http://www.e-bebek.com/cybex-pallas-2-fix-9-36-oto-koltugu_CYB-47483

--> https://www.youtube.com/watch?v=ngiy8PpwUhY

bu ürünü aslında 9-18 kg arası çocuklarda kullanabiliyor.ama her çocuk bir olmuyor.9-18 kg arasında kullanacak iseniz mutlaka önünde airbag görevi gören
minderi ile kullanmanız gerek.yapılan çarpışma testlerinde görülmüşki bu minder çocukları baş ve boyun göğüs travmalarında çok daha iyi koruyor.
ancak bazı çocuklar bu minder onları biraz sıkıştırdığı için istemeyip ağlamaya başlıyorlar.

18 kg dan sonra minderi çıkartıp direkt aracın emniyet kemeri ile bağlıyorsunuz.

eğer ufaklık uyum sağlar diyorsanız iki masraf yapmayıp bu ürünü alın uzun yıllar sorunsuzca kullanırsınız.

kolay gelsin...

dip not: önerdiğim bu modellerin hepsi ISOFİX'lidir.aracınızda isofix sistemi yoksa sonradan taktırmak çok kolay.bir çok aracın servisi bu işlemi uyguluyor.
önerim aracın emniyet kemeri sistemine güvenmeyin gidin isofix taktırın.

dip not 2: çocuk koltukları ikinci el olarak alınmaması gerekiyor.çünkü koltuğun yapıldığı maddenin yani koltuğun kullanım ömrü en fazla imalat tarihinden itibaren 6 yıldır.bilginize...
6 yıldan sonra koltuğun tüm koruyucu etkisinin belirgin şekilde düştüğü gösterilmiş.

dolayısıyla internette,sağda solda gördüğünüz çocuk koltuğu kampanyalarına aldanmayın çünkü müşterilerin bir çoğu bu noktayı bilmediği için ucuza buldum diye sevinip koltuğu alırlar.halbuki son kullanım tarihi yaklaşmış koltukları piyasaya sürüyorlar o nedenle ucuza satılıyor.
koltuk alırken mutlaka son kullanım tarihine bakınız..

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
hocam neden emniyet kemerine güvenmeyin dediniz ben kardeşimin çocuk koltuğunu 2 emniyet kemeriyle bağladım gayet sağlam oldu hiç kıpırdamıyor sert frenlerde bile
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
hocam neden emniyet kemerine güvenmeyin dediniz ben kardeşimin çocuk koltuğunu 2 emniyet kemeriyle bağladım gayet sağlam oldu hiç kıpırdamıyor sert frenlerde bile

Peki ya kaza anında???ani frenajda genelde sorun olmaz.
Özellikle arkadan ve önden çarpmalarda???
Hızının 40 km/saat üzerinde olduğu durumlarda koltuğun nasıl oynadığını görebilirsin.(allah göstermesin tabi kimseye orası ayrı olay)
sende serviste aracına isofix uygulat ve kardeşini isofixli koltuğa oturt.servisler için çok kolay birşey bu ve maliyetide sanılan kadar bir şey değil.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
kesinlikle bekir beyin.dediği.gibi isofix .şart.Ben sadece bir kere isofix  e takmadan yolculuk ettiğimde virajlarda çocuk koltukla birlikte yann yatiyor
İsofix  ile.kıpırdamıyor bile.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Bekir bey verdiğiniz bir birinden değerli bilgiler için teşekkür ederim.
Bu doğrultuda hareket edeceğim inşaallah.
Verdiğiniz ilk linkte bulunan koltuk çok güzel çocuk olasım geldi bir an :D
İsofix için servisede danışacağım bakalım ne fiyat verecekler?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
dip not: önerdiğim bu modellerin hepsi ISOFİX'lidir.aracınızda isofix sistemi yoksa sonradan taktırmak çok kolay.bir çok aracın servisi bu işlemi uyguluyor.önerim aracın emniyet kemeri sistemine güvenmeyin gidin isofix taktırın.
Bekir bey verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürlerimi iletirim.
Peugeot servisini aradım arka koltuklarıma isofix taktırmak istiyorum maliyeti nedir diye.Abi o ne dediler sonra da birilerine sordu bende telefonu kapattım.
Bu akşam Chicco marka dualfix koltuk aldım.849 TL'den 549 TL'ye düşmüştü.Kasada ki personele de nazımız geçiyordu ekstra %10'luk bir indirim daha yapıldı.Dalgınlıkla 9-18 grubundan almışım eve gelince fark ettim.Yarın gidip 9-25 veya 9-36 grubu koltuk bakacağım.

Sizin tavsiye ettiğiniz Römer marka koltuğu Almanya'da ki kuzenim kullanıyor o da bana önerdi.Lakin kuzenimin Almanyada 450 TL'ye aldığı koltuk burada 669 TL.
Be Safe marka koltuk vardı.Normal kemer ile bağlantısında asıldım ama hiç kımıldamadı bile.Onunda en ucuzu 900 liradan başlıyordu :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
Hocam ben 7 yildir recaro marka koltuk kullaniyorum.3.grup 15-36,Koltugun kumasi cok kaliteli Asla terletmiyor,antepten izmire 1100.km.boyunca cocuk hic terlemiyor,Kenarlarindaki kafada kullanilan köpükler kaliteli,en.ufak bozulma.yok,siyah renkli kaliteli.kulak seviyesinde hoparlor var harici birsey baglarsaniz oradan düşük  de olsa ses veriyor,ayrica boyun kisminda balon var,Istege gore yanda pompasi var o şişiyor ve boyun kismini dolduruyor.Simdi 2,oglum kullaniyor,Kumasi cok kolay cikiyor takiliyor, 3.defa.yikadim.isofix li ben cok cok memnunum,Tavsiye ederim kesinlik le.e bebek ten almistim,gri renkli.olanini kir.de tutmuyor.kumasi.kolay temizleniyor,
Bildigiz.uzere recaro.dunyanin en büyük koltuk ureticilerinden
http://mobil.e-bebek.com/recaro-monza-nova-2-seatfix-15-36-kg-oto-koltugu_REC-615121208
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Tuncay ben de E bebekten aldım.Recaro'yu 4-5'ci sırada önerdiler.Eskiden mükemmeldi ama şimdi rekabette geriye düştüler diye bilgi verdiler.Piyasada 150 TL civarı fiyatta olanlarda var tek yumruk ile hasar görebilecek durumdalarmış.Yani çeşit çeşit ürünler mevcut
Chicco'ya güvendiğim için aldım hayırlısı ile kullanırız inşaallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
Abi iyi günlerde kullan,Zamaninda cok arastirmistimtik,Onemli olan.herhangi bir.kazada cocugun yaralanmasini azaltacak kafa sirt kisminda bulunan köpükler, Bunda köpük malzeme cok kaliteli alırken  de karsilastirmistim,Kumasi dedigim gibi cok kaliteli terletmiyor oturma  kisminda kumasin altinda sünger .yumusak 7 sene.olmasina ragmen.devamli sicakta sogukta arabada bozulma.deformasyon.hicbirsey yok,Ben ozaman 500.c i vari almistim,Suanda 750.tl,
Sadece şunu  diyebilirim,Saglik personeli oldugum icin.yaramali veya ölümle sonuçlanan arac.ici kazalarda cocuk koltugu.olmamasi cok.büyük  etken,Ucuza kacilmasin Bu 150.tl.ye falan dandik.markalar var kumaşı  köpüğü cok dandik,Cocuklarin hayatindan.önemli  degil,
Abi teknosadaki.gibi satici ya denk  g elmissin,Samsungu övup sharpi kotuleyen,recaro nun 150 l ye.hic.koltuğunu görmedim,
Britax römer mi neydi.oda.kaliteli,Ozaman concord da vardi hala varmi.bilmorum oda.cok iyiydi,Ama recaro 500tl o.800.tl.civari idi,
Butcesine göre. Kisi.en iyikarari verecektir,Ama mutlaka koltuk  şart  buna özen  gösterelim
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
Be safe izi confort X3 var bizde. Isofixli olandan
Çook memnunum. Hem konforu hem de güvenliği en üst seviyede. Çoçuk koltuğu alırken mutlaka ürünüm Adac gibi test sonucu var mı araştırın.  Biraz büyük. Avensis gibi bir araçta bile nerdeyse 1.5 kişilik alanı kapattı. Yatış pozisyonu ve yüksekliği çok iyi. Çocuk dışarıya rahat bakabiliyor. Alev almaysn kumaş malzemesi var bu yüzden bir miktar terleme yapıyor. Fiyat olarak biraz pahalı ama bana verdiği güven paha biçilemez.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Tuncay sen yazdığımı yanlış anlamışsın
Recaro 150 TL demedim.Bu fiyata da koltuk var ama tek yumrukta bile koltuk hasar görebiliyor demiştim.
Concord hala var bin küsur liradan başlıyor gidiyor da gidiyor.Romer hala var.Bana uygun koltuklar 670'den başlıyor o da Concord gibi Feza'nın derinliklerine kadar gidiyor

Be Safe'de çok iyi marka ama imkanlar söz konusu. :( Bundan iki yıl önce olsaydı en iyisini fiyata bakmaksızın alırdım da şu an imkansızlıklar mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
Pardon  abi,Dedigin gibi 150 tl lik koltuklar gercekten kumas ve koruma acisindan cok.kötü,
abi herkes bütçesine  göre hareket eder ,abartiya kacmamak kaydiyla  bahadir kardesimin dedidigi gibi adac testlerinden.gecmis kaliteli birsey almali.Bende zamaninda concorde butcemi zorladigi icin almamistim recaro da karar kilmistim.Birbirine cok yakin cok iyi ürünler  var,Ben recaro.dan.memnunum,Chico da.dünyaca ünlü kaliteli bir marka,Artik  alacak.arkadaş  kendisine en uygun ürünü  seçecektir,
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Herkese selamlar

Arkadaşlar dün aldığım Chicco koltuğu geri iade ettim Kraft'ın 9-25 kg Vista modelinden aldım.Koltuğa bağladığımda önceki koltuğa göre daha oturaklı olduğunu gördüm.
Ürünün linkini de ekliyorum almak isteyen olursa fikir edinebilir

http://www.kraftbaby.com/tr-TR/category/7/oto-guvenlik-koltuklari/1223/vista-grup-12-925-kg.aspx