0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İsmin aslında Farsça bir kelime hatta doğrusu "Nagehan" Anlamı da, ansızın birdenbire demek. Soyadımı da tanımlamaya gerek görmüyorum
Umut fakirin ekmeği, ye Mehmet ye:))))Soyadım belli zaten:))))
Vay uyanık vay.
Adım bilindiği üzere ümit. Babam doğmadan önce dedemin 2 yaa 3 çocuğu bbek iken vefat etmiş. Babam doğduğunda ise dua etmiş ve Ya RABBİ bir ümit'tir senden belki yaşar demiş ve babamın adını YAŞAR ÜMİT koymuş. Gerçek haa, makarasına demiyorum aynen böyle olmuş. Neyse gel zaman git zaman Yaşar Ümit büyümüş ve annemle tanışmış. Annem bana gebe iken çok sıkıntılar çok ızdıraplı zamanlar yaşamışlar. ben doğduğumda ise, annem babamı çok sevdiği için adımı Ümit, babam ise biz çok çektik, benim başıma gelen oğlumun başına gelmesin hep mutlu olsun diyerek Adımı Ümit Mutlu BAĞIRAN koymuşlar. Evde ve mahallede bana Mutlu derler fakat iş ve okul çevresinden Ümit diye bildikleri için adımı burada da Ümit koymayı uygun gördüm. Gel gelelim soyadınaaaaa, Dedemin Dedesi, birgün köyün ortasında bir kalabalık görmüş. Bakmış herkes sırada falan. Nüfus memurları gelmiş. Ama büyük dedem bilmiyor ya geldiğini, noluyor burdaaa heeeyttt dağılın uleynnn diyerek memurun yanında bulmuş kendini onada demiş sen kimsin uleyynn falan, memurda demişki, gel bakalım böyle sen çok bağırıyorsun, biz işte nüfus memuruyuz herkese soyadı veriyoruz seninde soyadını BAĞIRAN yazıyorum demiş Bana BAĞIRAN kısmı öyle anlatıldı ne derece doğru bilemem ama yaşar ümit, ümit mutlu kısmı birebir gerçek...
Çok güzel ve ilginç. Keşke bizim de böyle bir hikayemiz olsaydı.
benim var sayılır..babam asker çocuğu, Türk milleti, Türk kelimesi anlamlı onun için, sonrasındaki ay da baba tarafı erkeklerinin isimlerinden geliyor, koray(babam) güray(amcam), kutay (kuzen), eray, berkay vs vs..kelime olarak Türk ve baba tarafının isim uzantısı -ay birleşince türkay ismi konuyor, kardeşimin de adı Türker..
türkay kardeş kardeşinde niye -ay takısı yok? baban onu aileye almak istememiş mi?