Gönderen Konu: Adınız ve Anlamı  (Okunma sayısı 3952 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Adınız ve Anlamı
« : Mart 23, 2010, 19:45:41 »
  Selam.
 Adınız'ın anlamını biliyormusunuz? Peki soyadınızın? Soyadınız nereden gelmektedir?

Toyota Club Türkiye

Adınız ve Anlamı
« : Mart 23, 2010, 19:45:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Adınız ve Anlamı
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2010, 21:38:29 »
İlgi ve erdem bakımından olgunluk, yetkinlik, erginlik, eksiksizlik,
en yüksek değer, bilgi fazilet.

Soyadım isim olarakda kullanılıyor. :)  Güçlü, yılmaz, gözü pek kimse,  tarihte Büyük Moğol İmparatorluğu´nu kuran Türk hükümdarı.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2010, 22:18:39 »
ay gibi parlayan türk..sarıkaya soyadının nereden geldiğini bilmiyorum çünkü soyadımla ilgilenmedim hiç, daha çok anne tarafının soyadı ilgimi çekmiştir hep, eroğlu..e açık ve net, soyadı kanunu çıktığında dönem koşulları vs..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2010, 22:24:18 »
  Hakan ya da Khan, imparator demek. Türkçe dışındaki kimi dillerde de Hakan ya da Khan diye geçer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2010, 22:24:38 »
İsmin aslında Farsça bir kelime hatta doğrusu "Nagehan" :) Anlamı da, ansızın birdenbire demek. Soyadımı da tanımlamaya gerek görmüyorum :-[
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2010, 22:25:24 »
Umut fakirin ekmeği, ye Mehmet ye:))))

Soyadım belli zaten:))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2010, 22:46:46 »
Cennete ki dört nehirden birinin ismi diye biliyorum, aynı zamanda Orta Asya da bir akarsu.

Soyadım ise beyaz ay, ayın tam bir daire olarak dolgun, parlak göründüğü evre. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2010, 22:53:22 »
İsmin aslında Farsça bir kelime hatta doğrusu "Nagehan" :) Anlamı da, ansızın birdenbire demek. Soyadımı da tanımlamaya gerek görmüyorum :-[

Vay uyanık vay. :)
Umut fakirin ekmeği, ye Mehmet ye:))))

Soyadım belli zaten:))))
Soyad nereden gelmiş acaba?

Ceyhun, söylediğin Dolunay değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2010, 22:55:33 »
Vay uyanık vay. :)

Buyrun benim ?! :)

Alışık olduğun bir tepki :)
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 23, 2010, 22:59:05 »
Adım bilindiği üzere ümit. Babam doğmadan önce dedemin 2 yaa 3 çocuğu bbek iken vefat etmiş. Babam doğduğunda ise dua etmiş ve Ya RABBİ bir ümit'tir senden belki yaşar demiş ve babamın adını YAŞAR ÜMİT koymuş. Gerçek haa, makarasına demiyorum aynen böyle olmuş. Neyse gel zaman git zaman Yaşar Ümit büyümüş ve annemle tanışmış.  :P Annem bana gebe iken çok sıkıntılar çok ızdıraplı zamanlar yaşamışlar. ben doğduğumda ise, annem babamı çok sevdiği için adımı Ümit, babam ise biz çok çektik, benim başıma gelen oğlumun başına gelmesin hep mutlu olsun diyerek Adımı Ümit Mutlu BAĞIRAN koymuşlar. Evde ve mahallede bana Mutlu derler fakat iş ve okul çevresinden Ümit diye bildikleri için adımı burada da Ümit koymayı uygun gördüm. Gel gelelim soyadınaaaaa,

Dedemin Dedesi, birgün köyün ortasında bir kalabalık görmüş. Bakmış herkes sırada falan. Nüfus memurları gelmiş. Ama büyük dedem bilmiyor ya geldiğini,  noluyor  burdaaa heeeyttt dağılın uleynnn diyerek memurun yanında bulmuş kendini onada demiş sen kimsin uleyynn falan, memurda demişki, gel bakalım böyle sen çok bağırıyorsun, biz işte nüfus memuruyuz herkese soyadı veriyoruz seninde soyadını BAĞIRAN yazıyorum demiş :D Bana BAĞIRAN kısmı öyle anlatıldı ne derece doğru bilemem ama yaşar ümit, ümit mutlu kısmı birebir gerçek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 23, 2010, 23:01:44 »
arif:"bilen" demek. tasavvufta ise Allah'ı bilen tanıyan demek
"bostancı" nın ise iki anlamı var. biri kavun karpuz yetiştiren, bahçe işleriyle uğraşan; diğeri ise osmanlı padişahlarının saray celladı. hatta bostancıbaşı diye bir de başları var. ben kavun karpuz işini tercih ederim :)
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 23, 2010, 23:08:07 »
Adım bilindiği üzere ümit. Babam doğmadan önce dedemin 2 yaa 3 çocuğu bbek iken vefat etmiş. Babam doğduğunda ise dua etmiş ve Ya RABBİ bir ümit'tir senden belki yaşar demiş ve babamın adını YAŞAR ÜMİT koymuş. Gerçek haa, makarasına demiyorum aynen böyle olmuş. Neyse gel zaman git zaman Yaşar Ümit büyümüş ve annemle tanışmış.  :P Annem bana gebe iken çok sıkıntılar çok ızdıraplı zamanlar yaşamışlar. ben doğduğumda ise, annem babamı çok sevdiği için adımı Ümit, babam ise biz çok çektik, benim başıma gelen oğlumun başına gelmesin hep mutlu olsun diyerek Adımı Ümit Mutlu BAĞIRAN koymuşlar. Evde ve mahallede bana Mutlu derler fakat iş ve okul çevresinden Ümit diye bildikleri için adımı burada da Ümit koymayı uygun gördüm. Gel gelelim soyadınaaaaa,

Dedemin Dedesi, birgün köyün ortasında bir kalabalık görmüş. Bakmış herkes sırada falan. Nüfus memurları gelmiş. Ama büyük dedem bilmiyor ya geldiğini,  noluyor  burdaaa heeeyttt dağılın uleynnn diyerek memurun yanında bulmuş kendini onada demiş sen kimsin uleyynn falan, memurda demişki, gel bakalım böyle sen çok bağırıyorsun, biz işte nüfus memuruyuz herkese soyadı veriyoruz seninde soyadını BAĞIRAN yazıyorum demiş :D Bana BAĞIRAN kısmı öyle anlatıldı ne derece doğru bilemem ama yaşar ümit, ümit mutlu kısmı birebir gerçek...

Çok güzel ve ilginç. Keşke bizim de böyle bir hikayemiz olsaydı. :)

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 23, 2010, 23:22:03 »
Murat = Dilek
dilek aynı zaman da ablamın adı...
yıldız mı? bilmemki heralde dedemin babası soyad düşünürken bulutsuz bi gece yarısı gökyüzüne bakmıştır...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 23, 2010, 23:24:57 »
Çok güzel ve ilginç. Keşke bizim de böyle bir hikayemiz olsaydı. :)
benim var sayılır..babam asker çocuğu, Türk milleti, Türk kelimesi anlamlı onun için, sonrasındaki ay da baba tarafı erkeklerinin isimlerinden geliyor, koray(babam) güray(amcam), kutay (kuzen), eray, berkay vs vs..kelime olarak Türk ve baba tarafının isim uzantısı -ay :) birleşince türkay ismi konuyor, kardeşimin de adı Türker..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 23, 2010, 23:28:55 »
benim var sayılır..babam asker çocuğu, Türk milleti, Türk kelimesi anlamlı onun için, sonrasındaki ay da baba tarafı erkeklerinin isimlerinden geliyor, koray(babam) güray(amcam), kutay (kuzen), eray, berkay vs vs..kelime olarak Türk ve baba tarafının isim uzantısı -ay :) birleşince türkay ismi konuyor, kardeşimin de adı Türker..
türkay kardeş kardeşinde niye -ay takısı yok? baban onu aileye almak istememiş mi?  :huh: :ıslık:
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mart 23, 2010, 23:29:56 »
türkay kardeş kardeşinde niye -ay takısı yok? baban onu aileye almak istememiş mi?  :huh: :ıslık:
annem koymuş türkerin adını :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #16 : Mart 23, 2010, 23:31:48 »
Taylan ismin babamın o zamanki siyasi görüşünden dolayı ilk devrim şehidi taylan özgür'den gelmiş.Kız cocugumumda olursa özgür koyucam demıs babam ama nasip olmamıs.Ercan ismimde rahmetli dedemin ismi oldugundan konmus.bıde şöyle bir durum var rahmetlı dedemın dedesının ısmıde ercanmıs.babasının adı sabri şimdi benim babamın ismi sabri,benim ercan böyle devam ediyor :) babamla dedem zamanında cok kavga etmısler ercan ismi olucak olmayacak diye ama dedem rüşvetle kendı cıkarmıs benım nufus cuzdanımı nur içinde yatsın.Herkez benim normalde ercan ismimi kullanır ama okulda öğretmenlerim falan taylan der onada alıstım.zaten sulalede herkezın 2 ısmı var rahmetli dedemin Mashar Ercan ,Babamın Mustafa Sabri,Benim Taylan Ercan .Kızların ismide böle 2 ısım koymak adet bizde :)

Soyadına gelınce Rahmetli dedemin dedesi kurtulus savasında subay olarak görev yapmıs.Manisanin turgutlu ilçesinde Çal dağının bintepe bölgesinde şehit olmus savastan sonra dedemın babasına ve kardeşlerine o tepeler hediye edılmıs.Bintepe soyadı oradan gelıyor ve hala rahmetli dedemın kardeşleri oo tepelerde zeytincilikle ugrasıyor. Söylemesi ayıp yazar ve şair Hakan bintepe benim büyük amcam olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2010, 23:57:07 »
  Çok güzel ve anlamlı kelimelerden seçilmiş.Bu da ilginç. :)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 24, 2010, 08:12:52 »
TED'de bir kız vardı bizim...İnanmayacaksınız adı Şenöm idi...Anne Şenay ve baba Ömerden alıntılarla anlamsız bir isim yapmışlar...Ne manyak anne babalar var:)))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #19 : Mart 24, 2010, 08:18:30 »
  Taylan, söylediğin şekilde soyad alan ve bilmediğimiz çok kişi var. Gurur verici bir olay bence.

Umut, çok fazla demokrasi bazen kötü sonuçlar verebiliyor demek. :):):)