Gönderen Konu: karbüratör temizliği  (Okunma sayısı 11009 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
karbüratör temizliği
« : Mart 21, 2010, 20:59:28 »
ae101 kasa 1.3 corollam var karbüratör temiliği yapmayı dusunuyorum spreyler falan varmış bu konuyla alakalı bılgı sahıbı yada daha once yapmıs arkadasımız varsa yardımını beklıyorum tesekkurler

Toyota Club Türkiye

karbüratör temizliği
« : Mart 21, 2010, 20:59:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: karbüratör temizliği
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2010, 21:55:13 »
Bende geçen hafta karbüratör temizliği yaptırdım.Aslında kendimizde yapabiliriz ama malum karbüratör hassas bir parça.Mesela karbüratörü motor soğukken sökmemek lazım.Sıcak söküldüğünde çarpılabilir ve hava alma olayı görülebilir.Karbüratörcüyü temizlerken izledim çok incelik isteyen bir iş ayrıca ayarı falan baya bi zahmetli.Size tavsiyem bir karbüratörcüye yaptırın bu işi.Eğer kendiniz yapacaksanız karbüratörü yerinden sökmeden temizleyecek spreyler var.Aşağıda resimde verdiğim mesela bu iş için biçilmiş kaftan.Şimdiden kolay gelsin.

http://jasonkarpf.files.wordpress.com/2009/07/wd40.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2010, 22:03:38 »
bir eklentide benden, bu spreylerle temizlerseniz aracınızı uzun süre çalıştırın, egsozdan duman falan gelebilir biraz takmayın...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2010, 22:32:12 »
filtre ve altını sokup dırek karbiratöre bunu sıkıyorum olemı arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2010, 22:38:02 »
filtre ve altını sokup dırek karbiratöre bunu sıkıyorum olemı arkadaşlar
Size serkanmı diyeyim serkan beymi serkan abimi bilemiyorum.o yüzden bay serkan diyorum öncelikle yapacağınız işlem bir adet wd 40 sprey ve küçük bir fırça alıyorsunuz.karbüratörün üzerindeki filtreyi ve bunu tutan kabı söküyorsunuz.sonra spreyi karbüratöre sıkıyorsunuz biraz bekleyin sprey vazifesini yapsın sonra fırça yardımıyla karbüratörü temizliyorsunuz.kolay gelsin.

NOT:bu işlemi yaparken motor soğuk olmalıdır.wd 40 yanıcıdır.dikkat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2010, 23:15:50 »
25 yaşındayım serkan de yeter verdğin bilgiler için çok teşekkür ederim peki aracı çalıştırıyomuyz bu spreyi sıkarak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2010, 13:12:34 »
Bu işlemleri yaparken kesinlikle aracı çalıştırma.Bence bu işi işinin ehli birine yaptır derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2010, 14:14:53 »
25 yaşındayım serkan de yeter verdğin bilgiler için çok teşekkür ederim peki aracı çalıştırıyomuyz bu spreyi sıkarak?
yaş bilgini doldurursan bu karmaşa bir daha yaşanmaz serkan kardeş...

wd40 ın yanıcı olduğunu daha yeni duyuyorum, çok dikkat etmen gerekiyor. işin ehline bırakmak bence de en doğrusu bu durumda...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2010, 17:06:52 »
bende yaptırdım geçen.Orta ana milde boşluk vardı.tornaya gitti.Usta montaj yaparken yatakları bozmuş :( .bende sinirlendim ustaya gittim hatasını kabul etmedi.Bayağı bir atıştık esnaflar ayırdı kan çıkacaktı neredeyse.O sinirle gittim bir tanıdığa.250 tl ye çok çok temiz 0 ayarında (yurtdışından gelme ) çıkma karbüratör aldım.2 hafta sonra lpg taktırdım sorunsuz biniyorum.Temizlemek için çıkarın tinerle yıkayın ayarlara ellemeden sonra kululayın yağlayın tamam :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2010, 23:20:55 »
peki bu speyi sıktıktan sonra pislikle beraber spreyin kendiside motora gidecek.bi zararı olmazmı???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 22, 2010, 23:27:31 »
daha önce yazmıştım, rölantide çalışsın biraz. duman atacaktır biraz korkmayın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 22, 2010, 23:40:31 »
Sök karbüratörü sok komple benzinin içine hiç bir vidası ile de oynam sadece hatta emme manifolduyla beraber al daha kolay olur.sok benzinin içerisine bekle 10 dk sonra fırça ile erişebildiği yerleri temizle.Bir de balata spreyleri var sanayide satarlar tiner den benzinden çok daha fazla uçucu.gördüğün bütün deliklere sık daha sonra hava tut kompresör ile söktüğün gibi yerine tak çalıştırmadan önce gaz pedalına bir kaç kez bas bırak 2 defa filan karbüratörün şamandıra devresi vardır oradaki kap benzin dolmadan çalışmaz.
Ne kadar verimli olur bilemem ama esas önemli olan şamandıra devresi , kapış rölenti de devresindeki ince deliklerin temizlenmesi için karbüratörcüye gitmeniz şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 23, 2010, 13:33:27 »
Arkadaşlar Ankarada 88 Oto sanayi sitesinde Beycan Usta var Karbüratör ustası. Çok iyi bir ustadır tavsiye ederim. Kendindeki parçalara para istemez. Ben broadwayin karbüratörünü hep ona temizlettiriyordum. Eski çok iyi bi ustanın çırağıymış zamanında.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra