Gönderen Konu: Peugeot 207 2008 model 1.4 dizel  (Okunma sayısı 6686 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Peugeot 207 2008 model 1.4 dizel
« : Mart 20, 2010, 19:22:11 »
Aracı kuzenim daha yeni aldı.Ne o, nede ben, aracı tanımıyoruz.Üzerinde bir takım değişiklikler yapmak istiyor. Banada anlattı derdini, bende bu işi sen adanada araştıra dur, dedim ben işin üstadlarına danışayım dedim.Buranın yolunu tuttum.Araca yapmak istedikleri;

1)Müzik sistemi(Teyb,buffer,anfi)
2)Performansını arttırmak istiyor ama nasıl?
3)Yol tutuşunu arttırmak istiyor jant ve lastik değişimi yaparak(kule gergiside)

Neler yapabileceği hakkında yardımcı olursanız sevinirim.Avantaj,dezavantaj,ve yapılacak şeylerle ilgili teknik bilgiler son olarakta fiyat...

Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için...

Toyota Club Türkiye

Peugeot 207 2008 model 1.4 dizel
« : Mart 20, 2010, 19:22:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Peugeot 207 2008 model 1.4 dizel
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2010, 14:07:14 »
1- müzik sisteminde dandik markalarla sistem kurmayın, trident, harward bidi bidi..sokmayın arabanıza şu markaları...
araba küçük, ir de hatch back, zaten bagaj da az, 25 cm çapında rockford fosgate, alpine tarzı bir woofer, wooferı zorlamayacak bir amfi(yine aldığın woofer ayarında, yani en azından JBL, tutup da saçma bir marka değil) orjinal teybini koruman tavsiyesinde bulunurum ben, çünkü çok sırıtıyor yeni araçlarda sonradan yapılan teyp uygulamaları.haa şimdi aklıma geldi hoş bir sistem;
xetec 6 kanal amfi
alpine, rockford fosgate, vibe, belki cadence, en şukelası da kicker l7..bunların birinden 25cmlik bir woofer
orjinal teybinden amfiye dönüştürücü zımbırtı
kapılar için hertz, dlz, dd audio, ve yine en kötü ihtimalle jbl komponent
pandizot için de 3 yollu bir coax hoparlör  olabilir.
ses sistemin on numara olur bu haliyle.. ancak bass olarak saçma oldu orjinal teybin korunması..mümkünse alpine teyp alınmalı 3 rca çıkışlı, xetec amfinin bütün kanalları doldurulmalı teybin çıkışlarıyla :D

performans arttırmak kolay dizel araçlarda, powerbox tarzı bir chip taksın, devam etsin yoluna

yol tutuşu arttırmak da kolay, indirsin arabayı 3-5 cm, orjinal jant çapının 1 ya da 2 inç büyüğü jant ve ona uygun ince yanaklı lastik kullansın, taban genişletsin, kule gergisi taksın, bir de arkaya spoyler taktı mı tamamdır..

bunlar da şahsi fikirlerim ; angel eye, ledli stop, yan marşpiyel..jant-yay ile birleşince fazlasıyla şık bir araç olacaktır..güle güle kullanın..çoook az mazot harcayan fazla sorun çıkaran aracınız hayırlı olsun :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2010, 15:08:03 »
Maddi durumu varsa ben en iyilerini yazayım , tavsiye ettiğim şeyler pişman etmesin.

1)Müzik sistemi(Teyb,buffer,anfi)
Aracın kokpitine tam oturan ekranlı cdçalarlar var (o model için yapılmış) Eğer onlardan takarsanız sırıtmaz.
Diğer uzuvlarda Alpine Yada magnet kullanmanızı tavsiye ederim , kolay kolay patlamayan ve net ses veren kaliteli markalardır.

2)Performansını arttırmak istiyor ama nasıl?
Chip takıldığında , araca çok fazla zarar vermeden motordan en yüksek performansı alabilirsiniz.

3)Yol tutuşunu arttırmak istiyor jant ve lastik değişimi yaparak(kule gergiside)
Kule gergisi , yol tutuşunuzu çok fazla etkilemez (tabiiki ralli yapmıyorsanız:) Ama bir zararıda olmaz tabi.
Jant>> , eğer en iyi performansı almak isterseniz O.Z. yada momo tavsiye ederim. Ama bunlar yüksek performans amaçlı hafif jantlardır. Dayanıklılık düşünürseniz  KESKİN vs olabilir.
Lastik>>> , Cooper Marka V yada W seriisi lastik takın , siz bile yol tutuşunun ne kadar değiştiğine inanamazsınız.
Tavsiye edeceğim jant/lastik boyutları pug207 için 215/55/17 olur. (sürtmüyor)

Şimdi siz bana ''Bu araca kadar pahalı şeyler takılırmı?'' diyeceksiniz. Ama hiç kusura bakmayında artık magandaların altındaki avrupa araçlarını görmekten bıktım. Şu anda kendi aracımada ne takacaksam ya iki katı parasını verip kalitelisini takıyorum yada hiç takmıyorum. Bence güzel birşey yapacak kadar param yoksa hiç yapmamam daha mantıklı. Bu yüzden Kendi aracım gibi düşünüp yazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2010, 15:17:25 »
Şu anda kendi aracımada ne takacaksam ya iki katı parasını verip kalitelisini takıyorum yada hiç takmıyorum. Bence güzel birşey yapacak kadar param yoksa hiç yapmamam daha mantıklı. 

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2010, 16:06:43 »
Şimdi siz bana ''Bu araca kadar pahalı şeyler takılırmı?'' diyeceksiniz.
aslında çok da pahalı şeyler değil yazdıkların ;) gayet de ortalama..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2010, 16:24:20 »
aslında çok da pahalı şeyler değil yazdıkların ;) gayet de ortalama..
müzik sistemi 1500 tl
Chip             1000 tl
Jant+lastik     2500 tl
Toplam          5000 yl oluyor.
Ama bunların hepsini 3000 lirayada yaptırabilirsiniz , ondan dolayı dedim. Diğer yazılanların yanında benim yazdıklarımın abartı kalmaması ihtimalinden çekindiğimden dolayı.

Bu arada Jant modelleri konusunda çelişkiye düşerseniz , Konig marka jantlarada bakabilirsiniz , şimdi aklıma geldi , hem fiyatı düşük hemde daha sade ve dayanıklı jantlardır. Çoğu jantı O.Z.dan daha ağırdır. Alman markasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2010, 16:39:36 »
ben görsel modifiye konusunda pahalı olandan çok güzel görünenden yanayım..tabii ki güzellik görecelidir, fakat daha az göreceli bir güzellik istiyorsanız kızlara danışın :) şu an benim aracımda kullandığım astra jantlarına ne oz değişirim, ne konig, ne enkei, ne advan..çoğu insan modifiyeli araba söz konusu ise pahalı olan olmalı diye düşünüyor, asla..mesela herkes benim arabamın tamponlarının beyaz olması gerektiğini düşünüyor..asla..çünkü güzel olan bu (daha az göreceli kıvama getirdim kızların görüşleriyle ;) ) ses sistemi de çok uçsuz bucaksız derin bir konu..senin verdiğin sistemin toplam maliyeti 1500 lira ya, sadece bir woofer, sadece bir amfiyi 1500 liraya alacağın bir sistem bile kurulabilir..1500 lira gayet az bir rakam ses sistemi için, zaten verdiğin sistem de 1500 lirayı geçer, sadece double din ana üniteler bile 1000-1500 lira arası, woofer alınacak adam gibi birşey 350 civarına, amfi alınacak 250-400 arası bir rakama, komponent takılması gerekli mid olsun diye, ona da en azından 250 verilecek..ana ünitesiz başlangıç tarzı bir ses sistemi 1000 lirayı bulur, ana ünite değişecekse illa ki 2000 liraya yaklaşır ortalama bir ses sistemi...tabii tutup sansui vs kullanılmayacaksa..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2010, 16:44:14 »
...........
verdiğin sistem de 1500 lirayı geçer,
...........
Haklısın , fiyat hesaplamadan Düz 5000 e tamamladım zaten :D
Ama demek istediğimi anlatabildiğimi umuyorum ;)

(edit:) Bide zaten sadece ''teyp , buffer , anfi'' yazmış.

Bahsettiğim kokpit yapısına uyumlu cd çalarlar aşağıdaki resimlerdeki gibi.
Resimlerdekiler Corolla için ama artık her markadaki araca yapıyorlar , eminim 207 için olanıda vardır.
Mesela bunlar DVD/VCD/CD/MP3/MPEG4/DIVX/CD-R/WMA/JPEG oynatabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 21, 2010, 21:29:02 »
ne demek istediğini anladım ben yav, o resimdeki ürünler zaten 1000-1500 lira civarı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 21, 2010, 22:05:24 »
ne demek istediğini anladım ben yav, o resimdeki ürünler zaten 1000-1500 lira civarı..
Hmm.. Gerçekten bayağı pahalıymış abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 26, 2010, 15:55:48 »
bu modelde ecu ya modifiye yapan bir abimiz vardı sitede Sinan dı adı yanlış hatırlamıyorsam kendisiyle iletişime geçebilirsem güzel olur motor performansını o şekilde halledeceğiz..aracın yaylarını değişmeye gerek yok diye düşünüyorum...sadece bir jant ve lastik değişimi yeterli olacaktır...yalnız bunun yanında lastik ebatı değişince araın motoruna ve frenlerine daha çokj  yük binecek bu beni endişelendiriyor yakıtta ve frende değişiklik olmasını istemiyoruz.Kule gergisinide Mesut abiye yaptırırız artık...El yapımı...Müzik setinde pioneer düşünüyorlar teybde ve bufferde kapı hoparlörlerine karışmayacağız zaten anfiyede alpine düşünüyorlar...Adanada bunun üstesinden gelirler diye düşünüyorum zaten ekstra olarakda k6000 farlar sislerle beraber film camlar aynalı şekilde...Görüşlerin devamını bekliyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 26, 2010, 16:06:11 »
bu modelde ecu ya modifiye yapan bir abimiz vardı sitede Sinan dı adı yanlış hatırlamıyorsam kendisiyle iletişime geçebilirsem güzel olur motor performansını o şekilde halledeceğiz..
Ecuya modifiye yapan abimiz hakkında bilgim yok ama kaliteli bir yerde yaptırmanızı tavsiye ederim.
Mesela Megachips isminde bir firma var (Mehmet Gazihan)  ,  Bir fiyat almanızı tavsiye ederim , birçok arkadaşımın arabası üzerinde oynama yaptılar memnun kalmayan olmadı.

Edit;
yakıtta ve frende değişiklik olmasını istemiyoruz.
ECU'da oynama yaptığınızda Yakıtta mecburen değişiklik olacak.

Kule gergisinide Mesut abiye yaptırırız artık...El yapımı...
''El Yapımı'' (Ne güzel , süs olur işte.)

Tabiki herkesin kendi tercihi  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 26, 2010, 16:10:31 »
Erdem abi bu ecuya müdahale edebilen adam gibi bir yer varmış zaten.Orda abimiz 1.4 corolla dizeli 120hp 290 tork yapmış 0-100 9sn ye olmuş ve problemsiz işlem 800liraya mal olmuş lin verim kendiniz bakın isterseniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 26, 2010, 16:12:13 »
yay fazlasıyla önemli...arabayı dibine kadar gırtlağınakadar doldur..leylekse leylektir...

lastik ebatı değiştirince saçma bir lastik ve lastik ölçüsü, saçma bir jant kullanılmazsa yük binmez, az biner hissetmezsin..

kule gergisinde önemli olan olay orda bir şeyin durması değil, iki kuleye bağlayıp germek..gerdirmek, çünkü amaç esnememesini sağlamak, gerdirmeden takılan bir kule gergisi yine de esnemeye neden olur..el yapımı bir kule gergisinde germe işinin yapılabileceğini sanmıyorum (eğer gergirmek için diş ve somun ile ek yapılmamışsa.)

bana göre müzik setinde en önemli parça ana ünitedir..ana ünite muhakkak kaliteli seçilmeli, diğer parçalar yavaş yavaş değiştirilebilir ;) ana ünite olarak da alpine öneririm pioneerden(türkçe kuralı, ekler yazıldığı şekline göre eklenir, okunan şekle göre değil) çok.amfi, ana ünite, woofer ile sistem yapılacaksa sistemde bir bass ağırlığı olacaktır, tizler bozuk, midler yok gibi bir şekilde gelecektir..en azından ön kapılara komponent takılmalı..

cam filmi trafikte sorun çıkmayacak bir şekilde halledilmeli, görsellikten çok ısı koruması ön planda olmalı..cam filmi kozmetik bir modifiye değildir, her ne kadar o doğrultuda yapılsa da..

sislere xenon yapılması işlevsel olarak eksi sonuç doğurur..görsel olarak beğenenler vardır saygı duyuyorum ancak gözümü alan sis farlarına da hayatlarında duyamayacı küfürleri de sıralıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 26, 2010, 16:19:12 »
http://www.toyotaclubtr.com/modifikas...orolla-d-4d-(-powered-by-erhan-abi-)/

Bu ecu modunun linki camlar zaten trafikte problem çıkarmayacak şekilde olacak maksat görüntü değil zaten adananın güneşi :D farları değişeceklermiş beğenmişler...lastik ebatında çok ufak bir değişim olur zaten en fazla 195 ise 215 olur 60 sa 50 olur.Jantda 15 ise 16 olur bukadar...Müzik setine ben karışmasam daha iyi olur bu ana ünite işleri kafamı kurcalıyor daha açık yazarsanız belki karışırım :D Kule gergisinide Mesut abiye yaptırtırız o kendisi işin üstadıdır germesini bilir.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 26, 2010, 16:28:57 »
bana göre müzik setinde en önemli parça ana ünitedir..ana ünite muhakkak kaliteli seçilmeli, diğer parçalar yavaş yavaş değiştirilebilir ;) ana ünite olarak da alpine öneririm pioneerden(türkçe kuralı, ekler yazıldığı şekline göre eklenir, okunan şekle göre değil) çok.amfi, ana ünite, woofer ile sistem yapılacaksa sistemde bir bass ağırlığı olacaktır, tizler bozuk, midler yok gibi bir şekilde gelecektir..en azından ön kapılara komponent takılmalı..
Birşey olmaz en kaliteli müzik sisteminide yapsa Müslüm gürses dinleyecek zaten :D , arka camın önünü kesip iki tane Pioner atınca yeter ona :)

en baştan tahmin etmiştim bu tür bir düşünce içinde olunduğunu , Tabi herkesin kendi tercihi , biz yardımcı olabildiysek ne mutlu ;)

Aracın resimlerinide bekleriz Arda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #16 : Mart 26, 2010, 16:48:34 »
Bu aracın performansı artmaz sadece korunur.
Chiptuning yaptırıp aracın gücünü arttırcaksınız, sonra 2 inç büyük jant lastik alcaksınız, kazandığınız performans aracın orjinal performansına döncek :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 26, 2010, 17:38:31 »
Bu aracın performansı artmaz sadece korunur.
Chiptuning yaptırıp aracın gücünü arttırcaksınız, sonra 2 inç büyük jant lastik alcaksınız, kazandığınız performans aracın orjinal performansına döncek :D
Pek birşey farkedecağini sanmıyorum çünkü ;
1.si  Araç dizel olduğu için büyük jantı kaldırabilecek kadar kuvvetlidir ,
2.si  Zaten Jant boyunu büyüttüğünüzde Lastiğin yanak ölçüsü düşecek (aşağı yukarı aynı boyuta gelecek),
3.sü Eğer beklendiği kadar performans alınırsa zaten Lastiğin ölçülerini büyütmek farz olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 03, 2010, 13:15:27 »
Adanada müslüm güzel gider :D ana ünite işini biraz açarsanız bana sevinirim aracın işlerini yazın halletcez o zamanada resimlerini videolarını yüklerim inşallah..Lastik ve jant ebatlarında büyük bi değişme olmicak en fazla 1 birim