Gönderen Konu: Ae101'e Yarı şeffaf Stop  (Okunma sayısı 6579 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« : Mart 23, 2007, 11:05:22 »

arkadaşlar bu resimdeki corollanın şeffaf stopları var ya (orjinal ama üstü şeffaf) bunlardan bulabilirmiyiz bilgisi olan arkadaşım var mı? Normalde amerikan stop diye satılıyor bi çeşit var, ama sinyal ve geri lambası yan yana. bi önceki corollalardaki gibi. ben sadece orjinal stopun sinyal lamabası şeffaf olanını arıyorum. bilgisi olan arkadaşım varsa sevinirim.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Toyota Club Türkiye

Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« : Mart 23, 2007, 11:05:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2007, 00:59:14 »
araba muhteşem görünüyor. efsane kasaya yakısan goruntu.

bu arabayı yaklasık 25bin kmdir kullanıyorum, birçok araba koltuguna oturdum bunun gibi surme hissi veren yok. hersey yerinde, arabanın burnunu görebiliyorsun, aynalar, arka görüş muhteşem, hızlanma, serilik vs. hepsi harika.

90ların en iyi arabalarından biri hatta yapılmıs en iyi arabalardan birisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2007, 11:50:37 »
Alıntı yapılan: Nejat Brohi
araba muhteşem görünüyor. efsane kasaya yakısan goruntu.

bu arabayı yaklasık 25bin kmdir kullanıyorum, birçok araba koltuguna oturdum bunun gibi surme hissi veren yok. hersey yerinde, arabanın burnunu görebiliyorsun, aynalar, arka görüş muhteşem, hızlanma, serilik vs. hepsi harika.

90ların en iyi arabalarından biri hatta yapılmıs en iyi arabalardan birisi.
[/quote]

laf aramızda bence de muhteşem. bizimkini nasıl böyle yaparız ki  
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2007, 14:13:16 »
tam tamına eksiksiz bir araba herozelliğiyle o donemin kralı hatta şimdi bile hala oyle
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2007, 09:50:16 »
Alıntı yapılan: Erdem Sarac
tam tamına eksiksiz bir araba herozelliğiyle o donemin kralı hatta şimdi bile hala oyle
[/quote]

ya bence de öyle (ki sahibiyim bi tanesinin koltuklarım kabardı   ) bu stoplardan nerde buluruz işte benim sorunum bu  
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #5 : Nisan 18, 2007, 11:25:05 »
İstanbul'da Aksaray'a bakmalısın. Sadece orada bulabilirsin. Bu stoplara fazla fiyat çekerler şimdi...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #6 : Nisan 18, 2007, 15:11:08 »
Alıntı yapılan: demir_mert
İstanbul'da Aksaray'a bakmalısın. Sadece orada bulabilirsin. Bu stoplara fazla fiyat çekerler şimdi...
[/quote]

ya aksaraya tam kapsamlı değil de şöyle bir bakmıştım 3-4 ay önce, filipinlerde falan kullanılan 1,8 trd corollalarda kullanılmış bi şeffaf stop var ondan buldum aksarayda. ama bir önceki kasanın stopları gibi. bağajda birleşik, plaka tamponda. oralarda öyle standart demek.
yani sinyal ve geri vites lambaları yan yana üstte alt taraf komple kırmızı. hatta adına da amerikan stop diyolar aksarayda.
oysa ben bizim orjinal stopların sadece üstü sarı değil de şeffaf olanına taktım kafayı. ama bulamazsam o amerikan stopu alıcam, sonra da çamurluk ve ön tampon sinyallerini şeffaf, sonra da sis farı.
düzen konusunda kafadan çiziğim biraz. renkler farklı oldu mu garip oluyorum ki sis farı takıcam, sırf onun için tampon sinyallerini, e onlar olunca çamurluk sinyallerini, hepsi olmuşken de stopları şeffaf yapmak lazım ya  
şu satılan şeffaf stoplar var ya spor olanlar. onları bir tek ben sevmiyorum galiba. klasik görünüşlü bir corollada komik duracaktır.

bu arada aksaraydaki o bahsettiğim amerikan stoplara 55 YTL dediler. normal stop da 35-45 YTL arası buldum. çok da pahalı değil  
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #7 : Nisan 18, 2007, 23:53:24 »
Aslında çok pahalı değilmiş. İnşallah zevkinize göre birşeyler bulabilirsiniz. Kolay gelsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2007, 00:14:19 »
bedava vallahi..
ben de ledli stop düşünüyorum 350 ytlden aşağıya yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #9 : Nisan 19, 2007, 11:05:22 »
Alıntı yapılan: Cem Yücel
bedava vallahi..
ben de ledli stop düşünüyorum 350 ytlden aşağıya yok..
[/quote]

geçen ağustosta 90,000 bakımına girmişti aracımız, servis stop lambasına 170 ytl demişti bir tanesine. ben aksarayda 35 ytl'ye ilk soruşumda bulunca dumura uğradım. ama orjinal değil tabiki uzakdoğu malı. ama olsun dedim. bu arada o piyasada 350 ytl'ye satılan performans stoplar var ya; onlar da 65YTL'ydi bir şeyler yaparız dedi bi de adam üstüne. piyasada 350 ytl diyolar, alan arkadaşlar da var. 60'a bıraksa 120'ye performans stop işi tamamdır. nasıl olsa hepsi su alıyor    boş zamanımda tekrar gideceğim aksaraya. bi kapsamlı araştırma yapalım. sonunda o amerikan stoplardan alacağım gibi duruyor.
amerikan denilen stopa ait filipinlerden 2 fotoğraf arkadaşlar bakın bakalım beğenecekmisiniz. bizimkilere gider mi plaka kaplaması olmadan acaba? yanlız şu kırmızı olan 1,8 trd full olan eritti beni. ne kadar farklı duruyor bakarmısınız. sonraki lacivert de galiba bizim xl'ler düşük aksesuara benziyor. 1,4 veya 1,6 motorludur zannediyorum biraz daha basit duruyor. ama hava yastığı standart  

[quote=demir_mert]
Aslında çok pahalı değilmiş. İnşallah zevkinize göre birşeyler bulabilirsiniz. Kolay gelsin...
[/quote]

inşallah demir bey teşekkür ederim
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #10 : Nisan 19, 2007, 14:54:55 »
Stoplar mükemmel gözüküyor. Aksarayda bunlardan bulursanız hemen alın. Çok yakışır aracınıza. Hayırlı olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #11 : Nisan 20, 2007, 14:16:24 »
Stoplar mükemmel gözüküyor. Aksarayda bunlardan bulursanız hemen alın. Çok yakışır aracınıza. Hayırlı olsun...
[/quote]

evet demir bey eminim bunlardan var. hemde her yerde. şeytan diyo yapmışken ortayı da bul, tampon da boyanacak bizim boya dökülmüş git o tampondan da al    ama tabi böyle yaparsak bütçemiz daralır. aracımız 99,385km'de az önce baktım. 1-2 ay sonra 100,000 bakımı da var 500-600 ytl. kasılıcaz bu aralar biraz. ama stoplar 100,000 bakımı kadar zorunlu. su alıp kısa devre yaptırıyor duyda, ampüller mosmor renk alıp patlıyorlar. yine 1cm kadar su dolmuş. bi ara boşaltıcam

bu arada dün öğrendiğim bir şeyi daha ileteyim size, toyotada yılların deneyimini konuşturan bir akrabamız, daha önceleri 150,000'de ve katlarında triger kayışı, v kayışlar falan değişiyordu, ama bir kaç yıl önce bir toyota camry 110,000 km'de triger'i sıyırınca 100,000'e düşürmüşler. renault'da falan 60 mı 80,000 de bir mi ne değiştiriyorlar. bizim arabalar hakikaten kaliteli....
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #12 : Nisan 20, 2007, 23:47:44 »
Bence plakalığa hiç girişmeyin. Sadece stopları değiştirin yeter. Bu şekilde sade kalır ama plakalığı taktırırsanız çok sırıtır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #13 : Nisan 21, 2007, 09:21:19 »
Bence plakalığa hiç girişmeyin. Sadece stopları değiştirin yeter. Bu şekilde sade kalır ama plakalığı taktırırsanız çok sırıtır...
[/quote]

sağol demir arkadaşım değerli görüşlerin için. zaten girmek o işlere kasar baya bi beni  ilk müsait zamanımda gidip almam lazım stopları. taktığımda mutlaka fotoğrafını çeker koyarım. ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #14 : Nisan 22, 2007, 00:24:33 »
Fotoları bekliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun. Size yardımım dokunmussa ne mutlu bana. Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #15 : Nisan 23, 2007, 09:16:16 »
fotolar 1 ay kadar gecikebilir. şirkette hem mühendislik hem sekreterlik yapıyorum. dışarı çıkmam imkansız oluyor. bi gün tatil olsa da gitsek...  yardımınız dokundu tabi ki. en azından yakışacağı konusunda beni uyaran bir kişi daha kazandım
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #16 : Nisan 23, 2007, 22:31:14 »
Forumda bu konu daha önce de konuşulmuştu yanlış hatırlamıyorsam.Biraz araştırırsanız bir kaç yararlı bilgi bulabilirsiniz sanırım...
Şimdiden hayırlı olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #17 : Nisan 23, 2007, 22:43:27 »
aksaray'da 400 ytl demişlerdi, fuarda 350ye kadar inen oldu..
acaba bir daha mı gitsem aksaraya?
aksaray'da bildiğiniz firma ismi varsa, bildirirseniz seviniirm.
saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #18 : Nisan 24, 2007, 09:40:41 »
Alıntı yapılan: Cem Yücel
aksaray'da 400 ytl demişlerdi, fuarda 350ye kadar inen oldu..
acaba bir daha mı gitsem aksaraya?
aksaray'da bildiğiniz firma ismi varsa, bildirirseniz seviniirm.
saygılar..
[/quote]

sizin araç yaris. bi de ledli arıyorsunuz. inanın onların fiyatını bilmiyorum hiç. bizimkiler biraz daha ucuz. gittiğim yerin adını bilmiyorum ama aynen şöyle sormuştum birine; corollaya spor stop arıyorum nerde bulurum? Adam da şurda bi japon oto var modifiye perçacısı da derler orda bulursunuz dedi. köşede sarı kırmızı kocaman tabelalı büyük bi yer üzerinde de yine kocaman japon oto yazıyo. o kadar büyük bi yer yoktur belki başka gezmedim çok o yüzden bilmiyorum. ama inanki isim adres hiç dikkat etmedim. sizden önce gidersem, yaris için de mutlaka araştırma yapar size bildiririm. bence bi daha gitmenizde yarar var. çünkü her gün yeni bir şeyler üretiliyor. kaliteliye bence hiç kaçmayın. en kalitesiz stop ağarır ama ağarması bile en az 8-10 yıl alır. o zamana kadar kimbilir neler olur

[quote=Dağhan Baştuğ]
Forumda bu konu daha önce de konuşulmuştu yanlış hatırlamıyorsam.Biraz araştırırsanız bir kaç yararlı bilgi bulabilirsiniz sanırım...
Şimdiden hayırlı olsun...
[/quote]

aslında evet ben de konuşuldu diye hatırlıyorum ama ben spor aramıyorum. sporlar hakkında geçmişti konuşma yanlış hatırlamıyosam. sizin aracınızın stopları bu benim almaya çalıştığımla birbirine çok benziyor değil mi? dikkat ettiniz mi aynısı mı? bu stop ae101'lerde sadece 96 ve 97 model gli'lerde kullanılmış.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae101'e Yarı şeffaf Stop
« Yanıtla #19 : Nisan 14, 2013, 09:40:43 »
abi bi arkadaşımda vardı ama :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...