Gönderen Konu: Cep Telefonu Tavsiyeleri?  (Okunma sayısı 11955 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Cep Telefonu Tavsiyeleri?
« : Mart 18, 2010, 21:25:45 »
  Selam.
 Cep telefonlarından özellikle beğendiğiniz ve uzak durduğunuz marka ve sebepleri ile beraber paylaşabilirmisiniz?
 Sizce cep telefonu alırken ilk nelere dikkat edilmeli (teknoloji, sağlamlık, batarya ömrü, fiyat vs.).
 Alt, orta ve üst segment diye ayıracak olsak, segmentine göre hangi cep telefonlarını önerirsiniz ve neden?

Toyota Club Türkiye

Cep Telefonu Tavsiyeleri?
« : Mart 18, 2010, 21:25:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Cep Telefonu Tavsiyeleri?
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2010, 21:31:59 »
   1997 yılından 2008 yılına kadar hep Nokia kullandık ailece.Askerlik dönüşü annemin hediye ettiği Samsung U700 ile Nokia kullanımı bitti benim için.Güzel bir telefondu çokta işimi gördü ama Nokia'nın tadını alamadım bir türlü.Şu an telefonum serviste tamir olmayı bekliyor.2007 yılında abimin aldığı Nokia E65'i kullanıyorum.Efsane 8850'de dolabımda beklemede.Yalnızca orjinal şarj aleti ile şarj olduğundan kullanamıyorum kendisini :( :( İlerleyen dönemlerde kardeşime N97 alacağız,kullandığı E71'ide ben kullanacağım...
   Nokia dışında ne kullanabilirim? HP ya da Blackbery olabilir.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 98 Corolla XEI Special
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2010, 00:37:25 »
  1997 yılından 2008 yılına kadar hep Nokia kullandık ailece.Askerlik dönüşü annemin hediye ettiği Samsung U700 ile Nokia kullanımı bitti benim için.Güzel bir telefondu çokta işimi gördü ama Nokia'nın tadını alamadım bir türlü.Şu an telefonum serviste tamir olmayı bekliyor.2007 yılında abimin aldığı Nokia E65'i kullanıyorum.Efsane 8850'de dolabımda beklemede.Yalnızca orjinal şarj aleti ile şarj olduğundan kullanamıyorum kendisini :( :( İlerleyen dönemlerde kardeşime N97 alacağız,kullandığı E71'ide ben kullanacağım...
   Nokia dışında ne kullanabilirim? HP ya da Blackbery olabilir.

Ben N97 yi hiç sevmedim nedense size tavsiyem biraz daha bekleyip Nokia X6 almanızdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2010, 00:56:46 »
Piyasada artık o kadar çok marka ve model var ki :) Son zamanlarda sadece 3 marka kullandım. Motorola, Samsung ve Nokia. Kesinlikle aralarında uzak durduğum Motorola. Nokia ve Samsung, iki markanın da kendine has kullanım kolaylıkları ve özellikleri var. İki markadan da çok memnun kaldım. Şuan Nokia E71 kullanıyorum ve memnunum.

( Nokia 8890 ve Nokia 7650 benim için vazgeçilmez ve çok özel telefonlar, hala çekmecemde saklıyorum, ara ara kullanıyorum )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2010, 01:28:00 »
ben bir çok marka telefon kullandım, ama nokia kadar kullanışlı, dayanıklı, şık, kullanıcı dostu telefon görmedim..mobil dünyanın toyotası o ya..şu an 5 yıldır benimle olan n70imi kullanıyorum, 5 yıl önce aldığım telefon ile 3g nimetlerinin tamamından faydalanabiliyorum, s60 işletim sistemi sayesinde programlar yükleyebiliyorum, hala şık, inanılmaz dayanıklı, bozuluyor evet ama garip bir şekilde kendini tamir ediyor :) ikinci eli de kuvvetli :P 200 liraya alıcı bulmak mümkün hem de 5 yaşındaki bir telefona :blink:
8800 sapphire arte var bir de, n70in yanında gayet özelliksiz, tamamen prestij telefonu..gerçek anlamda çok çok şık bir telefon, onun dışında tırt..
n81 kullanıyordum geçen sene, jantlarımı alırken satmıştım, o telefon da çok güzeldi..kısacası ben nokia çok seviyorum..bu ara telefon yenileme ihtimalim var; n86, n96, n97 düşünüyorum ya da kocaman adam oldum oyuncak değil de telefon alayım bu sefer diye düşünürsem de e66 alırım..ama nokiadan şaşmam..
geçen sene n81i sattığımda samsung almıştım u700, lanet telefon, benim gibi sürekli nokia kullanmış biri için uzak durulası cihaz :)
bir kaç da motorola maceram oldu, c350 akabinde c450 sonra bir de e398 miydi öyle saçma bir telefon içinde woofer var diyerek almıştım, çok güzel bass veriyordu diye, hepsi de erkenden bozuldu, ama satmadığım bütün nokialarım sapasağlam evde çalışıyorlar...NOKIA FOREVER :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2010, 11:45:17 »
1999 yılından bu yana, yaklaşık 12 telefonum oldu.
Bunlardan sadece bir tanesi Motorola'ydı ve en son telefonlarımdan birisi Samsung. (kısa süreli kullandığım General Mobile marka telefonu da sayalım)
Her yıl yeni çıkan Nokia'nın modellerini aldım, eskisini sattım.
Nerdeyse 2005 yılına kadar çıkan Nokia telefonların zayıf noktası batarya ömrü ve dengesizliği oldu.
2005'den sonra, Symbian işletim sistemli 4-5 model sahibi oldum ve kullandım ve Nokia markasının kalitesini destekliyorum.
Son teknolojik gelişmelerden sonra, gsm telefon pazarı resmen bir arena halini aldı.
1 haftadır kullandığım Nokia E71 modelinden de genel olarak memnunum, ancak batarya süresi yine çok kötü.
Bilinçli kullanım yapmama rağmen, 2. günde batarya tek çizgiye iniyor.

Samsung markasının kalitesini de yabana atmamak gerekiyor.
Paralel olarak kullandığım Samsung Omnia 1 modelin ekranı daha büyük olmasına rağmen, batarya ömrü 4 gündür.

Son olarak şünü söylemek isterim:
TÜRK insanı, kullanım ihtiyaçlarına ve kullanıcı yeteneklerine uygun telefon almasını beceremiyor, "hava atma" ve marka olayına kaptırmış kendini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2010, 12:13:08 »
n95 kullanıyorum ve hiç memnun değilim... n serisi kullanan insanların çoğu sorun çıkmasından veya telefonun dökülmesinden şikayetçi gerçekten bıktım bu n serisinden... gidiyoruz milyarlarca para veriyoruz ve telefonu satana kadar sorunlu kullanıyoruz...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2010, 12:20:08 »
HTC tavsiyemdir yıllardır kullanıyorum adı üstünde zaten High Technology Corporation

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2010, 13:31:03 »
Samsung SGH-D600 harika bir telefondu video kayıdı MPEG-4 idi. Nokia N serisinden daha kaliteli video kayıt ederdi. Çok süper bir telefondu hiç arıza çıkarmadı. Birgün xxxx tartıştığım esnada telefonu şiddetlice duvara fırlattım kızak mızak ayrıldı batarya parçalandı vs. Sonra o telefonu kayınçom istedi ona verdim. 60 TL'ye sıfır gibi yaptırmış, şuan oda çok memnun sorunsuz kullanıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 19, 2010, 13:36:29 »
Bundan 3-4 sene önce müthiş bir telefon hastalığı vardı. Manyak gibi telefon değiştiriyodum. Her telefonda zarar ediyodum. Nokia pek hoşuma gitmezdi benim. Sony Ericsson'ları beğenirdim. W550i ve W800i fantastik telefonlardı :) W810'sa inanılmaz kullanışlı :) Türkiye'de Tofaş neyse Nokia o gözle görülüyor :) Halbuki çok güzel aletler var. Nokia'da N91'i unutamam. Kaslı vücut gibi olan yapısı, 4 GB dahili hafızası, Wirelles, hi-fi ses kalitesi ve standart 3,5 mm kulaklık girişi müthiş bi olaydı. Bunun yanında şarjının yoğun kullanımda 1 gün gitmesi çok kötüydü. Sıkarsanız 2 gün gidebiliyordu.
Neyse yıllar geçtikten sonra cep telefonuna verilen paranın gereksiz olduğunu düşünmeye başladım. Ya da öyle demeyim de sık telefon değiştirmenin gereksiz olduğunu anladım.
Şu an elimde Sony Ericsson w800i var. Valla çok memnunum :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 19, 2010, 13:38:09 »
   Önceden de belirtiğim gibi 2000 model olan 8850 hala taş gibi ama orjinal şarj aleti seçiyor.Nokia'dan sorduğumda 60 TL dediler vazeçtim :D Geçici olarak E65 kullanıyorum ama en kısa sürede E71 ya da E72 alabilirim
   Türkay E66 ile E71 aynı telefon.Sadece dış tasarımla ile gramajı farklı.Onuda düşünebilirsin
   Son not:bir arkadaşımızında belirttiği hava atma durumuda çok ilginç :D Vatandaş gitmiş Iphone alıyor ama kontörüne bakıyorsun eksilerde dolaşıyor :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 19, 2010, 13:40:54 »
      Son not:bir arkadaşımızında belirttiği hava atma durumuda çok ilginç :D Vatandaş gitmiş Iphone alıyor ama kontörüne bakıyorsun eksilerde dolaşıyor :rofl:

Zuhahaha :D :D Öyle valla Abi.
Bi de otobüste, dolmuşta falan tipler var. Telefon bas bas bağırıyor. Adam ısrarla açmıyo. Elinde bakıyo ekrana :D Millet duysun da baksınlar telefonuma diye :D Zuhahaha :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 19, 2010, 13:45:18 »
   İlk zamanlar millet telefonuyla hava atmak için örnek Nokia çalarken ericson kullanan otobüste telefonunu çıkarır bakardı.Maksat bende de CEP TELEFONU var diye :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 19, 2010, 13:46:09 »
   İlk zamanlar millet telefonuyla hava atmak için örnek Nokia çalarken ericson kullanan otobüste telefonunu çıkarır bakardı.Maksat bende de CEP TELEFONU var diye :rofl:

:rofl: :rofl:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 19, 2010, 14:23:55 »
Nokia 5100, Sony ericsson k 700 çok iyiydi ,sonra nokia 6288, şimdi ise nokia 5800. Benim şu an için gözdem 5800.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 19, 2010, 14:53:34 »
Soru:  Cep telefonlarından özellikle beğendiğiniz ve uzak durduğunuz marka ve sebepleri ile beraber paylaşabilirmisiniz?

Cevap: Genelde Nokia kullandım, son telefonum Samsung bir arada motorola kullandım. Motorola menüleri ve yazılımı nedeni ile tercih etmediğim bir model oldu. 5 yıldır kullandığım Nokia 6630 ise favori telefonumdur. Eşim bir dönem Ericson w750i ya da benzer bir modelini kullandı çok memnundu. Bu modellerin hiçbirinde donanımsal problem yaşamadım.

Soru: Sizce cep telefonu alırken ilk nelere dikkat edilmeli (teknoloji, sağlamlık, batarya ömrü, fiyat vs.).
Cevap: Bu soruya fiyat ile başlamak lazım çünkü fiyat seçeneği değiştikçe özellikler değişiyor. Genel olarak Fiyat/performans diyelim çünkü yeni nesil dokunmatik telefonlardan beklenen ile alt segment arasında farklı özellikler değerlendiriliyor.

Soru: Alt, orta ve üst segment diye ayıracak olsak, segmentine göre hangi cep telefonlarını önerirsiniz ve neden?
Cevap : Telefonları nasıl ayırırız bilmem ama benim için üst segmen PDA türü telefonlardır ve bunlardan HTC Touch HD2 ya da iphone alırdım. Orta segmentte mevcut telefonlarımı öneririm Samsung D880 ve Nokia 6630 (güncel serileri). Alt segment için yine Nokia'nın modellerini hem ekonomik olmaları hem de yedek parça sorunu yaşamama açısından tercih ederdim.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 19, 2010, 15:00:58 »
Birçok telefonum oldu şuan GM nin şu küçük kızaklı modelini kullanıyorum gayet kullanışlı ve kibar,
Ama unutamadığım telefonum alt linkdeki Titanyum Nokia 8910i idi şuan temizini bulsam yine alır kullanırım benim diyen telefona da taş çıkarır ;)
http://www.fyndtorget.se/users_images/58496.jpg
birde benim gözümde cep telefonu kaç piksel olursa olsun fotoğraf çekemez :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 19, 2010, 18:51:01 »
  Gerçekten çok profesyonelce paylaşımlarda bulunmuşsunuz bence arkadaşlar.
 Açıkçası ben bir telefon aldımmı, onu senelerce kullanan modellerdenim. :) Bu yüzden teknolojisinin yanında, yıpranması, dayanıklılığı, pil ömrü gibi şeylerde önemli oluyor.
 Wi-Fi teknolojisi şu an bana anlamlı geliyor (kafe vb. yerlerde bedava internet imkanı sunduğu için), sizce nasıldır?
 Tabi müzik dinleyebilmek içinde Mp3 çalar özelliği önemli.
 Telefonlardan bende çok iyi kamera özellikleri beklemiyorum kesinlikle ancak en azından kimi anları hatıra yapmama yarayabilsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #18 : Mart 19, 2010, 19:05:15 »
5 sene içinde değiştirdiğim telefon sayısı 1.Araba sayısı 7 :D cep telefonu işinden anlmayanlardanım kısacası yok kamerası 5.0 megapikselmiş yok internete girebiliyormusun saçma gelıyor fotoğraf cekmek istiyorsam digital kameramı, muzık dınlemek ıstıyorsam ıpod'umu ,internet kullanmak ıstıyorsam laptopu'mu kullanırım.Hepsını bır araya toplamaya gerek yok zaten hepsi bir arada olsada bir telefon bır dıgıtal kamera kadar yada ıpod kadar zevk vermıyor bana acıkcası bundan 5 sne once Nokıa 2630 almıstık o zaman dunyanın parasını vermıstık halada kullanıyorum şarjı bır hafta banamısın demıyor ve cok şık.ayrıcada dayanıklı telefon şimdiye kadar hiç bozulmadı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 19, 2010, 20:07:34 »
   Aydın linkini verdiğin telefondan da alacaktım ama Aydın abim satmadı bu telefonu bana :D Yoksa 8850 ile birlikte kullanırdım.Bu arada bana satmamasının nedeni kızağının çok arızalanması...