Gönderen Konu: Yine Toyota Corolla...  (Okunma sayısı 5457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Yine Toyota Corolla...
« : Mart 23, 2007, 01:55:40 »
Toyota Corolla: Yıllardır en az arıza yapan otomobiller listesinde yer alıyor!

Yıllardır arıza istatistiklerinin en az arıza yapan otomobil listesinde yer alan Toyota’nın tüm modelleri 6-7 yaş grupları arasında da tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Neredeyse hiç arızanın yaşanmadığı Toyota Corolla, bu tutarlılığını Toyota’nın “arıza yapmayan uzun ömürlü otomobil üretmek” felsefesine borçlu. Özellikle üretim öncesi ve esnasında gerçekleştirilen sayısız deneyler Toyota Corolla’nın 2. elde de ilgi görmesine neden oluyor. Kullanılan teknoloji acısından bakıldığında ise gereğinden fazla teknolojik eklentilerin kullanılmadığı da ayrı bir gerçek.

Toyota Corolla’da kullanılan motorların da diğer aksamlar gibi uzun ömürlü ve tutarlı olduğu yapılan 2. el testlerinde görmek mümkün.. Fakat Toyota’nın 1.4 litrelik benzinli motorlarında çekiş gücünün yetersiz olduğu da göz ardı edilmemeli. Buna karşın 4 subaplı 1.6 litrelik benzinli motorda çekiş gücü açısında 1.4 litreliğe oranla daha iyi olmasına rağmen yüksek devirlerde gürültülü çalışıyor. Otomatik şanzumanlı Toyota Corolla’da durum pek de iç açıcı görünmüyor. Yüksek yakıt tüketimi, düşük ani hızlanma verileri ve yüksek devirlerde gerçekleşen vites değişimi açısından olumsuz değerlendiriliyor.  

Dizel motor seçeneği olarak 2002 yılından önce kullanılan 72 Bg’lik dizel motorların hantal oluşu, gürültülü çalışması ve  yakıt tüketiminin yüksek olmasından dolayı, 2002 yılından sonra üretilen 90 ve 110 Bg’lik dizel motorlu Toyota Corolla’lar tercih edilmelidir.

İç mekan tasarımı ve genişliği olarak bakıldığında gerek boy gerek ağırlık olarak küçük yapılı insanlara göre üretildiğini söyleyebiliriz. İç mekanda kullanılan malzeme kalitesinin yüksek seviyelerde olmamasına rağmen işçiliğin mükemmel olduğu rahatlıkla görülebilir.

Değerlendirme:

+ İşçilik, Fiyat

- İç Mekan Genişliği, Sürüş Konforu, Koltuk Rahatlığı

Motor Seçenekleri:

Benzinli: 1.4 (75, 85, 96, 97 Bg), 1.6 (107, 110 BG), 1.8 (192 Bg).

Dizel: 2.0 D (72, 90, 110 Bg).

Model Bilgileri:

1997: 8. jenerasyon piyasaya sürüldü..

2000: Makyajlandı. 97 Bg. üreten 1.4 litrelik benzinli motor piyasaya sürüldü.

2002: 9. jenerasyon piyasaya sürüldü. Common-Rail dizel motor piyasaya sürüldü.

2004: Makyajlandı. Yeni dizel motor piyasaya sürüldü.

Arıza İstatistiği:

Motor yağının azalması.

Şanzıman yağının azalması.

Arka aks ve stabilizatör contalarında aşınma.

Özet:

2. elde Toyota Corolla tercih etmek isteyenler için gerek az arıza yapması gerek tüm parçalarının uzun ömürlü olmasından dolayı çok uygun bir seçenek olacaktır. Toyota’nın tüm modelleri yapılan testlerde genelde en iyi dereceyi elde etmektedir. Kaporta ve yakıt atık sistemlerinde neredeyse hiç paslanma veya yıpranma izine ve fren borularında herhangi bir aşınmaya rastlanmaması Toyota’nın tutarlı çizgisinin bir örneğini oluşturuyor.

Otomax Dergisi'den alıntıdır.

Toyota Club Türkiye

Yine Toyota Corolla...
« : Mart 23, 2007, 01:55:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
Yine Toyota Corolla...
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2007, 00:30:54 »
Dün Eyüp'te arabamı park ettim, bir baktım önümdeki 2 araçta corolla, biri önceki, öbürü bir önceki kuşak. Torun, baba ve dede corollaları başbaşa bıraktım biraz.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Yine Toyota Corolla...
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2007, 00:55:55 »
Gelecek aylarda bebe corolla da gelince seyredin filmi
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Yine Toyota Corolla...
« Yanıtla #3 : Mart 24, 2007, 17:00:18 »
Alıntı yapılan: Alper Kutluer
Gelecek aylarda bebe corolla da gelince seyredin filmi
[/quote]

Değilmiya maaile birarada güzel de durur hani.   Benim çok hoşuma gidiyor valla onu bunu bırakın piyasadaki en sağlam kasalı, kemikli arabalar...Bir kere saç kalınlıkları bile diğerlerine nazaran daha bir sert.
Bazı arabalar var silmeye korkuyor insan. Bırakın kaza yapmayı, şöyle bir dokunsanız içine göçücekmiş gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Yine Toyota Corolla...
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2007, 01:50:18 »
Toyota alın problemsiz yaşayın derim ben. Bir kere toyota kullanan bir daha vazgeçemez.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Yine Toyota Corolla...
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2007, 07:54:12 »
ben vazgecemedım corolla dururken avensıs aldım yanı yıne toyaota hep toyota
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Yine Toyota Corolla...
« Yanıtla #6 : Mart 27, 2007, 20:37:18 »
avensis yada verso benimde aklımdaki iki toyota modeli
Piyasada ki 2003 üstü avansisler çok kemikli dürüyor baba araba avensis inşallah önümüzdeki yıllarda Allah nasip eder
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • 3 kere teşekkür edildi
Yine Toyota Corolla...
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2007, 20:55:58 »
Benimde hedefim 2008 de Auris
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Yine Toyota Corolla...
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2007, 13:22:36 »
Ramiz, şimdiden hayırlı olsun o zaman  JBL lere yol göründü desene, Auris'in bagajına sığmaz onlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • 3 kere teşekkür edildi
Yine Toyota Corolla...
« Yanıtla #9 : Mart 28, 2007, 19:54:10 »
Bakrız çekeriz bir ayar  
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Yine Toyota Corolla...
« Yanıtla #10 : Nisan 02, 2008, 23:55:47 »
to day tmorrrow toyota başka söze gerek yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Yine Toyota Corolla...
« Yanıtla #11 : Nisan 03, 2008, 09:47:59 »
toyotanın hantal olduğunu ilk hızlanmasının kim söyledi sizeeee piyasaya bakın bakalım kaç marka türkiyede toyotanın hızlanması üstünde opel baksanız o tam bir vasat olablir ama toyota asla... 1.4 motor yetersiz güç fazla yakıt diyip saçmalamışınız .turbosuz bir arabadan 97 bg üreten kaç araba var. bir çok modelin daha 1.6 motorunun 105 bg olduğunu hatırlatırım. 1.4 97bg toyotanın bir harikası bir hyundayi var eş oda yakıtı hızlanması daha kasası toytadan küçük olduğu halde kötü toyota gene birinci. herhal toyotada 1.4 motoruna turbo taksa 140-170 beygiri alır ama politikasına uymaz motorunun ömrünü kısaltmak istemiyor. pasat 1.8 t lere bakın kaç binde motor yapıyolar en ufak sorunda motorları açılıp revize ediliyor biliyormunuz.

en iyisi en uzun ömürlü maliyeti düşük az yakanıdır. 50000 km az yakıp benim elime motorunu bıraktıktan sonra hiç bir mantığı olmaz o motorun. tüm ömrü boyunca uzun uzun hastalıksız olmalı motor.. bu tek bir cevapla kısaca: TOYOTA ve TOYOTA

dünde bugunde gene TOYOTA gene TOYOTA..................

bu diğer firmaların karalama reklam kokan kampanyalarını burdaki duvarlara yazmayalım lütfen....

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Yine Toyota Corolla...
« Yanıtla #12 : Nisan 18, 2008, 20:35:09 »
Alıntı yapılan: Yasemin Güven
Değilmiya maaile birarada güzel de durur hani.   Benim çok hoşuma gidiyor valla onu bunu bırakın piyasadaki en sağlam kasalı, kemikli arabalar...Bir kere saç kalınlıkları bile diğerlerine nazaran daha bir sert.
Bazı arabalar var silmeye korkuyor insan. Bırakın kaza yapmayı, şöyle bir dokunsanız içine göçücekmiş gibi...
[/quote]
corolla iyi araba ne diyeyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Yine Toyota Corolla...
« Yanıtla #13 : Nisan 23, 2008, 17:02:11 »
Ben de 2005 model 1.4 corolla var.2 hafta boyunca kontağı bile açmadığım halde, tek basmada motor tık demeden çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Nisan 25, 2008, 19:34:54 »
benimki daha fazla 2.5 ay çalıştırmadım ( tayin nedeniyle  aküyü skmüştüm ) tek marşta çalıştı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Nisan 26, 2008, 21:25:49 »
SELAMLAR BENDEİKİ ÇİFT LAF ETMEK İSTİYORUM  MÜSADENİZLE : 96 YILINDA  MODEL COROLLA ALMIŞTIM 7YIL KULLANDIM TAM 189000 KM YAPTIM HİÇ AMA HİÇBİR PROBLEM YAŞAMADIM. YAHU SENDE ARABASIN Bİ BOZUL , Bİ ÇALIŞMA, Bİ YERİN KIRILSIN, EĞİL , BÜKÜL  YOK ABİ YOK. İHTİYAÇTAN SATMIŞTIM ŞİMDİ  YİNE TOYOTA ALDIM EN UCUZU 93 MODEL 1,3 MOTOR SW. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 27, 2008, 11:40:56 »
Valla bende daha yeni Toyotacı oldum.Cidden çok tavsiye ettiler toyotayı bana.Bende aldım ve Maşallah memnunum.Bundan önce Renault12 TOROS vardı.Oda hiç sorun çıkarmazdı bana.İyikide almışım Toyota çünkü Renault12 Torostan sonra sürekli arıza veren bi marka araç almış olsam çok canım sıkılırdı.Toyota ile baya iyi geçineceğiz gibi.Ama şuda var her ne kadar 2. viteste 100 km/h yapabilsede bana Renault12 Torosumu unutturamaz.Onunda yeri ayrı:D
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla D-4D
DOĞRUDUR
« Yanıtla #17 : Nisan 27, 2008, 19:52:45 »
eskisi olsun yenisi  COROLLA  kullandım önceki çok iyi performans ve istediğini verebilen araçlar japon işçiliği ile yani ne diyebiliriz ki Corolla  başka
Toyota Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #18 : Mayıs 01, 2008, 21:23:17 »
selam  arkadaslar  1.ıncısı dızel aracla 2005  yılında uretıme ve satıja basladı 2002  de fln dızel arac yoktur  2. cısı yenı kasalrdakı sanzıman otomatık dgldır mmt  yanı  manuel sanzıman sadece debrıyaj pedalı yok gene bıldıgınz debrıyaj kavraması vardır o yuzden kalkslar farklı otomatıge gore3. cusu  hantal dgl 2000 devır ı  gcnce turbo devreye gırerktn arac 1.1  dglde 1.6  gıbı gıdıyor sadece turbo nun devreye gırmesını bkleyın :D
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 14, 2008, 01:16:17 »
selam  arkadaşlar bu yazıya bende katılıyorum ben bunu japon teknolojisine dayandıgını düşünüyorum .Konfor olarak almalar araba yapsalar bile teknolojide japonların üzerine yok sadece gerekli olanları arabada sunuyorlar.