0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Amortisörler karşılıklı olarak değişir. Yağ akıtma durumuna gelmişse de değişim acildir bence. Piyasada ucuza amortisörler (kesinlikle tavsiye etmem) olduğu gibi, oldukça kaliteli ürünlerde mevcut. Tabi fiyatlarıda ona göre farkeder. Aldığınız fiyat çifti için ise normal düzeydedir.
Eski arabalarda en güvenlisi, çifti yada dördü değişmesi olur sanırım. Ben şahsen tek amaortisör değiştirilmesini yeni arabada aşırı bir çukura giripte patlarsa o zaman kabul ederim, çünkü mantıklısıda bu olur, darbeyi çünkü tek amortisör almıştır ayrıca aynı marka olmak kaydıyla. Eski arabada ise zaten amortisörler yorulmuştur ve biz görmesekte sızdırma gibi problemler başlamıştır, bu yüzden en sağlıklısı çift yada hepsi birden değişmesidir. Yetkili servis belki yeni araç için söylemiştir tek değişebilir diye. Şayet benim 2003 model arabam için tek değişebilir dese, ben ona sorarım arabaların altındaki amortisörlere bir işlemmi yaptınız ben görmedende artık tek değiştirilebiliyor diye. Çünkü frenlemede ve virajlarda amortisörler çok önemlidir.
Hakan Bey, yetkili serivsten amortisörlerin tek tek değiştirilebileceği söylendi. Artık eskisi gibi olmadığı birbirinden bağımsız değişebildiklerini söylediler. Tabii orada verilen fiyat biraz anormaldi (300-350 tl gibi) ben de 135 tl ya monroe sağ ön amortisör siparişi verdim hafta sonu takılacak. İşlem bittikten sonra tecrübelerimi burada paylaşırım...