Gönderen Konu: Amortisör fiyatı nasıl?  (Okunma sayısı 12176 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla Terra - 2023 Corolla Vision
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '23
Amortisör fiyatı nasıl?
« : Mart 17, 2010, 20:47:55 »
2003 Corolla aracımın sağ ön amortisör lastik değiştirirken yağ akıttığı ve dolayısıyla patlak olduğu söylendi. Servis fiyatı 260 + işçilik ücreti nasıl ? Değiştirmek için acele etmem gerekiyor mu? Yoksa 2 hafta beklesem olur mu?
İyi akşamlar. :alkis:
2003 Corolla Terra
2023 Corolla Vision

Toyota Club Türkiye

Amortisör fiyatı nasıl?
« : Mart 17, 2010, 20:47:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Amortisör fiyatı nasıl?
« Yanıtla #1 : Mart 17, 2010, 21:35:01 »
Banada ortalama 400 tl demişlerdi.Bence cok fazla.Dışarda 70 80 tl civarı fiyatlar.Serviste el emeği 150  tl istiyorlar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 17, 2010, 21:39:23 »
   Tuncay amortisör biraz pahalıdır.Bizim bina görevlisinin 131'ine amortisör sorduk 75 TL dediler.Artık Corolla'yı sen düşün kardeşim...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 17, 2010, 21:41:14 »
İnternette araştırdığımda iki marka öne çıkıyor. Toxico ve KYB sizin belirttiğiniz 70-80 tl fiyatta markayı öğrenme imkanım olmadı tabi.
2003 Corolla Terra
2023 Corolla Vision

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 17, 2010, 21:43:49 »
   Enver bey en kötü ihtimal amortisör başına 100 TL gözden çıkartın.Ylnız amotirsör değişiminde ya 4 ya da 2 tanesini birden değiştirmeniz gerekiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 17, 2010, 21:49:45 »
Özcan Bey öncelikle teşekkür ederim. Yetkili serviste bu durumu özellikle sorduğumda gerek olmadığını söylediler. Ayrıca sizin verdiğiniz fiyattan başlayıp yani 110 tl den 260 a kadar aynı araç için fiyat verildi. Özellikle "orjinal mi? ve marka nedir diye sorduğumda da marka toyota şeklinde cevap veriliyor. Bu durum da bana güven vermiyor. Kafam karışık. Örneğin piyasadan monroe bir parça taksam çok şey değişir mi?
2003 Corolla Terra
2023 Corolla Vision

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2010, 21:58:11 »
Evet ama iyice kontrol ettirin.Benim 40 bin bakımında yağ kacırıyor dediler.400 tl para istediler.Başka bir serviste garantiden değişti.Orda amortisörde bir sorun olmadıgını sölediler.Garantiye sağlam gitmeyeceği için patlattılar orda.Üstünde herhangi bir marka yazmıyordu..Ozaman da sadece patlak olanı değştiler.Amortisör değişirken 2 sini birden değişin diyorlar ama  yapmadık ozaman..Dışarada toyotanın tokico veya kyb  imiş herhalde.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2010, 22:05:49 »
benim yarisin tek amortisörüne 250 tl ve işçilik istediler servisde.Yoğun pazarlık sonucu ön ikisini 450tl ye işçilik dahil 4 taksitle yaptırdım.memnunum üstünden çıkanda da sadece toyota yazıyordu.kyb ve tokico marka için dışardan araştırmamda tanesine 175 tl den aşağı fiyat bulamadım.servis ve taksitle olması işime geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 17, 2010, 22:24:38 »
   Özgür bey dışardaki fiyatı 175 Tl ise serviste yaptırdığınız işlem daha garanti olmuş. ve en mantıklısıda bu olmuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 17, 2010, 23:44:20 »
Ben de bugünlerde sağ ön amortisörü değiştiricem, monroe siparişi verdim 135 tl. Umarım soldakiyle uyumlu olur...
2004 Corolla 1.6 VVT-I 16V A/T Terra Sedan Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 18, 2010, 07:55:38 »
  Amortisörler karşılıklı olarak değişir. Yağ akıtma durumuna gelmişse de değişim acildir bence.
 Piyasada ucuza amortisörler (kesinlikle tavsiye etmem) olduğu gibi, oldukça kaliteli ürünlerde mevcut. Tabi fiyatlarıda ona göre farkeder. Aldığınız fiyat çifti için ise normal düzeydedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 18, 2010, 09:54:09 »
  Amortisörler karşılıklı olarak değişir. Yağ akıtma durumuna gelmişse de değişim acildir bence.
 Piyasada ucuza amortisörler (kesinlikle tavsiye etmem) olduğu gibi, oldukça kaliteli ürünlerde mevcut. Tabi fiyatlarıda ona göre farkeder. Aldığınız fiyat çifti için ise normal düzeydedir.

Hakan Bey, yetkili serivsten amortisörlerin tek tek değiştirilebileceği söylendi. Artık eskisi gibi olmadığı birbirinden bağımsız değişebildiklerini söylediler. Tabii orada verilen fiyat biraz anormaldi (300-350 tl gibi) ben de 135 tl ya monroe sağ ön amortisör siparişi verdim hafta sonu takılacak. İşlem bittikten sonra tecrübelerimi burada paylaşırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 18, 2010, 10:35:56 »
Eski arabalarda en güvenlisi, çifti yada dördü değişmesi olur sanırım. Ben şahsen tek amaortisör değiştirilmesini yeni arabada aşırı bir çukura giripte patlarsa o zaman kabul ederim, çünkü mantıklısıda bu olur, darbeyi çünkü tek amortisör almıştır ayrıca aynı marka olmak kaydıyla. Eski arabada ise zaten amortisörler yorulmuştur ve biz görmesekte sızdırma gibi problemler başlamıştır, bu yüzden en sağlıklısı çift yada hepsi birden değişmesidir. Yetkili servis belki yeni araç için söylemiştir tek değişebilir diye. Şayet benim 2003 model arabam için tek değişebilir dese, ben ona sorarım arabaların altındaki amortisörlere bir işlemmi yaptınız ben görmedende artık tek değiştirilebiliyor diye. Çünkü frenlemede ve virajlarda amortisörler çok önemlidir.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 18, 2010, 11:08:21 »
Eski arabalarda en güvenlisi, çifti yada dördü değişmesi olur sanırım. Ben şahsen tek amaortisör değiştirilmesini yeni arabada aşırı bir çukura giripte patlarsa o zaman kabul ederim, çünkü mantıklısıda bu olur, darbeyi çünkü tek amortisör almıştır ayrıca aynı marka olmak kaydıyla. Eski arabada ise zaten amortisörler yorulmuştur ve biz görmesekte sızdırma gibi problemler başlamıştır, bu yüzden en sağlıklısı çift yada hepsi birden değişmesidir. Yetkili servis belki yeni araç için söylemiştir tek değişebilir diye. Şayet benim 2003 model arabam için tek değişebilir dese, ben ona sorarım arabaların altındaki amortisörlere bir işlemmi yaptınız ben görmedende artık tek değiştirilebiliyor diye. Çünkü frenlemede ve virajlarda amortisörler çok önemlidir.

Geçen hafta 120 bin bakımı yaptırdım yetkili serviste. Orada söylediler sadece sağ ön değişmesi gerek diye. Zaten o anda ellerinde yokmuş parça, siparişle gelecek dendi ama ben başka ilden gittiğim için bekleyemedim ve kendim değiştirtmek için tek ön sağ siparişi veridm. Sonuçta yetkili servis de aynı şeyi yapacaktı. Onlara güvenmekten başka seçeneğim yok sanırım ... Burada da değerli fikirlerinizi duymak istedim. Herkese teşşekkür ederim... Umarım içimizden birinin başına gelen diğer arkadaşlar için iyi bir örnek ve yardımı oluyordur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 18, 2010, 11:37:30 »
+1 imzamda bulunan en alt konuya bakabilirsiniz. Amortisör, viraj lastikleri, çubukları, rot-rot başları ve salıncak sisteminin ne kadar önemli olduğunu ayrıca lastiklerin ne kadar önemli olduğunu tecrübe ile edindim. Evveliyatında paten pistinde gibi hareket eden aracım şimdi sülük gibi geziyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #15 : Mart 18, 2010, 11:45:29 »
enver bey aynı sorun benim 2003 model 1,6 terra hb aracımdada vardı ..
bence hiç servise parçalanmaya gerek yok .zaten değişince 2 amortisör birden değişiyor.
ben internetten aldım çifti 200 tl 50 tl de işçilik verdim 4 yıldır kullanıyorum ..bence sizde öyle yapın aldığım internet linkini yolluyorum ..fazlada araştırım kafanızı karıştırmayın
saygılarımla kolay gelsin.
http://www.yedekparcabul.com/kategori/toyota/corolla-zze121--03-06-/on-takim-aksami.aspx?tabId=

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 18, 2010, 12:35:00 »
Hakan Bey, yetkili serivsten amortisörlerin tek tek değiştirilebileceği söylendi. Artık eskisi gibi olmadığı birbirinden bağımsız değişebildiklerini söylediler. Tabii orada verilen fiyat biraz anormaldi (300-350 tl gibi) ben de 135 tl ya monroe sağ ön amortisör siparişi verdim hafta sonu takılacak. İşlem bittikten sonra tecrübelerimi burada paylaşırım...

Mustafa bey amortisörler çift olarak yada 4 birden değişmelidir, servis size öyle demiş olabilir, doğrudur ancak aynı marka ürün için geçerlidir bu, sizin biri orjinal toyota diğeri ise monroe olucak, biri yumuşak biri sert olucak ! !  sizce bu durum normalmi şimdi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Mart 18, 2010, 14:58:20 »
  Aynı markada da değişim tek olmaz eğer karşısındaki amortisör çok yeni değilse.
 Amortisör patlamasa bile kullanıma da bağlı olarak belli sürelerde performans kaybına uğrar. Yeni amortisör %100 performans gösterirken, 30.000Km. ya da 3 yılın sonundaki amortisör kalitesinede bağlı olarak %70 performansda çalışabilir. Bu da amortisörün sertliğini, sönümleme gücünü etkiler. Dolayısı ile farklı salınım gösteren amortisörler (özellikle aynı aks grubu üzerindeki) aracın sağlıklı olmayan tepkiler (yol tutuş, frenaj vs.) vermesine sebep olabilir. Ayrıca düşündüğünüz amortisör bence araç sınıfı içinde orta seviyededir. Daha kalitelileri mevcuttur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 18, 2010, 17:49:45 »
O  zaman sanırım ön sol için de aynı marka sipariş vericem. Sonuçta ön sağ için siparişim gelmiş... Artık monroe ile idare edicez bi dahaki sefere kadar... Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #19 : Mart 18, 2010, 18:50:42 »
  Monroe kötü değildir zaten, sadece sınıflamada bulunmaya çalıştım kendimce, yanlış anlaşılma olmasın.
 İkisini aynı anda değiştirmekle gerçekten çok iyi bir iş yapmışsınız. Lastiklerde her zaman karşılıklı (mümkünse hepsi) değişmelidir.