Gönderen Konu: Yardım... Arabama motosikletle çarpmışlar...  (Okunma sayısı 1237 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Yardım... Arabama motosikletle çarpmışlar...
« : Mart 17, 2010, 10:22:48 »
Arkadaşlar benim arabama park halindeyken kendini bilmezin biri muhtemelen motosikletiyle arka çamurluğa vurmuş. Çamurlukta avuç içi kadar bir çökme ve yaklaşık 40 cm kadar bir çizik var. Aracaım kaskolu ve poliçede bir defaya mahsus 1000 TL'ye kadar kaskoyu deldirmeden hasarı karşılama teminatı var. Kaza tutanağı da tuttum. Yalnız kasko görevlisi eğer servise gidilecek olursa servis nasılsa kaskolu diye çamurluğu komple boyama ya da değitirme yoluna gidecektir dedi. Bu da arabanızın değerini düşürecektir dedi. O görevli yine hasarı kendileri karşılamak kaydıyla iyi bir kaporta ustasına tamir edilebileceğini söyledi. Kimi arkadaşlar da çöken yeri çekiç vurdurmadan düzelttirebileceğin kadar düzelt çiziklere biraz pasta - cila yaptırdıktan sonra fazla müdahale etme diyorlar. Vakum boyaya zarar verdiğinden bunu da tavsiye etmiyorlar. Çok kararsız kaldım. Siz ne tavsiye edersiniz.
İSTİKBAL KÖKLERDEDİR!...

Toyota Club Türkiye

Yardım... Arabama motosikletle çarpmışlar...
« : Mart 17, 2010, 10:22:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Yardım... Arabama motosikletle çarpmışlar...
« Yanıtla #1 : Mart 17, 2010, 10:49:48 »
Geçmiş olsun Murat Bey, çok can sıkıcı bir durum olduğunu biliyorum çünkü ben de yaşadım. Ben yerinizde olsam, servite kaskoyu deldirmeyecek şekilde boyatmanızı tavsiye ederim. Sigorta şirketinin yönlendireceği yerin ne kadar sağlıklı iş çıkaracağını bilemezsiniz. başarısız bir onarım yapılırsa üzüleceksiniz, hatta daha fazla canınız sıkılacak. Olduğu gibi bıraksanız her gördüğünüzde gözünüze batacak, aracınızdan soğuyacaksınız. Kanıt olması bakımında güzelce fotğraflarını çekin ve sağlam bir şekilde boyatın bence.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #2 : Mart 17, 2010, 11:01:54 »
Teşekkür ederim Hakkı Bey, inanın arabaya bakar bakmaz hemen o çökme ve çizik gözüme çarpıyor. O kadar canım sıkıldı ki arabam kirlenmiş yıkamak bile gelmiyor içimden. Tabi her seferinde arabaya vuranı güzel! bir üslupla yad ediyorum. Adam bir özür diler. Nerdee?! Neyse Hakkı Bey kaskonun dediği ustayı soruşturdum biraz adam çok temiz iş çıkarıyormuş. Herkes onun işini çok beğeniyor. Beğenilmeyen tek yönü ise diğer ustalara göre pahalı olmasıymış. Kaskocu tanıdık olmasaydı yine güvenmezdim. O buna benzer birkaç aracı servise götürdüklerinde servisin arabaya hiç acımadığını faturayı şişirmek adına gereksiz birçok yenileme ve tamirat yaptıklarını söyledi. O yüzden servisten yana tereddütlerim vardı. Önce servise götürüp göstereyim, eğer komple boyanması gerekir derlerse o ustaya gidip onun, dedikleri kadar iyi bir usta olup olmadığını göreyim diyorum.
İSTİKBAL KÖKLERDEDİR!...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 17, 2010, 11:51:37 »
Aracınızın o haldeki fotoğrafını çekin. İyice her taraftan tarihi ile birlikte. Sonra yetkili servise gidin güzelce değiştirsinler aynı boyayı tuttururalr tutturamazlarsada tutturana kadar servise gidersiniz yada bu şekilde teslim almam dersiniz. Sonra servis kayıtlarını, resimleri ve kasko tutanağını güzelce muhafaza edin. Nedenmi? Satarken eğer belgelerle gösterirseniz bişeycik olmaz :) Alt tarafı bir çamurluk, içiniz rahat olsun ;) Geçmiş olsun.

O sanayi ustalarınada hiçmi hiç güven olmaz pişman olursunuz. Ben bir kez babamın diktasıyla bir kezde abimin ısrarıyla gittim. Gitmez olaydım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 17, 2010, 14:31:15 »
  Bencede fotoğraf çekmek iyi olur.
 Tampon tamir edilebilecek durumda ise zaten tamir edilir, ama tamir sonrası maraz kalacak ise değiştirmek en iyisidir bence.
 Eğer aracınız park kuralalrına uygun şekilde park etmiş ise ve karşı tarafı olay yerinde bulursanız kaskonuz zaten sizin poliçenizdeki indirimi bozmayacaktır (kusur %100 karşı tarafta ise). Ancak diğer durumda, karşıdaki sürücü olay yerinden kaçmış ise malesef bildiğim kadarı ile olaya Trafik Polisi değil, Mahkeme bakıyor. Bu da bence mağdurun işini zorlaştırıyor. Bu yüzden Zorunlu Trafik Poliçelerini de mağdurun yanında olacak şekilde değiştirmeleri lazım. !!!