Gönderen Konu: Bu arabanın derdi ne ?  (Okunma sayısı 1448 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Bu arabanın derdi ne ?
« : Mart 15, 2010, 22:50:26 »
2006 avensisimin, lpg de iken egzostundan sesler gelince tamirciye götürdüm. Ateşleme bobinlerinin ikisinin bozuk olduğuna, fişlerini çekerek kara verdik. Bozukların fişlerini çekince arabanın çalışmasında bir değişiklik olmuyordu. Arızalı bobinlerin yerlerini değiştirince, yine aynı bobinlerde değişiklik yoktu, yani bujilerde bir sorun yoktu. Bobinlerin arızalı olduğuna iyice ikna oldum. İki tane bobin getirttim, taktık, sonuçta bir değişiklik yok. Bobinlerin yerlerini değiştirmek de sonuç vermedi bu sefer. Bujileri de değiştirdik nafile. Bobinler de elimizde kaldı. Araç düzelmedi, yaptığımız masraf da cabası. Toyota dan soğumak üzereyimmmmmmmmmmmm. 

Toyota Club Türkiye

Bu arabanın derdi ne ?
« : Mart 15, 2010, 22:50:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu arabanın derdi ne ?
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2010, 22:55:43 »
Öncelikle geçmiş olsun dilerim en yakın zamanda sorununuz çözülür umarım....

Toyota dan soğumak üzereyimmmmmmmmmmmm. 

Ama bu aralar bu söylemi sık duyar oldum... Tamam bende fanatizm yapmıyorum ama  buda kul yapısı sonuçta.... 
Şimdi kötü bir Türk tanıdınız diye bütün Türklere kötü deyip onlardan soğuyabilirmisiniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2010, 22:58:23 »
Benimki iki mükemmel arabadan sonra hayallerimin arabasını aldım derken tamirciden çıkamamanın vedahi arabayı düzeltememenin vehatta diken üstünde kullanmanın hayal kırıklığı ve can sıkıntısı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2010, 23:02:55 »
 Hakan Şaban Bey,

Bu aralar zaten forumda kullanıcılarının arabalarından soğumaları moda. Bu yüzden size hak veriyorum.
 Ancak götürdüğünüz tamircinin arızayı tespit edememesi neden sizin arabadan soğumanıza neden oluyor ki? Bu tür konularda ben hep tespitin serviste yapılmasını tavsiye ederim.
 Onarıma gelince servis uygunsa servise, uygun değilse güvenilir, işinin ehli ustalara başvurmak gerektiğini düşünürüm.
 Bence arabaya suç bulmak yerine ustanıza sitem edin...
 İyi Forumlar.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2010, 23:03:55 »
usta doğru demiş
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #5 : Mart 15, 2010, 23:15:06 »
lpg li araclarda sık gorulebilen tipik bobin veya atesleme sorunu gibi duruyor.
avensis gibibi bi aractan sogutacak bir duru degil bence.
iyi bir usta sorunu cozebilir bence
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #6 : Mart 15, 2010, 23:18:18 »
sıfır bir mercedesinde manifltlarına 4 tane delik acıp, uzerine eksta bir elektronik sistem,ecu, kablo devre ekleyip, yapılıs amacına tam olarak uygun olmayan bir yakıtı gondersek. aynı arızayı verebilir.
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • toyosan alternatif otomotiv hizmetleri
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 15, 2010, 23:25:25 »
hakan kardeşim ben özel toyota servisi yetkilisi olarak aracından soğuma derim çözüme düz mantık yaklaşan usta yerine teknolojik cihazlarla çalışabilen özel bir servise eğer yoksa öyle bir servis yetkili servise götür derim lpg montajı yapılırken birçok yerden sinyal alınır lpg den kaynaklı bir sorun bile olabilir
ALTERNATİF OTOMOTİV ÖZEL SERVİS....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 15, 2010, 23:29:01 »
sıfır bir mercedesinde manifltlarına 4 tane delik acıp, uzerine eksta bir elektronik sistem,ecu, kablo devre ekleyip, yapılıs amacına tam olarak uygun olmayan bir yakıtı gondersek. aynı arızayı verebilir.

+1 kesinlikle doğru. Ayrıca altınızdaki araçlar kara düzen taunus, anadol, toros yada tofaş değil birsürü elektroniği olan lüx bir araç. Siz 307 kullansaydınız eminim benzin döküp yakardınız. Arkadaşımın yapmadığı masraf kalmadığı gibi 2 tane beyin değiştirdi ve araç sadece 3 yaşında 130.000 km'de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 15, 2010, 23:48:34 »
Her silindirin iş yapabilmesi için indiksiyon bobinlerine 5V veya 12V gerilim gelmesi gerekli ki yüksek voltaj oluşturup bujileri besliyebilsin.Usta giriş voltajlarını bile kontrol etmedi her halde ki sizin probleminiz ECU dan veya ateşleme sistemini besleyen kablo sigorta v.s den kaynaklıyor. Aracınızdan soğduysanız satın gitsin hatta bir yöneticimiz var.Her problemi olana sat gitsin diyor aracı.:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 16, 2010, 07:58:45 »
  Her araçta problem yaşanabilir. Önemli olan sorunu teşhis etmektir. Sizin canınızda sanırım bu yüzden sıkılmış. Merak etmeyin, işini bilen bir usta sorunu kolaylıkla tespit eder ve problem ondan sonra kolay çözülür.
 Diğer arkadaşların ve Murat Sezikli beyin söyledikleri doğru bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 16, 2010, 08:18:04 »
aracın problemi inşallah ateşleme kısmındadır. ateşleme sağlamsa korkarım arıza subapta, pistonda aranacak ki bu motorun açılması demek(dörtnalda motoru toplanan xli ile aynı belirtiler). bence siz en kısa sürede bir yetkili servise veya elinde deneme yanılma yapmadan arızayı bulabilecek ekipmanı olan özel servise gidin.

araçta gürültü varmı, çalışmasında?
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 16, 2010, 10:03:42 »
Aracın bi derdi yok bence , bence derdi sizinle, böyle bir sahibi olduğu için inatçılık ediyor olabilir, neden hemen yargısız infazla aracınızda kusur buldunuz, LPG sistenminde veya arğızayı bulamayan ustanızda kusur arayın bence, sonuçta aracın planlanmış ve ona göre üretilmiş olan motorunun ateşleme sistemini değiştiren sizsiniz, bu durumda araç ne yapsın, yani sizin miğdenizi alalım yerine miğdeye yakın işlev yerine getiren yapay bişi takalım , siz rahat edermiydiniz bu durumda ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #13 : Mart 16, 2010, 10:32:45 »
kimse aracını sorun çıkarsın, paramı sokağa atayım diye almıyor, fakat herhangi bir araç aldığınızda arıza, masraf hatta kazalar bile işin bir parçası oluyor. arabaya binmenin hoş olmayan doğal bir parçası.
soğumaya başladıysanız aracınızı satın, sonra ne alacağım diye düşüneceksiniz. muhtemelen alacağınız araçta bundan iyi olmayacak. hatta araç almayacağım bisiklete biniceğim deseniz bile lastikti, zincirdi onun bile arızası ve masrafı olacağı kesin.
toyotanın şu an bazı sorunlar yaşadığı doğru ama bu haliyle bile diğer markalardan kötü olduğunu söyleyebilmek güç. işinin ehli bir servis yada ustanın bu sıkıntılarınızı daha kolay gidereceğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mart 16, 2010, 13:19:37 »
Arkadaşlar bana birhayli kızmışa benziyor. Ben aslında bizi denetlemeye gelen müfettişlere bile Toyota hayranlığımı anlatan onulmaz bir avensis elegant fanatiğiyim. Adamlar baya bi şaşırmışlardı. Galiba son günlerde çalışma arkadaşlarımın bana takılmaları moralimi iyiden iyiye bozdu. Götürdüğüm tamircinin würth marka bilgisayar sistemi var. Ayrıca arabada bırakın gürültüyü çalışmasında, hızlanmasında, çekişinde bir problem yok, sadece çok aşırı yakıyor ve gazdayken egzostundan çok hafif bir pıtırtı sesi geliyor ara ara. Bobinleri araç benzinde çalışırken test ettik. Subap ayarları otomatik ayarlıymış, ayrıca bir subap sesi de gelmiyor araçtan, zaten hafta sonu Bursa'ya gönderiyorum aracı servise. Bundan önceki Toyota'larımın, özellikle ilkgözağrım 98 model xei min bana hiç problem çıkarmamış olması da hayal kırıklığımı biraz artırıyor.        

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 16, 2010, 13:25:59 »
Bencede sizi üzen arkadaşlarınızın takılmaları olmuş haliyle biliçaltınıza girmişler....   Tamircini alet würth markaymış vs bazen işe yaramıyor ustada biter iş....

Yöneticilerimizden Ferdi ÇETİNBAŞ abim ile başımızdan bir olay geçti... Ereğliye ziyaretine gittiğimde 2. aracı olan Avensisin motorundan ses geliyordu Toyota yetkili servise bıraktık arabayı bujıydı kabloydu vs derken 2 günde 300tl para aldılar... Teslim almaya gittiğimizde sorun çözülememesine rağmen oldu diye teslim ettiler aracı !!!

O sinirle çıkıp sanayide tavsiye edilen bi ustaya gittik... Usta içeri çektirdir aracı ortamda sessizlik sağladı aracı calıstırıp gaz vermemizi istedi sadece sesini dinledi adam... Sonra elini bi yerlere soktu vs dedi şurada şurada problem var ve çözdü....

Sorununuz aynı olabilir diye yazdım başımızdan geçenleri....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 16, 2010, 13:58:55 »
usta olacak kardeş, adam bilgisayarı kulanmayı bilmiyorsa würth değil ne olursa olsun. o bilgisayar mı tamir ediyor aracı.

bilgisayarlı rot ayar cihazı çıktı herkes rotçu oldu başımıza, benim şaşmazda bi rotçum var, adamda bilgisayar falan yok, kara düzen çalışıyor, bilgisayarların yaptığı arabaları bide ona getirirler, bilgisayar doğru yapmış mı diye...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...