Gönderen Konu: Katalitik Konvertör Değiştiren Varmı?  (Okunma sayısı 10782 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Katalitik Konvertör Değiştiren Varmı?
« : Mart 21, 2007, 19:57:10 »
2000 corollamın kmsi 112.000 i geçti. Bana konvertör dolmuştur gibi geliyor. Hiç değiştireniniz oldumu? Maliyeti hakkında bilginiz varmı?
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Toyota Club Türkiye

« : Mart 21, 2007, 19:57:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2007, 23:43:17 »
iptal ettir düz bi boru takiyolar..
hem araban rahatlar kesinlikle hissedersin...
yönetim: kurallarımız gereği kullandığınız resim kendi resminiz veya kullandığınız araç olması gerekmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2007, 01:09:25 »
iptal ettirirsen sakın ha düz bir boru taktırma onun yerine küçük bir susturucu taktır hem yakıt artmaz hemde performans kaybı yaşamazsın birde az olsa bile çevreye daha az kir atarsın burada bu tip iptallerde özellikle tavsiye ederim ek susturucuyu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2007, 14:41:36 »
İptal etmem gibi birşey söz konusu değil. İptal etmek hem araçta sorun yaratır hemde çevreye zarar verir. Alt devirlerde arcın performansı düşer, iki adet sensör olduğu için arıza ışığı yanar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2007, 13:38:30 »
Yokmu değiştiren yada değişip değişmeyeceğini bilen. Birisinden egzost sisteminin tek parça olduğunu bu sebeple komple egzost sistemi değiştiğini duydum. O kadar aracı kaldırdım ama hiç aklıma gelmemiş tek parçamı diye bakmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2007, 17:23:59 »
Alıntı yapılan: Erdem Manisalı
Yokmu değiştiren yada değişip değişmeyeceğini bilen. Birisinden egzost sisteminin tek parça olduğunu bu sebeple komple egzost sistemi değiştiğini duydum. O kadar aracı kaldırdım ama hiç aklıma gelmemiş tek parçamı diye bakmak.
[/quote]

Arkadaşlar ilk önce bi egzostçuya gidip baktırmanızda fayda var,  egzostçular değişip değişmeyeceği hemen söylüyorlar,

benim patronun landroverinda katalizörü döküldü, çıkma bulduk onu taktılar, kilometreye bakıpta değirtirme yapmayınız...

Ayrıca katalizörde tıkanma diye birşey olacak gibi değil çünkü içinden baktığınız zaman karşı tarafını görüyorsunuz, kareler şeklinde kanalcıklar,,,, tıkanması mümkün değil fakat seramikten yapıldığı için dağılıp kırılıyor, Lpgli araçlarda daha çabuk dağılıyor... daha önce benim tempra vardı onunkini söküp yerine normal bi susturucu taktırdım,,,
Toyota Corolla 1.6 Vvt-i Sol 2003
Ersin D@l / Fethiye / Muğla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2007, 00:55:50 »
Bu gün sordum son susturucu 600ytl dediler serviste.  Katalitik sensörü sormayı gözüm yemedi o fiyatı duyunca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2007, 13:09:02 »
herhangi bir problem olmaz çarpıp kırılmadığı müddetçe kullanılabilir.gönül rahatlığıyla binebilirsin.tıkanma yapacak kadar büyük partikül gelmez.garantisini ben verebilirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2007, 14:04:54 »
Teşekkürler Mehmet Abi tam olarak bilmiyorum bu katalitik konvertörün yapısını onun için aklıma takılmıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2007, 00:57:31 »
dostum katalızorun bı perıyodu soz konusu degıldır degısım ıcın.. hemde cok pahalıdır orjınalı.katalızor ya carpıp kırarsın degısır..yada dandık yakıt kullanıp ıcındekı kursun katalızoru tıkayıp zaten motor arıza lambanı yakar.onun ıcın hıc bole seyler dusunme bısey olmaz bunlar dısında

ZZE1123L.. 3ZZ-FE ENGINE A/T SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 08, 2007, 13:03:54 »
Bilgiler için teşekkürler bende biliyorumöyle periyodik bişiy olmadığın ama 113,000 kmyi devirince insan ın aklını kurcalıyor. Servise sordum 1000ytl gibi bi fiyat verdiler. ASlında katalitik konvertörün yapısını da bilmiyorum araştırcam aam vakit yok ve üşeniyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2007, 22:23:13 »
yapısı ıcınde ıgne ucu genıslıgınde porselenden yapılmıs bır tur seramık vardır. okadar .ıcınde nox gazı yuksek sıcaklıklara cıkar ve bılesenlerınden ayrılır ve daha az zararlı hale gelır su buharı halıne gelır ve egzozdan gelen su bundan sebep tır buda yanmanın cok ıyı oldugunun gostergesıdır

ZZE1123L.. 3ZZ-FE ENGINE A/T SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 09, 2007, 12:26:19 »
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.