Anket

Hangi lastik iyi sizce?

hankook k415
1 (11.1%)
michelin energy saver
6 (66.7%)
goodyear effecıentgrıp
1 (11.1%)
kumho ku31
1 (11.1%)
brıdgestone er300
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 9

Gönderen Konu: Carinama Hankook mu Michelin enerjy saver mı?  (Okunma sayısı 10335 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Carinama Hankook mu Michelin enerjy saver mı?
« : Mart 15, 2010, 13:55:26 »
arkadaslar sonunda carina ma 195*60*15 ebatlarında lastık ve jant taktırmaya karar verdım.jant markası Cms 543 ün ebatları ve buji aralığı benimaraca uygun çıktı.ama lastik konusunda kararsızım?aklımda öncelıklı olarak mıchelın alpın almak gecıyordu.lastıkcıye gıttım ^^abı bu lastıgı alırsan cok ses yapar ^^dedi.gercekten bu lastıgı alırsam cok mu ses yapar?daha sonrada bana mıchelin energy saver ve   Hankook K105 önerdi.sizce hangisini alırsam benim için iyi olur?ıslak kuru yol tutuş,sessizlik ve fren mesafesi olarak?fıyat olarakta hankook+jant=1200 mıchelın+jant=1300 tl
SUBARU FORESTER 2.0X OTOMATİK-Milano sıralı sistem

Toyota Club Türkiye

Carinama Hankook mu Michelin enerjy saver mı?
« : Mart 15, 2010, 13:55:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Carinama Hankook mu Michelin enerjy saver mı?
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2010, 16:57:56 »
  Ben Michelin Energy Saver kullanıyorum şu an. 205-55-16. Gerek yağışta, gerek kuru zeminde oldukça memnunum. Yalnız karda çok birşey beklememek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2010, 16:58:47 »
Bence de Michelin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2010, 17:47:10 »
michelin iyidir ıslak kuru perfonması gayet güzel oluyor fazla ses de yapmaz bizde pilot sport ps2 var gayet memnunuz ...
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2010, 18:09:31 »
Erol KAN Bey, abi diye hitap edeyim sakıncası yoksa. Şimdi abi belki o abartı spor görünüşten falan hoşlanmıyor olabilirsin, yakıtının artacağını düşünebilirsin ama gel sen beni dinle abi bir ömür dua et. Şimdi abi senin arabanın orjinl jant lastik ölçüsü 185/65/R14 şimdi sen buna 195/60/R15 koyacağım diyorsun, bu linktende kontrol edebilirsin http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap

aracının orjinaline göre %3,2 çapı büyük lastik takacaksın. Leylekleşecek, zıplayarak gidecek, kalkışta çok ağırlaşacak, yakıt tüketimin çok olumsuz etkilececek, bununla birlikte zamana vabesle difransiyelin baskı-balatan-şanzumanın gibi aktarma organların çabuk yıpranacak. Şimdi abi ben diyorum ki, gel beni dinle kesinlikle pişman olmaszın ve lastiklerin bitene kadarda dua edersin. Hiç kafanı karıştırma bütçene göre ya 205/45R16 koy, yada 205/50 R15 koy. Konforumdan kesinlikle vazgeçmem diyorsan 205/50R15 koy. 45 yanağa göre daha yumuşak fakat tok bir lastik olur. 45 yanak biraz sert kalır. Hem orjinal lastik çapınada sadık kalmış olursun ki bu çok önemli. Hatta taban büyüdüğüde çapın çok küçük olarak azalmasından yanayım. Lastiğinide söyliyeyim sana, kumho ku31 serisi, kuruda çok başarılı, virajda çok başarılı, kurudan ani ıslağa geçişte şaşırtıcı derecede başarılı. Ben yaklaşık 6 aydır kullanıyorum üstünde kışıda geçirdim canavar gibide gitti.

Benim lastiklerimde aynı. İstersen imzamın altındaki umit'in corollacığı yazan linke bir gözat ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 15, 2010, 19:13:29 »
arkadaslar yardımlarınız için tesekkur ederim...ümit arkadaşım az aklımı karıştırdı ama bakalım...205*50*15 takarsam sürtme yapmazzmı?özellikle arka çamurluklar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 15, 2010, 23:05:25 »
bişeycik olmaz sensürterse bana haberver minnacık, masrafsız, orjinaline dokunmayan bir opersayon ile çözülüyor. sen beni dinle sonra dua et :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2010, 09:44:15 »
arkadaslar baska fıkrı olan yok mu?195*60*15 mı 205*50*15 mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2010, 11:29:52 »
195 60 15 te neler yaşağacağını söyledim lastiğin dönüş çapını büyüteceksin. Fizik kuralllarına aykırı. İstersen Türkay SARIKAYA dan bilgi alabilirsin. Murat KÜDEN de aynı şekilde lastik konusunda bilgilidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 16, 2010, 11:58:16 »
195 60 15 te neler yaşağacağını söyledim lastiğin dönüş çapını büyüteceksin. Fizik kuralllarına aykırı. İstersen Türkay SARIKAYA dan bilgi alabilirsin. Murat KÜDEN de aynı şekilde lastik konusunda bilgilidir.
estafurullah ümitim, benim çok bir bilgim yok..senin dediklerin gayet doğru zaten, şimdi ben söylediklerini tekrarlayım bari :)
ümitin de dediği gibi orjinal lastik ebatınız 185/65-14
kaynak: http://www.otokritik.com/fabrika-teknik-verileri-model/1679-1998-model-Toyota-Carina-E-20-GLI.html
yeni takacağınız ebat ile orjinal ebat arasında %3.17 gibi bir fark var, tolere edilemeyecek kadar çok büyük bir fark bu, ümitin dediği sıkıntılar yaşanacaktır, lastik ve jantın toplam çapı büyüyecektir, bu kalkışta yavaşlamaya, yakıtın arkmasına, motorun zorlanmasına, aktarma organlarının daha çabuk yıpranmasına vs yol açacaktır. aracınıza takabileceğiniz en orjinale yakın ölçü 15" jant için 195/55-15tir..yeterince konfor sağlayacaktır..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 16, 2010, 12:41:11 »
Türkay lastik bilgisi konusunda temellerimi atan sensin unutma :) Türkay bey'in dediği gibi 195/55/15 gayette güzel olur konforunuzdanda ödün vermemiş olursunuz. fakat kumho ku31 serisinin bu ebatta lastiği varmı bilmiyorum. Daha doğrusu performans lastikleri ortalama 50 yanaktan başlıyor diye biliyorum. Bu açıdan biraz daha fazla spor görünüm ve iyi bir yol tutuş/fren/viraj üçlüsüsünde + almak isterseniz 205/50/15, konfordan hiç ödün vermem yol tutuşundanda pek şikayetim yok derseniz 195/55/15 ideal olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 16, 2010, 15:27:27 »
   Bence de Ümit haklı...Takılmak istenen uygun olmayan lastik ebatı hız göstergesinede etki edecek.Kalibrasyon ayarıda bozulacak haliyle.Lastik/jant değişimlerinde ki sapma orjinal ebatına göre maksimum 2.0 değere kadar normaldirki Erol beyin yapmayı istediği değişimde %3,2'li bir değişim olaak ki bu da aracın orjinal haline göre fizik kurallarına ters bir orantı.Yinede Erol beyin tercihidir.
   Bu arada lastikçi nasıl böyle bir şeye olur diyor anlamış değilim.Bu ebatlar orjinaline göre OLMAZ demeliydi
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 16, 2010, 15:52:22 »
Türkay lastik bilgisi konusunda temellerimi atan sensin unutma :) Türkay bey'in dediği gibi 195/55/15 gayette güzel olur konforunuzdanda ödün vermemiş olursunuz. fakat kumho ku31 serisinin bu ebatta lastiği varmı bilmiyorum. Daha doğrusu performans lastikleri ortalama 50 yanaktan başlıyor diye biliyorum. Bu açıdan biraz daha fazla spor görünüm ve iyi bir yol tutuş/fren/viraj üçlüsüsünde + almak isterseniz 205/50/15, konfordan hiç ödün vermem yol tutuşundanda pek şikayetim yok derseniz 195/55/15 ideal olacaktır.
spor görünümden çok ataklık ve yakıt önemli benim gözümde, o yüzden 195/55 dedim, bu değişim yapılınca %0.1 değişim oluyor, neredeyse hiç değişim yok gibi bir şey..205/50 yapıldığında ise %1.7 değişim yüzdesi oluyor.bir de geniş taban kuruda güzel performans sergilerken ıslakta ve karda daha kötü performans sergiliyorlar..benim 195 taban lastiklerim patene dönüyor ıslakta, gerçi michelin ile denediğimde muhteşem bir ıslak performansı sergiledi o ayrı (ama tabii ki kurudaki gibi tutunmuyor, veya ıslaktaki 175 taban gibi)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • MyLastik - Aracýnýza Uygun Lastik
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 16, 2010, 18:45:30 »
185   /   65   R   14   596,1 mm
195   /   55   R   15   595,5 mm
en uyumlu lastik ölçüsü 195/55R15 olacaktır...
205   /   45   R   16   590,9 mm eğer 16" yapmayı düşünürsen

Hayatınız 3 mm'ye bağlı . Sevdikleriniz ve kendiniz için lütfen 3 mm altına inmiş lastiklerinizi değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 16, 2010, 18:48:36 »
evet arkadaslar sayenızde buyuk bır yanlış seçim yapmaktan döndüm.lastıkçiyeakacaktı.lastikçiye kalsa bana 195*60*15 takacaktı.şimdi ben 195*55*15 taktıracagım.bırde lastık onerınız nedır?hankook ve mıchelın ve goodyear arasında 4 mevsım lastıgı olarak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 16, 2010, 18:53:52 »

Goodyear EfficientGrip
Dunlop SP FastResponse
Sava Intensa HP
Kumho KU31

Pahalıdan ucuza doğru.... Goodyear'Lar sigortalı :)
Hayatınız 3 mm'ye bağlı . Sevdikleriniz ve kendiniz için lütfen 3 mm altına inmiş lastiklerinizi değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 16, 2010, 21:24:33 »
şahsi fikrim bu ebatta sigortalı lastiğe pek de gerek yok, balon yapacak yarılacak bir lastik değil sonuçta..kumho ku31 kullanan herkes çok memnun, fiyat/performans oranı olarak en yüksek lastik hangisiyle alınabilir.. ya da benim gibi küçüklükten gelen bir michelin aşkı varsa michelin alınabilir  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Mart 16, 2010, 22:10:04 »
mıchelin energy veya Hankook ne farkeder hepsinin ömrü 50 bin 60 bin arası
2009 D-4D 120 bg 250 tork

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 16, 2010, 23:54:45 »
Kumho Ku31 ler yaklaşık 125 TL ..... daha da ucuzunu aramamak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 17, 2010, 08:36:29 »
mıchelin energy veya Hankook ne farkeder hepsinin ömrü 50 bin 60 bin arası
O 50-60 bin Km. süresini nasıl geçireceği farkeder.