Gönderen Konu: Aileniz  (Okunma sayısı 1752 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Aileniz
« : Mart 14, 2010, 22:24:55 »
  Selam.
 Burada hep birbirimizi tanıyoruz, çeşitli konuları paylaşıyoruz. Peki bizleri yetiştiren ailelerimizi hiç tanıtıyormuyuz? Bizler üzerinde en çok etkiye sahip olan anneler, babalar, kardeşler kimlerdir? Onların hayatları nerede, nasıl başlamıştır. Onları yeterince (kendi ailemizi bile) tanıyormuyuz? Onlar ile ilgili birşeylerinizi paylaşmak isteseniz ilk aklınıza neler gelir, onların hikayeleri nelerdir?
 Unutmayın, bizlerde çocuklarımız, torunlarımız ve onların torunları için geçmişte kalmış olacağız.

Toyota Club Türkiye

Aileniz
« : Mart 14, 2010, 22:24:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Aileniz
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2010, 22:49:43 »
ben hemen başlayayım hikayeye;
babam, bayındırlık bakanlığında işçi statüsünde çalışıyor ama masa başı memur işi yapıyor. kumrular sokak ile ncatibey caddesisnin kesiştiği köşede
annem, ev hanımı.
ablam, ilköğretim teknoloji tasarım öğretmeni.
eniştem (ki abim gibi, ablamdan çok severim) kırıkkale üniversitesi müh. fak. endüstri müh. öğretim görevlisi
ve benim bitanecik hayat arkadaşım; ilköğretim türkçe öğretmeni. 10 yıldır tanışıyorum, 4 yıldır evliyim ve çooook seviyorum.
ben; elektrik-elektronik mühendisiyim, türk telekom kırıkkale il müdürlüğünde enerji-soğutma sistemleri uzmanı olarak görev yapmaktayım.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2010, 22:55:59 »
:)))
Babam avukat, 70'lerde sendika avukatlığından feci para kazanıp sanayicilik ile hepsini batırmış.
Annem ziraat mühendisi.
Her ikisi de şu an emekli ve Balıkesir-Akçay'da yaşıyor, doğru yolu buldular.
Abim metalurji mühendisi, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığında şube müdürü.
Bendeniz de şehir planlama mezunu bir medikalciyim:))))) Yeni boşandım, yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2010, 19:16:07 »
  Herhalde ailelerimizi fazla tanımıyoruz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2010, 20:51:14 »
vallahi benim babam da tır şöförü.bildim bileli 20 metreden uzun bişeyler sürüyor..:)
10 söylediğinin 9 u yalan 1 i şüphelidir.keyfi yerine geldimi ondan güzeli yok..yardımsever,bonkör,merhametlidir...sabah kalktığında mümkün değil çekilmez :) 2 saat yaklaşmamak en iyisidir..hır çıkartmaya yer arar :Dama babam gibiside yoktur.babadan ötedir benim için..şu an emekli..
annem ankara da 2 tane üniversite okumuş biyolog olmuş iken gönlünü serseri babama kaptırır ve buralara düşer :)atabay dan emekli.şu an ev hanımı..eli hiç boş durmaz.sürekli bişey okur.gezmeyi çok sever.babamlada zaten italyada tanışmışlar.görüşlerine herzaman hak veririm.her konuda fikir danışabilirim..her sinirlendiğim veya bişeye moral bozuk olunca hep bir çıkış noktası göstermiştir..
abim ablam kardeşim yok...:)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #5 : Mart 15, 2010, 21:18:17 »
Benim babam 1959 Çanakkale doğumlu, serbest meslek sahibi endüstri meslek lisesi mezunu.
her sabah 6 da kalkar gider nacizane sahibi oldugumuz büfemize benden mesaiyi devir alır. günün 12 saati çalışır bir allahın günü çalşmadıgını, bişeyle ugraşmadıgını görmedim.ne zaman dukkana gitseniz 2 tane rcalısan olmasına ragmen elinde bir bez ya masaları siler, yada hediyelik eşyaları ağır bi temizlik ve düzen hastasıdır.Alkol ve sigara kullanmaz.yaklasık 2 sene once bıraktı kısmetse seneye hacca gidecek.bu sene cekilişte ismi cıkmadı.Hayatta lüks olarak sayabıleceğim hiçbir hobisi,zevki v.b bişeyi yok her zaman ben ve annemi daha rahat yaşatmak için çalışır.Her zaman dinçtir ve yakısıklıdır kimse babam olduguna inanmaz ben ona cok benzediğim için herkez abim sanar ilk baştan babamı :)

Annem 1969 izmir  doğumludur. Hiç kendi babasını görmemiştir.Annemin 2. kocası olan 1999 da vefat eden seyfi dedemi kendi babası sanıyormus vefat edene kadar. Annem lise mezunu. Daha doğrusu lise son sınıfta okullar kapanmadan daha dıplomasını almadan 17 yasında babama kaçmış :) kendisi direksiyon kursu öğretmenidir.Ama şuan çalışmıyor emekli oldu.
çok iyi bir kadındır.Bna araba kullanmayı öğreten annem olmustur.Sinirleri cok kuvvetlidir beni çok sever.Bana cok düşkündür :)

Ben tek çocugum benden başka hiç cocuk yapmayı dusunmemısler.Ama yıllardır halamın kızını kardeşim sanıyordum cunku halamla eniştem benım hatırlamadıgım bı tarıhte ayrılmıslar.İkiside başka insanlarla evlendıklerı ıcın babam uvey anne-baba göstertmedi ona ve benımle beraber büyüdü oda 22 yasında yüksekokul mezunu kpss 'e hazırlanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 15, 2010, 23:05:55 »
taylan ne kadar açıksözlüsün ya...sana ve babana helal olsun.ne güzel düşünmüşler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2010, 01:15:44 »
saolun hocam ne bileyim açık sözlüyümdür biraz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2010, 08:17:16 »
  Gerçekten çok içten ve detaylı paylaşımlar. Öncelikle ailelerinizi tebrik etmek lazım sanırım. Unutmamak lazım ki; onlarda gençlerdi (elbetkide hala genç kalanlar var :) ) ve bir sürü hayalleri, arzuları, planları vardı. Aynı zamanda da bizlerin büyümesinde, şekillenmesinde büyük pay sahibi oldular.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 17, 2010, 18:36:05 »
Benim babam Fatih kısaparmağın da dediği gibi "Bu adam Benim Babam" diyebileceğim birisidir.
63 yaşındadır Hacettepe Tıp fak. Erişkin hastanesinde memur olarak çalışıyor hala.
Annem ev hanımı namı değer Rabia Sultan. Ankaraya yerleştiğimizde 1 yaşındaymışım.(1980)
Babam işe girmek için iki kamu kurumuna başvurur ve tam işe başlayacağı sırada iki sefer darbe olur ve o işler olmaz sonradan da işe girmekten çekinir darbe olacak diye. Neyse ki sonradan Hacettepe de işe başlar ve bugüne kadar gelir. Ankaraya geldiğimizde sadece yatak yorganımızın olduğunu ama abimi ve beni okutabilmek için gerekirse onları da satacağını söyleyen birisidir. Beni okutmadı babam ama siz mutlaka okuyun demiştir.
Şimdi ise elindeki broadwayini satıp yerine Corona-Carina almayı fena halde kafasına takmış durumda. Başaka araba olmaz diyor. Abimle bana da onun isteğini yerine getirmek kalıyor.   
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 18, 2010, 20:31:33 »
babam lise mezunu liseyi bitirdikten sonra ankaraya gelmiş birçok iş yapmış en sonunda man türkiye a.ş den 45 yaşında emekli oldu.
annem ev hanımı 1 kız kardeşim var o da ilkokul 5 e gidiyor.
ben ise lise 2 deyim araba benim hobim arabamla çok ilgilenirim.
babam emekli olduktan sonra kendi çapında araba alıp satmaya başladı birçok araba sürdüm ama toyota kadar zevk vermedi hiçbirsi, bmw istisna :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 18, 2010, 23:04:33 »
Babam ilkokul mezunu, çiftçidir kendisi oldukça bonkör bir adamdır, yani bugüne kadar batırdığı parayla 6 daire apartman dikerdik. Şimdi doğru yolu buldu çok şükür emekli artık. Annem ev hanımı gelini(eşimi) hiç sevmiyor beni kıskanıyor galiba :))))... Ben veterinerim 2004 ten beri elazığda çalışıyorum.
Üç kardeşiz en küçüğümüz askerde şimdi ortancamızda evli 2 tane yeğenim var. (Çok özledim onları off ulen offf yaz gelsede izne gitsek.)
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #12 : Mart 19, 2010, 00:38:34 »
güzel bir konu seçmişsiniz tebrikler:)) öncelikle anneden başlamak lazım...yıllarca annemin işini sorduklarında ev hanımı dedim..artık yaş ilerleyince durumun biraz daha farklı olduğunu kavradım:)ev hanımından öte birşey annemin işi..kendisi evde 3 erkekle aynı anda yaşayabilen süper kahraman şimdi gözümde:)babam emekli matematik öğretmeni,kendini öğrencilerine adamış ve sonunda hayalleri gerçek oldu(tarlada meyve yetiştiriyor bu aralar:))abim acil serviste asistan doktor..bu kadarı anlatmak için yeterli bence :))ankara numuneye yolunuz düşerse selamımı söylerseniz(eminim ordan kaçacaktır:))bende manisada fizyoterapistim(spastik çocuklar üzerinde çalışıyorum)...yazarken farkettim tüm aile bir araya gelmeyeli baya olmuş..herkese ailesiyle beraber sağlıklı bir hayat dilerim.saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 19, 2010, 01:22:48 »
Nereden, nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Ama bir yerden başlamak gerekir sanırım :) Bu gün burada bu imkanlarla yaşayabilmek için Annem ve Babam çok emek vermişler. Zaman zaman anlatırlar yaşadıkları sıkıntıları. İnanın bana şaka gibi gelse de zaman geçtikçe onları daha iyi anlıyorum. İlk evlerini aldıklarında ben dünyada değilmişim, Abimin yeni doğduğu zamanlarda babam risk alıp borçla ev almaya karar vermiş. O zamanlar annemin ve babamın maaşlarının toplamı taksitleri ödemeye dahi yetmiyormuş. Benim canım babam memuriyet hayatını birde geceleri taksi şoförlüğüyle süslemiş… Annem ve Babam şuan emekli ve emeklilik hayatı yaşıyorlar :)  Babam çok yumuşak ve tatlı biridir tabi bunun yanında disiplinlidir, sadece bakış atması bile yeterli benim için :) . Annem onu dengeler, canım annem, abim ve benim için aracı kurum gibidir biraz evde :)  Çok tatlı kadındır Bediş, yani annem :) Abi seni unuttum sanma, benim pamuk kalpli abim hiç hayır diyemez bana :)

Sizi çok seviyorum CANIM AİLEM :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 19, 2010, 11:17:30 »
hayatta bana yol gösteren babadan öte BABAM  ::) ::) Annemin babamın ve ablamın emeklerini unutamam zaten ananem dedem hepside ben ve ablam için çırpındılar.
babam 52 yaşında nakliyeci.Eskişehir Anadolu Üniv İşletme mezunu 81 de mezun olmuş sanırım.Askerliğini Erzurum-Aşkale de Astteğmen olarak yapmış.86 yılında evlenmiş :)
Annem 44 yaşında Lise mezunu :) hayatta bakış açılarımı değiştiren kişi.
Ablam 22 yaşında Erciyes Üniv Fen bilgisi Öğretmenliği okuyor 3.sınıf şuan :) ablam hep küçükken tam büyümemi sağlayan kişi resmen.Oturup kalkmasını herşeyi bana öğreten o oldu  ::)
hele ananeme diyecek hiç birşey yok .3 yaşına kadar sadece aneneminn kucağında uyurmuşum.Annem uyutamazmış beni :)
dedem beni çok severdi.(babamın babası) 2002 de trafik kazasında vefaat etti. ben ilkokul 5 e gidiyordum daha dün gibi aklımda.Bütün akrabalarım benim o kadar ağlamama çok şaşırmışlardı. hergün rahat 6 saat göz yaşım dinmiyordu  :( .zaten ev içi davranışlarım,araba kullanışım,bağırmam sinirlenmem bile dedem gibiymiş.Babam söyledi bunu bana.Rahmetli dedem doğum günümde arabayı üstüme yapmıştı.Broadway vardı ozaman :) sünnet olduğumda da av tüfeğini hediye etmişti :) gözüm gibi bakıyorum şuan.
Her insanın ailesinin yeri ayrıdır.Bütün Arkadaşlarım babamla samimiyetime şaşar.Arkadaştan hiç bir farkı yoktur.Trafikte yanıma binsin.Önüme biri çıksın.Önce babam sayar bende sövmesini yaparım :D hiçbirşeyimi saklamam.Sevgililerimi gezdiğim kişileri yaptığım hataları hep söylerim.Oda öyle üniv yıllarında yaşadıklarını yaptıklarını hep anlatır.kimisi burda paylaşılabilir kimisi paylaşılmaz :D :D Odunpazarında evde kalmışlar 4 yıl boyunca.Babam okul çağında hareketli olduğu için banada ses etmez.Okuldan kaçardık.herkes çıkış saatine kadar o park senin bu park benim gezerler.ben eve giderim.Babamda evde ise hayırdır der kaçtım derim aferim der güler :D devamsızlığı sıkıştırma der tamam :D Lise 3 yıldı babam 4 yıl okumuş.sordum derslerinmi kötüydü diye yoo dedi.EEE niye kaldın 1 yıl dedim.sende 1 yılda 4 sefer disipline git sende kalın dedı :D :D :D :D :D İstiklal marşı töreninde arkadaşıyla iddaya girip sigara içen bir babaya sahibim :D
Canım ailem hepinizin yeri ayrı Allah yokluğunuzu göstermesin :)

short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #15 : Mart 23, 2010, 17:59:02 »
  Peki aileniz, siz küçükken ne olmanızı isterdi? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 23, 2010, 19:07:57 »
Babam bana sorardı ne olmak istersin diye bilmem derdim. Oda canın ne istiyosa hayırlısı neyse o olsun inş derdi.Annem koca adam ol şirketler yönet derdi :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2010, 19:43:43 »
  Ben astronot olmak isterdim. Hala istiyorum ya. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2010, 19:45:43 »
ben küçükken çöp kamyonu şöförü olmak istermişim :D
şimdi hukuk okumak istiyorum...
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 24, 2010, 13:38:32 »
annem emekli memur
babam emekli bürokrat
ikiside oldukça kültürlü ve entellektüel insanlardır... babamla bir zamanlar yaşadığımız anlaşmazlıkları yaş ilerledikçe aştık biraz... şimdi daha iyi anlaşıyoruz...

ama benim hayatımın bağı varlığımın sebebi herşeyim kardeşimdir....şehir ve bölge planlamacıdır özel sektörde mesleğini icra etmekte....ve eniştem... inşaat mühendisidir ama mesleğini icra etmemektedir....dünyanın en güzel insanlarından biridir... beni eşinin ablası gibi değilde kendi ablası gibi görür...

ve hayatımın anlamı yeğenim 17 aylık henüz o benim aşkım bir tanem herşeyim...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."