Gönderen Konu: 2009 yaris direksiyon toplama problemı  (Okunma sayısı 4197 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
2009 yaris direksiyon toplama problemı
« : Mart 14, 2010, 17:17:17 »
1 hafta önce 2009 model 1.3 yaris terra aldım 12000 km de ,araç garantılı . alırken farkına varamadıgımız 2 problem var .

1.  dönüşlerde direksıyon toplamıyor

2.  kalorıfer  1. 2. 3 üncü konumlarda sıcak veya soguk ufleme yapmıyor. 4üncü konumda calsıyor ama.

3. 50 tl lik benzin ile sehır ıcı sakin kullandıgım halde 150 km yol aldım .bu normal mi .normalse yaris neden sınıfının en cimri aracı unvanını almıs. toyota dan 1 haftada sogudum. daha once  2001 fıat marea sx  kullandım  aracı bır ay once sattım  gaz 2 tl ıken 50 tl lık gaz ıle 280 km rahat gıdıyordum  >:( >:( >:(
imza yok ,parnak bassam olurmu ?

Toyota Club Türkiye

2009 yaris direksiyon toplama problemı
« : Mart 14, 2010, 17:17:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2009 yaris direksiyon toplama problemı
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2010, 17:54:21 »
arkadaşım direksiyon problemin beni aşar, serviste çözeceklerini düşünüyorum ama yakıt konusunda yardımcı olabilirim sanırım, 2006 1.3 yeni kasa terra sahibiyim 50 tl lik yakıtla sakin kullanıyorsan 200km den aşağı yapmaman lazım. şehir içi sakin kullanımda 6.2 hadi en kötü 6.7 lt yakman lazım.

Toyotada her koşulda fiattan sınıf sınıf üsttür, yaşayıp göreceksin; senin şanssızlığın sorunlu bir aracı almış olman. ama çözülmesi zor değildir...
Uzun yoldada sakin kullanırsan arabanın ekonomisine aşık olacaksın. ben 300 km yolda 15,7 lt yakıtla kişisel rekorumu kırdım darısı başına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2010, 18:00:59 »
koray abim. ben fiatı toyota ıle aynı kefeye koyamam zaten .ama ben yakıt konusunda kıyasladım.  8.1 den aşagı dusuremedım  şuan için .  boluda yetkılı servıs olmadıgından duzce hızele gıdecegım zaten gaz pedalı kontrolu için , o zaman dıreksıyon ve kalorıfere de baktıracagım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2010, 18:43:43 »
  Direksiyon kutusu ya da ön rotlara baktırmak lazım bence. Umarım sorun rotlar ile hallolur.
 Fan, 1-2-3 konumlarında hiç mi üfleme yapmıyor.?
 Aracın bakımlarına (filtreler, buji vs.) bakmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2010, 01:05:51 »
hakan bey . ılgınız ıcın tesekkur ederım. fan 1-2-3 de hıc uflemıyor . 4 de gayet guzel calısıyor.
arac garantılı bu ay sonu gıdecegım servıse .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 15, 2010, 07:58:40 »
  Ben teşekkür ederim. Araç garantili ise sorun yok, servis en iyi şekilde halleder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 15, 2010, 16:32:45 »
aracınızın büyük bir problemi olduğunu zannetmiyorum (direksiyonu bilmiyorum) bakım sırasında çözülecektir. arkadaşların dediği gibi ateşlemeyi, filtreleri bi kontrol ettirin bakalım, bir de aracın çekişi nasıl, rölantide titreme vuruntu yapıyor mu?
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 15, 2010, 16:41:22 »
"Cimri" denildiği için lpgli bir araç gibi yakmasını beklemeyin. Ayrıca benzine çok ciddi zamlar geldi.

2010 model yaris 1.33 kullanıyorum. Aracı ilk aldığımda benzin 3.1tl iken 20tl benzin ile 80km gidiyordum, şimdi 3.7tl ve 60km kadar gidebiliyorum. (Benim sürüş değerlerim. Benzine gelen zamlardan sonraki halini anlatmak için örnek verdim. Sakin ve ekonomik kullanmayı başaramadığım tescilli.)

Siz de biliyorsunuz ki; ne kadar ekonomik kullanırsanız o kadar az benzin harcarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla Flame Xpack
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '23
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 15, 2010, 18:36:01 »
ibrahim bey benim enistemin arabasinda da ayni sorun vardi.Fan 1-2-3 de hic uflemiyor 4 te cok ufluyordu.servise goturduk bi parca degismesi gerekiyor dediler.290 tl ye degistrdk (orginal)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 15, 2010, 22:15:24 »

3. 50 tl lik benzin ile sehır ıcı sakin kullandıgım halde 150 km yol aldım .bu normal mi .normalse yaris neden sınıfının en cimri aracı unvanını almıs. toyota dan 1 haftada sogudum. daha once  2001 fıat marea sx  kullandım  aracı bır ay once sattım  gaz 2 tl ıken 50 tl lık gaz ıle 280 km rahat gıdıyordum  >:( >:( >:(

Toyotadan cevap;

''Lütfen LPG taktırıp tekrar deneyiniz.!

:ıslık: :ıslık: :

:lol: :

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Mart 15, 2010, 22:30:49 »
ilginç bir durum ile karşı karşıyayız araç yeni.... ilk sahibi neden bu problemler için servis yolunu tutmamış çok ilginç......
sen rahat ol arkadaşım servis tüm sorunlarını halleder......Allah cc kaza bela vermesin ....hayırlı uğurlu olsun toyotanız....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 15, 2010, 23:33:27 »
Ben böyle yeni araçlarda problemleri falan okudukça düşünüyorum da benim taka bunlardan hakkatten baya bi sorunsuzmuş. Umarım arkadaşların problemleri çözülür ve en kısa zamanda rahata kavuşurlar.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)