-
2009 corollama ses sistemi önerileri beklerim...
Gönderen
Sefa Özkanca
14 Mar, 2010 12:47
-
Arkadaşlar şimdiden 1 mid takımı +amfi+fazla gürültüden ziyede insanları rahatsız etmeyen bir bass istiyorum ne marka ve nasıl birşey almalıyım foruma baktım bizim hoparlör ölcimiz de 16cm miş.Ben ALPINE SPG-17CS 16CM MİD TAKIM isimli ürünü buldum fiyatı 200tl önerilerinize göre bunu alarak işe başlayacağım önerilerinizi b ekliyorum saygılar.Sefavv 0021..
-
-
benim arabadaki sistemi sana aktaralım

önerim bu
-
-
önerin için sağol kardeşim ama 2.el düşünmüyorum sağolasın.
-
-
zannedersem 4 hoparlor var.
1 takım yerine 2 takım mid koyman daha işe yarar olabilir.belki bass istemeyebilirsin.
kesinlikle 2 takım..
-
-
bass olarak helix marka bass tavsiye ederim ben yeni aldım 20 cm boyutlarıda çok küçük ses kalitesi olarak gerçekten beklediğimden daha iyi bir ses verdi. tabi ön ve arka kapılara da mid takımı alabilirsen güzel olur.
-
-
Mid takımı olarak alpine se serisi , hertz , infinity öneririm.Subwoofer olarakta pioneer champion series d4 30 cm çift bobinli bassı tavsiye ederim.Bu sete ek olarak 1 mono amfi 1 de 4 kanal stereo amfi aldınız mı tadından yenmez.
-
-
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim peki sound magus markası için ne düşünüyosunuz sizce kalitelimi?
-
-
vasat denilebilir.midleri idare eder.1 takımı ondan al istersen ön taraflara biraz daha yüksek tut kaliteni.bence
-
-
Arkadaşlar çok acil olarak şimdilik 1mid takımlı ses sistemi için maximum 1000tlye mal olacak bir sistem için ne yapmam hangi ürünleri kullanmam gerek yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler...
-
-
arkadaşlar aracımdaki hopörleri değiştirmek istiyorum sizce çıkarılacakların yerine hangi marka ve model koymalıyım tavsiyelerinizi beklerim
-
-
bende de 2010 model corolla var arkaya pioner 400 W oval hoparlörünü taktım önede gene pioner kompenad taktım birde eski aracımdan kalan wide marka 1600 W subwofer var amfim ise 1500 W jamesson ve ses kalitesi o kadar temizki yol sesi vs hiç bişi duymuyorsunuz ama işinin ehli ustalar ile calısmanızı tavsiye ediyorum
-
#11 Yanıtla
Gönderen
NEBİ ALTAŞ
16 Eyl, 2015 08:31
-
peki bunlar kaç cm lik olması gerekiyor
-
-
2012 model Corolla için arabanın orijinalliğini bozmadan, anfiyle subwooder ile, mid takımlarıyla uğraşmamak için aka tarafa sony xs-gs6921 koaksiyel takmayı düşünüyorum. Çok da iyi ses elde edeceğimi tahmin ediyorum. Sizin görüşlerinizi almak istedim, bu hoparlörü kullanan var mı?
Hoparlörün teknik verilerini hiç de fena sayılmaz.
-
-
bass için subsonic filtre lazım. diğer türlü arabanın her yeri titrer ama tadı olmaz. alpine tavsiyemdir.
teyp güzel ise 4 kanallı bir amfi yeter size. yada 5 kanallı olanlar var. paraya göre ses işlemcisi bile olur aslında. bence illaki subwofer almaya gerek yok. bazıları 70 80 watt güç veriyor. ciddi değerler bunlar. bence ses iyi olursa tatmin eder.
-
-
Şimdi bu Sony XS-GS6921 koaksiyel hoparlör subsonic filtresi olmadığı için düzgün bass veremeyecek mi, yok mu bu hoparlörü kullanan, yorum yapsın.
Bu hoparlörden alacam yanlış seçim yapmak istemiyorum çünkü hoparlör öyle ucuz bir ürün değil.
-
-
hoparlör fark etmez. belli bir ürünü kullanan kişiyi donanımhaberde bulursunuz.
derin bass için düzgün ses lazım. hoparlör muhtemelen 30 50 hz arasını zaten verir. ancak teyp veya amfi o frekansı sınırlamayabilir.
-
-
Ben yüksek bass istemiyorum. Sadece şimdikinden daha iyi bir ses daha tok basslar istiyorum. Corolla araçların ses sistemleri malum ortada, özellikle hoparlörler iğrenç ötesi. Bazı akıllı telefonlar, bu araçtan daha kaliteli ses veriyor(yüksek ses değil kaliteli ses).
Bu nedenle ben ilk etapta arka hoparlörleri yukarıda yazdığım ürünle değiştirerek bu sorunu çözmek istiyorum. Çözerken de aracın orjinalliğini bozmamaya çalışıyorum. O yüzden anfiyle, mid takımlarıyla, subwooferla uğraşmak istemiyorum.
-
-
bence
hoparlör değil ana üniteyi değiştirin. hoparlör 2 seviyede önemlidir.
şimdi 300 tl sadece hoparlöre vereceksiniz ama onu düzgün çalıştıracak bir teyp olmazsa değişen hemen hiç bir şey olmayacak.
-
-
Corolla 2012 modellerde yanılmıyorsam Panasonic marka kullanılmış. Bu teybin rms çıkış değerleri nedir, bilen var mı acaba?
-
#19 Yanıtla
Gönderen
Eren Acar
06 Ekm, 2015 11:53
-
Daha geçen gün bir abimizle konuştum bu işle meşgul.Hoparlör değişimi hiç etki etmez dedi.Anfi olmadan kutu bass ve yapılan yerlerde yalıtım olmadıktan sonra güzel ses alamazsın dedi