Merhaba arkadaşlar uzun süredir sola dönerken takırtı vardı araçta bugün sanayiye gittim sol aks kafası , sağ aks körüğü değişecek ayrıca arka rot ile viraj lastikleri de değişmesi gerekiyormuş.Parçaların maliyeti 99 tl işcilikte 50 +20 (20 aksı kesecek usta için) daha önce böyle problemi olan var mı fiyatlar nasıl sizce pazartesi değişecek inşallah.
Bende aynı işlemleri yaptırdım fiyat gayet normal sonuçta 4lastik sökülecek... Sizinde dedğiniz gibi eskini çıkarmak için birde kesme işlemi olacak bence normal fiyatları...
O ses bende de var. Tık tık tık tık ediyor. Ama bir sorun olmaz dediler yaptırmadım
Bende öyle düşünüyordum ancak geçenlerde Eskişehir'den Polatlı'ya giderken yollarda süründüm aks kafası biraz da yağsız kaldığı zaman ısınıp şişiyormuş oda balans yaptırıyor arabaya 100 km ile giderken direksiyonu sallamaya başlıyor 60 kadar düşmek zorunda kalıyorsun sonunda dörtlüleri yaka yaka 50 km ile 1.5 saatlik yolu 3.5 saatte gittim tabi emniyet şeritlerinde 10 ar dakika dura dura

sonra yağ basıldı körüklerin içine bir aydır sorun yoktu bir kaç gün önce aracı park ederken çatur çutur ses geldi eğildim baktım yağ akmış körüklerin oradan buraya kadarmış . Değiştir derim ben Allah korusun uzun yolda tehlikeli olabilir.
en güzeli, iyiki değiştirmişiniz. kazasız günlerde kullanın aracınızı.
Bende öyle düşünüyordum ancak geçenlerde Eskişehir'den Polatlı'ya giderken yollarda süründüm aks kafası biraz da yağsız kaldığı zaman ısınıp şişiyormuş oda balans yaptırıyor arabaya 100 km ile giderken direksiyonu sallamaya başlıyor 60 kadar düşmek zorunda kalıyorsun sonunda dörtlüleri yaka yaka 50 km ile 1.5 saatlik yolu 3.5 saatte gittim tabi emniyet şeritlerinde 10 ar dakika dura dura
sonra yağ basıldı körüklerin içine bir aydır sorun yoktu bir kaç gün önce aracı park ederken çatur çutur ses geldi eğildim baktım yağ akmış körüklerin oradan buraya kadarmış . Değiştir derim ben Allah korusun uzun yolda tehlikeli olabilir.
O zaman bende değiştireyim en kısa sürede. 100 lira için değmez çile çekmeye
Çok iyi rakam vallahi.Ben 2002 yılında iki aks,iki körük ve işçilik toplam 240 TL ödemiştim
özcanım sanırım sen komple aks almışın, polat kardeşimiz aks kafasını değiştirmiş. körük ve lastikler pek para tutmaz zaten.
Yok canım..adım gibi hatırlıyorum.İki akis kafası,körükler,işçilik+torna dahil 240 TL ödemiştim.üstelik değişimi yapan Renault yetkili servisi (İsa abinin mekanı) yok denecek kadar az bir işçilik almıştı.Ha birde Orhan Gencebay'dan Hatasız Kul Olmaz'ı okumuştum
Aks kafası tanesi 45 tl ,arka z rotlar tanesi 20 tl viraj lastiği tanesi 2 tl fiyatlar böyle sadece aks kafası olsaydı işçilikte azalacaktı haliyle ama lifte kaldırınca usta baktı arka z rotlarda gevşemiş amörtisörlere zarar verir değiştirsen iyi olur dedi şimdi hem önler sökülecek hem arkalar o yüzden böyle.240 tl bana da fazla geldi çünkü 2 aks kafası da değişecek olsaydı işçilik pek değişmeyecekti sonuçta sökülecek zaten şimdi körük için.
2002 yılında körükleri servisten almıştım.Çünkü AE101'lerin en kötü yanı körükler ve akslar çok çabuk deforme oluyorlar.Ucuz ya da pahalı o zaman 240 TL ödemiştim...
2002 yılında körükleri servisten almıştım.Çünkü AE101'lerin en kötü yanı körükler ve akslar çok çabuk deforme oluyorlar.Ucuz ya da pahalı o zaman 240 TL ödemiştim...
Haklısın ayrıca zamanına göre düşününce fiyat gayet iyi bide serviste yapılmış ne yalan söyeleyim ben parçaları bulduğuma bile şaşırdım bu modelin parçaları hem pahalı hemde bulunmuyor diye bir izlenim var ya kesin Ankara'dan gitirtecekler dedim ama burda toyota parçacısı buldum ne ararsam var
Carina daha yeni bir araç.Parça sıkıntısı kolay kolay olmaz da eski Corona'larda parça sıkıntısı çok.90 model bir tane bulmuştum 3-4 ay önce.Çok güzel bakımlı ve diri bir arabaydı.Ama gel görki bir farı bile Japonya'dan getirtilebiliyordu.Vazgeçmiştim.
Parçalar (aks kafası) çin olmasın yeter.Fiyat makul.
Parçalar (aks kafası) çin olmasın yeter.Fiyat makul.
Aynı fikirdeyim, kaliteli ürünler seçilmeli.
Merhaba arkadaşlar uzun süredir sola dönerken takırtı vardı araçta bugün sanayiye gittim sol aks kafası , sağ aks körüğü değişecek ayrıca arka rot ile viraj lastikleri de değişmesi gerekiyormuş.Parçaların maliyeti 99 tl işcilikte 50 +20 (20 aksı kesecek usta için) daha önce böyle problemi olan var mı fiyatlar nasıl sizce pazartesi değişecek inşallah.
hocam benimde geçen sol ön tekerin aks körüğü patlamış aks körüğü değişti. toplam işçilikle beraber 35 e mal oldu
Aldığınız fiat iyi.Bende kasımda değiştirdim iki aks kafası ve bir aks körüğü toplam 100 lira + işçilik.
Aks kafası aks körükleri z rotlar sonunda değişti pisikolojik midir bilemiyorum ama aracın çekişi arttı:) dönüşlerde hiçbir takırtı tukurtu kalmadı.Ayrıca bu körüklere metal kelepçe takıldı,plastik kelepçe hiç sağlıklı olmuyor gevşeyip yağ kaçırıyor.
şanzumandaki dönme enerjisini tekere ulaştıran tek organ aks lardır. sürtünme azalınca çekişin artması normal.
şanzumandaki dönme enerjisini tekere ulaştıran tek organ aks lardır. sürtünme azalınca çekişin artması normal. 
Bu arada cuma makine elemanları sınavım var işin komiği konu da aks lar

)hocam benim akslarla sorunum kalmadı desem geçirir mi ki dersten:))