Gönderen Konu: Otomobil Yorumları, Eleştiriler Yaklaşımlar!  (Okunma sayısı 3434 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Otomobil Yorumları, Eleştiriler Yaklaşımlar!
« : Mart 12, 2010, 23:13:52 »
  Selam arkadaşlar.
 Bildiğiniz gibi ister sürücü olalım, ister sadece otomobil ile ilgili kişiler, değişik marka ve modeller için fikirlerimiz mevcuttur. Bunların kimileri o markanın uzun yılla süre gelen politikasından, kimileri ise sadece kulaktan dolma bilgilerden ve kimiside şahsi tecrübelerimizden oluşmuş olabilir. Ancak öznel fikirlerimiz bize aittir ve bunlarıda aktarırken diğer marka ya da model sürücülerini kırmamaya, rencide etmemeye özen göstermeliyiz. Doğruluğu sabit olan bilgi ise testler ve araştırmalar sonucu kanıtlanmış bilgilerdir.
 Özellikle son zamanlarda herhangi bir marka ya da model için aşırı övme ya da yerme (nesnel düşünmeden) ifadeleri çokça görülmektedir. Peki A aracını alan kişi B aracını almadığı için yanlış mı yapmıştır? Yaptı ise neye göre? Peki sadece A aracını alan kişiler mi doğruyu yapmıştır? Peki B aracını alan kişi o araçla sorun yaşarsa A aracını alan kişi sevinebilir mi?
 Bu kıstasları arttırmak mümkün. Kalite bile dendiğinde eminim ki bir çok kişinin gözünde farklı farklı noktalar canlanacaktır.

Öyle ise, otomobilleri olumlu ya da olumsuz eleştirme kriterlerimizi, otomobilden neler beklediğimizi, hep birlikte daha doğruyuda bulmak amacıyla burada dile getirebiliriz.

Toyota Club Türkiye

Otomobil Yorumları, Eleştiriler Yaklaşımlar!
« : Mart 12, 2010, 23:13:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Yorumları, Eleştiriler Yaklaşımlar!
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2010, 04:42:11 »
Bu genelde sık yaptığımız sidik yarışlarından biri bence. ben alıyorsam ve seviyorsam en kalitelisi en mükemmeli olmak zorundadır çünkü ben yanlış yapmam anlayışının bir sonucudur bu. Genelde sonucu bir yere varmayan kısır döngülden başka bir şeyde değildir.

Araba kıyaslaması sen neye göre yapıyosun diyecek olursanız: Bence en iyi araba benim bindiğim arabadır ve ferrari bile benim arabamdan iyi olamaz. Çünkü beni ele muhtaç etmeyen, istediğim yere ulaştıran ve bütçemin yettiği odur gerisi hikayedir açıkcası.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2010, 10:55:18 »
Çünkü beni ele muhtaç etmeyen, istediğim yere ulaştıran ve bütçemin yettiği odur gerisi hikayedir açıkcası.

+1

Herkes bütçesine göre araç alır. Fakat kıstaslar içerisinde şu önemli bir boyutta, aşağı yukarı aynı fiyatlarda ben efsane değilde mesela albea alabilirdim. Bana avantajı ne olurdu peki? Sadece ve sadece 3 kuruş daha az yakıyor olması ( Kmde 21 krş değil 18 Krş gibi )
ha birde neymiş efendim yüksek model :) Modeli yüksek oluyorda ne oluyor peki?

*Odun gibi bir araba
*Malzeme kalitesi 0
*Tipsizmi tipsiz
*yol tutuşu sıfır
*konfor sıfır
*Baktıkları zaman hı albeya işte n'olcak
*gürültülü bir dizel motor
*içine binenlerin sıkışık sıkışık oturmak zorunda olması

vs. vs. diye uzatılabilir. Fakat sırf 3 kuruş daha az yakıyor diye ve neymiş 3 yaşıında arabayı 13 yaşında bir arabaya tercih etmedim / etmezdim

Peki bütçe ile dopru orantıda olarak, 96 İES kasa alamazmıydım? Tabiki alabilirdim üstelik gençler biraz daha tutuyor havası azıcık daha fazla fakat bu seferde DAYANIKLIlıktan ve EFSANE'yi efsane yapan uzun ömürlülükten ödün vermiş olacaktım.

Yine aynı bütçede bir opel corsa, chavrolet bilmemne alabilirdim bu seferde yukarıda yazdığım maddeler geçerli olacaktı.

Peki konfor ve kalite bukadar önemliyse neden mesela 94 3.16 yada 90-92 200E yada 190E tercih etmedin denilebilir, konfor önemli ama sanayiden çıkamadıktan sonra neyleyim öyle konforu değilmi?

Yine üç aşağı beş yukarı bir 307 alabilirdim fakat parçalarının fahiş pahalılığından ve sık arıza çıkarabilme ihtimalinden dolayı yanaşmadım.

Hülasa-i kelam, herkes bütçesine göre araç alır. Bütçesi çok iyi durumda olan birisi Alper abinin dediği gibi ancak sidik yarıştırma mevzuuna girebilir. Mesela Jetta'mı, focus'mu, Corolla'mı, Civic'mi, Chevrolet Cruise'mu vs...

Buda kişilerin zevkine kalmış birşeydir. Kimisi kırmızı kimisi beyaz kimiside siyah sevdiği gibi...

Fakat benim için böyle bir bütçede tercih kriteri her zaman Ncap olurdu. Çünkü bineğime sadece ben değil sevdiklerimde biniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2010, 11:02:30 »
Birde moderatörlerden ve yöneticilerden ricam olacak. word'de ve gmail'de otomatik imla klavuzu var. Uzun cümleler yazarken bir harfi eksik yazıyoruz bazen anlamını yitirmiş oluyor. Sonrasında yazdıklarımı tekrar kontrol etmek zorunda kalıyorum. Bu sebeple cevap yaz kısmına bir imla denetleyici eklemeleri mümkün olabilirmi? Olursa "TÜRKÇE'MİZİ DÜZGÜN KULLANALIM" nüansına bir miktar daha destekçi ve bir adım daha yaklaşmış oluruz. Saygılarımla....