Çünkü beni ele muhtaç etmeyen, istediğim yere ulaştıran ve bütçemin yettiği odur gerisi hikayedir açıkcası.
+1
Herkes bütçesine göre araç alır. Fakat kıstaslar içerisinde şu önemli bir boyutta, aşağı yukarı aynı fiyatlarda ben efsane değilde mesela albea alabilirdim. Bana avantajı ne olurdu peki? Sadece ve sadece 3 kuruş daha az yakıyor olması ( Kmde 21 krş değil 18 Krş gibi )
ha birde neymiş efendim yüksek model

Modeli yüksek oluyorda ne oluyor peki?
*Odun gibi bir araba
*Malzeme kalitesi 0
*Tipsizmi tipsiz
*yol tutuşu sıfır
*konfor sıfır
*Baktıkları zaman hı albeya işte n'olcak
*gürültülü bir dizel motor
*içine binenlerin sıkışık sıkışık oturmak zorunda olması
vs. vs. diye uzatılabilir. Fakat sırf 3 kuruş daha az yakıyor diye ve neymiş 3 yaşıında arabayı 13 yaşında bir arabaya tercih etmedim / etmezdim
Peki bütçe ile dopru orantıda olarak, 96 İES kasa alamazmıydım? Tabiki alabilirdim üstelik gençler biraz daha tutuyor havası azıcık daha fazla fakat bu seferde DAYANIKLIlıktan ve EFSANE'yi efsane yapan uzun ömürlülükten ödün vermiş olacaktım.
Yine aynı bütçede bir opel corsa, chavrolet bilmemne alabilirdim bu seferde yukarıda yazdığım maddeler geçerli olacaktı.
Peki konfor ve kalite bukadar önemliyse neden mesela 94 3.16 yada 90-92 200E yada 190E tercih etmedin denilebilir, konfor önemli ama sanayiden çıkamadıktan sonra neyleyim öyle konforu değilmi?
Yine üç aşağı beş yukarı bir 307 alabilirdim fakat parçalarının fahiş pahalılığından ve sık arıza çıkarabilme ihtimalinden dolayı yanaşmadım.
Hülasa-i kelam, herkes bütçesine göre araç alır. Bütçesi çok iyi durumda olan birisi Alper abinin dediği gibi ancak sidik yarıştırma mevzuuna girebilir. Mesela Jetta'mı, focus'mu, Corolla'mı, Civic'mi, Chevrolet Cruise'mu vs...
Buda kişilerin zevkine kalmış birşeydir. Kimisi kırmızı kimisi beyaz kimiside siyah sevdiği gibi...
Fakat benim için böyle bir bütçede tercih kriteri her zaman Ncap olurdu. Çünkü bineğime sadece ben değil sevdiklerimde biniyor.