0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
timuçin bey saolun o dedikerinizi biliyorum asında burdan öğrendim hatta..ama motor devrini düşürmek için de kendini zorlamasından dolayı bi problem yaratır mı diye düşündüm aslında..
Selamun Aleykum.Ustad'lar Aylardir fark'inda oldugum ama denemeyipte onemsemedigim bir sorun var, motor freni.Bugun de aracimi denedim.Su sekilde izzahat edeyim, cok dik bir inis olmadikca 3.'ncu vites'de ve 3bin devirde sabit gidebiliyorken, Ayni sekildeki bir inis'te, 2.'nci vites'de gidemiyorum. Aracim 3bin, 4bin, belki de biraksam 5bin devire kadar cikacak. ve inis'in sag taraf'ina durdum.Arabayi stop ettim.1.'nci vites'e taktimAyagimi frenden ve debriyaj'dan cektim.ilk 3 ile 5 saniye arasinda seyrek araliklar ile tutup birakti, tutup birakti. Ve sonrasinda daha SIK aralikla tutup birakti. yaklasik bir 10 saniye kadar gecmeden arac kendini komple birakti.Bu sorun neyden kaynaklaniyor olabilir?Kompresor mu?Simdiden tesekkurler.
Evren abi o cut-off sisteminde yaklaşık 1400-1500 devire kadar araç viteste bırakıldığında yakıt neredeyse yakmaz. 1400-1500 deviri altına düştüğünde artık otomatik oalrak bir miktar yakıt takviyesi yapılmaya başlar.Bunu denemek için ışıklara yaklaştığınızda 2. vitese düşün ve aracı o vitese göre normal hızda bırakın.devir artık 1300 ünaltına da düşünce artık yakıt gönderiminde başlıyacaktır ve siz hiç gaza basmayın.aracın bir hafiften ataklanıp bir duruldugunu ve bunu yola gore bir süre devam ettirecegini gorebilirsiniz.
Motor freni yeniler için diyorum otobüslerde mesela direksiyonun sağ altında ki koldan motor dan fren yaptırılır.Frenler kullanılmadan.
o koldan yapılan fren motor freni değil emre. şaft frenidir. şanzumanın hemen çıkışına şanzıman ile diferansiyel arasında bulunan elektronmanyetik ya da hidrolik bir frendir. şaftın üzerinde olan diski manyetik alanla ya da hidrolik yağ basıncı ile sıkıştırarak fren yapar.bahsettiğin motor freni ise; egzoz manifoltu üzerinde olan kelebeğin kapatılarak egzoz çıkışını kapatmak suretiyle motorun boğularak frenlenmesidir.otomobillerdeki motor freninden kastımız ise tamamen kompresyondur.
Her bir madde için +1 1 1
Yanlış bir şey var ise de diğer bilen arkadaşlar lütfen editleyin.
Aynı fikirdeyim.