Gönderen Konu: insanların hayattan beklentileri(hedefleri) nedir?  (Okunma sayısı 12381 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
insanların hayattan beklentileri(hedefleri) nedir?
« : Mart 12, 2010, 09:44:33 »
başarıya ulaşanlar, kesinlikle hedef belirleyen, belirledikleri bu hedeflere inanan, inandıkları bu hedefler doğrultusunda mücadele eden ve şartları yerine getirenler kişilerdir diyoruz... peki bu hedef neden bu kadar önemlidir...

en önemlisi buradaki kişilerin hayattaki hedefleri-hayalleri daha doğrusu hangi amaçları için yaşarlar.

herkes maddi anlamda ev-araba-yazlık vs... ister.... herşey para değildir, bu ve bunlar dışında forumdaki kişilerin hedefleri nelerdir(manevi hedef de olabilir)

Toyota Club Türkiye

insanların hayattan beklentileri(hedefleri) nedir?
« : Mart 12, 2010, 09:44:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: insanların hayattan beklentileri(hedefleri) nedir?
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2010, 10:28:25 »
İnsanların Gençlik döneminde Bilinçaltında oluşan İdealler olur genellikle , gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını bilselerde Bu onlara hep bir mücadele hırsı verir. Ancak toplumda ve eğitim hayatlarında Bekledikleri ilerlemeyi göremediklerinde tamamen gerçeklere dönme zamanı geliyor. Evlenip çocuk sahibi olan bir insansa Artık hayalperest yaşam bitmiştir. Bu noktadan sonra hedefler günlük şartlara göre değişir bir hal alıyor.

Aslında hayat basit , hedeflerimiz birbirimizinkinden çok farklı değil ;
Okul > İş Bulma > Evlenme > Mal Mülk  +   Çocuk > Çocukların okuması > Çocukların İş Bulması > Çocukların Evlenmesi > Emekli olabilmek ve huzurlu bir ikinci bahar.
Çokmu Monoton?
Sıkıcı mı?
Bilmiyorum...
Ama en azından bu ülke için , hayallerin ve hedeflerin yüksek tutulması ve ideallerin peşinden koşulması taraftarıyım... Belkide yaşımdan kaynaklanıyor. Bunu garipsemiyorum. Her genç biraz hayalperesttir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2010, 10:38:39 »
Çokmu Monoton?
Sıkıcı mı?
Bilmiyorum...
Ama en azından bu ülke için , hayallerin ve hedeflerin yüksek tutulması ve ideallerin peşinden koşulması taraftarıyım... Belkide yaşımdan kaynaklanıyor. Bunu garipsemiyorum. Her genç biraz hayalperesttir.

hedefini imkansız birşey istediğinde yani ulaşamadığında sıkıcı olur... bence çok güzel hedeflerin var, keşke senin yaşındayken hedeflerim olabilseydi...

Emekli olabilmek ve huzurlu bir ikinci bahar.

bu ikinci bahar cümlesi hangi anlamda anlayamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2010, 11:31:28 »
Erdem kardeşim, bu saydıkların hedeften çok toplum dayatması bence, şöyle bir sokağa çıkıp saysak bunları herkes sayar, ben bekar öleceğim diyen istisnalar hariç. bunun yanında neçe doktorlar, mühendisler, zenginler var bir evi bile olmamış. zamanında paraya para demeyen insanları birden beş parasız ve evsiz görebiliyorsun, ama İstanbulda en çok evi olanlar apartman görevlileri diye duydum birilerinden. doğrumu bilmem ama söylentisi bile çok şey anlatıyor insana. apartman görevlilerini kesinlikle küçümsemiyorum ama dar gelirliler sonuçta. canlı örneğini bizzat yaşadım. ankara dikmende bir komşum, adamın hedefi eski amerikan toplamak, 4 tane muhteşem amerikanı vardı, 1955-1965 arası, ama 60 yaşında kirada oturuyordu evi yoktu, ben ilkönce ev aldım daha sonra bana yeten bi araba. ben de severim o arabaları ama hedeflerimiz farklı. anlatabilmişimdir umarım...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2010, 11:39:28 »
Teşekkürler...
bu ikinci bahar cümlesi hangi anlamda anlayamadım :)
Yani belli bir yaştan sonra insanlar hayatın stresinden kurtulmak , hayatları boyunca peşinden koşturduğu sorunlarla artık uğraşmamak ve hayatları boyunca yaşayamadıkları baharı  işten güçten emekli oldukları zaman yaşamak istiyorlar.  Sorunlara daha light bakıyorlar , belkide insanın başına herşey gelebileceğini tecrübeleriyle farkettikleri içindir. Bu olgun yaşta sorunları daha anlayışla karşılayabiliyorlar. Özellikle gençliklerinde stresli bir hayat yaşayan ihtiyarlarla konuşmak çok keyiflidir. Artık hayattan alacakları verecekleri kalmaması onları o kadar objektif bir yaklaşıma iter ki şaşırmamak elde değildir. Ve farkederler ki hayatta insanın huzurundan daha önemli birşey yoktur. Bu yaştan sonra insanlar çığır aşacak yeni fikirler üretemezler ama genç beyinlerin fikirlerinde çok büyük yer kaplayan tecrübelere sahiplerdir(anlayana)

Konuyu dağıtmadan şu anki beklenti veya hedeflerimi söyleyim , şu anki en büyük hedefim İyi bir üniversiteye girebilmek bundan sonraki en çok istediğim şey ise  65-75 arası bir chevy. Nova almak , kemanımı değiştirmek , annemi eve köpek alabilmek için ikna etmek , 12 yıldır kendime söz verdiğim gibi lise bitince saçlarımı uzatmak , vs vs diye gidiyor... _:))))_Zaten benim yaşımdaki birinin başka ne derdi olurki :D aşağı yukarı bu tür şeyler. Sonuçta henüz Ekmek elden su gölden yaşıyoruz , babamızın cebimizde parası , altımızda arabası geziyoruz.
Şimdi söyleyin , Varmı benim gibi derdi olan??? :D :D :D :D  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2010, 11:45:53 »
Erdem kardeşim, bu saydıkların hedeften çok toplum dayatması bence,
siz mesaj gönderdiğinde mesajımı yazmıştım kusura bakmayın okumadım , Beklenti denildiği için öyle yazmıştım ben :)  İnsanların beklentileri çok değişmiyor anlamında söylemek istedim , yakın zamanlarda yapmak istediğim şeyleride bir önceki mesajımda yazdım.