Gönderen Konu: 99 corolla sanziman yagı nasıl kontrol edilir?  (Okunma sayısı 9895 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
99 corolla sanziman yagı nasıl kontrol edilir?
« : Mart 12, 2010, 07:34:16 »
Merhaba arkadaslar. 99 model ae101(4afe) aracımın sanzıman yagını kontrol etmek gerekirse yag eklemek istiyorum. Bunun kontrolunu kendim yapmam mumkunmudur?Reno araclarda sanzıman uzerinde bir civatayı cıkarıp kontrol yapılabiliyordu.Gerekirse eksik yag buradan tamamlanabiliyordu? Acaba bizim araclarda boyle bir sey varmı?

Toyota Club Türkiye

99 corolla sanziman yagı nasıl kontrol edilir?
« : Mart 12, 2010, 07:34:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 99 corolla sanziman yagı nasıl kontrol edilir?
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2010, 07:38:39 »
Birde arkadaslar yazmayı unuttum ikinci bir sorum da 99 model corolla aracın direksiyon hidrolik kutusundaki yagın seviyesi nasıl anlasılır?Eksiltme varsa nasıl anlayacagız? Cunku direksiyon hidroliğinin kutusunda oteki kutularda oldugu gibi max. ve min. seviyeleri yok. Sadece kapagın uzeride kucuk bir cubuk var. Bir tarafında sıcak diger tarafında soguk yazıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.saygılar sunarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2010, 07:59:07 »
  Şanzımanın altında bir civata olması lazım. Bir tünel ya da kaldıraç yardımı ile kontrol ve gerekli ekleme ya da değişim yapılabilir.

Eski bir üyemizsiniz ancak sizi tanımamız ve mümkünse profil bilgilerini düzenlemeniz mümkün mü? Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2010, 08:06:18 »
 Hüseyin Bey,

Sanırım aracınız düz şanzımanlı. Düz şanzıman yağının kontrolü için aracın lifte kaldırılması size kolaylık sağlar. Şanzımanın altındaki plastik muhafazayı sökerseniz şanzıman gövdesindeki aracın önüne doğru bakan 24 ağızlı anahtar yada lokmanın tuttuğu yağ doldurma tapasını göreceksinizdir.
 Eğer ki aracı lifte kaldırma imkanınız yoksa bu tapaya üstten hava filtre kutusunu sökerek de ulaşabilirsiniz.
 Kontrolü için doldurma tapasını söküp serçe parmağınızla yağ seviyesini kontrol edebilirsiniz. Parmağınızı tapa içerisinde oynattığınızda eğer elinize yağ geliyorsa seviye tamam demektir.
 Eğer yağ değmiyorsa bu tapadan taşana kadar 75W-90 şanzıman yağını bir hortum ve huni yardımıyla doldurmanız gerekir...

Hidrolik direksiyon yağ seviye kontrolü için ise bu rezervuarın kapağındaki sizin de gördüğünüz sıcak - soğuk çizgilerinden kontrol ediyorsunuz.
 Eğer motor ve dolayısıyla direksiyon sistemi soğukken bu seviyeyi kontrol etmek isterseniz soğuk çizgisinde, sıcakken kontrol ederseniz sıcak çizgisinde olmalıdır direksiyon sıvısı.
 Eğer bu sıvı da eksiklik var ise ATF Dexron III ile tamamlamanız gerekir.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2010, 20:26:15 »
Hüseyin Bey,

Sanırım aracınız düz şanzımanlı. Düz şanzıman yağının kontrolü için aracın lifte kaldırılması size kolaylık sağlar. Şanzımanın altındaki plastik muhafazayı sökerseniz şanzıman gövdesindeki aracın önüne doğru bakan 24 ağızlı anahtar yada lokmanın tuttuğu yağ doldurma tapasını göreceksinizdir.
 Eğer ki aracı lifte kaldırma imkanınız yoksa bu tapaya üstten hava filtre kutusunu sökerek de ulaşabilirsiniz.
 Kontrolü için doldurma tapasını söküp serçe parmağınızla yağ seviyesini kontrol edebilirsiniz. Parmağınızı tapa içerisinde oynattığınızda eğer elinize yağ geliyorsa seviye tamam demektir.
 Eğer yağ değmiyorsa bu tapadan taşana kadar 75W-90 şanzıman yağını bir hortum ve huni yardımıyla doldurmanız gerekir...

Hidrolik direksiyon yağ seviye kontrolü için ise bu rezervuarın kapağındaki sizin de gördüğünüz sıcak - soğuk çizgilerinden kontrol ediyorsunuz.
 Eğer motor ve dolayısıyla direksiyon sistemi soğukken bu seviyeyi kontrol etmek isterseniz soğuk çizgisinde, sıcakken kontrol ederseniz sıcak çizgisinde olmalıdır direksiyon sıvısı.

+1
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ankara
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2010, 18:52:27 »
Şanzımanın yan tarafında bir tapa var  ve bu tapayı 23 anahtar tutar o tapayı açın tapa seviyesine kadar yağ doluysa normaldir fakat eksikse tamamlamlamalısınız
yaklaşma toz olursun geçme pişiman olursun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2010, 21:43:27 »
Şanzımanın yan tarafında bir tapa var  ve bu tapayı 23 anahtar tutar
24 anahtar tutar Muzaffer Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyota corolla 1999 terra 1.3 efi
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2010, 22:02:14 »
Hüseyin Bey,

ergün bey gerçekten o nacizane bilgilerinizden çok yararlandım. size çok teşekkür ediyorum. forumda ilk mesajımı size yazmak istedim. Bilgi paylaşımınızın devamını dilerim.
1999 terra 1.3 efi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2010, 22:14:17 »

ergün bey gerçekten o nacizane bilgilerinizden çok yararlandım. size çok teşekkür ediyorum. forumda ilk mesajımı size yazmak istedim. Bilgi paylaşımınızın devamını dilerim.
Taner Bey,

Forumumuzun öncelikli amacı faydalı paylaşımlarla insanlara yardımcı olmaktır. Eğer faydamız olabildiyse mutluluk duyarız.
 Ancak forumumuzun bir diğer önemli amaçlarından biri ise dostluk ve kardeşliktir. Bu platform sanal arkadaşlık olarak başlayan, akabinde nice sıkı dostluklara dönüştüren bir platformdur.
 Tabi arkadaşlık ve dostluk için öncelikle tanışmak gerekir. Bu kapsamda yeni üyelerimizin kendilerini tanıtmak kaydı ile ilk mesajlarını Tanışma bölümünde yaş, şehir, meslek gibi bilgilerine değinerek yazmaları gerekir.
 Sizin de bu konudaki hassasiyetimize dikkatinizi çekmek isterim.
 İyi Forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyota corolla 1999 terra 1.3 efi
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Mart 16, 2010, 22:24:22 »
bilgi paylaştıkça büyür sizlere çok tekkür ederim. ergün bey 99 model 1.3 terra efi motor lar hangi model oluyor hanı ae101 gibi kodları oluyor bilginiz varmı?
1999 terra 1.3 efi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 16, 2010, 22:36:58 »
bilgi paylaştıkça büyür sizlere çok tekkür ederim. ergün bey 99 model 1.3 terra efi motor lar hangi model oluyor hanı ae101 gibi kodları oluyor bilginiz varmı?
Bende de aynı araçtan var. Model kodu EE111 olarak geçiyor Taner Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mart 17, 2010, 08:26:30 »
Ergün kardeş  yağ ve hidrolik ile ilgili verdiğin bilgiler ( şanzıman yağı 75w-90 ve hidrolik için ATF dexron III ) ae 101 ler içinde geçerlimidir ?
1998 Corolla XEİ
Zaman Su Misali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 17, 2010, 08:49:26 »
Ergün hangi serviste çalışıyorsun ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 17, 2010, 09:46:06 »
Ergün kardeş  yağ ve hidrolik ile ilgili verdiğin bilgiler ( şanzıman yağı 75w-90 ve hidrolik için ATF dexron III ) ae 101 ler içinde geçerlimidir ?
Evet Davut Bey, aynen...
Ergün hangi serviste çalışıyorsun ?
Derindere Kartal'dayım Ümit. Yalnız izinsiz reklam oluyor haberin olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 17, 2010, 10:06:38 »
yok üstat bence reklama girmiyor sonuçta yetkili servistesin vence özel servis veya mod. cu olsaydın reklam olurdu. Bu arada konu ile alakası yok ama kusurabakmayın baskı-balata valeo+ volan taşlaması+işçilik ne kadara mal olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 17, 2010, 11:27:15 »
yok üstat bence reklama girmiyor sonuçta yetkili servistesin vence özel servis veya mod. cu olsaydın reklam olurdu. Bu arada konu ile alakası yok ama kusurabakmayın baskı-balata valeo+ volan taşlaması+işçilik ne kadara mal olur?
Serviste sadece orijinal ambalajında aisin marka kullanıyoruz Ümit. Rakam olarak da 450 TL kadar debriyaj seti + volan taşlama dahil yaklaşık 350-400 TL işçilik alınır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 17, 2010, 11:38:09 »
 :blink:

:wacko:

:blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #17 : Mart 29, 2010, 03:11:36 »
 iyi günler Ergün bende sana birsey sormak istiyorum bu baskı balata değişiminde volan taşlanması diye birşey sözkonusu peki bu volanın taşlanabilmesi için minumum ne kadar kalınlıkta olması gerekiyor. Sanayideki ustaların pekçoğu sallama iş yapıyorlar enazından mikrometre ile kendim ölçüp öyle karar veririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 29, 2010, 08:28:05 »
iyi günler Ergün bende sana birsey sormak istiyorum bu baskı balata değişiminde volan taşlanması diye birşey sözkonusu peki bu volanın taşlanabilmesi için minumum ne kadar kalınlıkta olması gerekiyor. Sanayideki ustaların pekçoğu sallama iş yapıyorlar enazından mikrometre ile kendim ölçüp öyle karar veririm.
Merhaba Erkan,
 Aslında volan kalınlığının minimum kalınlık diye bir değeri yok, yani kaç mm. olacağı ile ilgili kataloglarda herhangi bir değer yazmıyor. Bu durumda sallama tarzı demeyelim de biraz ustalık tarzı bir iş gerekiyor.
 Volanda debriyaj balatasının bastığı yüzey çentiklidir, yani çıkıntılı.
 Bu çıkıntı bariz belli olmalıdır, eğer tornalandığından bu yüzey silinecekse, yani çıkıntı yok olacaksa volanın değiştirilmesi daha doğru olur...
 Aksi halde göz kararı ince bir tornalama yapılabilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #19 : Mart 29, 2010, 21:30:12 »
ya ergün kardeşim sana bi sorum olcak bizim şanzıman yağı normal bu 80-90 vb. yağlardan deilmi geçen bnm araba akslar çıktığında atf yağı akıttı ama nerden akıttı bilmiyorum çözemedim bi türlü şanzımanda atf olma gibi bi olasılık yoktur demi arabam otomatikte değil hem şaşırdım