0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hüseyin Bey, Sanırım aracınız düz şanzımanlı. Düz şanzıman yağının kontrolü için aracın lifte kaldırılması size kolaylık sağlar. Şanzımanın altındaki plastik muhafazayı sökerseniz şanzıman gövdesindeki aracın önüne doğru bakan 24 ağızlı anahtar yada lokmanın tuttuğu yağ doldurma tapasını göreceksinizdir. Eğer ki aracı lifte kaldırma imkanınız yoksa bu tapaya üstten hava filtre kutusunu sökerek de ulaşabilirsiniz. Kontrolü için doldurma tapasını söküp serçe parmağınızla yağ seviyesini kontrol edebilirsiniz. Parmağınızı tapa içerisinde oynattığınızda eğer elinize yağ geliyorsa seviye tamam demektir. Eğer yağ değmiyorsa bu tapadan taşana kadar 75W-90 şanzıman yağını bir hortum ve huni yardımıyla doldurmanız gerekir... Hidrolik direksiyon yağ seviye kontrolü için ise bu rezervuarın kapağındaki sizin de gördüğünüz sıcak - soğuk çizgilerinden kontrol ediyorsunuz. Eğer motor ve dolayısıyla direksiyon sistemi soğukken bu seviyeyi kontrol etmek isterseniz soğuk çizgisinde, sıcakken kontrol ederseniz sıcak çizgisinde olmalıdır direksiyon sıvısı. Eğer bu sıvı da eksiklik var ise ATF Dexron III ile tamamlamanız gerekir.
Şanzımanın yan tarafında bir tapa var ve bu tapayı 23 anahtar tutar
ergün bey gerçekten o nacizane bilgilerinizden çok yararlandım. size çok teşekkür ediyorum. forumda ilk mesajımı size yazmak istedim. Bilgi paylaşımınızın devamını dilerim.
bilgi paylaştıkça büyür sizlere çok tekkür ederim. ergün bey 99 model 1.3 terra efi motor lar hangi model oluyor hanı ae101 gibi kodları oluyor bilginiz varmı?
Ergün kardeş yağ ve hidrolik ile ilgili verdiğin bilgiler ( şanzıman yağı 75w-90 ve hidrolik için ATF dexron III ) ae 101 ler içinde geçerlimidir ?
Ergün hangi serviste çalışıyorsun ?
yok üstat bence reklama girmiyor sonuçta yetkili servistesin vence özel servis veya mod. cu olsaydın reklam olurdu. Bu arada konu ile alakası yok ama kusurabakmayın baskı-balata valeo+ volan taşlaması+işçilik ne kadara mal olur?
iyi günler Ergün bende sana birsey sormak istiyorum bu baskı balata değişiminde volan taşlanması diye birşey sözkonusu peki bu volanın taşlanabilmesi için minumum ne kadar kalınlıkta olması gerekiyor. Sanayideki ustaların pekçoğu sallama iş yapıyorlar enazından mikrometre ile kendim ölçüp öyle karar veririm.