Gönderen Konu: Fren Arıza Lambası Yanmıyor  (Okunma sayısı 6720 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Fren Arıza Lambası Yanmıyor
« : Mart 19, 2007, 20:34:37 »
Arkadaşlar merhaba. Benim Toyotam 2000 Corolla VVT-I. Alırken ABS li diye almıştım Daha sonra Abs Lambasını  hiç yanmadığnğ fark ettim, sert fren yapınca da araba kızaklayınca kandırıldıgımı dusundum. Ama bugun aklımda baska fikirler uyandı. Aracta kaputun altında sigorta kutusunda 50A lik ABS sigortası yerinde ve saglam. Aracın kitabında El freni inikken konbtagı actıgımda fren arıza lambasının (el frenini cektigimizde yanan lamba) bir kac saniye yanıp sonmesi grektigini soyluyor, fakat benimkinde hic yanmıyor bile. Sakın aklınıza gelmesin ampulu saglam cunku el frenin cekince yanıyor.
Bu bilgilere gore benim düşüncem aracta ABS var fakat arızalı, oyle bir arıza ki ABS lambasını yakmıyor bil. Siz ne dusunuyorsunz??

Birde o ABS lambası ve frene basarak deneme haricinde arcta ABS olup olmadıgını nasıl anlarım??.
YArdımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

« : Mart 19, 2007, 20:34:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2007, 21:03:06 »
Doğuş arkadaşım arabanda yolcu hava yastığı varsa yani en az iki hava yastığı varsa ABS vardır yani güvenlikli olan (spesial ) modeldir.
aç motor kaputunu solda cam su atacağının altında kare şeklinde abs modülü vardır üzerinden dört metal boru çıkar ve kenardan doğru dolanarak fren mekanizmasına kadar gider . Eğer aracında bunlar varsa abs lidir benim makina abs li kontağı çevirdiğimde ABS lambası( Sarı yuvarlak içinde ABS yazısı vardır) 2 ile3 saniye yanar ve söner

( CAM su atma kabının altında ki boşlukta )
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2007, 22:28:52 »
Alıntı yapılan: Bülent Öztürk
Doğuş arkadaşım arabanda yolcu hava yastığı varsa yani en az iki hava yastığı varsa ABS vardır yani güvenlikli olan (spesial ) modeldir.
aç motor kaputunu solda cam su atacağının altında kare şeklinde abs modülü vardır üzerinden dört metal boru çıkar ve kenardan doğru dolanarak fren mekanizmasına kadar gider . Eğer aracında bunlar varsa abs lidir benim makina abs li kontağı çevirdiğimde ABS lambası( Sarı yuvarlak içinde ABS yazısı vardır) 2 ile3 saniye yanar ve söner

( CAM su atma kabının altında ki boşlukta )
[/quote] benim araçta ABS li kontağı her açtığımda ABS lambası 1-2 sanıye yanıyor sonra sönüyor  bu sekilde normal  ABS li olup olmadığını en iyi şekilde anlamak için bi anlayana göster için rahat etsin
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2007, 22:29:32 »
sanırım sizin araçta abs yok şu an önümde 1,6 vvt-i terra special var eğer bu araçsa sizin ki maalesef abs bulunmuyor genede arkadaşın dediği yere bakın orda öyle metal bir cisim varmı içine beş altı adte boru girmesi gerekiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 20, 2007, 12:12:37 »
Special paket li bütün corollalrda abs vardır. Sizin abs sisteminizde bir problem var aracınızı yetkili bir serviste kontrol ettirin derim ben.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 20, 2007, 21:33:01 »
Benim araç sanırım Special modeli değil, çünkü ikinci hava yastığı yok. Borular Fren rezervuarıondan sonra başka bir parçanın içine giriyorlar. Ayrıca bugun kıontrol ederkjen gozume caldı fren hidroliğini doldurulduğu yere benzeyen hemen arkasında bir kapak daha var.
Special olmayana araçta opsiyonel olarak ABS olması mumkun değil mi? Ve benim hala kafama takılan nokta ABS yoksa bile fren goster ge ışığı neden kontagı acınca yanıp sonmuyor.
Hepinize de görüşleriniz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 20, 2007, 22:32:23 »
Tamam o zaman aracınızda abs yok. Abs olmayınca fren uyarı ışığı da olmaz.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2007, 21:06:14 »
Arkadaşım Sanırım Siz Fren Uyarı Işığı il ABS ışığını karıştırdınız. El Freni çekince yanan fren uyarı ışığı el freni çekil değilken kontağı açtığınızda bir kaç saniye yanıp sönmesi gerekiyor. Fakat benimkinde yanmıyor. Yabancı forumlara bir göz attım orada söylndiğine göre bu ışık, fren hidroliğinin bitmesinde, sistemde kaça olmasında, fren balatalarının bitmesi ya da fazla ısınması durumunda uyarı da veriyor. Yani adece El frenini çektiğimizi gösteren basit bir lamba değil.