Gönderen Konu: 96 Gli'me Ufak çaplı Ses Sistemi  (Okunma sayısı 3023 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
96 Gli'me Ufak çaplı Ses Sistemi
« : Mart 19, 2007, 09:42:19 »
Arkadaşlar dediğim gibi ufak çaplı (kendim dinleyeyim yeter) ses sistemi kurmak istiyorum. aracımın ses sistemi orjinaldi geçenlerde patlak olan arka hoparlörleri söktüm yerine 35W 17cm pioneer hoparlör taktım. Şimdi 250YTL fiyatlı JVC-KDG326 cd/mp3 alıcam bi tane 4x50W o da.
Ön kapılara şu 140 YTL fiyatlı jbl 50W component 13cm alayım diyorum, arkada da hazır kesilmiş olan yerlere iki tane oval 40-50W hoparlöy alayım diyorum.

Şimdi arka kolonlar 35+50W = 85W
Önler de component = 50W olacak.

Bana yeter fazla bile. Ama teyp bu gücü kaldırırmı yoksa illa ki ampliye gerek varmı tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Toyota Club Türkiye

« : Mart 19, 2007, 09:42:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2007, 10:11:25 »
Kendi çapınızda dinleyecek kadar ses alırsınız tahminime göre. Çünkü 4x50 watt dediğiniz cd çalar aslında 4x17 veya 4x20 watt rms çıkışı olan bir üründür.
Dolayısı ile çok fazla birşey beklemeyin. Tavsiyem, sadece 4 kolon kullanacaksanız 4x50 watt rms gücü olan bir amfi alıp bağlatmanızdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2007, 03:29:43 »
benim bildiğim corolla 96 nın arkalar 15cm  önler de  13cm.yada bu herkeste değişik mi.benim ki öle yani bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2007, 09:20:04 »
bende önler 10cm idi, 96larda da aynı olabilir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2007, 19:43:23 »
Alıntı yapılan: Zafer Tek
benim bildiğim corolla 96 nın arkalar 15cm  önler de  13cm.yada bu herkeste değişik mi.benim ki öle yani bilmiyorum.
[/quote]

arkalar 16cm. ben 17 taktım ama ancak sığdı. 1mm fazla olsa sığmayacaktı.
önler 13cm eminim. içindeki kolonlar dışarıdan güç bela gözüküyo. dayadım cetveli 13cm.

benim soruya gelince; arkalar 85W diyorum ya teyp 50W çıkışlı (alacak olduğum). kurtarırmı acaba? kurtarabilir diye düşünüyorum çünkü biliyosunuz orjinal teyp 4x15 watt ama 35W'lık pioneerden bi ses geliyo ilk duyduğumda ben bile şaşırdım.

önler de 13cm jbl 50W komponent olacak. kaldırır diyolar ama emin değilim tabi.

yüksek seste performans vermeyeceği garanti ama zaten yüksek sesli dinlemiyorum temiz olsun yeter diyorum. ilgilerinize teşekkür ederim.

Hala sorularıma cevap bekliyorum
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2007, 19:56:49 »
Madem ki hala cevap bekliyorsunuz, yine söylüyorum  ;

Kendi çapında bir ses çıkar, belki de yeterli gelir. Ama midlerin hakkını vermek için amfi şart ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2007, 21:51:10 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Madem ki hala cevap bekliyorsunuz, yine söylüyorum  ;

Kendi çapında bir ses çıkar, belki de yeterli gelir. Ama midlerin hakkını vermek için amfi şart ...
[/quote]

teşekkür ederim ilginize. tek korkum teybe zarar vermesi. o yüzden tekrar sordum...
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2007, 21:57:38 »
önlerden adam gibi ses istiyorsan iyi bir elektronik malzemeciye git en az 8 en fazla 32 ohm hoparlör koy aslında toyotanın orjinal kolonlar yanlış hatırlamıyorsam 8 ohm olacak en azından piyasada marka olarak bilinen 4 ohm hoparlörlerden daha iyi ses vericeği kesindir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2007, 19:33:01 »
Alıntı yapılan: mustafa ak
önlerden adam gibi ses istiyorsan iyi bir elektronik malzemeciye git en az 8 en fazla 32 ohm hoparlör koy aslında toyotanın orjinal kolonlar yanlış hatırlamıyorsam 8 ohm olacak en azından piyasada marka olarak bilinen 4 ohm hoparlörlerden daha iyi ses vericeği kesindir
[/quote]

ya aslıda orjinal kolonlar hakkında haklısın. arkadan söktüklerim 8 ohm du. 15W rms fujitsu marka ve gerçekten çok hoş sesi vardı. biri patlamıştı o yüzden değiştirdim ki şimdikilerden de (4ohm) çok memnunum.
öndeki kolonlar patlak değil ama tam bir fiyasko. arkadan söktüklerimle alakası yok yani. 8 ohm veya daha üstü yani 32 ohm'a kadar demişsiniz tavsiye edebileceğiniz bir marka-model var mı? 140 ytl en fazla bütçem hoparlör için.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2007, 20:55:26 »
Alıntı yapılan: selim kara
ya aslıda orjinal kolonlar hakkında haklısın. arkadan söktüklerim 8 ohm du. 15W rms fujitsu marka ve gerçekten çok hoş sesi vardı. biri patlamıştı o yüzden değiştirdim ki şimdikilerden de (4ohm) çok memnunum.
öndeki kolonlar patlak değil ama tam bir fiyasko. arkadan söktüklerimle alakası yok yani. 8 ohm veya daha üstü yani 32 ohm'a kadar demişsiniz tavsiye edebileceğiniz bir marka-model var mı? 140 ytl en fazla bütçem hoparlör için.
[/quote]
genelde marka yok çünkü bu malzemeler genelde oem oluyor pioner veya jbl marka bu tip model hoparlör üretmiyor onun yerine size tavsiyem gene hitachi marka bulabilirseniz kullanın bu hopalörler 4 ohm luk hoparlörlere göre daha net ve daha temiz ses verir yalnız bu dediğim model hoparlörlere maalesef amfi gibi yükselteç kullanılamıyor bu yüzden aracınızda amfi varsa kullanmayı aklınızın ucuna bile getirmeyin hemen yanar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 23, 2007, 11:32:47 »
Araba için 32 ohm luk hoparlör çok yüksek bir değerdir. Piyasada böyle hoparlör bulunabileceğini zannetmiyorum. Genelde kulaklık veya mini hoparlörlerin dirençleri yüksek olur. Araba için üretilen hoparlörler genelde 4 ohmdur.

Selim bey, konu hakkında daha detaylı bilgi alabileceğiniz adresi PM ile gönderdim. Ordan ikinci elleri de inceleyebilirsiniz. Bütçenize uygun iyi birşeyler bulunabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 23, 2007, 22:55:29 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Araba için 32 ohm luk hoparlör çok yüksek bir değerdir. Piyasada böyle hoparlör bulunabileceğini zannetmiyorum. Genelde kulaklık veya mini hoparlörlerin dirençleri yüksek olur. Araba için üretilen hoparlörler genelde 4 ohmdur.

Selim bey, konu hakkında daha detaylı bilgi alabileceğiniz adresi PM ile gönderdim. Ordan ikinci elleri de inceleyebilirsiniz. Bütçenize uygun iyi birşeyler bulunabilir.
[/quote]

arkadaşlar hepinize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim.
99 / T22 / 2.0 / SOL