Gönderen Konu: çizik giderici kalemler?  (Okunma sayısı 50048 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: çizik giderici kalemler?
« Yanıtla #40 : Mayıs 07, 2010, 23:32:09 »
Bende var, 8 dolara mi ne aldim gecen sene. Olumsuz kullanici yorumlarini okuduktan sonra kullanmaktan vazgectim. Burada 'as seen on TV' sektoru var, sanki TV'de reklami olunca garanti iyi bir seymis gibi...Bosuna buna para harcamayin arkadaslar.Hele hele Alper'in dedigi gibi 79-99 Lira falan ise.8 dolar verdim, ona aciyorum.
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 07, 2010, 23:32:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 07, 2010, 23:39:52 »
Bu arada düz renkler için oje deneyen oldu mu acaba? Artık her rengi var sanırım. Hatta metalik görünümlü olanlar da var.  Ben bazı cihazlarda yalıtım amaçlı kullanıyorum. Çok sağlam yapışıyor ve sertleşiyor.
oje can kurtaranım :D beyaz renk araba kullanıyorum, boya kodum 040, aynı kodda oje var :D direk rütuş boyası, dediğiniz gibi süper yapışıyor, sertleşiyor, fazlalığını da pasta kullanarak zımparalayabiliyorum, üzerine bir de cila, ooooh :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 07, 2010, 23:42:52 »
oje can kurtaranım :D beyaz renk araba kullanıyorum, boya kodum 040, aynı kodda oje var :D direk rütuş boyası, dediğiniz gibi süper yapışıyor, sertleşiyor, fazlalığını da pasta kullanarak zımparalayabiliyorum, üzerine bir de cila, ooooh :D

Geçen de melek bana soruyor, beyaz ojemi gördn mü diye cık cık cık
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #43 : Mayıs 07, 2010, 23:56:18 »
Geçen de melek bana soruyor, beyaz ojemi gördn mü diye cık cık cık
melek kendisi verdi ki zaten, huh...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #44 : Mayıs 09, 2010, 00:58:25 »
bende bordo renkteki aracimiza bazi yerlerdeki pas gibi hafif boya soyulmalarina uyguladim.Sanirim benim oje kalitesizdi berbat oldu beyaza belki olur siyahta belki eyvallah da diger renkleri tavsiye etmiyorum ozelliklede bordo :D
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #45 : Mayıs 09, 2010, 20:39:41 »
bende bordo renkteki aracimiza bazi yerlerdeki pas gibi hafif boya soyulmalarina uyguladim.Sanirim benim oje kalitesizdi berbat oldu beyaza belki olur siyahta belki eyvallah da diger renkleri tavsiye etmiyorum ozelliklede bordo :D
boya koduna göre al ojeyi, birkaç gün sonra da pasta yap :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 09, 2010, 22:43:22 »
Bak şimdi benim de içime kurt düştü.

Yarın görünmez bir yere bir çızzık atıp deneyeyim yeni kalemimi. (Resim eklerim.)
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 10, 2010, 08:51:57 »
Özer abi, sen zaten resimli uygulama anlatımlarında bir numarasın. Kısa sürede Toyotaclub'ın top on listesine girdin abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mayıs 12, 2010, 09:13:20 »
Dün işyerinin orada bir arbaya genç birisi elinde bir kalemle bişeyler yapıyordu. Baktım Fix it Pro. Kolay gelsin, işe yarıyormu diye sordum. Bir b.... yaradığı yok dedi. Berabaer bir çizik dedenedik. Gerçekten de bir işe yaramadı. Araba bal köpüğü renginde bir audi a4 tü. 2 cm kadar bir çizikte denedik. Hiç bir işe yaramadı. Çizik siyah oldu daha belli olur hale geldi. Eleman çok sinirliydi. Küfürler havada uçuşuyordu. Bende denemek için almaya niyetlenmiştim. Artık almayacağım. 
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mayıs 12, 2010, 09:44:27 »
Anlaşılan gene para tuzağı bir ürünmüş!! Biz tüketicileri kim düşünecek acaba? :(
2004 Corolla 1.6 VVT-I 16V A/T Terra Sedan Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mayıs 12, 2010, 19:12:31 »
Cizik gidermede isinize yarayabilecek urunlerin bulundugu bir iki sayfa adresi vereyim:

http://www.drcolorchip.com/

http://paintworldinc.com/default.aspx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 12, 2010, 20:18:58 »
Bunlar işe yarıyor mu Ahmet Bey? Kullanan var mı bildiğiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mayıs 12, 2010, 22:10:19 »
Mustafa Baris Bey, sahsen kullanmadim, kefil degilim.Ama internette kullananlarin tecrubelerini okuyunca kucuk ciziklerde iyi sonuclar alinabilidigini gordum.Hic cizik yokmus gibi bir sonuc getirmiyor, arabayi cizilmeden onceki haline donusturmuyor ama asagidaki linklerdeki resimlerde de gorulebilecegi gibi cizigi bir bakima rehabilite ediyor.

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=933700
http://my.is/forums/f171/dr-colorchip-diy-review-pics-383566/
http://www.clublexus.com/forums/automotive-care-and-detailing/414403-dr-colorchip-diy-review-pics.html

Buna benzer baska bir marka urunu(Langka) kullanan birisinin dedigine gore tirnaginizi takilabilecegi buyuklukteki ciziklerde ise yariyor, ama cizigi tamamen yok edemiyor, cizigin oldugu yer dikkatli bakilinca goruluyor.

http://my.is/forums/f90/review-langka-251567/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 12, 2010, 22:36:11 »
Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 21, 2010, 11:22:06 »
çizik giderici kalemle alakalı olarak  aşağıdaki firma link var ama ürün gitti gidiyorda daha farklı bir fiyatdan da veriliyor... kullanan varmı / bu arada siyah aracın ilaçı bu olsa gerek :)

http://www.fixit-pro.gen.tr/index.html

http://urun.gittigidiyor.com/FIX-IT-PRO-OTO-CIZIKLERIN-GIDEREN-SIHIRLI-KALEM_W0QQidZZ27427065

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mayıs 21, 2010, 12:58:01 »
bu ürünü bir arkadşımın arabasını boydan boya çizmişlerdi.o da almış beraber baktık okuduk anlamaya çalıştık..
yapıldıktan sonra arabanın güneş görmesi lazım diyor.
onun çizikleri 2 mm kadar derindi çizdi önce çizik hafifledi.bazı bölegelr uzaktan bakıldığında kapandı.ama yakından bakınca sanki çizgiler belli gibi.bi kaç zaman daha geçsin biraz daha inceleyeğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #56 : Mayıs 21, 2010, 15:09:45 »
turtle wax ınkini aldım bakalım nolacak yazın deneyecem
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mayıs 24, 2010, 15:35:29 »
bu konuda o oyle dedi diyenlerin değilde deneyenlerin fikirlerini gerçekten merak ediyorum..en kısa sürede alıp deneyeceğim
Aven-Since

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 Corolla 1.3 XE
« Yanıtla #58 : Mayıs 24, 2010, 17:14:48 »
arkadaşlar adı belki reklama girecek ama fix it pro gibi bişi internette videoları var.
ama şu tv pazarlama videolarından.pek güvenemedim açıkcası.
bugün bi arkadaşla gittik satan yere.en iyi sonuç için 10 derece sıcaklıkda güneş ışığı olmadan yapılması gerekir dediler.bu yüzden almadım fiyatı 25 tl civarında.
kaleme gelince renk çeşitleri yok.şeffaf bir sıvı.ama nasıl çiziği kapatıyo ve iz bırakmıyo anlamadım.
http://www.metacafe.com/watch/3939220/simoniz_fix_it_pro_car_scratch_remover/
bu linkte videosu var.

ben de tam bu konuyu açmayı düşünüyordum.cuma günü  fix it pro nun siparişini verdim Türkiye yetkili satıcısından,bugün elime geçti.şu an inceliyorum.ve kullanım klavuzunda anlattığı kadarıyla,içindeki maddenin katalizörü UV ışınları.yani sürüldükten sonra direkt güneş ışığına maruz kalmalıymış.bu içindeki maddenin,arabanın kendi renk pigmentlerini kopyalayıp çiziğin üzerini kaplamasını sağlıyormuş.fiyatı da 59 TL,kapıda ödemeli.
Kurtuluş arkadaşımın fiyat aldığı ürün sanıyorum sahte.çünkü yetkili satıcısı da piyasada bolca sahte veya benzer ürün dolaştığını söyledi.nasıl anlaşılacağını da anlattı.kalemin üzerinde şeffaf TRT bandrolüne benzer bir hologram var,üzerinde de seri numarası.bu numarayı kalemi icat eden Ashill firmasının internet sitesindeki ilgili yere yazınca gerçek mi sahte mi belli oluyor.ben denedim kod doğru çıktı.
uygulamak için havanın biraz daha ısınmasını bekliyorum.Bursa daki üyelerle de canlı birebir olarak paylaşabiliriz bu deneyimi.eğer çiziği olan varsa da ve bu ürün gerçekten işe yarıyorsa da benim kalemim sizin kaleminizdir ;)
saygılarımla...
At-Avrat-Braveheart...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 24, 2010, 21:10:25 »