0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hepsindede var.
Hepsinde yok.Araç ararken iyice öğrendim ve bu taktikler işe yarıyor1.Araç boştayken gaza basın devri 5.000 kadar yükseltip yükseltip durun.Eğer arkada aşırı duman ve yağ kokusu varsa2.Araç rolantideyken motorda bulunan yağ koyma kapağını açın üfleme varsa. Büyük ihtimal aracınız yağ yakıyor.
1.yağı dışarı atmaz normalde her araçta ufak bir üfleme var fakat yağ yakanlarda araba sanki nefes alıyor gibi baya üflüyor.2.Sen sonuna kadar getirince direk yağı atmışta olabilir.fakat dumanın renhi önemli değil arkanı kaplayan gözle görülür bir duman var olması yeterli
Araba ilk çalışırken duman atabilir.. Pistonların içinde kalan yağı yakar ve atar.. Ama sonra duman atmaması gerekir.. Birde benden sana tavsiye, araba dururken motora fazla yüklenme..
Valla çalıştırırken atmıyor ama anlık yüksek devir yapınca atıyor... Haklısın abi yüklenmek konusunda ama bunu bi kez yaptım bidaha yapmayı düşünmüyorum. Bide aklıma şu takıldı babam 2000 2500 devir arasında kullanır o siyah duman motor az devir yaptığı için kurum oluşmuştur yüksek yapınca atmıştır diye düşünmüştüm acaba ondan olabilirmi?
Tek bir nedene bağlamak yanlış olur.. Motoru sıkıştırdığı içinde atmış olabilir..Senin araç 1.4 müydü 1.6 mıydı?
1.6 vvt-i
1.4 olsaydı yağ yakma olasılığı daha fazla olurdu.. Merak etme birşey değildir o..