Gönderen Konu: İnternette 2. el araç fiyatları  (Okunma sayısı 5296 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
İnternette 2. el araç fiyatları
« : Mart 08, 2010, 21:55:53 »
Arkadaşlar nette ikinci el araç alım satımı yapılan sitelerdeki (sahibinden.com. araba.com vs) fiyatlar ne kadar doğru? Bir fikri olan varmı? Gerçek piyasa fiyatları ile arasında aşşağı yukarı ne kadar bir fark olur? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

İnternette 2. el araç fiyatları
« : Mart 08, 2010, 21:55:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: İnternette 2. el araç fiyatları
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2010, 11:51:45 »
Bu tamamen ilanı veren kişiye bağlı olarak değişiyor. Kimi gerçekten satıcı mesela benim aracı aldığım kişi gibi sadece 250 lira düşüyor yazdığı fiyattan. Kimi ise bu işin ticaretini yapan kişiler aracın değerinin 2000 lira üstünü yazıyor. Pazarlıkta onun dediğinin 1000 lira aşağısını versen elinde kalır. Ama bir kaç gün takip ettiğinde aradığın aracın piyasasını rahatlıkla kestirebilirsin.
Bir diğer konu ise aracın özellikleri ile yazılanlar arasında bazen uçurumlar olabiliyor. Yani art niyetli kişiler her yerde olduğu gibi buralarda da var. Baştan uyarayım nette görünen fotoğraflar oldukça yanıltıcı oluyor. Sen boyayı filan çok güzel gibi görüyorsun ve bununla ilgili bir açıklama yazılmamış oluyor aracın yanına bir gidiyorsun birçok yerinde solmalar ufak göçükler kaynıyor. O yüzden çok uzak mesafelerdeki araçlara pek umut bağlamamak gerekiyor bence.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2010, 22:35:00 »
bizde yakın zamanda araç satın aldık ilanı da hala duruyor sanırım ...temizinin piyasası 30-33bin civarı olan araçların fiyatları 35-38 bin arası oynuyor bir kaç da extra masraf yapılmışsa iyice şişiriyorlar ... bunun yanında ölü araçların da piyasası 25-30 arası oluyor bu araçlar da 30bin civarı fiyatlarda merhaba diyorlar boş arabaları doldurup satanlar da cabası analog klimayı çıkarıp dijital takanı var kasetçaları çıkarıp çıkma cd çalar takıp full+full yazan çook  :blink: aracılar da araç sahibi gibi dolanıyorlar piyasada ne yazık ki : :wacko:
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2010, 23:41:35 »
Arkadaşlar bu hafta şöyle bir izlenim edindim. İnternetteki fiyatlar pazardaki fiyatlardan daha insaflı. 1000-2000 daha pahalı gibi bana göre. Ama tabikide belirli bir kriter olmadığı için fiyatlar kişiden kişiye göre değişebiliyor.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2010, 23:33:37 »
Konunun  üzerinde 3 ay geçmiş ama belki bende sonraki arkadaş okur diye yinede yazmak istedim. internet üzerinde ki fiyatlar ne yazık ki araçların gerçek fiyatlarını yansıtmıyor. Kargaya yavrusu şahin gözükür misali araç bedelinin 2.000TL ile 3.000TL  fazlası isteniyor. Fiyat araştırmasını iyi yapmalısınız pazara çıkın fiyattan anlayan eşe dosta sorun hatta bir galericiyi arayın almayı düşündüğünüz arabayı satacakmış gibi konuşun ve bir ortalama fiyat çıkartın derim.
===Çözüme yardımcı olmayan,Soruna ortak sayılır===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2010, 23:35:49 »
İnternette fiyatlar 1000-1500 lira yüksek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Haziran 16, 2010, 23:44:35 »
Daha fazla isyenleri biliyorum :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 16, 2010, 23:47:14 »
internetteki fiyatları gerçek fiyatların en az 500-750 en çok 1000 1500 lira aşağısını baz alın ben internetten araç almış araç satmış biri olarak söylüyorum....
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2010, 23:49:57 »
benim arabam 2005 model corolla linea 1.6 benzinli boya filan yok 25850 km de daha sizce fiyatı ne kadar olur bu aralar satmayı düşünüyorum hb dizel alabilirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2010, 00:04:57 »
ortalama 1000 tl lik farklar görüyorum genelde
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2010, 00:08:38 »
buraya da ilan açtım arkadaşıma E12 hb arıyoruz. ama adamlar 25-28 uçmuş. bende kullanıyorum ama o kadar da değil.

herhalde pazarlık sünnettir den yola çıkıyolar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2010, 11:51:40 »
bende uzun zamandır piyasayı takip ediyorum, hatta kafamdaki modelleri favori arama listesine ekledim yeni bir araç ilanı verildiğinde haftalık mail geliyor, gerçekten dağlar kadar fark olabiliyor emsal iki araç arasında...

Eğer gerçek alıcıysanız mutlaka tramer sorgulaması yapın, plakayı kapatanlar var arayıp plakasını isteyin, ben son anda kaç tane araçtan kıl payı döndüm, istediğin yere götür abi, ustanı al gel hocam ben arabama kefilim nokta boya yok diyen arabanın tramerinde 16.000 TL lik pert kaydı çıktı, gösterince de haberim yok önceki sahibi söylemedi, kaskodan para almak için şişirilmiş v.s türlü laf oyunları...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 17, 2010, 12:02:18 »
benim aracım pert bilgiler doğru ama eskisi gibi artık araçalrı plakadan sağlıklı araştıramazsınzı motor şasi numarası ile uygulyabilirsiniz..bir pert aracı sahibi olarak bu bilgiler doğrulturusnda araştırınız..bir ikincii sıradan  trafik müşavirliğinde araclarınızı sorgulatmayın ..detayllı kayıtları görmeleri imkansız..mümkünse büyük sigorta acentelerine sorgulatınız...ve yapabiliryosanız aracın pert hali yada kazalı resimlerini mail yolu ile isteyiniz..en azından nasıl bir kazaya sahiptir..anlarsınız..benim diğer bir önerim..eğer uygun bir araac binmek istersenzide araca binici iseniz korkmayın pert aracı alın ama nasıl pert 0muş oda önemli şase ve airbagler ve tavanda hasar olmadığınızdan emin olun..güvenle binebilirsiniz..artık pert araçlar konusunda devlet kontrolü olucak..pert hakkında bilgi isterseniz verebilirim ..kullanan bir tecrübe olarak.. :D
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2010, 12:03:59 »
buraya da ilan açtım arkadaşıma E12 hb arıyoruz. ama adamlar 25-28 uçmuş. bende kullanıyorum ama o kadar da değil.

oktay benim aracı vereyim ama tam ziya kaydı var söylüyeyim..madem uygun bir araç arıyosun...:D nasıl teklif...:D :D hadi başlayalım pazarlığa..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 17, 2010, 12:23:33 »

bende 2006 e12 var ilgilenirsen verelim oktay kardeş. sahibinden ilan no: 16918945 sana biraz uzak ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #15 : Haziran 17, 2010, 12:51:24 »
Arkadaşlar aşağıdaki linki fikir vermesi acısından incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.toyota.com.tr/turkey-local/2_el_ref_fiyat.aspx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Haziran 17, 2010, 12:56:48 »
benim aracım pert bilgiler doğru ama eskisi gibi artık araçalrı plakadan sağlıklı araştıramazsınzı motor şasi numarası ile uygulyabilirsiniz..bir pert aracı sahibi olarak bu bilgiler doğrulturusnda araştırınız..bir ikincii sıradan  trafik müşavirliğinde araclarınızı sorgulatmayın ..detayllı kayıtları görmeleri imkansız..mümkünse büyük sigorta acentelerine sorgulatınız...ve yapabiliryosanız aracın pert hali yada kazalı resimlerini mail yolu ile isteyiniz..en azından nasıl bir kazaya sahiptir..anlarsınız..benim diğer bir önerim..eğer uygun bir araac binmek istersenzide araca binici iseniz korkmayın pert aracı alın ama nasıl pert 0muş oda önemli şase ve airbagler ve tavanda hasar olmadığınızdan emin olun..güvenle binebilirsiniz..artık pert araçlar konusunda devlet kontrolü olucak..pert hakkında bilgi isterseniz verebilirim ..kullanan bir tecrübe olarak.. :D

önden kazalı ama şaseleri düzgün olduğunu iddia eden bir satıcı vardı, servise götürelim dedik yok ben arabamı bi yere götürmem sen ustanı getir dedi, ustam sokakda ne kadar sağlıklı bakabilir ki, sadece gözle kontrol, neyse o zaman bi yol testi yapalım dedik bakalım sağ sola çekme varmı diye, 120 den sonra araba önü başka arkası başka yöne gitmeye çalışınca hadi hayırlı işler dedik.
İstanbul'da boyasız araba bulmak zor ok. ufak tefek darbeydi kazaydı buna da eyvallah diyoruz, bu gidişle pertmiş, taksi çıkmasıymış demeyeceğiz galiba...yada basıp parayı 0 km alacağız, imkanımız varsa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 17, 2010, 13:02:23 »
ikinci el araçtansa 0 km en iyisi ...ancak onlarda çok pahalı... araç işi kısmete bağlı birazda... 6000km 2010model tertemiz  d4d corolla araç var satılık 38.000 tl istiyor... bizim bir arkadaş pazarlığı bitirmek üzere... bu tür asraçlara denk gelebilirsiniz... araştırmak lazım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 17, 2010, 13:14:26 »

önden kazalı ama şaseleri düzgün olduğunu iddia eden bir satıcı vardı, servise götürelim dedik yok ben arabamı bi yere götürmem sen ustanı getir dedi, ustam sokakda ne kadar sağlıklı bakabilir ki, sadece gözle kontrol, neyse o zaman bi yol testi yapalım dedik bakalım sağ sola çekme varmı diye, 120 den sonra araba önü başka arkası başka yöne gitmeye çalışınca hadi hayırlı işler dedik.
İstanbul'da boyasız araba bulmak zor ok. ufak tefek darbeydi kazaydı buna da eyvallah diyoruz, bu gidişle pertmiş, taksi çıkmasıymış demeyeceğiz galiba...yada basıp parayı 0 km alacağız, imkanımız varsa...

haklısın tabi ben pert aracı alın derken kalkıpta sokaka aralarında ustaya değil..servise randevuyu al..şahsında dedikleri doğrultursunda zaten satıcı evet benim aracım pert aracıma kefilim istediğiniz servise gidelim derse adam aracına güveniyor demektir..  en azından aracı makul bir fiyata almış binmiş olursunuz..piyasda ne kadar pert araç var bilseniz..kişilerin bunlardan ahaberleri ..yok..eskide pert araçları alıp yaparlar mesela  eğer araç istanbul plaka ise..aracı antalyaya satışı yapıp 07 plaka aldırıp sonra tekrar istanbula satıp tekrar plaka değişimi yapıp kayıtları görmeniz..imkansızdır.. böyle bir oyun yapılıyordur..ve piyasada bir sürü araç var..dikkatinize sıfır araç almakta ayrı bir sıkıntı..2-5 ay sonra bir yeni kasası çıkark bu sefr ikinci eli ölüyor..biz tüketiciler için evet işimiz zor..kime güvenebileceğimiz bilmiyoruz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Haziran 17, 2010, 13:38:01 »
birde şu var her kaza kayıdı tramer de gözükmüyor, ilanda değişen ve boyanan parça olduğunu belirttiği bir satıcının tramer sorgulamasında hiçbir hasar gözükmedi, arayıp sordum sanayide yaptırmış kasko v.s yok, bunlarda yok değil yani... işimiz şansa kalmış artık