0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
opet'in benzını cok kalıtesız ben kendı adıma söylüyorum eskıden en zaman opetten benzın alsam ibrede birden eksildiğine sahit oluyordum baska marka benzınle dene ıstersen :s
ibrahim bolulu arkadaş sende opet kullanmışsın ve çok yakmış aracın,depoyu bitirip Po'dan 97 oktan yakıtla full yapıp deneyeceğim bakalım ne sonuç verecek (97 oktan kullanırsam bi sorun olmaz sanırım)en kısa zamanda sonucu yazarım arkadaşlar,bu arada hava filtresini kendim temizledim şimdilik
Bakım yaptırdığım ustaya 97 oktan benzin kullansam olur mu diye sorduğumda bu motorların ateşleme zamanlamaları 95 oktan benzine göre ayarlı, 97 oktan kullanırsan zararı olmaz ama çok yakar fazla para vermiş olursun demişti. Ekonomik kullanım için shell 95 oktan fuelsave benzini kullanıyorum, denediklerimin içinde en çok km gideni buydu.
opetten 50 tl lık benzın ıle sehır ıcı 150 km yol aldım
arkadaşlar shell'den 95 oktan benzinle depomu fulledim, sadece sürücü ağırlığı var araçta 85-95 km hızla şehir dışında yol yaptım,yol bilgisayarının verdiği ortalama değer % 5.7 litre oldukça makul sanırım,dahada düşüren varmı yakıt sarfiyatını?? yoksa % 5.7 yeterlimidir
arkadaşlar yeni toyota kullanıcısıyım,ekonomik olarak anılan yaris modelini tercih ettimkısaca uzun yolda 305 km'de 20.9 litre benzin yakıt (opet 95 oktan)% 6.8 'e denk geliyoraraç 2007 model 1.3 87 hp yaris terra 16.350 km'de ve 9.566 km'de yağ değişimi yapılmışaracın uzun yolda daha ekonımik olması gerekmez mi?daha yeni aldığımdan servise gidemedimtecrübeli yaris kullanıcılarından yardım ve öneri bekliyorum