0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba;Türkiye'ye gelen AE101 araçlarımıda polen filtresi bulunmamaktadır,klima ya da kalorifer açıldığında kötü koku yada toz gelmesi gibi bir sorun mevcut ise sağ tarafta torpidonun altında bulunan evaparatör kazanının sökülerek içindeki toz ve pislikten basınçlı hava ile arındırılması ve sabunlu bol ile temizlenerek yerine takılması sorunun çözümü olacaktır.Hazır evaparatör sökülmüşken blower fanın da (eveparatör söküldüğünde karşınıza çıkan dikey 30cm civarı kanatlı fan) basınçlı hava ile temizlenmesi kalorifer ve klimanızın üfleme hızının ilk günkü haline gelmesini sağlayacaktır.Saygılar...
Merhabalar,Türkiyede kulanılan AE101'lerde fabrika çıkışı polen filtresi bulunmuyor. Fakat polen takılacak şekilde modifiye yapılabiliyor.Biraz araştırdım. Sanırım yalnızca Hindistan ve Türkiyedeki AE101'lerde polen filtresi yok. Diğer ülkelerde olan modellerde polen filtresi mevcut ve tüm modellerin eveporatör kazanları neredeyse aynı. Evaporatör kazanı uygun şekilde açılır ve açıklığa uygun bir kapak tasarlanırsa, ae101'e polen filtresi takılabilir. Ben kendi aracıma yaptım, polen filtresi takıyorum. Faydasını görüyorum. Özellikle benim gibi saman nezlesi olan yada çocuğu olan arkadaşlara tavsiye ederim.AE101'i olupta polen filtesi taktırmak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olurum.Size nasıl ulaşabiliriz
Uğraştığınıza değmez,filtre için kabin yapılsa bile uydurma filtre (başka bir aracın filtresini keserek kullanmak) kullanmak zorundasınız,o filtre'de pek fayda sağlamaz en fazla kaba pislikleri ağaç yaprağı gibi materyalleri tutar.Aynı model Corona,Carina ve Avensis'te orjinal polen filtresi bulunuyor.