Gönderen Konu: 96 corolla ae101 klima polen filtresi.  (Okunma sayısı 27101 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
96 corolla ae101 klima polen filtresi.
« : Mart 06, 2010, 21:51:35 »
Degerli arakadaşlar;
96 corolla ae101 kasa klimalı araçlarda polen filtresi var mı? Var ise nasıl degiştirilir?
Esas sorun benim araçta klimayı veya havalandırmayı açtıgımda çok aşırı rahatsız edici bir toz kokusu geliyor hemen kapatıyorum. Bu koku nerden nasıl geliyor? Açıklayıcı bir cevap alabilir miyim?

Forumu inceledim tam anlamıyla açıklayıcı bir cevap yazılmamış. Konuyu tam anlamıyla sonuca kavuşturalım.
 Teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

96 corolla ae101 klima polen filtresi.
« : Mart 06, 2010, 21:51:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 corolla ae101 klima polen filtresi.
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2010, 22:02:47 »
Ata Bey, bu konu ile ilgili başlıklar mevcut forumda. Hatta en güncel başlığın linkini vereyim size:

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/kaloriferden-gelen-koku-ve-evoporator-temizligi-hakkinda-bilgi-acil-!!/
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2010, 00:01:23 »
teşekkürler o bölümü atlamışım. ama bu araçlarda polen filtresi var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 07, 2010, 11:50:28 »
  Yok diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 07, 2010, 13:05:16 »
merhaba. 96 modelde polen filtresi eger varsa sag on torpido altında 4 tane plastik pimle tutturulan polen filtresi yuvası vardır. Oradan kontrol ederek anlayabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2010, 13:26:30 »
Emin olmak adına bugün aracın torpidosunu söktüm arkada polenle ilgili hiç bir şey yok.:) sadece sağ köşeye doğru büyük bir motor ve motorun üstünde havalandırma ve dış ünite hava akımını sağlayan düğmenin açıp kapattığı süngerli bölüm var onunda sökülme ve değiştirme imkanı yok.

Klima ustası ile görüşmemde polen filtresi yokmuş ve en altta bir filtre varmış onun sökülüp yıkanıp temizlenmesi gerekiyormuş kokunun gitmesi için. veya bu satılan tüplerden de kullanabilimişim. Bir deneyecem:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2010, 18:53:40 »
geçen yine bahsi geçmişti. corollada 99 da başlamış sanırım polen filtresi. zaten siz heryeri sökmüşünüz, olsaydı çıkardı biyerden...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 02, 2011, 21:29:01 »
Arkadaşlar,

AE101 Polen Filtresi

Kış günü nerden çıktı demeyin hava ve yağ filtresi araştırırken bir sitede gördüm ve benin araç yazın üfleme kısmından yabancı cisimler (Yaprak,Sünger) çıkardığı için belki bir deneyen vardır diye size sormak istedim.
Aşagı linkte bulunan filtre AE101 e takılırmı ? Takılabilirmi ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

http://www.ekoyedekparca.com/TOYOTA-COROLLA-AE101-9398-POLEN-FILTRESI-16cc-ENJ-ORJNO88508-12010-40LI-ASCO,PR-11228.html
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2011, 00:46:00 »
Merhaba;

Türkiye'ye gelen AE101 araçlarımıda polen filtresi bulunmamaktadır,klima ya da kalorifer açıldığında kötü koku yada toz gelmesi gibi bir sorun mevcut ise sağ tarafta torpidonun altında bulunan evaparatör kazanının sökülerek içindeki toz ve pislikten basınçlı hava ile arındırılması ve sabunlu bol ile temizlenerek yerine takılması sorunun çözümü olacaktır.

Hazır evaparatör sökülmüşken blower fanın da (eveparatör söküldüğünde karşınıza çıkan dikey 30cm civarı kanatlı fan) basınçlı hava ile temizlenmesi kalorifer ve klimanızın üfleme hızının ilk günkü haline gelmesini sağlayacaktır.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2011, 21:46:34 »
Merhaba;

Türkiye'ye gelen AE101 araçlarımıda polen filtresi bulunmamaktadır,klima ya da kalorifer açıldığında kötü koku yada toz gelmesi gibi bir sorun mevcut ise sağ tarafta torpidonun altında bulunan evaparatör kazanının sökülerek içindeki toz ve pislikten basınçlı hava ile arındırılması ve sabunlu bol ile temizlenerek yerine takılması sorunun çözümü olacaktır.

Hazır evaparatör sökülmüşken blower fanın da (eveparatör söküldüğünde karşınıza çıkan dikey 30cm civarı kanatlı fan) basınçlı hava ile temizlenmesi kalorifer ve klimanızın üfleme hızının ilk günkü haline gelmesini sağlayacaktır.

Saygılar...

Ufuk Bey,

Bilğilendirme ve yardımınız için teşekkürler.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 03, 2011, 22:07:43 »
Rica ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 12 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 30, 2015, 14:25:16 »
Merhabalar,

Türkiyede kulanılan AE101'lerde fabrika çıkışı polen filtresi bulunmuyor. Fakat polen takılacak şekilde modifiye yapılabiliyor.

Biraz araştırdım. Sanırım yalnızca Hindistan ve Türkiyedeki AE101'lerde polen filtresi yok. Diğer ülkelerde olan modellerde polen filtresi mevcut ve tüm modellerin eveporatör kazanları neredeyse aynı. Evaporatör kazanı uygun şekilde açılır ve açıklığa uygun bir kapak tasarlanırsa, ae101'e polen filtresi takılabilir. Ben kendi aracıma yaptım, polen filtresi takıyorum. Faydasını görüyorum. Özellikle benim gibi saman nezlesi olan yada çocuğu olan arkadaşlara tavsiye ederim.

AE101'i olupta polen filtesi taktırmak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olurum.
1995 Corolla XEI

Yapıyorsan! Bir iyilik yapıyorsan, iyi yap.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 08, 2022, 12:26:29 »
Volkan koçak hocam size nasıl ulaşabiliriz bende aracıma polen filtresi yaptırmayı düşünüyorum 1994 model 1.6 xli klimalı aracım var.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 08, 2022, 12:27:14
Merhabalar,

Türkiyede kulanılan AE101'lerde fabrika çıkışı polen filtresi bulunmuyor. Fakat polen takılacak şekilde modifiye yapılabiliyor.

Biraz araştırdım. Sanırım yalnızca Hindistan ve Türkiyedeki AE101'lerde polen filtresi yok. Diğer ülkelerde olan modellerde polen filtresi mevcut ve tüm modellerin eveporatör kazanları neredeyse aynı. Evaporatör kazanı uygun şekilde açılır ve açıklığa uygun bir kapak tasarlanırsa, ae101'e polen filtresi takılabilir. Ben kendi aracıma yaptım, polen filtresi takıyorum. Faydasını görüyorum. Özellikle benim gibi saman nezlesi olan yada çocuğu olan arkadaşlara tavsiye ederim.

AE101'i olupta polen filtesi taktırmak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olurum.

Size nasıl ulaşabiliriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 08, 2022, 13:25:35 »
Uğraştığınıza değmez,filtre için kabin yapılsa bile uydurma filtre (başka bir aracın filtresini keserek kullanmak) kullanmak zorundasınız,o filtre'de pek fayda sağlamaz en fazla kaba pislikleri ağaç yaprağı gibi materyalleri tutar.
Aynı model Corona,Carina ve Avensis'te orjinal polen filtresi bulunuyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 08, 2022, 19:37:19 »
Uğraştığınıza değmez,filtre için kabin yapılsa bile uydurma filtre (başka bir aracın filtresini keserek kullanmak) kullanmak zorundasınız,o filtre'de pek fayda sağlamaz en fazla kaba pislikleri ağaç yaprağı gibi materyalleri tutar.
Aynı model Corona,Carina ve Avensis'te orjinal polen filtresi bulunuyor.

Anladım hocam doğru söylüyosun teşekkürler.