Gönderen Konu: 98 corolla ön paspaslar yağmurda ıslanıyor ne olabilir ?  (Okunma sayısı 4668 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
98 model xei corollam var yağmur yağdığı zaman ön şöför mahalinin paspasları su içinde kalıyor ama arka paspaslarda yok , ön camın altındaki sağ ve sol su tahliyelerini temizlettim diğer paspaslarda su yok ama şöför mahali her yağmurda ıslanıyor heryerine baktım anlayamadım ne olabilir bilen varsa yardımcı olabilirmi lütfen ?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: 98 corolla ön paspaslar yağmurda ıslanıyor ne olabilir ?
« Yanıtla #1 : Mart 05, 2010, 15:27:44 »
Aracınız yıkanırken aracınızın içinde oturun, nerden su aldığına bakın. ;)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 05, 2010, 15:33:16 »
Benim Škoda' da da başıma gelmişti, meğerse kapının alt kısmındaki tahliye deliği tıkanmış, kapının içi su dolmuş. Akacak yeri de aracın içine doğru bulmuş. Kapıların altındaki tahliye deliklerini de kontrol etmenizi öneririm.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 05, 2010, 15:38:18 »
corolla ön camın kenarından alır büyük ihtimalle. Bide direkten alır ama oda anca hortum tutarsan oluyor.
Ama Alperen beyinde dediği gibi birisi hortum tutarken içerden bakın yinede nerden su girdiğine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Mart 05, 2010, 15:40:51 »
içinde de bekledim , tabana gazete serip hortumla heryerine su da tuttum , pedalların olduğu zemine kafamı koyup etrafa da baktım ama  1 damla su gözükmüyor sır kapısı gibi çok merak içindeyim neden acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2010, 16:33:27 »
Ceyhun,  başıma  geldi ondan biliyorum. Bizim araçların altında her koltuğun ayak koyduğumuz  bölümlerinde orjinalde delikler  var  sanırsam  tahliye amaçlı konulmuş. Ve bu delikler siyah plastik tıkaçlarla  kapalı. Aracı lifte  kaldırıp alttan bakarsanz  görürsünüz. Buraya kadar normalde olanlar.

Benim başıma  gelen olay; bildiğiniz  üzere bizim araçlar çok  alçak, ben altı hafif sürtmüşüm bi yerlere, bu sürtmenin etkisi ile sürücü koltuğunun altındaki plastik tapa düşmüş. Öyle olunca  yağışlı  havalarda tekerlerin sıçrattığı  sular otomatikman o delikten taban halılarını  ıslatıyor.  Sizde bi kontrol ettirin bence.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 05, 2010, 17:00:05 »
Ceyhun,  başıma  geldi ondan biliyorum. Bizim araçların altında her koltuğun ayak koyduğumuz  bölümlerinde orjinalde delikler  var  sanırsam  tahliye amaçlı konulmuş. Ve bu delikler siyah plastik tıkaçlarla  kapalı. Aracı lifte  kaldırıp alttan bakarsanz  görürsünüz. Buraya kadar normalde olanlar.

Benim başıma  gelen olay; bildiğiniz  üzere bizim araçlar çok  alçak, ben altı hafif sürtmüşüm bi yerlere, bu sürtmenin etkisi ile sürücü koltuğunun altındaki plastik tapa düşmüş. Öyle olunca  yağışlı  havalarda tekerlerin sıçrattığı  sular otomatikman o delikten taban halılarını  ıslatıyor.  Sizde bi kontrol ettirin bence.
evet evet :O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 05, 2010, 17:19:06 »
Ceyhun,  başıma  geldi ondan biliyorum. Bizim araçların altında her koltuğun ayak koyduğumuz  bölümlerinde orjinalde delikler  var  sanırsam  tahliye amaçlı konulmuş. Ve bu delikler siyah plastik tıkaçlarla  kapalı. Aracı lifte  kaldırıp alttan bakarsanz  görürsünüz. Buraya kadar normalde olanlar.

Benim başıma  gelen olay; bildiğiniz  üzere bizim araçlar çok  alçak, ben altı hafif sürtmüşüm bi yerlere, bu sürtmenin etkisi ile sürücü koltuğunun altındaki plastik tapa düşmüş. Öyle olunca  yağışlı  havalarda tekerlerin sıçrattığı  sular otomatikman o delikten taban halılarını  ıslatıyor.  Sizde bi kontrol ettirin bence.
Kesinlikle.
Bende altını vurdum bir kere. Hemde iyi vurdum :) Daha geçen hafta sonu yaptırırken usta gösterdi. O tıpalardan biri düşmüştü benim de :) Büyük ihtimal ondandır.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 05, 2010, 21:57:57 »
Bende birkeresinde foşşşşş diye sağlamca bir su birikintisine girmiştim. Gaz pedalının olduğu yerden ayağım ıslanmıştı ama aracımı yıkattığımda veya sağnak yağmurda süratli gittiğimde böyle bir durum ile karşılaşmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2010, 01:01:34 »
Bende birkeresinde foşşşşş diye sağlamca bir su birikintisine girmiştim. Gaz pedalının olduğu yerden ayağım ıslanmıştı ama aracımı yıkattığımda veya sağnak yağmurda süratli gittiğimde böyle bir durum ile karşılaşmadım.
evet orada açıklık var zaten  ,  bakınca dışarısı görünüyor :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Mart 07, 2010, 18:17:47 »
teşekkürler arkadaşlar ilk fırsatta kontrol ettiricem inşallah ordandır.bende kurtulurum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 07, 2010, 18:46:57 »
ceyhun bey yaşınızı yazmış olsanız daha uygun bi hitab şekli buluruz belki ama şimdilik bey diyorum. bu konuda arkadaşların sorunları ve çözüm önerileri olan bir sürü konu var. yağmur suyu tahliyeleri, kapı tahliyeleri, bagaj tahliyeleri. biraz araştırırsanız hepsini bulabilirsiniz.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #13 : Mart 07, 2010, 19:56:05 »

aynısı benim başıma gelmişti bundan önceki 95 xl corollamla :D ama benım aracın altı çürümüş meğersem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #14 : Mart 07, 2010, 20:59:36 »
Ceyhun,  başıma  geldi ondan biliyorum. Bizim araçların altında her koltuğun ayak koyduğumuz  bölümlerinde orjinalde delikler  var  sanırsam  tahliye amaçlı konulmuş. Ve bu delikler siyah plastik tıkaçlarla  kapalı. Aracı lifte  kaldırıp alttan bakarsanz  görürsünüz. Buraya kadar normalde olanlar.

Benim başıma  gelen olay; bildiğiniz  üzere bizim araçlar çok  alçak, ben altı hafif sürtmüşüm bi yerlere, bu sürtmenin etkisi ile sürücü koltuğunun altındaki plastik tapa düşmüş. Öyle olunca  yağışlı  havalarda tekerlerin sıçrattığı  sular otomatikman o delikten taban halılarını  ıslatıyor.  Sizde bi kontrol ettirin bence.

+1 aynı olay benimde başıma gelmişti kontrol etmekte fayda var 1-2 liralık bi malzeme ama büyük faydası var :)
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 07, 2010, 21:11:40 »
Bazı sanayici arkadaşlar araçları 3 bacaklı eşşek dedikleri sehpaların üzerine bırkırıyorlar ve genelde onları ön tarafta ayaklarımızı uzatığımız yerlere denk gelicek şekilde koyuyorlar ve yapılan işlemler sırasında aracın alt sacı yamulabiliyor  ek yerlerinden aralanabiliyor ufak bir çürüme başladı ise daha büyük zararlarda verebiliyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 07, 2010, 21:29:43 »
çürüme başlamamışsa bile o işlemden sonra çizilme ve ayrılma sonucu çürüme başlıyor zaten...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #17 : Mart 07, 2010, 22:22:16 »
eşekleri saça koyan kişi usta değildir :) daha oranın o kadar ağırlık kaldırmicak oldğunu bilemen insan ustayım demesin kendine :D kocaman yer var marşpiyel takılan kısımda....
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın