Gönderen Konu: Kendi Hatasını Anlayıp Fabrikaya Dönebilen Yeni Nesil Toyotalar Yolda  (Okunma sayısı 3349 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi

Dünyanın en büyük otomotiv şirketi Toyota’nın Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda, hatalı gaz pedalları nedeniyle yürüttükleri otomobil toplama kampanyasının tüketicilerde yarattığı tedirginlikten ötürü özür dilerken, şirketin bundan sonra yaşanabilecek olası aksaklıklara karşı üretimden çıkar çıkmaz fabrikaya dönebilen araçlar üzerinde çalıştığını açıkladı. "Bırak üretim bandından çıksın, dönerse Toyota'nındır" ismi verilen projeye göre araçların geri getirilmesindeki maliyetin neredeyse sıfırlanması bekleniyor.

Ustalar Kendi Kafasına Göre İş Yapmış

Geri çağırmalardan dolayı son günlerde önemli bir kriz yaşayan Japon devi Toyota'nın Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda düzenlediği basın toplantısında "İnanın şu araçları geri çağırırken nasıl utandığımızı Allah biliyor, ama hatadır işte. Ne yani, illa intihar mı edelim Japon'uz diye? Olmuş bir kere... Ustalara o kadar diyoruz, anlatıyoruz. Dinlemiyorlar. Yine bildiklerini okuyup, kendi kafalarına göre iş yapıyorlar." diyerek, hatalı imalatın nedeninin ustalarda olduğunu açıkladı. Yeni yetişen mühendislerin ise sadece teorik bilgilere sahip olduğunu ifade eden Toyoda "E okuldan geliyorlar, sanayi ağzını bilmiyorlar tabii. Kire, pasa, yağa elleri dokunmadan istiyorlar ki tecrübe kazansınlar. Sonra da usta bunları parmaklarının ucunda çevirince de... E sonuç ortada..." dedi.

"Bırak üretim bandından çıksın, dönerse Toyota'nındır" Projesi

Daha sonra, yaklaşık 1.1 milyar dolara malolan geri çağırmaların kulaklarına küpe olduğunu belirten Toyoda, yeni projelerini "Bazı şeyler yaşanmadan öğrenilmiyor ne yazık ki. Neyse, biz bu kadar masrafa girdik ama bu vesile ile de üretimden çıkar çıkmaz fabrikaya dönen araçların çalışmasına başladık. En kısa zamanda üretimine başlayacağımız bu arabalarda eğer bir hata varsa, bir şey denmesini beklemeden kendileri dönecekler fabrikaya. Son aşamaya geldik sayılır neredeyse. Geriye sadece otomobillerin üretimden çıkar çıkmaz nasıl fabrikaya döneceğini bulmamız kaldı." sözleriyle açıkladı. Bu uygulamanın Dünya'da bir ilk olacağının da altını çizen Toyoda "Şu son hadiselerden sonra baya açıldık. Hele elimiz rahata kavuşsun, bu projenin ardından henüz tasarım aşamasındayken fabrikaya dönebilen araç projemizin de eli kulağında..." diyerek basın toplantısını noktaladı.

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=2491
 :D
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Toyota geyik için bayağı bir malzeme verdi millete. Tepe tepe kullanırlar artık. Sohbet bölümüne taşıyorum konuyu :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
:) ilerde olur belki bu haber gerçek.
windows kendini otomatik güncelliyor mesela. :)
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
bende dedim bu ne argo :)
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Arkadaşlar, biz de Facebook'da bir grup açalım, adı da "Takılan pedal için servise neden gideyim ki, zaten ayağımı gazdan hiç çekmiyorum" olsun :D Adamlar, çok basit bir mekanik çalışma prensibine sahip hız sabitleme sistemi yapmışlar, daha ne istiyoruz ki :D Millet üste para verip taktırıyor  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi

Bayağı komik bir siteymiş bu :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Bayağı komik bir siteymiş bu :)

+1. Özdellikle aşağıdaki ifade harika:

"...hatalı imalatın nedeninin ustalarda olduğunu açıkladı. Yeni yetişen mühendislerin ise sadece teorik bilgilere sahip olduğunu ifade eden Toyoda "E okuldan geliyorlar, sanayi ağzını bilmiyorlar tabii. Kire, pasa, yağa elleri dokunmadan istiyorlar ki tecrübe kazansınlar. Sonra da usta bunları parmaklarının ucunda çevirince de... E sonuç ortada..." dedi..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
Anasayfaya girin. http://www.zaytung.com/
başka komik haberler de var.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Gerçekten çok komik bir siteymiş bu ya :D Mesela:

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=1952

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
güzel bi siteymiş paylaşım için teşekkürler baya komik haberler var  :D
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
evet okuyup okuyup yarılıyorum sürekli.
astroloji ve astroloji arşivi nefis.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Gerçekten çok komik bir siteymiş bu ya :D Mesela:

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=1952

Mclaren LPG'li Yeni Aracını Tanıttı  :wacko: :wacko: :wacko: anlaşılan benzin fiyatları mclaren inde belini büktü :D
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Hiçbir masraftar kaçmayıp sıralı sistem taktırdık diyo ya :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Abi haberleri hepsi birbirinden flaş.Ama en çok yunanistanın açıkgözlülügü ve mc larenin sıralı sisteme geçmiş olması sevindirdi.Ama mc larende bir ayarsızlık varmış gibi sabahları marşı zor alıyomuş lpg de.Birde şaban abinin toyotası gibi çok yakıyomus usta usta gezdirmişler bulamamışlar.. :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=3677
bu haberi sevdim. ne ergenekonmuş beeeee :))
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
Arkadaşlar, biz de Facebook'da bir grup açalım, adı da "Takılan pedal için servise neden gideyim ki, zaten ayağımı gazdan hiç çekmiyorum" olsun :D
Reis, aç ilk üye ben olurum :D
bu arada :alkis:
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Reis, aç ilk üye ben olurum :D
bu arada :alkis:

Alperen, biz yaşlandık ya, anlamam ben öyle grup işlerinden :D Sen aç, sayfayı şöyle güzelce donat, ben üye olurum hemen :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar, biz de Facebook'da bir grup açalım, adı da "Takılan pedal için servise neden gideyim ki, zaten ayağımı gazdan hiç çekmiyorum" olsun :D Adamlar, çok basit bir mekanik çalışma prensibine sahip hız sabitleme sistemi yapmışlar, daha ne istiyoruz ki :D Millet üste para verip taktırıyor  8-)

hakkı abi açsana üye olalım bizde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
son dakika haberlerine bakın..
Seçme saçmalar: :) :)

> Balkan Rus Ruleti Turnuvasında Dereceye Girenlerin Ödüllerini Aileleri Teslim Aldı...
(hideux bildirdi)

-> FIFA Yetkilileri: "Deplasmanda Fazla Gol Atan Takımın Tur Atlamasının Mantığını Henüz Biz de Çözebilmiş Değiliz"...
(Hüseyin Can Dogan bildirdi)

-> Taksim-Yenikapı Metro Çalışmaları Sırasında Bizans Döneminden Kalma "Buraya Moloz Dökmeyiniz." Levhası Bulundu...
(uurcan bildirdi)

-> AKP Kurmayları: "Devletin Kurumları Arasındaki Tatlı Rekabet Başarıyı Getirecek"...

-> Özdirenç Katsayısının Sıcaklığa Bağlı Değişimine Danıştay'dan İptal Kararı!

-> Meteoroloji'den Şok Eden Açıklama: "İstanbul'da Bugün Yaşanan Yazdan Kalma Gün Önümüzdeki Yazdan Düşülecek"...
(generalduncan bildirdi)

-> Aşıklara 14 Şubat Öncesi Kötü Haber: 1 Metrenin Üstündeki Oyuncak Ayılara Ayrı Vergi Dilimi Uygulaması Meclis Gündeminde...
(haberdar bildirdi)

-> Hız Sınırlarına Uyulması İçin Karşı Yönden Gelen Sürücülere Far Yakıp Sahte Radar İşareti Verecek Ekipler Göreve Başladı...

-> Genelkurmay: "Taraf Gazetesini Kurum İçi İletişim Organı Olarak Kullanmak Gündemimizde"...

-> Kabotaj Bayramı'nı Dalga Geçmek İçin Değil, Her Sene Gerçekten de İçtenlikle Kutlayan Son Kişi, 87 Yaşında Hayata Gözlerini Yumdu...

-> San Marino Dışişleri Bakanlığı: İstanbul İlçelerinin Nüfusu İle Ülkemiz Nüfusunun Karşılaştırılması Ağrımıza Gidiyor...
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
Yaa ben bu topiği kaçırmışım, ne güzel geyik dönmüş. Bir de hemen sazanlık yapıp haberi gördüğüm gibi yeni konu açmıştım. İyi ki moderatör haber verdi de gördüm burayı.

All I ask is a tall ship and a star to steer her by...