Gönderen Konu: BASKI BALATA  (Okunma sayısı 2797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
BASKI BALATA
« : Mart 02, 2010, 16:34:49 »
arkadaşlar bende 96 corolla xei var. arabada debriyaja dokundukca bi ses geliyor.sanki çeşmeyi açınca boru içinden geçen su sesi vardır ya aynen öyle.sanayi ye gittim usta baskı balata değişecek şanzıman yağı da değişecek dedi.fiyatına da 130 komple baskı balata set 100 lira da işçilik dedi.sizce fiyat normal mi ve ne yapmalıyım !!! unutmadan şanzıman yağına 36 ytl dedi. son bişey triger kayışıda değişirse 45 ytl de ona istedi.şimdiden cevaplayan herkese teşekkürler

Toyota Club Türkiye

BASKI BALATA
« : Mart 02, 2010, 16:34:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: BASKI BALATA
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2010, 16:51:52 »
fiyatlar  iyi ama sorun  baskıdanmı onu    bilemem
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2010, 07:36:09 »
arkadaşlar bu konu hakkında düşüncesi olanlar paylaşırsa sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2010, 08:21:10 »
  Eğer ses sadece debriyaj pedalına basınca geliyorsa sebebi debriyaj ayırma rulmanıdır, yani bildiğimiz debriyaj bilyası.
 Tek başına bu parçanın değişmesi sesin kesilmesi için yeterli olacaktır.

Ancak baskı ve balata kontrol edilsin değişmesi gerekli ise değişsin bence. Hazır açmışken bunun da yensini takalım mantığına girmeyin derim ben çünkü bu kadar ucuz maliyetli parçaların oldukça kalitesiz olduğunu düşünüyorum ben.
 Baskı balatada sorun yokken kalitesiz parçalar takılırsa kavraşma esnasında silkeleme, rahatsız edecek kadar aşırı sesler gibi sorunlar ortaya çıkabilir...
 Ancak değişmesi gerekli ise de parçayı kendiniz araştırıp daha kaliteli ürünler almanızı tavsiye edeceğim.
 Bu arada şanzıman yağının her zaman değişmesinde fayda var...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Mart 03, 2010, 15:15:20 »
  Eğer ses sadece debriyaj pedalına basınca geliyorsa sebebi debriyaj ayırma rulmanıdır, yani bildiğimiz debriyaj bilyası.
 Tek başına bu parçanın değişmesi sesin kesilmesi için yeterli olacaktır.

Ancak baskı ve balata kontrol edilsin değişmesi gerekli ise değişsin bence. Hazır açmışken bunun da yensini takalım mantığına girmeyin derim ben çünkü bu kadar ucuz maliyetli parçaların oldukça kalitesiz olduğunu düşünüyorum ben.
 Baskı balatada sorun yokken kalitesiz parçalar takılırsa kavraşma esnasında silkeleme, rahatsız edecek kadar aşırı sesler gibi sorunlar ortaya çıkabilir...
 Ancak değişmesi gerekli ise de parçayı kendiniz araştırıp daha kaliteli ürünler almanızı tavsiye edeceğim.
 Bu arada şanzıman yağının her zaman değişmesinde fayda var...

Açıklama çok güzel. Bencede sökülmüş iken baskı balata değişirse iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
« Yanıtla #5 : Mart 03, 2010, 15:26:42 »
fiyatlar iyi arkadaşım ama belli ki yan sanayi takacak, valeo galiba ustanın takacağı parça,
onunda yan sanayi üretimi bulunmakta, bizim bu raçların üzerinden çıkan ascon firmasının aisin modeli istersen iyi bir araştırma yap bence kendin al baskı balata bilya setini, ileride daha fazla sorun yaşayabilirsin örnek olarak bu linke bak derim geçmiş olsun,

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/baski-balata-sorunu/
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2010, 21:14:30 »
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.evet takacağı valeo. fiyat olarak ucuz olduğu için kaliteli değildir dediniz.peki baskı balata fiaytının fiyatı ne civarda olmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 03, 2010, 22:18:17 »
190 250 arası oluyor kaliteliler genelde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 08, 2010, 07:34:16 »
arkadaşlar cumartesi günü meseleyi hallettim. aisin taktırdım.220 dedi pazarlıkla 190 a hallettim.arabanını üzeinden orjinal olarak valeo cıktı.ustaya sordum onun dediğine göre eski model toyotalarda hep valeo varmış ama bu valeo lar  japonmuş Türkiye'dekiler koreymiş..yenilerinde ise aisin kullanılıyormuş. triger kayışını değiştirdim ona da 40 ytl verdim. usta işçilik olarak 150 istedi 110 da fitledik.birde bana diyorki benim bu yaptığım işçilik aslında 230 liralık diyor.gerçi işi güzel yaptı ama 230 ve 150 de çoktu.
ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 08, 2010, 07:59:15 »
güle güle kulan. bu arada ben sanayiye gidince boş vaktin olursa yanıma gelir misin? benim yerime pazarlık edecek birini arıyorum da, ben pek beceremiyorum...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 08, 2010, 17:15:37 »
gerçektende iyi pazarlıkmış,, peki nasıl şimdi aracın mekaniği gideri falan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ankara
« Yanıtla #11 : Mart 16, 2010, 19:00:57 »
Ustular genelde set olarak değiştirmeyi adet edinmişler.Anladığıma göre o sesi yapan debriyaj bilyası.Sökmüşken balatasınıada baktırabilirsin
yaklaşma toz olursun geçme pişiman olursun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 25, 2010, 08:27:14 »
arkadaşlar cevap biraz geç oldu ama kusura bakmayın. baskı balata değiştikten sonra debriyaj pamuk gibi oldu.aracın çekişi bile değişti.biraz tuzlu oldu ama ne yapalım gülü seven dikenine katlanır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2010, 15:54:18 »
valeoda çok problem yaşadım ama demek hepsi aynı çıkmıyor gerçi onlarında kore ve yerli diye çok çeşidi var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 25, 2010, 16:07:07 »
orjinal valeo çıkması şaşırttı beni.. ilk sahibi misiniz?
güle güle kulan. bu arada ben sanayiye gidince boş vaktin olursa yanıma gelir misin? benim yerime pazarlık edecek birini arıyorum da, ben pek beceremiyorum...
dörtnalda hiç yapmamaya çalışıyorum pazarlık..çünkü o kadar güzel fiyat veriyorlar ki, sadece bolca teşekkür ediyorum :) ya da orayı tanıyana kadar hep yetkili servise gittiğim için çok uygun geliyor fiyatlar :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 25, 2010, 16:17:52 »
Fiyatlar normal.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #16 : Mart 25, 2010, 21:51:15 »
aracın üstündeki orjinal debriyajın kalitesini sonradan takılan parçalarda bulmanız imkansıza yakındır. üretimden çıkan en kaliteli ürünler üreticinin yüksek kriterlerini karşılamak üzere otomobil fabrikalarına yönlendirilirken, fabrikadan iade dönme ihtimali bulunan ürünler yedek parçaya yönlendirilmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 25, 2010, 22:03:54 »
aracın üstündeki orjinal debriyajın kalitesini sonradan takılan parçalarda bulmanız imkansıza yakındır. üretimden çıkan en kaliteli ürünler üreticinin yüksek kriterlerini karşılamak üzere otomobil fabrikalarına yönlendirilirken, fabrikadan iade dönme ihtimali bulunan ürünler yedek parçaya yönlendirilmektedir.
Aynen katılıyorum. Aracın üzerindeki parçaları kalite sınıflamasında en üste koymak gerekir. Yan sanayide de ürünler bunun altında sıralanabilir bence.
 Tabi bunların da bazı istisnaları vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 25, 2010, 22:37:35 »
arkadaşlar cevap biraz geç oldu ama kusura bakmayın. baskı balata değiştikten sonra debriyaj pamuk gibi oldu.aracın çekişi bile değişti.biraz tuzlu oldu ama ne yapalım gülü seven dikenine katlanır
çıkan balatanın durumu nasıldı peki bitikmiydi, yada ergün gürkanın dediği gibi bilyamı ağrızalıydı??gerçi üzerinden orjinal balatası çıktı demişsin, 14 yaşında araç peki kaçırma yapmıyomuydu sadece sesmi yapmaya başlamıştı??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 26, 2010, 00:07:59 »
orjinal valeo çıkması şaşırttı beni.. ilk sahibi misiniz?dörtnalda hiç yapmamaya çalışıyorum pazarlık..çünkü o kadar güzel fiyat veriyorlar ki, sadece bolca teşekkür ediyorum :) ya da orayı tanıyana kadar hep yetkili servise gittiğim için çok uygun geliyor fiyatlar :)
ne yalan söyleyim ben de geçen gün dörtnalda pazarlık etmediğim halde fiyat hoşuma gitti. gerçi buji kablosu çok pahalıydı ama dörtnal değil kimden alırsan al o fiyat...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...