0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eğer ses sadece debriyaj pedalına basınca geliyorsa sebebi debriyaj ayırma rulmanıdır, yani bildiğimiz debriyaj bilyası. Tek başına bu parçanın değişmesi sesin kesilmesi için yeterli olacaktır. Ancak baskı ve balata kontrol edilsin değişmesi gerekli ise değişsin bence. Hazır açmışken bunun da yensini takalım mantığına girmeyin derim ben çünkü bu kadar ucuz maliyetli parçaların oldukça kalitesiz olduğunu düşünüyorum ben. Baskı balatada sorun yokken kalitesiz parçalar takılırsa kavraşma esnasında silkeleme, rahatsız edecek kadar aşırı sesler gibi sorunlar ortaya çıkabilir... Ancak değişmesi gerekli ise de parçayı kendiniz araştırıp daha kaliteli ürünler almanızı tavsiye edeceğim. Bu arada şanzıman yağının her zaman değişmesinde fayda var...
güle güle kulan. bu arada ben sanayiye gidince boş vaktin olursa yanıma gelir misin? benim yerime pazarlık edecek birini arıyorum da, ben pek beceremiyorum...
aracın üstündeki orjinal debriyajın kalitesini sonradan takılan parçalarda bulmanız imkansıza yakındır. üretimden çıkan en kaliteli ürünler üreticinin yüksek kriterlerini karşılamak üzere otomobil fabrikalarına yönlendirilirken, fabrikadan iade dönme ihtimali bulunan ürünler yedek parçaya yönlendirilmektedir.
arkadaşlar cevap biraz geç oldu ama kusura bakmayın. baskı balata değiştikten sonra debriyaj pamuk gibi oldu.aracın çekişi bile değişti.biraz tuzlu oldu ama ne yapalım gülü seven dikenine katlanır
orjinal valeo çıkması şaşırttı beni.. ilk sahibi misiniz?dörtnalda hiç yapmamaya çalışıyorum pazarlık..çünkü o kadar güzel fiyat veriyorlar ki, sadece bolca teşekkür ediyorum ya da orayı tanıyana kadar hep yetkili servise gittiğim için çok uygun geliyor fiyatlar