Gönderen Konu: sabit devirde motor teklemesi  (Okunma sayısı 4045 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
sabit devirde motor teklemesi
« : Mart 01, 2010, 23:45:35 »
arkadaşlar aracım 1,6 karbüratörlü lpg testinde girdim gaz-yakıt değerleri normal fakat motor değeri hata verdi.
giderken pek fazla hissedilmiyo olduğu yerde sabit gaz verirken test esnasında tekleme olduğunu tespit ettik.motor belirsiz aralıklarla " tık tıktık  tık     tık " dise sarsıntı yapıyo. bujileri yeni buji kabloları sağlam.benzin otomatiği ağrızalı olduğundan benzinde deneyemiyorum. tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

sabit devirde motor teklemesi
« : Mart 01, 2010, 23:45:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: sabit devirde motor teklemesi
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2010, 23:50:34 »
lpg atiker mi hocam.Taktıralı ne kadar oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 01, 2010, 23:50:56 »
yatak vuruyor olabilir mi?
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2010, 00:09:54 »
evet arkdasım senin aracın yataklarda sorun var bende yasadım o sorunu eski arabamda 3. gözde yatak bosulmus hatta bak istersen gözlerde kızarma varmı biraz bindikten sonra
ne ota nede b.ka ne var ne yoksa toyota.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2010, 00:13:44 »
yok canım değildir :huh:,, motor devriyle orantılı değil tekleme, dediğin gibi olsa devamlı vuruntulu olur heralde lakalakalaka yapar.performansıda gayet iyi.kullanırken hissedilmiyo gaz yemesi gayet iyi evt atiker marka gaz sisteminde herhangi bi arıza yok diyo gazcı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2010, 00:54:30 »
o zaman sen aracın distribitorüne baktır kesin ondandır yavas devirde hissedersin ama yüksek devirdeyken hissettirmez fazla oda olmadı sana iyi bir adres verecegim oraya danış caesini bulursun iyi para verene sat gitsin :):D
ne ota nede b.ka ne var ne yoksa toyota.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2010, 01:01:52 »
yok canım değildir :huh:,, motor devriyle orantılı değil tekleme, dediğin gibi olsa devamlı vuruntulu olur heralde lakalakalaka yapar.performansıda gayet iyi.kullanırken hissedilmiyo gaz yemesi gayet iyi evt atiker marka gaz sisteminde herhangi bi arıza yok diyo gazcı.
ben atiker taktırdım yazın kış başladı arama teklemeye başladı stop etmeye başladı yazılımını değiştirdiler bu sefer de teklemeye başladı motor sanki böyle tık tık tık takataktak diye vuruyodu arada ama bu işlem aracı 25 dk sonra kullanınça geçiyodu.Ankara ya gidince ustam atiker enjökterleri hatalı üretti kendisi garanti kapsamında değiştiriyor dedi.ve italyadan enjöktör getirmişler sıfırı le değiştirdiler sorun da halloldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2010, 15:29:19 »
iyi para verene sat gitsin :):D
kemal abinin yolundan ilerliyor arkadaş. "sat o arabayı" ... sorun belirlensin bakalım, belki büyütülecek bişey yoktur...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2010, 20:47:12 »
o zaman sen aracın distribitorüne baktır kesin ondandır yavas devirde hissedersin ama yüksek devirdeyken hissettirmez fazla oda olmadı sana iyi bir adres verecegim oraya danış caesini bulursun iyi para verene sat gitsin :):D
arkadaşlar tam açıklayıcı yazamadım galiba sorunumu, motorda vurma falan yok tık.......tık....tık diye "aralıklarla" tekleme yapıyo böyle çok hafif.. aracı bugün kontrole götürdüm distribütörün üzerinde avans otomatiği var vakum yapan, usta arabayı dinler dinlemez oraya baktı vakum ağrızalı dedi.bundan dolayı tekleme yapıyo dedi..orjinali 200 lira napıyım değiştireyimmi yoksa arabayımı satıyım:P..klima elktrikli cam hid.dreksiyon 203bin kmde motorla ilgili şimdiye kadarki üçüncü arıza (birincisi baskı balata değişimi 2.si ikisefer benzn oto. değişimi:)yine patladı 2senedir bnzn görmüyo) ağrızadan önce sehir içi agrasif kullanmada 0,16 kr. yakıt sarfiyatı!!!(brim fiyat 2,20) model farketmez hertür 1,6 aracı kalkışta dikiz aynasından seyretme garantisi!!!GEELDEEE kıyy şimdi bu arabayaa