Gönderen Konu: ae101 gazdayken benzin motoru calısıyor sorun nerede  (Okunma sayısı 3066 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim çünki birkez daha benzin motoru yakmaya tahammülüm kalmadı birdaha yanarsa bütün menzini depodan cekip arabayı yakacagım :) :D :D
benim sorunum arabada brc gaz sistemi var 94 toyota ama arac gazda calısırkende benzin motorum calısıyor 1 ayda 2 kez benzin motorunu yaktı nasıl ve netürbir tedbir alabilirim yardımcı olursanız sevinirim konyadan sevgi ve selamlar...
ne ota nede b.ka ne var ne yoksa toyota.....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 gazdayken benzin motoru calısıyor sorun nerede
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2010, 17:49:32 »
benzin bitti de mi yandı öncekiler
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mart 01, 2010, 17:53:27 »
çok bilgili sayılmam ama aracınızda bir adet motor olduğunu biliyorum ( hibrit bir otoda 2 motor mevcuttur elektrik ve fosil yakıt motoru -fosil yakıt motoru ise benzin ve dizel motor olarak ikiye ayrılır- mevcuttur ) o da doğal üretimli olan motor .....

bu motor gaz ve benzinde çalışır...

gaz motoru diye bir motor varmı ki sizin böyle bir sorununuz ortaya çıkıyor??????????????????

motor yakma sorununa gelince bu konu arabanın ölmesi kullanılamaz hale gelmesi olarak biliyorum.......

yani 1 ayda iki defa demek sizin 1 ayda aracınızın değeri kadar masraf olması demek oluyor zannımca.....

kısacası ben bu sorulardan bir tek cevap çıkarabiliyorum .......
Lpg firmanızla bir görüşün bence temel sorun lpg dir herhalde .......

((((.  :) ..umarım bu soruyu cevaplamış  olmakla yüzyılın sazanı seçilmem. :) ..))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 01, 2010, 17:57:54 »
çok bilgili sayılmam ama aracınızda bir adet motor olduğunu biliyorum ( hibrit bir otoda 2 motor mevcuttur elektrik ve fosil yakıt motoru -fosil yakıt motoru ise benzin ve dizel motor olarak ikiye ayrılır- mevcuttur ) o da doğal üretimli olan motor .....

bu motor gaz ve benzinde çalışır...

gaz motoru diye bir motor varmı ki sizin böyle bir sorununuz ortaya çıkıyor??????????????????

motor yakma sorununa gelince bu konu arabanın ölmesi kullanılamaz hale gelmesi olarak biliyorum.......

yani 1 ayda iki defa demek sizin 1 ayda aracınızın değeri kadar masraf olması demek oluyor zannımca.....

kısacası ben bu sorulardan bir tek cevap çıkarabiliyorum .......
Lpg firmanızla bir görüşün bence temel sorun lpg dir herhalde .......

((((.  :) ..umarım bu soruyu cevaplamış  olmakla yüzyılın sazanı seçilmem. :) ..))))

arkadaş benzin pompasından bahsediyor galiba. arabanın motorundan değil. iki motor yaktım dediği de o pompa herhalde.. yoksa ben mi yanlış anlıyorum?
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2010, 18:02:56 »
ben yanlış anamış olabilirim ama soruya bakacak olursak.....

((((.....ama arac gazda calısırkende benzin motorum calısıyor ......))))

cümlesini ben bu şekilde algılayabildim.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2010, 18:09:59 »
 bir forumda arkadaşlardan biri arabasının enjektörlerinden birinin gaza geçmediğini, 3 enjektörün gaz, bir enjektörün de benzin verdiğini yazmıştı. yukarıdaki soruyu sormamın sebebi de oydu. yani benzin bitiyorsa gazda kullandığın halde ve pompa onun için yanıyorsa, benzer bir sorundan dolayı olabilir
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2010, 19:06:40 »
yok arkadaslar benim aractaki benzin deposunun içindeki benzini pompalıyan motor var elektrik ile calısan ondan bahsediyorum ama arif abinin dedigi gibi bir olay olmuyor yani 3 gazile 1 benzin ile calısıyor diye hepsi gazla calısıyor bunun ama araba gazda calısırkende benzin pompalıyor benzinle calısırken zaten normalde pompalıyacak benm sorunum aracı anahtarla gaza gecirdigimdede benzin motoru hala calısıyor deponun içindeki sanayiye götürdüm demedikleri kalmadı ECU olabilir anahtar olabilir dediler anahtarı degiştirdim olmadı benzinde azalmıyor hiç...
   sanırım benzin pompasına giden (+) kabloya bir anahtar koyarak yapabilirim ama benm istedigim anahtarın oraya bosuna koyulmus olmasını hazmedemedigim için yapmıyorum brc sitesine bile şikayette bulundum yaa sizlerden bir fikir gelirse onuda deneyecegim
saygılar................

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2010, 19:17:35 »
mehmet kardeş, ben aklıma geleni söyledim. başka ne olabilir bilmiyorum. ama aracınız gaza geçtiği halde, pompa çalışıyor, ve de benzin hiç eksilmiyorsa, önü tıkalı bir boruya su pompalayan bir motor durumundadır ve bir zaman sonra zorlanmadan dolayı yanması normaldir. teknik meselesini pek bilmem ama, aracın gaza geçmesi sırasında benzini kesen ve de benzin pompasını durduran bir cihaz (ya da devre-sensör) olması gerekir. bu cihazda sorun olması mümkün. kafam bu kadar basıyor, başka arkadaşlar umarım sorununa çare olabilecek bir çözüm biliyorlardır.
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2010, 19:20:31 »
mehmet kardeş, ben aklıma geleni söyledim. başka ne olabilir bilmiyorum. ama aracınız gaza geçtiği halde, pompa çalışıyor, ve de benzin hiç eksilmiyorsa, önü tıkalı bir boruya su pompalayan bir motor durumundadır ve bir zaman sonra zorlanmadan dolayı yanması normaldir. teknik meselesini pek bilmem ama, aracın gaza geçmesi sırasında benzini kesen ve de benzin pompasını durduran bir cihaz (ya da devre-sensör) olması gerekir. bu cihazda sorun olması mümkün. kafam bu kadar basıyor, başka arkadaşlar umarım sorununa çare olabilecek bir çözüm biliyorlardır.
evet abi zaten öyle oluyor bu duruma bende sasırıyorum benm bu benzin pompası sorununu cözmem gerekiyor ama nasıl yaopam gerekiyor benzin lafını duydukca aklıma geliyor zaten kafaya cok taktım bu durumu bn yaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 01, 2010, 19:22:51 »
bana birde bu BRC anahtarın benzin pompasını nasın anahtarla ayırdıgını veya hangi uçlardan kesilmesi gerektigini gösteren bir sema olsa yeterli bn kendim halledebilirm bu durumu...... :ıslık: :ıslık:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 01, 2010, 19:24:20 »
 Mehmet Bey,

Yeni üyelerimizin kendilerini tanıtmaları gerekiyor.
 Sizi de bu doğrultuda Tanışma bölümünde biraz tanıyabilir miyiz?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #11 : Mart 01, 2010, 20:01:49 »
e zaten bütün lpg li araçlarda benzin pompasıda çalışır benimde çalışıyo ama şimdi bi röle çıkmış onu taktır artık çalışmaz rölede 20 tl falan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 01, 2010, 20:12:02 »
bence çalışsın faydası vardır depodan gelen benzin hortumu için, benzinin çeyrek deponun altına düşürülmediği zaman pek sorun çıkardığını duymamıştım emülatörmü tam bilmiyorum ama enjektörleri çalışmasını durduruyor sadece ama enjektörlerde durunca benzin pomasıda duruyormu onu bilmiyorum.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mart 01, 2010, 23:20:44 »
katılan tüm arkadaslara tesekkür ederim ben sorunu çözdüm bir röle işimi halletti benm çaktım anahtar cıkışına röleyi kestim pompanın nefesini hadi benm iznim olmadan calıssın beni sinir etsin bakalımda görem bir daha

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 01, 2010, 23:40:55 »
ellerinize sağlık, bizde de var mı o pompadan bilmiyorum, ama benim lpg yeni değil, daha öncesorun çıkardıysa bile çözülmüştür heralde...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mart 02, 2010, 00:05:51 »
bilmiyorum ama yedek parcaya bakarken gördüm kim bilir daha nelerini görecegim daha önce 96 dogan kullanıyodum en sonunda kendim rektifiye ettim ve iyi olmadı sattım :):)
daha yeni kullanıcısıyım toyotanın ama depoyu actıgımda orada varmıs bir motor sizinkinde varsa eger en yakın ustaya ve ustalarına sorun bn yardımcı olmasam ii olur :D :D :D :D :D