Gönderen Konu: alarm ışıkları nasıl düzeltilir  (Okunma sayısı 1864 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ankara
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
alarm ışıkları nasıl düzeltilir
« : Şubat 28, 2010, 14:21:00 »
aracım 1998 model toyota corolla 1.6 xei station wagon alrım devreye girdiğide 4 lü ler yanıyodu ama artık yanmıyo yanmadığın fark etikten sonra sadece 1kere farkettiğim gün yandı sonrada birdaha hiç yandıgını görmedik ama 4 lüler ve singyaller gayet iyi çalışıyo sadece alarım da çalışmıyo yadımcı olurmusunuz nasıl düzeltirim yada kaça düzeltirler
 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
yaklaşma toz olursun geçme pişiman olursun

Toyota Club Türkiye

alarm ışıkları nasıl düzeltilir
« : Şubat 28, 2010, 14:21:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: alarım ışıkları nasıl düzeltilir
« Yanıtla #1 : Şubat 28, 2010, 18:22:18 »
akü kutup başını söküp bir süre bekleyin (10 dk.). muhtemelen düzelecektir, sonra tekrartaktığınızda yine çalışmıyorsa elektrikçiye gösterin.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 01, 2010, 08:31:52 »
  Murat'ın da söylediği gibi. Tabi sadece alarm sigortasını (1-2 dakikalığına) sökmek de yeterli olabilir. Alarm'ın kapatma anahtarı varsa ilk önce onu kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ankara
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2010, 10:37:50 »
kutup başını söktüm 15 dk felan ama birşey değişmedi başka nerden olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2010, 12:52:11 »
Alarmdan çıkarak sinyallere  bağlanan kablo yerinden çıkmış veya bağlantısı çözülmüş olabilir, alarmın beyni diye tabir edilen merkezinde sinyalleri  yakan röle  arızalanmış olabilir veya o röleyi  tetikleyen transistör yanmış olabilir,

Peki normal kumandadan açma, kapatmaya bastığınızda siren sesi çıkıyormu ? Kapamada bir kez, açılışta 2 kez. Eğer ses çıkıyorsa, alarm kurulu iken darbe alınca siren ötüyorsa yani dörtlüleri yakmanın dışında alarm diğer işlevlerini yerine getiriyorsa, ilk paragrafımdaki olasılıkları sırayla gözden geçiriniz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: alarm ışıkları nasıl düzeltilir
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2010, 18:32:06 »
Alarmdan çıkarak sinyallere  bağlanan kablo yerinden çıkmış veya bağlantısı çözülmüş olabilir, alarmın beyni diye tabir edilen merkezinde sinyalleri  yakan röle  arızalanmış olabilir veya o röleyi  tetikleyen transistör yanmış olabilir,

Peki normal kumandadan açma, kapatmaya bastığınızda siren sesi çıkıyormu ? Kapamada bir kez, açılışta 2 kez. Eğer ses çıkıyorsa, alarm kurulu iken darbe alınca siren ötüyorsa yani dörtlüleri yakmanın dışında alarm diğer işlevlerini yerine getiriyorsa, ilk paragrafımdaki olasılıkları sırayla gözden geçiriniz.
evet arıza yazılımsal değil gibi görünüyor, donanımsal bi arıza olduğu belli. osman beyin de dediği gibi kontrol etmeniz gerekiyor sırayla. kolay gelsin.

edit:yalnız alarmınız darbeden etkilenmiyor veya zor etkileniyor olabilir, alarmı öttürmenin en kolay yolu alarm kuruluyken kapıyı açmanız. kapının birini kapatmayın, kapı switchine basarak alarmı kurun sonra switchi bırakın.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ankara
Ynt: alarm ışıkları nasıl düzeltilir
« Yanıtla #6 : Şubat 18, 2012, 19:14:18 »
evet arıza yazılımsal değil gibi görünüyor, donanımsal bi arıza olduğu belli. osman beyin de dediği gibi kontrol etmeniz gerekiyor sırayla. kolay gelsin.

edit:yalnız alarmınız darbeden etkilenmiyor veya zor etkileniyor olabilir, alarmı öttürmenin en kolay yolu alarm kuruluyken kapıyı açmanız. kapının birini kapatmayın, kapı switchine basarak alarmı kurun sonra switchi bırakın.
bütün işlevleri çalışıyor sadece ışıklanma düzgün değil
sigorta kutusuna baktım bir sıkıntı yok gibi
alarım merkezi nerde olur yada rolesi nerde olur?