Gönderen Konu: akü lambası araba çalısınca sönmüyor fakat ?  (Okunma sayısı 6575 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
akü lambası araba çalısınca sönmüyor fakat ?
« : Şubat 27, 2010, 23:41:36 »
arkadaşlar bende 2005 yaris 1.0  var  bugün araba ilk çalıştığında akü lambası sönmüyor fakat 10km ciwarında yol aldıktan sonra lamba sönüyor lamba söndükten sonra arabayı durduruyorum tekrar çalıştırıyorum lamba bu sefer normal olarak sönüyor
arabayı tekrar durduruyorum bu sefer 30dk kadar beklediğimde tekar çalıştırdığımda yine lamba sönmüyor fakat akü sağlam acaba bir kısa devre veya kacak mı var  diye  düşünüyorum  akü lambası yanık araba calışırken farları uzuna alıyorum ve fanı son kademeye alıp lambaları söndürüp yakıyorum fakat herhangi bir woltaj düşümü olmuyor yani fan devri sesinde değişim olmuyor

bir dip not: bundan 3 ay önce orjinal 45 Amperlik kuru akü buhar atarak ısındı we bombe yaptı pis pis koktu ve akü marş bile basmaz hale geldi uzun yoldaydım ve elektrikciye zor attım kendimi akü patlamak üzereymiş neyse yukarıdaki arıza ile bir ilgisi warmı diye bilemiyorum

acaba basından böle bir durum gecen warmı arza nedenini bilen warmı ?

Toyota Club Türkiye

akü lambası araba çalısınca sönmüyor fakat ?
« : Şubat 27, 2010, 23:41:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: akü lambası araba çalısınca sönmüyor fakat ?
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2010, 23:58:28 »
peki o akünün yerine yeni akü  taktınızmı ? yane şişp patlamak üzre olan akünün
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Şubat 28, 2010, 00:09:59 »
evet bu sefer 60 amperlik yeni gıcır sıfır akü taktırdım :D arabadan alarım önceki arabam şahin di:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2010, 00:39:29 »
aracın şarj degerini bi ölçtürüm derim ben altarnötörde  bi sorun olabilir
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2010, 10:41:22 »
Arkadaşların dediği gibi alternatörün şarj değerini ölçtürün motor ile arabanın şasesi arasında bağlantıyı sağlayan kabloları kontrol ettirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 28, 2010, 11:14:09 »
arkadaşlar bende 2005 yaris 1.0  var  bugün araba ilk çalıştığında akü lambası sönmüyor fakat 10km ciwarında yol aldıktan sonra lamba sönüyor lamba söndükten sonra arabayı durduruyorum tekrar çalıştırıyorum lamba bu sefer normal olarak sönüyor
arabayı tekrar durduruyorum bu sefer 30dk kadar beklediğimde tekar çalıştırdığımda yine lamba sönmüyor fakat akü sağlam acaba bir kısa devre veya kacak mı var  diye  düşünüyorum  akü lambası yanık araba calışırken farları uzuna alıyorum ve fanı son kademeye alıp lambaları söndürüp yakıyorum fakat herhangi bir woltaj düşümü olmuyor yani fan devri sesinde değişim olmuyor

bir dip not: bundan 3 ay önce orjinal 45 Amperlik kuru akü buhar atarak ısındı we bombe yaptı pis pis koktu ve akü marş bile basmaz hale geldi uzun yoldaydım ve elektrikciye zor attım kendimi akü patlamak üzereymiş neyse yukarıdaki arıza ile bir ilgisi warmı diye bilemiyorum

acaba basından böle bir durum gecen warmı arza nedenini bilen warmı ?
Özer Bey,
 Forum Kuralları gereği öncelikle kendinizi Tanışma bölümünde tanıtmanız gereklidir.
 Ayrıca forumumuzda Türkçe yazım kurallarını azami uygulama gayreti içerisindeyiz. Sizin de bu doğrultuda gerekli olmadıkça "x,w.q" gibi karakterleri kullanmamanızı rica edeceğim.
 İyi Forumlar...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Mart 29, 2010, 16:03:13 »
arkadaşlar sorunu  buldum insanın aklına bile gelmez aküde hiçbirsey yok değerlerini ölçtüm tüm bağlantıları kontrol ettim hiç bir aksaklık yok sol ön davlunbazda yırtık varmış o yırtıktan tekerin attığı su bağlantıları ıslatıyor  ve araba duruncada o bölgedeki ıslak bölgeden bağlantıların üzerine su damlıyor lamba gene yanıyor ve şase yapıyor bu arıza olduğunda bol bol yağmur yağıyordu araba ile yol alınca araba ve dolayısıyla bağlantılar ısınıyor ve kuruyor lamba sönüyor bir davlumbaz dersiniz toyotolarda sase bağlantıları sol davdunbazın orada kimin aklına gelir hersey için saolun kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 29, 2010, 16:51:40 »
geçmiş olsun, yalnız yöneticimizin uyarılarını hala dikkate almamışınız. öncelikle kendinizi tanıtır ve sorununuz oldukça değil de devamlı buralarda olursanız güzellikleri daha çok paylaşma ve çoğaltma imkanı buluruz hep bereber. ???
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 29, 2010, 16:58:07 »
geçmiş olsun, yalnız yöneticimizin uyarılarını hala dikkate almamışınız. öncelikle kendinizi tanıtır ve sorununuz oldukça değil de devamlı buralarda olursanız güzellikleri daha çok paylaşma ve çoğaltma imkanı buluruz hep bereber. ???

Murat hocam ile aynı fikirdeyim.
Folgsamkeit macht frei...