Gönderen Konu: emniyet kemeri tıkırtı..  (Okunma sayısı 8717 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
emniyet kemeri tıkırtı..
« : Şubat 26, 2010, 16:56:48 »
arkadaşlar bi türlü tespit edemiyorum.. sağ emniyet kemerinin olduğu yerden veya o civarda biryerlerden hız yavaşken bir ses geliyor.. bu problemle karşılaşan ve çözen varmı..
not: emniyet kemeri  yükseklik ayarıyla uğraştım ses kesilmiyor.

Toyota Club Türkiye

emniyet kemeri tıkırtı..
« : Şubat 26, 2010, 16:56:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: emniyet kemeri tıkırtı..
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2010, 17:17:50 »
dinlenmediği müddetce buradan bilinmesi zor gibi geliyor... olabilecek ihtimalleri düşünmek gerek; arac hızı düşükken yani dur-kalk veya aracın hız kesme durumundaki araç yığılmasında yapıyor sanırım...

arka koltuğa birini oturtarak yada siz oturarak sesi kaynağında dinlemeniz daha sağlıklı sonuç aldıracaktır...

aracın sağ arkasından gelen sesi torpidoda buldum dersem inanın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2010, 18:36:13 »
Altan kardeş aynı 'sorun' bizde de var.

Bize göre sorun olan bu durumun servise veya toyota genel merkeze göre sorun olarak değerlendirilmeyeceğine eminim.

Biz ne zaman arabanın bir olumsuzluğunu dile getirsek;
- servisin yanıtı, 4 rotlu araç bunlar. Normal diyeceklerdir.
- genel merkezin yanıtı ise aracınız hatasız  olarak tarafınıza teslim edilmiştir. Sizi ömürboyu toyota ailesinin bir üyesi olarak görmekten mutluluk duyacağız olacaktır.
- başkan toyoda da amerikan meclisinde de özür dileyecektir.

Böylece sorun tatlıya bağlanacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2010, 22:36:10 »
 Andaç Bey,
 Aracınızla ilgili dile getirdiğiniz bir çok sıkıntınız olduğunu biliyoruz. Toyota Genel Merkezi'nin verdiği yanıtların sizi tatmin etmediğini de biliyoruz.
 Aynı duruma kendimi sizin yerinize koyduğumda inanın ciddi olarak canım sıkılıyor.
 Ancak yaşadığınız sorunların herkes için geçerli olmadığını, bir takım talihsizliklerin size özel olduğunu hatırlatmak isterim.
 Herkesi siz sorun yaşıyorsunuz diye aracına ve markasına küstürmek hiç doğru bir davranış değil.
 Sizden bu konuda daha anlayışlı olmanızı rica eder iyi forumlar ve aracınızla sorunsuz sürüşler dilerim...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2010, 22:50:12 »
Ergün Bey,
Kimseyi toyotaya küstürmek istemem.
Ama müşteri memnuniyeti konusunda cidden çok yetersizler.
Aracımızda emniyet kemeri kaynaklı zaman zaman ses gerçekten geliyor.
Ama bunu servise veya genel merkeze iletmenin bir sonuç vereceğine de inanmadığım için yukarıdaki mesajı yazdım.

Amacım kimseyi aracına düşman etmek değil.
Toyota başkanı Toyoda nın Amerikan Meclisinde tm dünyaya verdiği sözler doğrultusunda şirketin bir şeyler yapması gerekiyor.

Biz, gaz pedalı sorunu oldu diye aracımıza küsmedik. Şirkete kızmadık. Geri çağırmayı ise çok dürüst ve olumlu  bir davranış olarak algıladık. Markaya güvenimişz daha da artmıştı.

Ama müşteri hizmetlerinin adeta dalga geçer gibi açıklaması beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı.
Güvenimi sarstılar.

Dişimizden tırnağımızdan arttırdığımız parayla, kendi sınıfının en pahalı ama en sorunsuz aracına sahip olmak istedik.

Müşteri hizmetlerinin umursamaz tavrını hiç hak etmedik...

Biz sorun yaşıyoruz tamam.
Sorun yaşamayan aracından çok memnun olanlar da muhakkak vardır.
Biz de o insanlardan olmak istedik.
O yüzden bu aracı aldık.
Hepsi bu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2010, 23:49:40 »
   Altan bey,ses kemer tokasında geliyorsa eğer bu tıkırtı şeklindeki sesi kesmek sanki biraz zor gibi.Sanki dedim çünkü Passat aracımda da böyle bir ses var.Beni sinir ediyor doğrusu.Herhalde bu kemer tıkırtısı D segmenti araçlara özgü bir şey olsa gerek... :) Ne 206'da nede Crafter'da böyle bir ses yok(ilginç)

Andaç Bey,
 Aracınızla ilgili dile getirdiğiniz bir çok sıkıntınız olduğunu biliyoruz. Toyota Genel Merkezi'nin verdiği yanıtların sizi tatmin etmediğini de biliyoruz.
 Aynı duruma kendimi sizin yerinize koyduğumda inanın ciddi olarak canım sıkılıyor.
 Ancak yaşadığınız sorunların herkes için geçerli olmadığını, bir takım talihsizliklerin size özel olduğunu hatırlatmak isterim.
 Herkesi siz sorun yaşıyorsunuz diye aracına ve markasına küstürmek hiç doğru bir davranış değil.
 Sizden bu konuda daha anlayışlı olmanızı rica eder iyi forumlar ve aracınızla sorunsuz sürüşler dilerim...
   +123456789
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2010, 00:13:33 »
Kardeş aynı emniyet kemeri tokasından gelen ses  benim aracımdada var.Bir kaç kişi daha bu sıkıntıdan bahsetmişti.Emniyet kemeri tokasından gelen sesi servise bildirdim ama tokanın değişmesi gerekiyor dediler.Zamanla gevşiyor dediler.ayrıca cam lar hafif açıkken gelen takurtu sesini de söyledim o sesin normal oldugunu söylediler.Yeni kaslardada bu sıkıntı var.Yani çok sorun etmiyorum ben.Kulagının dibinde olunca farkediyorsunuz.Daha kötü sorunlar olmasında o önemli değil.Özcan abi 206 nın  heryerinden okadar ses geliyor lki emnıyet kemerıne odaklanman ımkansız.Gecen arkadasın 2004 206 sına bindim.Benim aracımda Hb ama 206 nın içinde okadar daraldım ki arabdan inince oh be dedim.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2010, 00:16:34 »
   Kızılcahamam'a gittiğimde iki yumurta almaya bile koca Crafter ile gidiyorum...Düşün artık :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2010, 00:22:29 »
Haklısın abi ozaman.Arabamı sevıyorum.Ufak tefek tıkırtılar geliyor ama sorun etmiyorum acıkcası.Ne arabalar var.Arkadasımın 2004 meganı var aldıgından beri masraf yapıyor.Daha 53 bin km de.Allaha şükür sadece yağ değişimi yaptım 60 bine kadar...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2010, 00:28:36 »
   Bende arabamı çooook seviyorum Tuncay.İyiki almışım onu :) Sevmediğim bir tek yönü var.Daha öncede söylemiş olabilirim belki...Yakıt deposu  küçük.Kapağa kadar 75 litre alıyor.Ducato bile 90 litre alırken :( :(
   Bu arada yaz aylarında bazı model araçlarda,cam açıkken rüzgardan dolayı,takılı değilse eğer kemer yan direğe çarparakta ses yapabiliyor...Bu da ayrı bir ses sorunu.Cam kapanınca gerçi ses kalmıyor... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2010, 01:56:19 »
ii aksamlar ben yeni uye oldum da ozcan bey crafter dediginiz wolt degil mi? cok hosuma gidiyor.Genis bir aileyiz wolt yayla ya cikarken sorun yaratir mi? bir sorum daha olucak sehirici park problemini nasil hallediyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2010, 01:56:33 »
yeni corollada da var, çok çok dikkatli dinleyince duyuluyor..eski kasa corollada hiç yok bu ses, 2009da var :blink:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2010, 02:02:30 »
turkay bey arkadasimin 98 corolla sinda sag on yolcu koltugunda emliyet kemeri takiliyor ama !!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 27, 2010, 02:07:08 »
Evet raylı sistem.Boşluk oluyormuş zamanla.Ama kasisli yollarda ses duyuluyor bende .Oda cok bariz değil.İYi asfaltta araçta hiç ses yok..ama öyle asfaltıda bulmak kolay olmuyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 27, 2010, 02:21:11 »
turkay bey arkadasimin 98 corolla sinda sag on yolcu koltugunda emliyet kemeri takiliyor ama !!
+1 benimkinde de öyle, aynı şekilde 98 corolla, sürücü tarafı takılıyor toplamıyor güzel, ama diğer kemerlerde sorun yok sadece sürücü tarafında sorun..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #15 : Şubat 27, 2010, 03:19:33 »
yeni corollada da var, çok çok dikkatli dinleyince duyuluyor..eski kasa corollada hiç yok bu ses, 2009da var :blink:

bende degılde aynı zamanda beraber corolla aldıgımız bır abımın corollasında'da aynı sorun var serviste degiştirdi tokaları garantı kapsamında yıne ses gelıyor :) ayrıca direksiyon ayarlarını ogreteyım dıye dıreksıyonu yukarı asagıya kaldırdım onun gostermez olaydım sımdıde dıreksıyondan ses gelıyor dedı bana :D anladımkı bazı ınsanlara gercekten hatalı araba dusebılıyor tamamen sans meselesı.Çünkü ne benım kemer tokalarında nede dıreksıyonda tık ses yok allahıma bın sukur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 27, 2010, 20:13:43 »
ii aksamlar ben yeni uye oldum da ozcan bey crafter dediginiz wolt degil mi? cok hosuma gidiyor.Genis bir aileyiz wolt yayla ya cikarken sorun yaratir mi? bir sorum daha olucak sehirici park problemini nasil hallediyorsunuz?
   Engin bey dediğiniz gibi Volt Crafter diye geçiyor adı... 2.5 163 Hp gücündekini alırsanız hem yakıt gemde güç olarak memnun kalacağınız bir araçtır.Şehir içi park sorunum hiç yok.Çünkü şehir içinde hiç kullanmıyorum ve kullanmadım da...Genelde otorpark bulmanız gerekiyor..başka sorunuz olursa bana özelden mesaj atın.Size yardımcı olmaya çalışırım...
   Benim 2003 Corolla'dan şükür hiç ses gelmedi.Kemerlerinin tamamıda rahat toplanıyordu.93 AE 101'lerimde toplanma sorunu yoktu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2010, 20:29:07 »
diğer kemerlerde sorun yok sadece sürücü tarafında sorun..
Bende de sağ ön kemer toplamıyor  >:(
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Şubat 28, 2010, 02:25:31 »
herkese merhabalar,
bende seslere dikkat ediyorum ancak tokadan gelen ses duymadım ancak emniyet kemerini takılmadığı zaman kapı direğindeki plastiğe vuruyor tak tuk diye..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mart 02, 2010, 16:46:13 »
of of. hadi araba çukura düşse tıkırtı gelse tamam diyeceğimde normal asfaltta bile geliyor bu ses .. ve sürekli olunca insanın beyninin içine işliyor. arabaya her bindiğimde direk o sesi arıyorum maleseff..