Gönderen Konu: yazlık -performans- lastiği seçimi  (Okunma sayısı 16350 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: yazlık -performans- lastiği seçimi
« Yanıtla #60 : Mart 12, 2010, 22:02:46 »
şimdi kocaman balonları olan 2 lastiğe sahibim..çok korkuyorum patlayacak diye..balon tamir edilir mi acaba?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 12, 2010, 22:02:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 12, 2010, 22:04:57 »
üzülerek söylüyorum Türkay ama malesef tamiri yok
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 12, 2010, 22:08:35 »
şimdi kocaman balonları olan 2 lastiğe sahibim..çok korkuyorum patlayacak diye..balon tamir edilir mi acaba?
onun garantisi vardır yaa , götür mecburen değiştirsinler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #63 : Mart 12, 2010, 22:11:52 »
onun garantisi vardır yaa , götür mecburen değiştirsinler

kullanıcı hatası dediler balon garanti kapsamına girmiyormuş..patladı yani.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 12, 2010, 22:12:04 »
garantisi olsa  bile darbe alıpta  balon yabtıgı tespit edilirse garanti kapsamına girmez
ki  zate öle olmuştur
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mart 12, 2010, 22:14:40 »
kullanıcı hatası dediler balon garanti kapsamına girmiyormuş..patladı yani.
Hmm ,   çok kötü bir durum , o lastiğe o havayı basan şu anda yaşıyormu? Bulmak gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #66 : Mart 12, 2010, 22:17:48 »
Hmm ,   çok kötü bir durum , o lastiğe o havayı basan şu anda yaşıyormu? Bulmak gerek
çocuk ya..hep gittiğim yer, bu sefer kalfa taktı, gerizekalı çocuk bir de şu cümleyi kurdu "yahu  arabaya takmazdan 100 bile bassan bişey olmaz bunlara, takınca az bascan" zaten üstündeki "inflated on 51psi" yazısı şaka demi diyerek 100psi bascaktım suratına da mallığına verdim..ama suç onda değil, onu lastikçi diye çalıştıran ustada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mart 13, 2010, 08:16:30 »
geçen sene çocuğun biri lastikleri takarken poryamı haşat etmişti. Oluyor arada sırada, bir daha o elemana gitmedim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #68 : Mart 13, 2010, 11:03:46 »
geçen sene çocuğun biri lastikleri takarken poryamı haşat etmişti. Oluyor arada sırada, bir daha o elemana gitmedim.
aynı şekilde tövbe gitmem bir daha oraya..ya bu balonlar tamir olmaz değil mi :( korkuyorum lastik patlayacak diye :blink: tamir edip arkaya taksam olmaz mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
« Yanıtla #69 : Mart 13, 2010, 13:11:51 »
çok büyük şansızlık geçmiş olsun, evet suç lastikçinin fakat  bir dönem lastik almadan önce araştırmıştım,michelin çok balon problemi yaşatıyor ve hiçbirini ne sebep olursa olsun değiştirmiyor hep kullanıcı hatası diye geçiştiriyorlar, balon tamiri yaparım deselerde tavsiye etmem zaten size çünkü emin olun ki oradan er geç yarılacak lastik, havayı 28 lerde tutun baride yarılma zamanı geçiksin
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mart 13, 2010, 13:47:30 »
üzülerek söylüyorum Türkay ama malesef tamiri yok

aynı şekilde tövbe gitmem bir daha oraya..ya bu balonlar tamir olmaz değil mi :( korkuyorum lastik patlayacak diye :blink: tamir edip arkaya taksam olmaz mı?

Valla benim lastikler Barum marka gerçi şu an miyadını doldurdu ama geçen yıl balon yapıştı bizim ufaklık sağolsun....  Tamir ettirdim 25tlye arkaya geçirdim tamirli lastikleri 1yılı aşkın süredir hiç bir problem olmadı çok şükür....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #71 : Mart 13, 2010, 20:17:41 »
çok büyük şansızlık geçmiş olsun, evet suç lastikçinin fakat  bir dönem lastik almadan önce araştırmıştım,michelin çok balon problemi yaşatıyor ve hiçbirini ne sebep olursa olsun değiştirmiyor hep kullanıcı hatası diye geçiştiriyorlar, balon tamiri yaparım deselerde tavsiye etmem zaten size çünkü emin olun ki oradan er geç yarılacak lastik, havayı 28 lerde tutun baride yarılma zamanı geçiksin
ben bile bile aldım bu balon sorununu..aslında size anlatamam fren performansını bu araba 12 yıldır hiç böyle frenlere sahip olmadı..kızaklama sorunu var diyen herkese 195 taban ve michelin lastik öneririm..aynı şekilde patinaj sorunu da asla kalmadı...bir de marangoni zeta linea kullanırken çok ağırdı direksiyonum, ciddi anlamda ağırdı, şimdi ağırlığı hiç yok, 14" saç jant ve 175 taban lastiklerimle ne kadar yumuşaksa aynı şekilde yumuşak...ama daha tok oldu böyle, nasıl anlatsam o hissi..tok işte :D ancak viraj performansı olarak marangoni zeta linea çok çok çok daha iyiydi, ancak o da fren ve patinaj olarak rezaletti...başka her türlü soru vs varsa cevaplayabilirim..duygusal olarak bir michelin aşkı vardı bende, 2009u alırken plazadan özellikle michlein istemiştim, kırmamışlardı beni sağolsunlar, bu arabaya da takmış oldum, hayırlısı diyelim :)

Valla benim lastikler Barum marka gerçi şu an miyadını doldurdu ama geçen yıl balon yapıştı bizim ufaklık sağolsun....  Tamir ettirdim 25tlye arkaya geçirdim tamirli lastikleri 1yılı aşkın süredir hiç bir problem olmadı çok şükür....

dediğin gibi halledilebilirseçok iyi olcak ahmedim ya..265 lira verdim lastiğin tanesine :blink: not = lastik normalde 320 lira, 2009 lastiği diye bu paradan aldım, montaj da dahil değildi..2010 lastiği olsa 300e bırakıyordu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #72 : Mart 13, 2010, 20:24:20 »
bu da jantımın ve lastiğimin ne hale geldiğini gösteren resim;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mart 13, 2010, 20:39:26 »
   Türkay Ağustos ayında Passat'a iki tane lastik almıştım ya.İstanbul'a gitmeden önce lastileri parlatırken,sol taraftakinde 1 sağdakinde ise iki adet balon gördüm.Cinlerim tepeme çıktı ama maalesef lastik firmaları balonu için garanti kapsamına sokmuyorlarmış :( :( :(
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mart 13, 2010, 22:09:17 »
Balondan önce yol tutuşu nasıldı , deneme sürüşü yaptınmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #75 : Mart 13, 2010, 22:37:15 »
geçmiş olsun türkay keşke taktırmasaydın o halde her türlüde sen haklısın hatalı ürün satmaya çalışmış sana...hiç takılmadan söküp yenisini taktırsaydın keşke
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • MyLastik - Aracýnýza Uygun Lastik
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Mart 13, 2010, 23:45:51 »
Arkadaşlar balon tabiri ettiğimiz ve darbelerde yanak kısmında oluşan gövde kırılmalarıdır. Lastikler tehlike arz etmektedir ve her an riskli bir durumla karşılaşabilirsiniz.
Dikkatimi çeken bu tarz lastiklerin arkaya alınarak idare edeceği ve patladığında daha güvenli olacağının düşünülmesidir. Bu tamamen YanlıŞ tır. lastikler arkada gümlediğinde aracın takla atma riski varken önde gümleyen lastiğin direksiyon yardımı ile kontrol edilebilmesi mümkündür.
Diğer bir husus bu tarz lastikler yollardan kaynaklanan hasarlardır. Çukurlar , kasisler, kaldırımlar en büyük sebebidir. Garanti kapsamına girmez.
Sadece Goodyear Performans Lastiklerinde yoldan kaynaklanan hasarlara karşı Sigorta Sistemi yani Sigortalı Lastik Sistemi mevcuttur. Fatura tarihinden itibaren 1 yıldır. Normal 2 yıllık olan garanti kapsamından hariç özel bir uygulamadır.
Hayatınız 3 mm'ye bağlı . Sevdikleriniz ve kendiniz için lütfen 3 mm altına inmiş lastiklerinizi değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mart 13, 2010, 23:56:50 »
   Salih bey benim başıma ilk geldi bu balon olayı.Zaten lastikten memnun değildim bu da üstüne tuz biber oldu.Bir daha da ne Marshall alırım ne de 40-45 yanak lastik kullanırım :)
   Peki bir lastikçi olarak bize garanti kapsamına nelerin girdiğini belirtebilirimisiniz.Merak ettim doğrusu.Çünkü aracın dışında ve tüm darbe ve zorluklar ile karşılaşan ilk organ lastiklerdir.Teşekkürler
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mart 14, 2010, 00:11:07 »
Kesinlikle ödemiyorlar.Bende bridgestone ile çukura düştüm adamlarada söyledim balon oluştu.Garantiye girmez dediler yenisi aldım..Genellikle geniş agızlı çukura  düştügünüzde oluyor.Lastiğin yanındaki teller yırtılıyor ordan hava kaçırıyor bunada balon diyoruz.Fındık oluşmuş diyen bile var.Ama sıfır lastikte olması bir kusurdur.Ama araç üzerinde yakıldıktan sonra hareket edip ertesi gün getirirseniz kimse kabul etmez..Hatalı üretimde olabilir ama kabul etmezler.Benim bildiğim salih beyin dediği gibi ne olursa olsun good year 1 yıl garanti veriyor.michelin ler biraz daha yumuşak lastik oldukları için sık sık yırtılmalar oluyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • MyLastik - Aracýnýza Uygun Lastik
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Mart 14, 2010, 00:19:08 »
Lastik arızaları diye bir konu açıp orada detaylı ve resimli bir anlatım hazırlayacağım.
Hayatınız 3 mm'ye bağlı . Sevdikleriniz ve kendiniz için lütfen 3 mm altına inmiş lastiklerinizi değiştirin.