Gönderen Konu: yazlık -performans- lastiği seçimi  (Okunma sayısı 16346 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
yazlık -performans- lastiği seçimi
« : Şubat 26, 2010, 10:07:15 »
geçen yıl kullandığım marangoni zeta linea lastikler berbat bir performansa sahipti, lastik anca çok ısınınca güzel tutunuyordu, muhteşem bir tutunma oluyordu çok ısınınca ama takdir edersiniz ki çok ısınmak için çok yüksek sürat lazım, sonuçta piste çıkmıyorum..bu yıl yeni lastik bakıyorum, aklım gönlüm kalbim tamamen michelinden yana fakat maşallah 320 lira istiyorlar tanesine..yine de ille de michelin mi diyeyim, sonuçta 60.000km ömür biçiliyor, bayağı dayanıklılar, marangoniler çok dayanıksızdı, biraz zorlayınca lastiği cayır cayır yanıyor eriyordu..şimdi düşündüğüm lastikler şöyle ;

hankook s1 evo

michelin pilot exalto

continental sport contact

şimdi gelelim neden böyle yüksek verimli fazlaca pahalı modellere baktığıma..ae101 kullanıcılarının bildiği üzere bu araçların frenleri güzel değil..benim diskler balatalar vs değişecek bu bir kaç ay içinde, ben de hazır değişim oluyorken, bu araç için üretilen soğutma kanallı disk ve seramik balatalar getirtiyorum kanadadan..frenler ciddi anlamda üst düzey olacak fazlaca iyileşecek..bu iyileşmeye lastiğimin de cevap vermesi gerekiyor, o yüzden bu 3 modele bakıyorum..bu üçünden -fren performansı ve dayanıklılık olarak- hangisini öneriyorsunuz?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

yazlık -performans- lastiği seçimi
« : Şubat 26, 2010, 10:07:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: yazlık -performans- lastiği seçimi
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2010, 10:11:40 »
vauv

Goodyear optigrip bak bence, fren performansı çok sağlamdı ben baktığımda. Hangi boy bakıyordun? Çok fazla boyda üretilmiyor çünkü.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2010, 10:14:21 »
işte ebat çok büyük sıkıntı bende..195/45 16 bakıyorum.. ama kuruda süper dehşet acayip fren performansı alırsın derseniz 205/40 da bakabilirim ama o ebatta da sadece maxiss, nexen falan gibi markalar var
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2010, 10:17:59 »
şu anda elimde Maxxis 205/50r17 var. Yazın opele takacam. Çok komik fiyata aldım ikinci el, nedir nasıldır test edip görecez :)

Opti'lere baktım, istediğin boyutlarda bulamadım. En dar yanak 205 galiba, en küçüğü de 50r16. Belirttiğin 3 lastikten conti'lere yönelirdim ben olsam.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2010, 10:25:55 »
ben de optilerde yok diye biliyorum :( contiler ve hankooklar yeni fiestanın ekipman lastiği (yeni fiesta da benim gibi 195 45 16 kullanıyor) contiler 200 lira artı kdv..hankooklar kdv dahil 200 lira..aslında conti bayağı mantıklı duruyor fiyat yönünden..benim çok merak ettiğim şey ise michelinin 120 lira fazla verilecek artısı ne ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2010, 10:32:41 »
Miş'ler genelde daha uzun süre aşınmıyor. Ama 120 lira fazlayı hak ederler mi? Bence etmezler. Belki senede 30km kullanırsan ederler gerçi, ama benim gibi şimdiye kadar hiçbir lastiği kabak edemeden değiştirdiysen hiç bir al benisi olmayan bir marka.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2010, 11:41:39 »
bu üçünün arasında Hankook'u tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2010, 12:28:01 »
ben toyo kullanıyorum  çokta memnunum ama    3 arasında dersen  hankoku tercih ederim gerçekten honkok fiyatına göre iyi bi lastik
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Şubat 26, 2010, 12:33:03 »
valla ben kumho aldım 3-4 ay önce performans lastiği olarak çok memnunum... uzak doğulular lastik işinde baya bi iyiler aslında ama ucuz oldukları için dandik gözüyle bakılıyor hankook ta düşünebilirsin yani tavsiye ederim arkadaşımda var gayet memnun ama yinede kumho yu tek geçerim uzak doğu lastikleri arasında :)
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2010, 12:53:25 »
Kumho Ku19 ekonomi, performans dayanıklılık.
Malum jantımı kırdığımda balon dahi yapmadı.Zaten seviyordum o olaydan sonra iki kat değeri arttı gözümde.
Türkay'ım pazartesi nasip olursa Ankarada olacağım ;)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2010, 12:55:23 »
şimdi yorumlarınız için çok teşekkür ederim ancak bana fiyattan çok performansı gerekli çünkü arabada abs yok, bana kızaklama yapmayacak bir lastik gerekli, orjinal fren sisteminde de kullanmayacağım, seramik balatalar ve soğutma kanallı disklerle kullanacağım o yüzden kumho gibi toyo gibi güzel lastikler bile bana yetersiz kalacak..dayanıklılığı, sessizliği, yumuşak hamurlu oluşu beni kendisine çok çekiyor michelin ancak alperin dediği gibi 120 lira fazla vermek lastik başına değmez deniyorsa hiç bulaşmam
Kumho Ku19 ekonomi, performans dayanıklılık.
Malum jantımı kırdığımda balon dahi yapmadı.Zaten seviyordum o olaydan sonra iki kat değeri arttı gözümde.
Türkay'ım pazartesi nasip olursa Ankarada olacağım ;)
ku19lar hakkında hep iyi şeyler duyuyorum :) bu da düşünülmeli aslında evet :) abi beklerim valla jantın odamda duruyor  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 26, 2010, 12:56:04 »
Türkay bide Cooper lara bak derim, ben çok memnunum zaten Amerikan malı kalitesi oldukça iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 26, 2010, 14:22:59 »
Güle güle kullan Türkay. :)
Uzman değilim ama frenler iyileşince arkayı savurma tehlikesi olur mu diye aklıma geldi. Bu proje güvenli mi?
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 41 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 26, 2010, 17:10:01 »
Mutlaka uğrayacağım sana. Hatta küçük bir çiftlik buluşması yapalım derdim ama fazla vaktim olmayacak sanırım :) .
Bu arada pazartesiye kadar 205/40/17 Kumho ku19 4 adet fiyat öğrenirsen belki bende alırım :).Avensisin bagajına teperiz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #14 : Şubat 26, 2010, 17:30:35 »
Turkay bence dunlopta dusunebılırsın yenı kasaların hepsınde dunlop var ben cok memnunum pek lastık ısınden anlamam  ama yol tutusu perfonmansı ınce yanaklı olması cok hosuma gıttı benım aracımda bide cevremde herkez dunlop'la mıchelin diyor bı bıldıklerı vardır herhalde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Şubat 26, 2010, 19:02:45 »
Turkay bence dunlopta dusunebılırsın yenı kasaların hepsınde dunlop var ben cok memnunum pek lastık ısınden anlamam  ama yol tutusu perfonmansı ınce yanaklı olması cok hosuma gıttı benım aracımda bide cevremde herkez dunlop'la mıchelin diyor bı bıldıklerı vardır herhalde :)
bizim 2009la birlikte michelin geldi, çok memnun kaldım ben de onlardan, ciddi anlamda sessiz, ciddi anlamda güzel performansı var :) dunlop denemedim hiç
Mutlaka uğrayacağım sana. Hatta küçük bir çiftlik buluşması yapalım derdim ama fazla vaktim olmayacak sanırım :) .
Bu arada pazartesiye kadar 205/40/17 Kumho ku19 4 adet fiyat öğrenirsen belki bende alırım :).Avensisin bagajına teperiz :D
araştırayım bi :D

Güle güle kullan Türkay. :)
Uzman değilim ama frenler iyileşince arkayı savurma tehlikesi olur mu diye aklıma geldi. Bu proje güvenli mi?
ben de uzman değilim abi :) ama brembo ae101 için üretmiş, aslında arka disk de üretilmiş, onu da alasım ve arkayı disk yapasım var ama ona güvenemiyorum onun yerine kampana pabucu var seramik, onlardan getirtcem, arka frenleri de güçlendiriyorum yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 26, 2010, 23:21:51 »
abi aman aman nexen alma yok sesi sertlik hep sorunlu lastik.Ben michelin aldım o resimdekilerden acayip memun kaldım.önlere taktım 195 50 15 frene bir bastım arabanın arka tekerler havaya kalktı sandım :D aşırı sessiz süper bir lastik.şimdi önlerde hankook var oda sessiz fren mesefesi güzel yumuşak lastik :) nexen almada ne alırsan al :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2010, 23:35:10 »
şuan michelin yazlık performansını kullanıyoruz (aynı model mi bilemiyorum) ıslak kuru arasındaki fark fazla değil konforu da oldukça güzel...
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 26, 2010, 23:38:15 »
   Türkay dert ettiğin şeye bak hele yahu...P.tesi günü Ferdi ile beni bulun,gidelim Tekin abiye..sor,seç,beğen,al istediğini..Ferdi bu arada Tekin abi Kumho bayisi....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 41 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 28, 2010, 18:24:40 »
Yarın müsait olursan bi fiyat alalım Özcan abi ;) Taksit imkanlarını konusuruz uyarsa alırız 4 adet :)
Türkay yarın evden çıkmadan arabana at istersen jantı ;)