Gönderen Konu: şanzıman sorunu  (Okunma sayısı 13950 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
şanzıman sorunu
« : Şubat 26, 2010, 09:14:11 »
merhaba arkadaşlar aracım 2003 model terra 1,6 manuel vites yaklaşık 3 aydır aracım 80 km ye geldiğinde tuhaf bir uğultu geliyor yetkikli servisler sesin lastiklerden olduğunu söylediler ama beni tatmin etmedi sanayide hatırı sayılır bir ustada sesin şanzımanın içinden bilyalardan geldiğini tespit etti .
başına böyle bir sorun gelen varsa lütfen payşalsın ..bu arada şanzıman yağının değişim periyodu nedir bilen varmı acaba.aracım 95 binde
şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

şanzıman sorunu
« : Şubat 26, 2010, 09:14:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: şanzıman sorunu
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2010, 16:38:37 »
arkadaşlar fikri olan yok sanırım ..bitek benim başıma geldi sanırım böyle bi sorun ..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2010, 16:50:47 »
Fazla açılmayan parçaları ancak ustası bilebilir Abbas Bey. Umarım fazla masraf etmeden çözümlemenin bir yolu bulunur.

Aşınma fazla değilse bor power'ın şanzıman için de bir ürünü var. O geliyor aklıma (yağ değişimi ile beraber). Ustasına danışmak lazım.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2010, 16:53:18 »
çok teşekkür ederim .iginize derhal soruşturacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2010, 18:34:32 »
tanıdığın 2001 corollasından aynı ses geliyordu açtılar şanzumanı 300 tlye halloldu
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2010, 22:49:47 »
 Abbas Bey,
 Kronikleşmiş bir sorun demek doğru olmaz ama genelde 80-100 bin km. arası şanzıman giriş mili ve çıkış mili arka rulmanları bozulabiliyor.
 Lastik sesi olmadığından emin olunursa bu rulmanlarla birlikte şanzıman yağını değiştirmenizi tavsiye ederim.
 Eğer geçici çözüm de işimi görür derseniz Ahmet Bey'in tavsiyesi olan Bor-Power şanzıman yağ katkısı da işinizi fazlasıyla  görür...
 Ancak sorun giderilmez, sadece sesi bir süreliğine kesmiş olursunuz...

Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2010, 23:38:02 »
Abbas Bey,
 Kronikleşmiş bir sorun demek doğru olmaz ama genelde 80-100 bin km. arası şanzıman giriş mili ve çıkış mili arka rulmanları bozulabiliyor.
 Lastik sesi olmadığından emin olunursa bu rulmanlarla birlikte şanzıman yağını değiştirmenizi tavsiye ederim.
 Eğer geçici çözüm de işimi görür derseniz Ahmet Bey'in tavsiyesi olan Bor-Power şanzıman yağ katkısı da işinizi fazlasıyla  görür...
 Ancak sorun giderilmez, sadece sesi bir süreliğine kesmiş olursunuz...

80-100 bin km. Toyotanın sağlamlığına olan inancım iyice sarsılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2010, 12:45:04 »
çok teşekkür ederim arkadaşlar ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2010, 19:10:18 »
benim 93 corona aracımdada 80 km hıza geldiğinde o uğultu sesi var. 5.viteste giderken o sesi 80km hıza ulaştığında bariz duyuyorum.fakat vitesi boşa aldığımda da o ses hala var.ustaya danıştım.şanzıman içindeki 2 adet bilyadan kaynaklandığını söyledi fakat bu ses fazla değil.çok dikkat edersen anca duyarsın desede ben o sesi net duyuyorum düz pürüzsüz bir yolda.akis bilyalarından olabileceğini düşünerek rot balansçıda lastikleri döndürerek sesi dinledik teker teker.ön sol akis bilyasının bozuk olduğu sesinden bariz belliydi.o bilyayı değiştirdik.birde şanzıman yağını değiştirtim 75-80 numara yağ ile.birde içine bor power koydum.bu işlemleri cuma günü yaptım.usta bir süre kullan bakalım seste değişme olacakmı dedi.psikolojikmidir bilmiyorum ama seste azalma var.bor power ın etki etmesi yaklaşık 500-1000 km arası olduğunu daha önce motora koyduğum bor powerdan denemiştim.ilerleyen günlerde ses umarım tamamen gider ve bende size burdan şanzumana koyulan bor powerın işe yarayıp yaramadığını aktarırım.haa şunu söylemeyi de unutmayayım.şanzıman yağını komple değişip bor power ı koydurduğumdan beri vites geçişleri çok yumuşak bir hale geldi.
muğladan herkese selam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2010, 23:24:27 »
benim araç eski sahibindeyken yapmış çok hafif bir ses. aracı götürmüşler, şanzımanda giriş bilyesi değişecek denmiş adam değiştirmiş, hazır açmışken yarım olan baskı balata da değişmiş. fatura 1000tl. paranın ödendiği günün ertesi günü ben aldım arabayı.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Mart 03, 2010, 15:44:52 »
80 kilometre hıza çıktığında uğultu gelir ise büyük ihtimal ayna marğuti dişlisinden olur sanırım.komple şanzıman alıp takmak en güzeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Mart 03, 2010, 15:52:09 »
arkadaşlar merhaba .94 model 1.6 motor arabam benimde 3. ve 4. vitese geçerken hart diye ses geliyodu.vites dişlilerini değiştirdi usta.ondan sonra ses kesildi yanlız bud efada3. vitesteyken ayağımı gazdan çekince rrııııı diye ses geliyor gaz verince kesiliyordu.tekrar götürdüm.budefada sekromajları değiştirdi.3 vitesin.ama o ses hala var usta şanzıman değişecek dedi.başka ustaya götürdüm uyum sağlamamış uzun zaman alır ama uyum sağlar  şanzıman değiştirmeye gerek yok dedi.acaba bu konuyla ilgili bilgisi olan varmı.neyapcamı şaşırdım....teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #12 : Mart 03, 2010, 15:53:35 »
Şanzumana kaç para harcadınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Mart 03, 2010, 16:19:44 »
valla 400 tl para vardim ama hallolmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 03, 2010, 17:10:07 »
 Ergün Bey sizi öncelikle Tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mart 17, 2010, 14:49:23 »
selam muarrem bey sanırım sorunumuz aynı bu uğultunun şanzımandan geldiğini sadece bi arkadaşım söyledi işin garibi ..
3 tane tetkili servise götürdüm 2 tane özel servise götürdüm onlar şanzıman bilyalarından geldiğini söylemediler lastikten dediler .lastikleri değiştirdim bir umutla ama ses hala devam ediyor ..önceleri 80 km sürate ulaştığı zaman net duyuluyordu şimdi ise 60 km de bile duyuluyor .
ama kesin teçhis koyamıyorlar sanırım şanzumanı açmaya çekiniyorlar anlamadım .
bu arada diğer arkadaşlarında tavsiye edebileceği kaliteli ustalar varsa tabii istanbul sınırları için de yazarlarsa sevinirim .belki derdimizi anlatacak ve çare olacak ustalar vardır
saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 24, 2010, 10:28:54 »
merhaba arkadaslar,ben de gecen hafta aracımı satıp,93 model corona apex aldım,aynı sorun bende de var,arac 2. vıteste gaza basınca (bıraktıgımda kesılıyor), bır de 5 vıteste 80- 100 km hızda duyulan bır ugultu sesı var,ben de bırkac ustaya gosterdım,bırı aks bılyaları dedı,bırı lastık dedı,bır dıgerı de sanzıman dedı,bana da agırlıklı sanzıman problemı gıbı gelıyor,sorunun tam olarak ne oldugunu anlayabılmek ıcın,bır araya gelıp tum aracları karsılıklı test edıp karsılastırsak mı ne dersınız,sonra da hangı ustaya gıtmemız gerektıgını netlestırırız, bence yazısarak bır yere kadar netıce alıcaz,ben x bır ustaya gıtmeden once,tabı kı daha once corona kullanmadııgm ıcın bana da emsal olurdu benzer sıkıntıları goruyor olmak.varsa ıstanbul da corona kullanan ya da benzer sorunu olan bence bulusalım derım.cevaplarınızı beklıyorum arkadaslar.
oto hamam kadıköy. tüm toyotacı arkadaşlarımı beklerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mart 24, 2010, 10:37:35 »
hatta 0533 389 11 11 arayabılırsınız arkadaslar
oto hamam kadıköy. tüm toyotacı arkadaşlarımı beklerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #18 : Mart 24, 2010, 16:05:12 »
arkadaşlar merhaba  daha öncede yazmıştım. benim corolla xli 1.6 arabam.şanzıman sorunu bendede var 3.ve 4. vitesin dişlilerini değiştirdikten sonra 3. vitesten ses gelmeye başlamıştı.şimdide şanzumanın içinde rrrrrrrrr diye bi ses geliyor ses son günlerde iyice açtı.hafta sonu tekrar şanzumanı açan ustaya götürcem umarım hallolur. şanzıman değişmesi gerekirse ne yapabilirim bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 24, 2010, 18:22:35 »
  Geçmiş olsun. Muhtemelen şanzımanda nazik olan parçalardan birisinde sorun olmuştur. Onun değişmeside (kaliteli bir ürünle) sorunu muhtemelen çözer.