Gönderen Konu: soldan gelen tıkırtı  (Okunma sayısı 3243 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
soldan gelen tıkırtı
« : Şubat 25, 2010, 21:29:06 »
Beyler 1 hafta evel sol ön tekeri 70 km civarı hızla giderken çukura girdim.Ama çok derin bir çukurdu.Çelik jantın içten çok çok hafif eğildiğini gördüm.Jant kolay ama.Sokağa falan girerken sol çukura düşse lakır lakır tukur diye ses geliyor.direksiyon düzken hiç bir ses yok.Dün ön düzenciye gittim.baktı denemeye çıktı ses gelmedi.Aks kafalarından gelebilir dedi   :blink: aks kafalarını değiştireli 3000 km oldu daha.Aks kafalarından gelmesi mümkün mü? çukura düştük darbeyi aks kafası nasıl aldı? bilgilendirirseniz sevinirim :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

soldan gelen tıkırtı
« : Şubat 25, 2010, 21:29:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: soldan gelen tıkırtı
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2010, 22:28:10 »
kesin akslarda sorun var hemen servisse gidin maazallah kopar
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2010, 22:31:36 »
kesin akslarda sorun var hemen servisse gidin maazallah kopar
akslardamı aks kafalarındamı? aks kafalarında olması mümkün değil
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2010, 22:35:56 »
beyler canıma tak etti yine rot-balanscıya gittim.(Kayseri nin en büyük firması.Karayolları,emniyet arbaları burda yapılır). Gittim.baktılar yine.bir makina var dyno gibi çıkarıyosun arabayı sallıyor, ustada alta girip bakıyor.Denemeye çıktık sese baktı usta yine.Motor kulağına falan baktır.Motor aksamından biryer değiyor, Bizlik birşey yok ön düzen sağlam dedi.Benim ustam var ama yinede sordum nereye gideyim diye.Levhası da gözüme çarpan bi özel servise gönderdiler.Gittim anlattım böyle böyle diye.Life kaldırdık arabayı bir baktık.Sağ tabla başının civatasının biri yok  :o  :o  :o  :o .Usta baktı bana güldü. xxx yerdeki ön düzenci baktımı buna dedi? 3 sefer baktılar dedim.Güldü valla kardeşim ne diyim dedi.Sorun ise rotil bozulmuş.Sağ rotilde eli kulağındaymış körüğü v.s yırtılmış.Usta değişelim mi dedi değişin dedim.Düşen civata takıldı.Çıkan rotilleri aldım bastım geri ön-düzenciye.
Bir insanın ağzına ne gelebilirse dedim  >:(  >:( .Usta gayet sakin baktı.Git başkasına kardeşim o zaman başka ön düzencimi yok  :wacko: .La havle la havle la havle diye diye bindim arabaya bir bastım.Hayatımda ilk defa 10 yıldır sürdüğüm corolladan öyle pati izi oluşturduğunu gördüm.Sinirim geçti neyse.Rotiller değişince sorun kalmadı.Demek istediğim,bu adamlar güya 1 numara emniyet olsun hastaneler olsun karayolları falan bütün arabalar orda tamir bakım olur.Bu adamlar böyleyse ben kime güvenecem  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2010, 16:58:47 »
Ne ustalar var ya :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2010, 17:26:32 »
Geçmiş olsun Mustafa kardeşim.Piyasada o kadar çok usta kılığına girmiş yamyam varki haddi hesabı belli değil.Oyüzden çok dikkat etmek lazım.Bu arada 8 yaşındamı başladın araça kullanmaya. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2010, 17:29:07 »
Geçmiş olsun Mustafa, maalesef güvenilir usta bulmak çok zor memlekette. 5 yıldır Yaris ile çok şükür en ufak bir sıkıntı bile yaşamadım ama ondan önce kullandığım babamın 93 model Skodası ile yaşadığım çileleri bir ben bilirim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 12, 2010, 19:53:33 »
Geçmiş olsun mustafa kardeş. Malesef sanayide çakal çok heleki devletle arayı buldularsa tamam 3 liralık malzemeye işçiliğe çakarlar 10-15 lira adamlar geçen yaz 86 renoya 1500 tl masraf çıkardılar satsak okadar etmez arabayı düşünün. İnş. ödenekler erken gelirde ustayı degişirim bu yıl çıkarı olanlarda artık oglumun....... yesin.
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 12, 2010, 21:33:55 »
Geçmiş olsun mustafa kardeşim
ya daha kötüsü olsaydı....!
Bu arada 8 yaşında anca babanın kucağında direksiyon çevirirsin dimi...  :lol: :lol:
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Rampada Görüşelim (İnerken değil Çıkarken) :)
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2010, 00:30:53 »
geçmiş olsun bende bişey sorucam aracımla sola manevra yaparken (sadecesola manevra yaparken) gaza basınca bi sürtünmeye benzeyen ses geliyo bi tirreme yapıyo bu ne olanbilir yarın gidip takozlara baktırıcam ama bi fikri olan varmı ?
ToYoToYoTa ToYoToYoTa Sigara İçirmem İçinde Asla ToYoTA.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 01, 2010, 07:54:37 »
bu adamlar güya 1 numara emniyet olsun hastaneler olsun karayolları falan bütün arabalar orda tamir bakım olur.Bu adamlar böyleyse ben kime güvenecem  :hoş:
Mustafa kardeşim geçmiş olsun...
 Ancak emniyet arabaları, karayolları arabaları yada büyük şirketlerin arabalarının tamir bakımını yapan servis iyi bir servis diye kaide yok ki...
 Sonuçta bu bahsettiğimiz kurumlar iyi servisi değil ucuz servisi tercih eder. Yani kim daha ucuza iş yaparsa o benim arabamı yapsın diye düşünür.
 Ancak götürdüğü serviste usta yoksa, esnaf yoksa belki ucuz işçiliğe işini yaptırır ancak arabasında 1 arıza varken o ucuz ustası kuruma 5 arıza varmış gibi işçilik alır...
 En iyi referans memnun müşteridir. Bu her firmada aynıdır. Hem emniyet araçlarının İstanbul'daki hali belli :) Hepsi bitik durumda. Yani kimlere emanet orası biraz vahim...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 01, 2010, 07:59:56 »
  Celal bey, sizi Tanışma bölümünde biraz tanımamız mümkün mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 02, 2010, 02:55:07 »
Geçmiş olsun mustafa kardeşim
ya daha kötüsü olsaydı....!
Bu arada 8 yaşında anca babanın kucağında direksiyon çevirirsin dimi...  :lol: :lol:
Geçmiş olsun Mustafa kardeşim.Piyasada o kadar çok usta kılığına girmiş yamyam varki haddi hesabı belli değil.Oyüzden çok dikkat etmek lazım.Bu arada 8 yaşındamı başladın araça kullanmaya. :D

sağolun abiler. Valla çok şükür yalan borcumuz yok kimseye ;) doğru babamın kucağına otururdum ama debriyaj,fren,gaz ve vitesleri bilirdim arabanın nasıl kaldırırdığını.10 yaşına kadar garaj içinde babam böyle sürdürdü oda ayaklarım tek yetişene kadar.o zamanki arabamiz broadway olunca toyota gibi gömülmüyorsun koltuğa sürüş kolay oluyor her açıdan :)