Gönderen Konu: 2006 avensis'in buji kodu nedir acaba?  (Okunma sayısı 2998 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2006 avensis'in buji kodu nedir acaba?
« : Şubat 24, 2010, 22:59:53 »
Bende 2006 avensis elegant var. Aldığımda üzerinde atiker sıralı sistem lpg kiti vardı. Araç km de 300 bin lira yakıyor. Bujilerden olabilir dediler. Üzerinden Denso K 16R - U11 bujiler çıktı ama, arabayı satın aldığım arkadaş değiştirmiş olduğundan orijinal buji olmayabileceği geldi aklıma. Afyon sevisi aradım arabanın şasi numarasını istedi ve bu bujiler orijinaliyle aynı dedi hatta corolla modeli de bunları kullanıyor dedi. Tamircim bu işte bir yanlışlık var diyince Bursa servisi aradım o da buji kodunun 90919 01164 olduğunu söyledi. Markanın önemli olmadığını kodun bu olduğunu belirtti. Şimdi ben de acaba hangi buji orijinale denk diye düşünüp duruyorum. Olmazsa Uşak tan Afyon servise gidip gözümle göreceğim ama vakit de bulamıyorum. Bana yardım edebilecek olan var mı ?

Toyota Club Türkiye

2006 avensis'in buji kodu nedir acaba?
« : Şubat 24, 2010, 22:59:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 avensis'in buji kodu nedir acaba?
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2010, 23:10:21 »
Hocam dogrudur.Corolla araçlarda denso k 16 r kullanıyor olması lazım.Ayrıca corolla ile avensiste kullanılan motor aynı.Avensisteki tork olarak corolladan biraz daha güçlü.Aynı bujilerin kullanılması büyük olasılık.Başka servisleri de telefonla arayıp parçayı ögrenebilirsiniz.Bursa servisinin verdiği parça kodu dur.kullanılan buj-i denso dur
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2010, 16:58:39 »
Teşekkürler; bu gün yine aradım Afyon'u bize buji almaya gelseniz size denso k16r u11 veririz dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2010, 17:09:04 »
Denso Toyotanın kendi bünyesindeki bir yansanayi firması, yani kullanılan buji multi orjinal :) hiç tereddütsüz kullanabilirsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2010, 12:36:55 »
atiker marka lpg varmış aracınızda. benim önceki aracımda da atiker vardı (renault 19) bi sürü sorun yaşadım. atiker kullanan bi çok kisi bu tür sorunları yaşıyor malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2010, 03:29:59 »
 Evet arkadaşım avensis buji kodu senin yazdığındır.Orjinali budur.Lpgde kullanacaksan sana tavsiyem NGK dir. kodu BKR 6 E 11 dir.Her 15.000 km değiştir.Tavsiyem budur.
A AURİS Çıkarım seninle her yola