Gönderen Konu: 1999 Corolla 1.3 Enjeksiyonlu LPG Tavsiyesi  (Okunma sayısı 9214 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
1999 Corolla 1.3 Enjeksiyonlu LPG Tavsiyesi
« : Şubat 24, 2010, 20:52:49 »
 Arkadaşlar arabama LPG kiti taktırmaya karar verdim. Piyasaya girdiğinden beridir LPG olayına karşı olduğumdan hiç araştırmamıştım. Ancak gerek benzin fiyatları, gerekse hayat şartları beni LPG olayına girmeye zorluyor.
 Şimdi sizden özellikle de aynı araca lpg taktıran arkadaşların tavsiye ve önerilerini rica ediyorum.
 Motor 1.3 Çok noktadan püskürtmeli enjeksiyonlu 16 Valve 4E-FE kodlu motor.

Hem sıralı tipi hem de klasik tek noktadan püskürtmeli tipi düşünüyorum.
 Siz olsanız hangisini tercih/tavsiye edersiniz?

Tek noktadan püskürtmeli 600 TL
 Sıralı sistem BRC marka  1500 TL

Tek noktanın uygun fiyat olması iyi bir avantaj benim için. Zaten çok fazla km. yapmıyorum. O yüzden sıralıya verdiğim parayı amorti etmesi epey uzun zaman sürer. Bir de mesela kafam bozulsa sökerim kiti olur biter.
 Ancak sıralı da bu mümkün değil çünkü enjektörleri takmak için manifoldu delik deşik ediyorlar. Söksem bir de manifold masrafım olur. O yüzden tek noktalı sisteme daha sıcak bakıyorum.
 Peki hem yakıt olarak hem de performans olarak sizce bana çok büyük bir dezavantajı olur mu?
 Bir de mesela çok yüklü durumlarda benzine geçmek istesem manuel olarak lpg'yi devre dışı bırakıp benzine geçebilir miyim?

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Toyota Club Türkiye

1999 Corolla 1.3 Enjeksiyonlu LPG Tavsiyesi
« : Şubat 24, 2010, 20:52:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • Araç: Corolla
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 1999 Corolla 1.3 Enjeksiyonlu LPG Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2010, 00:37:29 »
Ergün hocam işini göreceğini düşünüyorsan eğer tek nokta taktır. Zaten fazla binmiyorum diyorsun.
Bende sıralı zavoli var ve çok memnunum.
(atiker de taktırabilirsin 1000tl)
Aklıma araç dolu bile olsa hiç benzine alayım da daha iyi gitsin gibi bir soru gelmedi çünkü gerek duymadım.
Emin ol ki benzine verdiğin parayı gaza verip daha fazla km yaptığını görünce iyi ki de taktırmışım diyeceksin.

Hayat şartlarını mümkün olduğu kadar kötüleştiren
Bizi araçlarımıza lpg taktırmak zorunda bırakanlar utansın...
  !!! !!! !!!
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2010, 01:21:50 »
2000 model Corolla  VVT-I 1.6 kullanıyorum Ergün bey. Bu  aracımdan önce 97 GLI aracımda zavoli takılı idi, 2005'de taktırmıştım, aracımı 2008 yazında sattım, 3 yıl LPG'de kullandım, Sıralı idi ve 55 bin km. yaptım, hiç bir problem cıkarmadı. Şuan kullandıgım 2000 Corollada da sıralı Zavoli var, yakıt sarfiyatı yönünden cok memnunum, performans dersen benzinli gibi olmuyor ama yolda giderken benzin kullanmayı da aklına getirmiyor. Sizin aracınıza sıralıya gerek yok, zaten çok km yapmıyorum kafam bozulursa söküp atabileyim diyorsunuz. En mantıklısı tek nokta olanlar için olan LPG kiti taktırmanız. 5 yıldır kullanan arkadaşım var cok memnun ancak aracınız 1.3. motor. 1.6. ya göre LPG'de  verim daha düşük olabilir, 1.3. LPG'li kullanmadım, LPG'nin dezavantajı moturun daha benzine göre daha sesli ve özellikle motorun soguk halinde vuruntulu çalışması.Yakıt olarak 2. Tl'den alınan 10 litre gaz ile şehir içi 100-110 km, şehir dışı 120-130 km yol yapıyorum ha motor zarar mı görüyor? Özelliğini yitirmeye mi başladı, hemen bir satılık tabelası, her aracın bir alıcısı vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2010, 01:37:00 »
   Ergün normal sistem ile sıralı sistem arasında ki en büyük fark fiyattan sonra çekişte kendini belli eder.Sıralı sistem ile ibreyi sona bile dayayabilirken normal sistemde bu mümkün değil...Hissedilir derecede güç kaybı yaşarsın.Tek noktalı sistem taktıracaksan eğer BRC yada diğer italyanların kitlerinden taktır.Bak Sadık ustalar Toyota'lara Atiker ve tarzı sistemleri önermiyorlar...Sürekli sorun çıkartıyorlarmış...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2010, 02:13:25 »
Ergün usta yılda kaç km yapıyorsun?
günlük kaç km yapıyorsun (işe vs arabayla gittiğinde)
Sana tavsiyem çok noktalı sıralı sistem lpg taktırman.
marka olarak takılı kalman değilde usta olarak araştırman daha iyi.kit olarak da iyi olmasını istiyorsan da BRC de takılı kalmamalısın.
Yakıt konusunda zaten diğer konularda da bakmışsındır.normal yakıtına göre daha fazla yakacaktır.Çünkü lpg nin yanma oranı 103 oktan(yanlış hatırlamıyorsam).
Birde çoğu kitte ilk belirli bir sıcaklığa kadar benzinle çalışacağı için bunu da eklemelisin (eklemeyi özellikle kışın).
Performans olarak sıralı sistemde çok az da olsa bir düşüş yaşıyacaksın.Bunu dikkat ettiğinde de hissedebilirsin.Nedeni de yakıt püskürtme süresinin benzinden biraz daha uzun olması (prins ve Teleflex markalarının haricindekiler için).
Düz sistemde ise performansında bayağı bir düşüş göreceksin aracı yüklediğinde ie 1.3 de olduğu için çekmediğini bayağı fark edeceksin.
Her iki sistemde de lpg den benzine manuel olarak geçiş yapabileceksin.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2010, 08:14:49 »
 Sıralı taktırmak elbette ki çok avantajlı ancak montaj ücreti diğerinin %150 fazlası fiyatına mal oluyor. İyi bir fiyat araştırması yapmam gerekecek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2010, 10:41:57 »
Klasik tip takılmış bir arabayı sonradan sökülmüş bile olsa ben satın almazdım. Yani bence arabanın değerini düşüren bir durum. Normal şartlarda motoru yıpratıyor. Toyota'da olmaz bişey diyorlar ama sonradan arabayı satın alacak adam bakalım bunu biliyor mu?

İkinci bir husus da şu: Klasik sistem taktığınız anda arabanız artık enjeksiyonlu değil. Bunu anlayın. Enjeksiyon sadece enjektör-karbüratör meselesi değil. Motorun sağlığının sürekli olarak küçük bir bilgisayar tarafından izlenmesi ve sürekli ayarlanması meselesi. Klasik sistem taktığınız anda eski teknolojiye dönmüş oluyorsunuz. Aracınız karbüratörlü olsaydı fiyatı ne olurdu? Onu aldığınız fiyattan düşün. O aradaki farkı da katın hesaba bakalım. :)

Benim kişisel görüşüm. Mesele paraysa en dandik sıralı sistemi alın takın. O da pahalı ise çıkma bulun bi tane.. Gene de en kral klasik sistemden iyidir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2010, 11:20:44 »
 sıralı sistemde tek düğmeye basarak hiç sorun yaşamadan benzinden gaza, gazdan benzine geçilebiliyor. ancak klasik sistemde biraz teferruatlı.
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2010, 12:36:56 »
Benim kişisel görüşüm. Mesele paraysa en dandik sıralı sistemi alın takın. O da pahalı ise çıkma bulun bi tane.. Gene de en kral klasik sistemden iyidir.
,

Olay anlaşılmıştır Ahmet Abi. Teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2010, 17:54:57 »
,

Olay anlaşılmıştır Ahmet Abi. Teşekkür ederim...
Bişey değil. Tabi farklı bakış açıları olabilir. Benim bakış açım bu..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac