Gönderen Konu: EGZANTRİK KONUM SENSÖRÜ- serviste çalışan arkadaşlardan yardım bekliyorum  (Okunma sayısı 4896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Merhaba..
2006 model d4d corolla aracım var. bir süredir frenden ayağımı çekince ıslık şeklinde bi uğultu sesi geliyor. Gecenlerde arıza lambası yandı servise götürdük ve egzantrik konum sensörünün arızalı olduğunu değişmemiz gerektiğini söylediler. cumartesiydi ve servis kapanmak üzereydi aceleleri olduğundan uğultudan servise bahsedemedik sadece arıza ışığını söndürttük.. bu ıslık sesine benzer uğultunun sebebi egzantrik konum sensörü olabilirmi? değilse neden olabilir yardımlarınız bekliyorum..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Efsun Hn., ben de konuyu hiç açmayacaksınız sanmıştım :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
sizi dinleyerek sonunda konuyu açtım Hakkı Bey :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
 Benim fikrim tekrar arıza lambası yanarsa egzantrik konum sensörü bozuk demektir, ve değiştirilir. Ancak sizin bahsettiğiniz ses sorunu bu parça değiştikten sonra giderilemez diye düşünüyorum ben Efsun Hn.
 Çünkü bu sensörün bozuk olması bahsettiğiniz seslerin oluşmasına neden olacak bir parça değil...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
sensörum bozuk olduğunu söyledi servis değiştirmeniz gerekir dedi.. peki neden kaynaklı olabilir bu ses??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
sensörum bozuk olduğunu söyledi servis değiştirmeniz gerekir dedi.. peki neden kaynaklı olabilir bu ses??
Sesi duymadan bir şey söylemek doğru olmaz ama muhtemelen rulman sesidir. Hangi rulman olduğu daha önemlidir. Eğer alternatör rulmanı ise ucuz rakamlara giderilebilir. Ancak turbo ile ilgili ise o zaman korkmak gerekir.
 Bu arada aracınız garanti kapsamında mı? Sensörü garantiden mi değiştiriyorlar yoksa sizin mi ödemeniz gerektiğini söylüyorlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
garanti kapsamında değil benim ödemem gerekiyor. 160 tl fiyatı var işçilikle 220 tl civarında bi fiyattı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
garanti kapsamında değil benim ödemem gerekiyor. 160 tl fiyatı var işçilikle 220 tl civarında bi fiyattı
Evet, maalesef fiyatı biraz pahalı. Yedek parça fiyatları sabittir, ancak başka bir servisten de işçilik fiyatı almanızı tavsiye ederim. 220 TL işçilik bana biraz fazla geldi. İşçiliği aldığınız rakamdan daha ucuza, hatta yarı fiyatından daha ucuza mal etmeniz gerekir diye düşünüyorum ben...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
160tl parça işçilikle birlikte 220 tl istiyorlar... dediğiniz gibi pahalı..balataları değiştirdim iki takım balata değişimi için 130 tl istediler. sanayide tanıdık ustaya ücretsiz yaptırdım.. şuan kafamı kurcalayan tek konu ses.. turbodan olmamasını ümidediyorum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
Evet, maalesef fiyatı biraz pahalı. Yedek parça fiyatları sabittir, ancak başka bir servisten de işçilik fiyatı almanızı tavsiye ederim. 220 TL işçilik bana biraz fazla geldi. İşçiliği aldığınız rakamdan daha ucuza, hatta yarı fiyatından daha ucuza mal etmeniz gerekir diye düşünüyorum ben...
160tl parça işçilikle birlikte 220 tl istiyorlar... dediğiniz gibi pahalı..balataları değiştirdim iki takım balata değişimi için 130 tl istediler. sanayide tanıdık ustaya ücretsiz yaptırdım.. şuan kafamı kurcalayan tek konu ses.. turbodan olmamasını ümidediyorum :(
bi yanlış anlama var sanırım. ergün kardeş sadece işçilik 220 anladı sanırım. ama benim anladığım kadarıyla efsun hanım parça dahil 220 diyor. yani işçilik 60 a geliyor...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
bi yanlış anlama var sanırım. ergün kardeş sadece işçilik 220 anladı sanırım. ama benim anladığım kadarıyla efsun hanım parça dahil 220 diyor. yani işçilik 60 a geliyor...
Aynen öyle Murat Hocam. Ben yanlış anlamışım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
ıslık sesi turbo diye biliyorum. Hayırlısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
sağlam turbodan ıslık sesi gelir evet. yani hafif yükte belirgin bi ıslık sesi duyarsınız. ki ben turbolu arabanın o sesini çok severim. ama rulman dağıtınca nasıl bir ses gelir bilmiyorum...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaşlar bugün tanıdık bi usta arabayı kullandı sesin turbodan geldiğini ve normal olduğunu söyledi 50bin km de bu sesin olmaması gerek ama bi sorun olduğunu sanmıyorum dedi.. dizel araçlarda olur bu ses dedi ama iki hafta öncesine kadar araçta böyle bir ses yoktu.. peki arkadaşlar turboda ufak tefek sorunlar olurmu.. ve bunlar cüzzi rakamlarla giderilebilirmi.. ses hala kafamı kurcalıyor :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
turbo birden bire değil de zaman içinde yavaş yavaş arızalanabilir. Yinede enazından turbo hortum vs. kontrolünde fayda olacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
az önce bi ustayla daha kullandık arabayı... araçta hiç bişe olmadığını çekişinin ve motorunun iyi durumda olduğunu, turboda arıza olması durumunda arabanın çekişten düşeceğini ve arabasa ses dışında herangi bi problem olmadığını söyledi.. sesinde birçok dizel araçta olduğunu 100bin km olana kadarda motor ve turboyu kesinlikle elletmemem gerektiğini söyledi.. neyse içim biraz rahat etti.. diğer dizel araç kullanan arkadaşlarda bu ses problemi yok mu acaba?? ilginize çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
geçmiş olsun efsun hanım. daha önce de yazdığım gibi turbodan ıslık sesi gelir ama bu ses kamyon v.s. büyük motorlarda çok belirgindir. otomobilin küçük motorunu ve ses yalıtımını düşünürsek duyulmaz zannediyorum. ustanın iyi niyetlisine denk gelmişiniz anlaşılan. sesde değişim veya artma olursa kontrol etirirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
teşekkür ederim Murat Bey