Gönderen Konu: ae101 arka stoplar  (Okunma sayısı 4417 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
ae101 arka stoplar
« : Şubat 22, 2010, 22:15:28 »
arka stoplardakı sisleri nasıl frene basınca yanacak şekilde yaparız parklarla kısık frene basınca açık yanması için ne gerekiyor bilgisi olan paylaşabilirmi acaba teşekkürler

Toyota Club Türkiye

ae101 arka stoplar
« : Şubat 22, 2010, 22:15:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 arka stoplar
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2010, 22:34:05 »
bilgi konusunda doğru yerdesin ancak sana bu konuda kimse yardımcı olmaz, şahsen ben açık havada yoğun yağmur yada sisin olmadığı bir havada ön ve arka sislerini açıp gidenlere kıl oluyorum, nedeni ise trafikteki diğer sürücüleri düşünmeden hareket ederek diğer sürücülerin gözlerini yorması ve dikkatini dağıtmasıdır.

Bu nedenle ben şahsen sana bu bilgiyi vermem ki forumdaki duyarlı arkadaşlarımızda bu bilgiyi paylaşmaz, çünkü her frene bastığında arka sislerin yanacak , güçlü ışık açık havalarda arkadan gelen sürücüyü rahatsız ederek dikkatini dağıtacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2010, 22:44:17 »
bilgi konusunda doğru yerdesin ancak sana bu konuda kimse yardımcı olmaz, şahsen ben açık havada yoğun yağmur yada sisin olmadığı bir havada ön ve arka sislerini açıp gidenlere kıl oluyorum, nedeni ise trafikteki diğer sürücüleri düşünmeden hareket ederek diğer sürücülerin gözlerini yorması ve dikkatini dağıtmasıdır.

Bu nedenle ben şahsen sana bu bilgiyi vermem ki forumdaki duyarlı arkadaşlarımızda bu bilgiyi paylaşmaz, çünkü her frene bastığında arka sislerin yanacak , güçlü ışık açık havalarda arkadan gelen sürücüyü rahatsız ederek dikkatini dağıtacaktır.
+ 1
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2010, 22:51:20 »
ben arka sıslerı sıs olark değil normal stop ampulu gıbı yakmak ıstıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2010, 22:55:01 »
onun için baya uğraşman gerekli yalnız, içine öncelikle çift uçlu duy alman lazım biri park diğeride frene bastığında yanıcak şekilde çalışması için bunun içinde çift akkor telli ampul alman lazım ve nomal stop ampülünden hat çekmen lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2010, 23:04:31 »
teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2010, 12:54:37 »
Arka sisleri açık olan birisi önümde gittiğinde, bende uzunları yakıyorum, aklı başına geliyor :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2010, 13:34:09 »
Arka sisleri açık olan birisi önümde gittiğinde, bende uzunları yakıyorum, aklı başına geliyor :D

Koyunlu smiley :)
Anladın sen.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2010, 12:25:33 »
arkadaşım bu o kadarda karmaşık bir işlem değil. herhangi bir oto elektrikçisine gidip yaptırabilirsin...orjinali tek taraflı yandığı için diğer tarafa da açıp duy takılıyor...bence ae101lerin arka stopları zayıf yapılınca gayet hoş görünüyor...
2005 1.6 sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2010, 13:47:02 »
Arkadaşlar anlatmış  zaten. Ama hem park hemde  stop  olarak düşünüyorsan  Mesut'un dediğini,  yok  sadece stop lambası olarak kullanmak istiyorsan Cihan beyin anlattığı şekilde  mevcut stoplardan kablo  çekip, sise  gelen kabloyu  çıkartıp o çektiğin kabloyu  bağlayacaksın o kadar.

Saygılar...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 01, 2010, 09:06:05 »

çok haklısın mesut bey, türkiyede bir çok insan sisleri her zaman yakar, sisli havalarda dörtlü yakar. herşeyin bir anlamı var işte niye amacı dışında kullanırsın ki. tüm dünyada selektörün manası yol vermektir, yani ben bekliyorum buyur geç, türkiyede ne anlama geldiği malum; en masumu sakın kıpırdama ben geliyorum, yakıp söndürme hızına göre mana değişir. bir de arka sisleri her kontak açtığında yakması gerekiyor, adam üşenmiyor, unutmuyor, yakıyor.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 01, 2010, 09:36:07 »
Murat, dediğin gibi bizim insanımız trafikte nedense patavatsız, kendini düşünen insan çok, bu nedenle sizin gbi bizim gibi düşünen insanlara olan oluyor, ayrıca ben anlamıyorum, bu memlekette trafik polisi var, ben cam filminden trafikten men edilirken bu adamlar çatır çatır ön arka alt üst nerde ışık varsa açıyorlar ve polis müdahale dahi etmiyor, kötüye bişey olmaz mantığı var sanırım hafif, siz yada ben açsam bukadar ışığı köşe başındaki ilk ekip otosu durdurup kesin ceza yazar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 01, 2010, 10:40:01 »
Murat, dediğin gibi bizim insanımız trafikte nedense patavatsız, kendini düşünen insan çok, bu nedenle sizin gbi bizim gibi düşünen insanlara olan oluyor, ayrıca ben anlamıyorum, bu memlekette trafik polisi var, ben cam filminden trafikten men edilirken bu adamlar çatır çatır ön arka alt üst nerde ışık varsa açıyorlar ve polis müdahale dahi etmiyor, kötüye bişey olmaz mantığı var sanırım hafif, siz yada ben açsam bukadar ışığı köşe başındaki ilk ekip otosu durdurup kesin ceza yazar.
+1
aynen katılıyorum. tüm evraklarım tam, kurallara azami uymaya çalışırım, arabamda hiçbirşey yok sonradan takılan ama polisi görünce kalbim güm güm atıyor yinede. haftada en az 1 çevirmem vardır. kesin durdurulurum. ceza yemedim ama kusur bulamadıkları için yemedim. ehliyetsiz araba kullanan çok tanıdığım var adamlar kasap gibi yollarda dolaşıyor onlara bişey olduğu yok. dediğin gibi kötüye bişey olmuyor...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 07, 2010, 21:02:22 »
Madem fren lambalarından sislere bir bağlantı yapıcaksınız size bir öneri araya fren ile sis arasına çekilen kabloya bir diyot koyun. Böylece frene basınca arkadaki sislerde yanmış olur ve ayrıca sisleri yaktığınızda fren lambalarından bağımsız bir şekilde arka sisler sürekli yanmaya devam edebilir.Yani tek duylu orjinal ampul ile hem sis hem de fren laması olarak kullanabilirsiniz arka sis lambanızı Çift duylu ampul kullanmadan bu şekilde de yapılabilir.Arkadan geleni rahatsız edermi evet arkadaşlar bu konuda haklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 16, 2013, 09:51:54 »
arkadaşlar yeni konu açıp kalabalık yapmak istemediğim için buraya yazıyorum.
benim sorunum arkadaşın sorununun tam tersi.
benim aracımda parklarda 4, frenlerde 4 yanıyor. sisler yanmıyor.
ben muayeneden önce bunları orjinal haline getirdim hepsi fabrikasyon oldu ama sis lambası neredeyse park lambası kadar sönük yanıyor
normalde fren lambasından bile fazla yanmaası gerekmezmi?
bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 19, 2013, 08:38:24 »
yokmu bi tecrübesi olan arkadaş?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 19, 2013, 16:06:52 »
arkadaşlar yeni konu açıp kalabalık yapmak istemediğim için buraya yazıyorum.
benim sorunum arkadaşın sorununun tam tersi.
benim aracımda parklarda 4, frenlerde 4 yanıyor. sisler yanmıyor.
ben muayeneden önce bunları orjinal haline getirdim hepsi fabrikasyon oldu ama sis lambası neredeyse park lambası kadar sönük yanıyor
normalde fren lambasından bile fazla yanmaası gerekmezmi?
bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Standart ampüllerdir sis ampülü ayrıdır muhtemelen o kadar kuvvetli yandığına göre onu değiştirmelisiniz.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 19, 2013, 16:59:38 »
Standart ampüllerdir sis ampülü ayrıdır muhtemelen o kadar kuvvetli yandığına göre onu değiştirmelisiniz.
ozaman bu ampulun özelliğini yazacak bi arkadaş bulmaya kalıyor iş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 19, 2013, 17:02:16 »
Bence orijinalinden şaşma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 19, 2013, 17:36:47 »
ozaman bu ampulun özelliğini yazacak bir arkadaş bulmaya kalıyor iş :)

Servisi arayarak öğrenebilirsiniz öyle deneyin derim bi. Yada birazdan arabaya inip bakayım model farklı olsada sis ampülü aynıdır diye düşünmekteyim :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)