Gönderen Konu: AE101 kokpit sökerken...  (Okunma sayısı 1514 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
AE101 kokpit sökerken...
« : Şubat 22, 2010, 16:18:39 »
Selamlar kalorifer ışıkları zayıf yanıyordu. Bu düşünceyle forumda araştırdım ve nasıl söküldüğünü foeumdaki gibi uyguladım yerinden çıkardım ama (vida ve tırnaklardan kurtuldum) saatin soketi ve dörtlüler ile buz çözücünün soketlerini çıkaramadım şu an sadece onlar tutuyor. Kapak fazlada gelmiyor. el girmiyor fazla anlayacağınız. o soketleri sökmenin basit bir yolu varmı. Mesela dörtlü soketi için söyleyim yanında küşük bir delik gördüm ora ile bir alakası varmı ve saatin soketinide arkadan çekiyorum gelmiyor. altında bir tırnak var herhalde o tırnağa nasıl operasyon yapmak gerekir. Kapak yeteri kadar gelse birşekilde çıkarırdım lakin parmak zor giriyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada dörtlü düğmesi ve buz çözücünün düğmeside yanmıyor onlarada bakacağım saygılar. (Küllük ışığıda yok :)

Toyota Club Türkiye

AE101 kokpit sökerken...
« : Şubat 22, 2010, 16:18:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 kokpit sökerken...
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2010, 17:43:25 »
  O soketlerin tırnakları olması lazım. Tırnaklara doğru yönde bir tornavida yardımı ile basarsanız soketi çekerek çıkarabilirsiniz.
 Düğmelerin ise arka bloğundaki uzantıalrında küçük vida yeri olacak. Oradaki vidanın altında ampul vardır. Yine küllük için o çerçeveyi söküp (vidaları söktükten sonra çekerek ama kırmadan) arkasından ampule ulaşabilirsiniz. Geri takarken kabloların engel olmaması için önce kabloları düzgünce yerine yerleştirmekte fayda var.